Western Digital TV HD Media Player

αυτό το πρόβλημα του καλωδίου και το πόσο καλά πατάει, είναι γενικό? Γιατί το έχω απο την πρώτη μέρα...!

Λένε πως είναι λίγο πιο βα8ειά η υποδοχή του WDTV από το κανονικό και έτσι μερικά καλώδια δεν πατάνε καλά. Εγώ δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με αυτό το ζήτημα, αλλά έτυχε να πάρω το HDMI της Equip με το WDTV, που γράφουν πως κουμπώνει σωστά με αυτό... :D

Δυσκολευομαι να πιστεψω πως αφου ειχα ηδη παιξει 50+ mkv διαφορων τυπων και ειδων (audio και video encoding) μεχρι τη fw v.07, μολις εβαλα το fw .10 και ενω επαιζε κανονικα ενα mkv, αρχικα εχασε τον ηχο εντελως (DTS που το παω σε AV amp) και μετα μου πεταξε ενα ωραιο μηνυμα οτι δεν υποστηριζεται το αρχειο και να διαβασω το manual (εδω γελανε) για μαθω τι αρχεια παιζει! Κι επειδη τρωγομαι να δω αν θα μου το κανει αυτο με την .07, μπορει να μου πει καποιος τι πρεπει να πειραξω για να το δει σαν update? Ευχαριστω

EDIT (ξανα): Εκανα update πισω στην .07 και αρνειται να βγαλει ηχο απο το mkv που πριν επαιξε για κανα 15' (μεχρι που εφαγε κολλημα και εβγαλε αυτα που λεω παραπανω). Το ιδιο και για αλλα mkv που μεχρι προχτες επαιζε κανονικοτατα (χωρις ουτε το παραμικρο κολλημα). Απο απλα .avi παιζει κανονικα. Εννοειται οτι αφου εκανα "update" και δεν επαιζε με τιποτα, του τραβηξα και ενα reset (ξαναρυθμισα τα audio settings φυσικα μετα) και παλι μηδεν. Ελπιζω να μην "εκαψα" τιποτα μεσα του γιατι το βλεπω στον καλαθο των αχρηστων. Δεν καταλαβαινω ακομα κι αν του εφταιγε οτι το video ηταν σε x264 High@L5, o ηχος τι επαθε..Any help appeciated!

EDIT (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ): Ποιο reset κλπ.. Η πριζα το εσωσε και παλι. Απαραδεκτο παντως να κολλαει ετσι και να θελει κοψιμο ρευματος για να επανελθει. Και τι κουφο κολλημα. Εκτος απο τα mkv το προβλημα με τον ηχο το εκανε και στα avi τελικα, αρκει να ειχαν πολυκάναλο ηχο (πχ σε μονοκαναλο ή δικαναλο ΔΕΝ το εκανε και επαιζε οκ!). Ελεος.. Θα ξαναδοκιμασω με το mkv που το κολλησε να δω αν το κολλαει και στην .07. Ετσι μου ρχεται να παω να παρω το Egreat (115E το εχει στο e-shop) κι ας ειναι κινεζος.

Στα settings εχεις το audio σε stereo η σε digital ;Εχει συμβει να μην εχω ηχο ειτε σε DTS ειτε σε ac3 αρχειο και με το που αλλαζω να ερθει ο ηχος και με την σωστη ενδειξη στον av δλδ DTS ,δεν ξερω αν βοηθα αλλα give it a try

Στα settings εχεις το audio σε stereo η σε digital ;Εχει συμβει να μην εχω ηχο ειτε σε DTS ειτε σε ac3 αρχειο και με το που αλλαζω να ερθει ο ηχος και με την σωστη ενδειξη στον av δλδ DTS ,δεν ξερω αν βοηθα αλλα give it a try

Σε digital. To ειχα ελεγξει εννοειται. To προβλημα επανεμφανιζεται και στην .07 με το συγκεκριμενο mkv, φαινεται του πεφτει βαρυ το [email protected] (τωρα γιατι να χανει τον ηχο ενω το προβλημα ειναι στο video..). Φαινεται πως δεν ειχα παιξει (περιεργο) ως τωρα αλλο x264 τετοιου profile. Kαι ακολουθει η ιδια ιστορια, το αρχειο σας δεν υποστηριζεται κλπ. Μαλιστα τωρα δεν "υποστηριζονται" και απλα xvid.avi! Και μονη λυση μετα το βγαλσιμο του καλωδιου απο την πριζα. Δεκτο οτι μια τοσο φτηνη συσκευη "τα παιζει" (εντελως ομως) με ενα video υψηλων προδιαγραφων (και ηταν μονο 720p). AΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (κακογραμμενο λογισμικο) να κολλαει με τετοιο τροπο. Και κυριως να μη σωζεται ουτε με το reset της.

Σε digital. To ειχα ελεγξει εννοειται. To προβλημα επανεμφανιζεται και στην .07 με το συγκεκριμενο mkv, φαινεται του πεφτει βαρυ το [email protected] (τωρα γιατι να χανει τον ηχο ενω το προβλημα ειναι στο video..). Φαινεται πως δεν ειχα παιξει (περιεργο) ως τωρα αλλο x264 τετοιου profile. Kαι ακολουθει η ιδια ιστορια, το αρχειο σας δεν υποστηριζεται κλπ. Μαλιστα τωρα δεν "υποστηριζονται" και απλα xvid.avi! Και μονη λυση μετα το βγαλσιμο του καλωδιου απο την πριζα. Δεκτο οτι μια τοσο φτηνη συσκευη "τα παιζει" (εντελως ομως) με ενα video υψηλων προδιαγραφων (και ηταν μονο 720p). AΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (κακογραμμενο λογισμικο) να κολλαει με τετοιο τροπο. Και κυριως να μη σωζεται ουτε με το reset της.

Κανένα από αυτά που κυκλογορούν δεν παίζει σωστά mkv σε profile High@L 5.1 και reframes πάνω από 12....( Δεν ξέρω εάν το Dune που βέβαια δεν είναι στην κατηγορία αυτών των players τα παίζει)

Γεια χαρα σε ολους σας.

Σημερα πηγα και εγω να αγορασω το WDTV. Πανω που νομιζα οτι τα ειχα μαθει ολα για αυτη τη συσκευη και ημουν ετοιμος να την αγορασω ενας αλλος πελατης που βρισκοταν διπλα μου εκεινη τη στιγμη μου ειπε οτι στις ΜΚV HD ταινιες οταν θα συνδεσω το WD me HDMI καλωδιο, δεν θα εχω καθολου ηχο παρα μονο αν συνδεσω οπτικη ινα σε καποιον ενισχυτη.
Μηπως μιλουσε για ηχο DTS και καταλαβα λαθος ή δεν θα εχω καθολου ηχο?
Δεν με ενδιαφερει ο ηχος να ειναι DTS πλα θελω στα MKV να εχω ηχο μεσω του HDMI ειτε καποιας αλλης απλης συνδεσης.
Σας παρακαλω αν μπορει καπιος που το εχει ή ειναι σιγουρος να μου λυσει την απορια.
Ευχαριστω.

Γεια χαρα σε ολους σας.

Σημερα πηγα και εγω να αγορασω το WDTV. Πανω που νομιζα οτι τα ειχα μαθει ολα για αυτη τη συσκευη και ημουν ετοιμος να την αγορασω ενας αλλος πελατης που βρισκοταν διπλα μου εκεινη τη στιγμη μου ειπε οτι στις ΜΚV HD ταινιες οταν θα συνδεσω το WD me HDMI καλωδιο, δεν θα εχω καθολου ηχο παρα μονο αν συνδεσω οπτικη ινα σε καποιον ενισχυτη.
Μηπως μιλουσε για ηχο DTS και καταλαβα λαθος ή δεν θα εχω καθολου ηχο?
Δεν με ενδιαφερει ο ηχος να ειναι DTS πλα θελω στα MKV να εχω ηχο μεσω του HDMI ειτε καποιας αλλης απλης συνδεσης.
Σας παρακαλω αν μπορει καπιος που το εχει ή ειναι σιγουρος να μου λυσει την απορια.
Ευχαριστω.
ΓΙΑ ΑΡΧΕΙΑ MKV ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΧΟ DTS ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΗΧΟ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ΣΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ HDMI ΚΑΛΩΔΙΟ ΣΤΗΝ TV ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΗΧΟ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΓΙΑ ΑΡΧΕΙΑ MKV ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΧΟ DOLBY DIGITAL ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΗΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΧΙ ΟΜΩΣ 5.1.ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΗΧΕΙΑ HOMΕ CINEMA 5.1.

Κανένα από αυτά που κυκλογορούν δεν παίζει σωστά mkv σε profile High@L 5.1 και reframes πάνω από 12....( Δεν ξέρω εάν το Dune που βέβαια δεν είναι στην κατηγορία αυτών των players τα παίζει)

Περιεργο.. τα reframes στο εν λογω αρχειο ειναι μολις 8.. το κακο με ολα αυτα ειναι οτι στο tehparadox.com που κατεβαζω ταινιες, συχνα δεν εχει .nfo με τα στοιχεια του αρχειου οποτε καταντα trial and error. Γνωριζει κανενας αν η WD αναφερει πουθενα τετοιους περιορισμους στο μεχρι τι profile παιζει το media player της;

ΓΙΑ ΑΡΧΕΙΑ MKV ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΧΟ DTS ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΗΧΟ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ΣΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ HDMI ΚΑΛΩΔΙΟ ΣΤΗΝ TV ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΗΧΟ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΓΙΑ ΑΡΧΕΙΑ MKV ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΧΟ DOLBY DIGITAL ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΗΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΧΙ ΟΜΩΣ 5.1.ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΚΑΙ ΗΧΕΙΑ HOMΕ CINEMA 5.1.

Μπερδευτηκες λιγο
Αρχειο με DTS 1.- εαν εχεις συνδεδεμενο το WD με AV via HDMI εισαι οκ
2.- εαν εχεις το WD συνδ/μενο στην TV δεν εχεις ηχο

Περιεργο.. τα reframes στο εν λογω αρχειο ειναι μολις 8.. το κακο με ολα αυτα ειναι οτι στο tehparadox.com που κατεβαζω ταινιες, συχνα δεν εχει .nfo με τα στοιχεια του αρχειου οποτε καταντα trial and error. Γνωριζει κανενας αν η WD αναφερει πουθενα τετοιους περιορισμους στο μεχρι τι profile παιζει το media player της;

AKYΡΟΝ το βρηκα ειναι οντως στο manual, παιζει μεχρι Η[email protected].. κριμα.
@onlineN: Εχεις δικιο φιλε, ουτε το egreat παιζει τετοια κολπα. Δυστυχως..

Last edited:

Η WD δεν αναφέρει αναλυτικά specs για τον player της στο site της. Ομως από εμπειρία - και δεδομένου του γεγονότος των άλλων που αναφέρουν ότι πάνε μέχρι High@L 4.1- κατέληξα στο συμπέρασμα ότι κανένα τους δεν πάιζει απροβλημάτιστα τέτοια αρχεία (ή σχεδόν καθόλου). Ωππσ ...τώρα είδα το σχόλιό σου παρακάτω. Εγώ δυστυχώς το manual το έχω χάσει ...

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=720069&postcount=342

Το αν ειναι @L5.1 δεν παιζει ρολο, απλα τυχαινει καποια @L5.1 να μην παιζουν, αλλα υπαρχουν και πολλα αλλα @L5.1 που παιζουν.
Ειναι θεμα αναλυσης και reference frames...

High@L 5.1 σε 1280x720 παίζουν εάν τα reframes είναι ~8 . Αλλιώς...σπασίματα. Δεν συζητάμε για 1920x1080 με 16 reframes (ούτε καν με 8). Μακάρι να έχεις δει κάτι που εγώ δεν έχω.....

Για τα 1280x720 παιζουν σιγουρα μεχρι 12 reframes (βρηκα ενα 5.1 με 10 πριν λιγο που επαιζε και στο WD με την 1.01.02). Οσο καιρο το ειχα δεν ειχα βρει ουτε ενα 720p που να μην παιζει, δεν ξερω που τα βρισκετε, τεσπα...

Στα 1920x1080 το οριο ηταν στα 5 reframes (το ιδιο ειναι και στα NMT που εχουν το sigma 8635 ειναι hardware limitation)...

Περιμενω να δω αν τα ορια στο καινουριο 8642 (c-200,dune3) εχουν ανεβει - αν και δεν το βλεπω, γιατι αυτα τα τσιπακια η sigma τα βγαζει κυριως για να μπουν σε blu-ray standalone players και οχι για να τρεχουν τα τραβηγμενα encodes του καθενος και να ανταγωνιστουν τα htpc...