Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Έχει κανείς πρόβλημα με το δίκτυο όταν βάλει το ανεπίσημο firmware "1.03.49_V-WDLXTV-Live-0.4.5.3" με το να αντιγράφει στον δίσκο που έχει συνδεμένο στο wd tv live τα αρχεια από τον υπολογιστή με windows 7 64bit ultimate είτε πολύ αργά, είτε μερικά αρχεια καθόλου γιατί δεν "βλέπει καν" το wd tv live.

Με την επίσημη έκδοση 1.04.17 κανένα πρόβλημα αφού όλα μεταφέρονται και αρκετά γρήγορα 5 - 6 mb πάντα από lan100 ενώ με την 0.4.5.3 τα αρχεια αντιγραφόντουσαν με ταχύτητα 1 - 3 mb χωρίς να αλλαχτεί απολύτως τίποτα από τον υπολογιστή, ρουτερ κ.τ.λ. παρά μόνο το firmware στο wd tv live.

Σήμερα άρχισε πάλι μετά από καιρό, να μην παίζει τα avi του πιτσιρικά (unsupported file format και χαζά...). Το κλείνω-ξανανοίγω και έπαιξε με την 6η φορά...

Καλησπέρα παιδιά...
Ζητώντας μια μικρή ανοχή για την ασχετοσύνη μου... ήθελα να ρωτήσω για αυτό:

http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...tal-Media-Player-WD-TV-Live-WDBAAP0000NBK.htm

Βασικά δεν είμαι σίγουρος αν είναι ΟΚ για αυτό που θέλω να κάνω... δηλαδή streaming ταινιών από το PC μου στην Τηλεόραση... Η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη με ηχεία 2.1 (προς το παρόν με καλύπτουν).

Πάνω απ'ολα χρειάζομαι:

- Να παίζει divX / Xvid και MKV 720p και 1080p χωρίς πρόβλημα
- Υποτίθεται ότι παίρνει wi-fi στικάκι ώστε να το κάνει και ασύρματα... Προφανώς πρέπει να είναι από αυτή τη λίστα.. Το έχει δοκιμάσει κανείς χωρίς προβλήματα;

Επίσης άκουσα κάπου για iPhone app ως remote για το WD Live.. Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Last edited:
καλησπερα.
εχω ενα θεμα. εχω την εκδοση 1.02.21 του firmware και το εβαλα χτες στο δικτυο με καλωδιο. υπαρχει κανονικα επικοινωνια μεταξυ pc και wd tv live.συνδεεται στο ιντερνετ και βλεπει κανονικα divx,mpg,φωτογραφιες και mp3 του υπολογιστη μου. αλλα δεν αναγνωριζει τα mkv. οτι και να εκανα δε τα βλεπει. δεν ηθελα να κανω αναβαθμιση του firmware και ειπα να ρωτησω πρωτα εδω. εχει κανεις καμια ιδεα?

καλησπερα.
εχω ενα θεμα. εχω την εκδοση 1.02.21 του firmware και το εβαλα χτες στο δικτυο με καλωδιο. υπαρχει κανονικα επικοινωνια μεταξυ pc και wd tv live.συνδεεται στο ιντερνετ και βλεπει κανονικα divx,mpg,φωτογραφιες και mp3 του υπολογιστη μου. αλλα δεν αναγνωριζει τα mkv. οτι και να εκανα δε τα βλεπει. δεν ηθελα να κανω αναβαθμιση του firmware και ειπα να ρωτησω πρωτα εδω. εχει κανεις καμια ιδεα?

Προφανώς αντιμετωπίζεις το πρόβλημα του mkv header compression. Κάνε τις αναβαθμίσεις που θα σου προτείνει αυτόματα το μηχάνημα . (γιατί θα σου προτείνει να τις κάνεις μία - μία μέχρι να καταλήξεις στην τελευταία) και το πρόβλημά σου θα λυθεί .

καλησπερα.

στα παραπανω να προσθεσω οτι οταν βαζω τις ιδιες ταινιες στον εξωτερικο σκληρο και τον συνδεω στο wd tv live τις παιζει κανονικα.

edit : μαλλον για εκει το παω onlineN .

Last edited:
στα παραπανω να προσθεσω οτι οταν βαζω τις ιδιες ταινιες στον εξωτερικο σκληρο και τον συνδεω στο wd tv live τις παιζει κανονικα.

edit : μαλλον για εκει το παω onlineN .

Ωχ... Σου ζητάω συγγνώμη !! Τώρα διάβασα σωστά αυτό που έγραψες. Η περίπτωση του να μην αναγνωρίζει ένα αρχείο mkv έγκειται περισσότερο στην ονομασία του. Mήπως έχει μπερδεμένα ελληνικά με αγγλικά γράμματα? Πολλά #$._,/// <--- τέτοια σύμβολα?

καλησπερα.

.

Καλησπέρα. Δεν μας είπες με ποιόν τρόπο "τραβάς" τις ταινίες απο το δίκτυο.

Αν είναι network shares θα έπρεπε να τις βλέπει τις mkv ταινίες. Αν είναι απο media servers (DLNA) τότε θα πρέπει ο DLNA server των windows σου να υποστηρίζει ματρόσκες. Στα windows 7 πάντως το media center λογισμικό, νομίζω πως δεν τις υποστηρίζει.

media server ειναι. βασικα δεν σκαμπαζω πολλα και μολις το συνεδεσα ετσι μου εμφανισε το pc μου στο wd tv. υπαρχει τροπος να το αλλαξω? windows 7 εχω.

media server ειναι. βασικα δεν σκαμπαζω πολλα και μολις το συνεδεσα ετσι μου εμφανισε το pc μου στο wd tv. υπαρχει τροπος να το αλλαξω? windows 7 εχω.

O TVersity υποστηρίζει mkv . Εσύ ποιον χρησιμοποείς ?

βασικα μεσω windows 7. μου το εμφανιζει ως media server.
θα βαλω το tversity. το ειχα παλια αλλα δε το χρησιμοποιουσα και το εσβησα.

μου ειπε ενας φιλος επισης οτι ο media server των windows 7 δεν αναγνωριζει τα mkv. βεβαια δεν καταλαβαινω πως αφου το wd live βλεπει τα shared folders που εχω πως δεν αναγνωριζει τα mkv που ειναι μεσα.

η επομενη κινηση ειναι upgrade και tversity και βλεπουμε...

βασικα μεσω windows 7. μου το εμφανιζει ως media server.
θα βαλω το tversity. το ειχα παλια αλλα δε το χρησιμοποιουσα και το εσβησα.

μου ειπε ενας φιλος επισης οτι ο media server των windows 7 δεν αναγνωριζει τα mkv. βεβαια δεν καταλαβαινω πως αφου το wd live βλεπει τα shared folders που εχω πως δεν αναγνωριζει τα mkv που ειναι μεσα.

η επομενη κινηση ειναι upgrade και tversity και βλεπουμε...

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής : Πρέπει αναγκαία να streamάρεις από το PC σου μέσω της επιλογής "Media servers" του WDTV Live? Γιατί δεν το κάνεις από την επιλογή "Network shares" να ξενοιάσεις ?

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής : Πρέπει αναγκαία να streamάρεις από το PC σου μέσω της επιλογής "Media servers" του WDTV Live? Γιατί δεν το κάνεις από την επιλογή "Network shares" να ξενοιάσεις ?

γιατι δεν ξερω πως γινεται. χεχε

ετσι μου το εμφανισε το wd tv μολις το συνεδεσα στο δικτυο κι ετσι το δουλευω. αν μπορουσες να με βοηθησεις στο πως γινεται να το εμφανιζει στην επιλογη network shares θα σου ημουν υποχρεος. :ernaehrung004:

γιατι δεν ξερω πως γινεται. χεχε

ετσι μου το εμφανισε το wd tv μολις το συνεδεσα στο δικτυο κι ετσι το δουλευω. αν μπορουσες να με βοηθησεις στο πως γινεται να το εμφανιζει στην επιλογη network shares θα σου ημουν υποχρεος. :ernaehrung004:

Δεν γίνεται ! Υπάρχι σαν επιλογή στο WDTV Live. Oταν πάς στην επιλογή "Video" , μετά σου δίνει 3 επιλογές -με τα βελάκια πάνω-κάτω- αναπαραγωγής video files . 1. Local drives 2. Media servers 3. Network shares.

Επέλεξε λοιπόν το 3 και θα σου εμφανίσει ότι έχεις σαν shared στο PC σου. Εκεί εάν υπάρχει mkv file θα το δει και θα το πάιξει .

Δεν γίνεται ! Υπάρχι σαν επιλογή στο WDTV Live. Oταν πάς στην επιλογή "Video" , μετά σου δίνει 3 επιλογές -με τα βελάκια πάνω-κάτω- αναπαραγωγής video files . 1. Local drives 2. Media servers 3. Network shares.

Επέλεξε λοιπόν το 3 και θα σου εμφανίσει ότι έχεις σαν shared στο PC σου. Εκεί εάν υπάρχει mkv file θα το δει και θα το πάιξει .

το εχω κανει αλλα δυστυχως δεν εμφανιζει τιποτα σε αυτη την επιλογη. και δεν καταλαβαινω γιατι. αλλα γι'αυτο παιδευομαι με το media server.

το εχω κανει αλλα δυστυχως δεν εμφανιζει τιποτα σε αυτη την επιλογη. και δεν καταλαβαινω γιατι. αλλα γι'αυτο παιδευομαι με το media server.

Προφανώς δεν έχεις ρυθμίσει σωστά τα shared folders στο PC σου .

Start > Network > και στην μπάρα ψηλά : Network and Sharing center. > Choose homegroup and sharing options > change advanced and sharing setings.

Στην κατηγορία : Home or work , επέλεξε όλα ναναι στο "on" εκτός από το password protected sharing που πρέπει ναναι "off" .

Αφού κάνεις save , πήγαινε στον Windows explorer και κάτω από τον φάκελλο Libraries έχει έναν που λέγεται Videos. Βάλε ένα mkv εκεί .
Πήγαινε στην επιλογη του WDTV Live "Network shares" και θα δεις τόσο τον φάκελλο Videos όσο και το mkv σου. Εάν όχι εδώ είμαστε πάλι.

Προφανώς δεν έχεις ρυθμίσει σωστά τα shared folders στο PC σου .

Start > Network > και στην μπάρα ψηλά : Network and Sharing center. > Choose homegroup and sharing options > change advanced and sharing setings.

Στην κατηγορία : Home or work , επέλεξε όλα ναναι στο "on" εκτός από το password protected sharing που πρέπει ναναι "off" .

Αφού κάνεις save , πήγαινε στον Windows explorer και κάτω από τον φάκελλο Libraries έχει έναν που λέγεται Videos. Βάλε ένα mkv εκεί .
Πήγαινε στην επιλογη του WDTV Live "Network shares" και θα δεις τόσο τον φάκελλο Videos όσο και το mkv σου. Εάν όχι εδώ είμαστε πάλι.

thanks. !! :2thumb22sup:

θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω.

χτες το βραδυ δοκιμασα αυτα που ειπε ο onlineN στα windows 7. αλλα ολες οι επιλογες ηταν τικαρισμενες ετσι οπως τα ειχε περιγραψει. και παλι δεν ειδε τιποτα to wd tv στα network shares.
εκανα ολα τα update στο firmware και παλι τιποτα.
και δοκιμασα και το tversity (τη δωρεαν εκδοση). οποτε τοτε τα ειδε τα αρχεια mkv μεσω του media servers. αλλα το περιεργο ειναι οτι τα αρχεια αν και ηταν 4 και 5 gb στο wd tv εγραφε σε ολα μεγεθος μικροτερο απο 2 gb. και οταν παταγα να παιξει καποιο απο αυτα τα αρχεια ελεγε πως δε τα αναγνωριζει.
μηπως εχει φαντασματα? δεν βγαζω ακρη πραγματικα.

χτες το βραδυ δοκιμασα αυτα που ειπε ο onlineN στα windows 7. αλλα ολες οι επιλογες ηταν τικαρισμενες ετσι οπως τα ειχε περιγραψει. και παλι δεν ειδε τιποτα to wd tv στα network shares.
εκανα ολα τα update στο firmware και παλι τιποτα.
και δοκιμασα και το tversity (τη δωρεαν εκδοση). οποτε τοτε τα ειδε τα αρχεια mkv μεσω του media servers. αλλα το περιεργο ειναι οτι τα αρχεια αν και ηταν 4 και 5 gb στο wd tv εγραφε σε ολα μεγεθος μικροτερο απο 2 gb. και οταν παταγα να παιξει καποιο απο αυτα τα αρχεια ελεγε πως δε τα αναγνωριζει.
μηπως εχει φαντασματα? δεν βγαζω ακρη πραγματικα.

Ας δοκιμάσουμε τώρα κάτι άλλο . Εάν πας στις ρυθμίσεις network του WDTV Live έχει : Share WDTV on your network = on , μετά Workgroup name = WORKGROUP (έτσι πρέπει ναναι by default από τα Windows εκτός κι αν τόχεις αλλάξει) , μετά , Auto login to network share = on και μετά κάνε κι ένα Clear login info for network share. Επανεκκίνησε PC και WDTV . Ισως έχεις θετικα αποτελέσματα......