Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2

Πολυκάναλα Flac.....YES!!! just noticed...Μετά την τελευταία αναβάθμιση. true 24\96 ( Για το Xtreamer λέω φυσικά...):D
Διάβασε λίγο τον τίτλο του τοπικ σε παρακαλώ πολύ.
Ευχαριστώ πολύ.

ενημερωθηκα απο το Mysystem οτι την πεμπτη ερχονται τα πρωτα κομματια..
Ναι αλλά στο σάϊτ τους λέει 19/11/2009 τι αληθεύει και τι όχι?

Re: Western Digital TV HD2

Πραγματικά στο site της Msystems αναφέρει 19/11/2009 αναμονή παραλαβής, αλλά κι εγώ πήρα mail+sms ότι την Πέμπτη θα είναι διαθέσιμο.
Ελπίζω να ισχύει το δεύτερο, διαφορετικά δεν ξέρω τι θα κάνω.

Εγώ το περιμένω σήμερα από pixmania! Βάσει tracking είναι στην Αθήνα ήδη και μου έρχεται σήμερα! Και να πανε να χεστούν τα λαμόγια στην Ελλάδα με τις απεργίες και τις παπαριές τους. Ελλάδα, μια ζωή κατάντια. Πλήρωσα 10 ευρώ παραπάνω αλλά θα το έχω σπίτι μου. Εντυπώσεις το βραδυ...

Απάντηση: Western Digital TV HD2

Για ακούστε κάτι εντελώς κουλό.

Πήρα τηλ. την info quest που είναι η επίσημη αντιπρόσωπος(Μαζί με τα μακεδονικά περιφερειακά) στην Ελλάδα για τα προϊόντα western digital για να τη ρωτήσω σε περίπτωση που αγοράσω το wd tv live από κάποιο άλλο κατάστημα όπως e-shop, πλαίσιο, pnpshop αν πάθει κάτι και το φέρω σε εσάς με την αποδείξει αγοράς το υποστηρίζετε ή όχι και μου απάντησαν το εξής κουλό:
Η info guest υποστηρίζει μόνο τα προϊόντα που έχουν αγοραστεί από αυτή ή το κατάστημα της www.you.gr.

Και ρωτάω το εξής εφόσον μαζί με το προϊόν λαμβάνεις και πανευρωπαϊκή εγγύηση 2 χρόνων δεν είναι υποχρεωμένη η info quest σαν επίσημος αντιπρόσωπος της western digital στην Ελλάδα να υποστηρίξει - επισκευάσει το προϊόν wd tv live ακόμα και αν ΔΕΝ έχει αγοραστεί από την ίδια την εταιρία?

Έχω νεότερα με το θέμα παίδες επειδή κάθισα και το έψαξα γιατί μου την είχε δώσει με αυτό που λέγανε...

Αν λοιπόν το μαγαζί που το έχετε αγοράσει έχει προμηθευτεί το οποιοδηποτε προϊόν από την info quest και όχι από κάποιο παρά εμπόριο τότε είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ η info quest να σας υποστηρίξει αυτό το προϊόν με βάση τους νόμους της ευρωπαϊκής ένωσης απλά μπορεί να σας ζητήσει να πληρώσετε ένα μικρο πόσο(Που συνήθως όμως δεν γίνετε) επειδή δεν έχει αγοραστεί από τους ίδιους το μηχάνημα σας αλλά από κάποιον άλλο ΟΧΙ την επισκευή του μηχανήματος πάντα αν είναι εντός εγγύησης και αν για το πρόβλημα δεν είστε υπαίτιος εσείς.

Πιστεύω να σας κατατόπισα με το θέμα και να μην σας πιάσουν κότσο - κορόιδο και σας πούνε αυτό που είπανε σε εμένα.

Last edited:

Επειδή και εγώ το έχω ψάξει το θέμα, δεν έχει καμία υποχρέωση από τον νόμο να καλύψει κανείς κάτι που δεν αγοράστηκε από αυτόν. Μόνο αν θέλει ο ίδιος...
"Επίσημος" αντιπρόσωπος δεν υπάρχει...

Τι είδους Ευρωπαΐκή εγγύηση είναι αυτή, εφόσον ό ένας και ο άλλος δεν είναι υποχρεωμένος να σε καλύψει;

:twoguns:

Τι είδους Ευρωπαΐκή εγγύηση είναι αυτή, εφόσον ό ένας και ο άλλος δεν είναι υποχρεωμένος να σε καλύψει;

Αυτές τις εγγυήσεις τις παρέχει ο κατασκευαστής. Συνήθως επικοινωνείς μαζί του, και αυτός ανάλογα με τις συμφωνίες που έχεις κάνει σε κατευθύνει ανάλογα. Δεν είναι καθόλου απίθανο κάποιος τοπικός εκπρόσωπος να σε καλύψει σε αυτό (μάλιστα είναι το πιο συχνό). Αλλά αν κάποιος τοπικός εκπρόσωπος αρνηθεί, δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις βάσει νόμου να σε καλύψει αν δεν έχεις αγοράσει από αυτόν. Πρέπει να επικοινωνήσεις με τον κατασκευαστή και να ακολουθήσεις ότι σου πει...

Άσχετο αλλά σχετικό. Το 1986 είχα αγοράσει ένα Video VHS Hitachi από παραεισαγωγέα στην τιμή των 138000 δρχ. Το ίδιο ακριβώς το έφερνε η επίσημη αντιπροσωπεία στην τιμή των 156000 δρχ. Μετά από έξι μήνες το βίντεο έκοψε τους ιμάντες. Ή εγγύηση ήταν Worlwide τότε και έγραφε τον αντιπρόσωπο επάνω που ήταν και ο επίσημος εισαγωγέας.
Πήγα το βίντεο στο έπίσημο service που ήταν κάπου στην Συγγρού. Αυτοί άρχισαν να λένε δεν σε καλύπτουμε κτλ. Όταν ανέβασα λίγο τον τόνο της φωνής μου όμως και τους έδειξα το έντυπο worldwide warranty μου το επισκεύασαν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Κι όμως παιδιά ακόμα και αν δεν έχεις αγοράσει από αυτόν γιατί πολύ απλά δεν πουλάει λιανική αλλά μόνο χοντρική τότε είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΗ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΜΟΥ να σε καλύψει(Εφόσον το μαγαζί που το αγόρασες το έχει προμηθευτεί από αυτούς) αφού είναι μια από τις δυο επίσημες αντιπροσωπείες της συγκεκριμένης εταιρίας "western digital"

Μολις το πήρα παίδες και το μηχάνημα μαμάει και δέρνει...
Το συστήνω ανεπιφύλακτα γιατί παιζει τα πάντα ακόμα και τα 2 απαιτητικά - βαριά βίντεο τα παιζει μια χαρά ίσως στο βίντεο από το planet earth απλά φαίνεται σαν να τρέχει την ταινία ποιο αργά αλλά δεν πιξελιάζει πουθενά όσο για το βίντεο με το μπάσκετ το παιζει απλά άψογα.

Last edited:

Άλλες εποχές... Έχει αλλάξει η νομοθεσία από τότε.
Αν και τα μεμονωμένα περιστατικά δεν προσφέρουν κάτι, θα πω και εγώ ένα:
Το 2006 αντιμετώπισα πρόβλημα σε βλάβη προϊόντος, που δεν εξελίχθηκε καλά και έκανα αγωγή σε κατάστημα και εισαγωγέα. Το 2008 που επιτέλους εκδικάστηκε η αγωγή, η οποία με δικαίωσε και καταδίκασε και τις 2 εταιρίες.
Φαντάζεστε ότι οι εταιρίες θα είχαν συμμορφωθεί, σωστά;
Λάθος... Διάβασα σε περιοδικό υπολογιστών γράμμα καταναλωτή με πανομοιότυπη περίπτωση, με άλλου τύπου προϊόν από τον ίδιο εισαγωγέα.

Είναι καθαρά πολιτικό το θέμα. Οι εταιρίες προτιμούν να αποζημιώσουν τον 1 που θα πάει στο δικαστήριο, από τους 1000 που δεν θα πάνε...
Από την στιγμή που οι καταγγελίες στον συνήγορο του καταναλωτή και στην γενική γραμματεία προστασίας καταναλωτή δεν κινούν διαδικασίες από το κράτος για επιβολή αυστηρών προστίμων, αυτά θα γίνονται...

Ρε παιδιά τι λέτε πάτε καλά???
Είναι δυνατόν να αγοράσω π.χ. μια μηχανή μεγάλου κυβισμού yamaha από το εξωτερικό και να μου πάθει κάτι και να την πάω στην ελληνική αντιπροσωπεία της yamaha και να μου πουν συγνώμη δεν την έχετε αγοράσει από εμάς γι' αυτό και ΔΕΝ σας καλύπτουμε παρόλο που έχει πανευρωπαϊκή εγγύηση.
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΟΤΕ...
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ...

Και εγώ έχω ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία για λαπτοπ και δικαιώθηκα. Το θέμα αφορούσε την περιβόητη εγγύηση δύο ετών.

Στην προκειμένη τώρα περίπτωση του WD όπως διαβάζω στο site τους αυτός που σε καλύπτει είναι το κατάστημα πώλησης ή το επιστρέφεις εσύ ο ίδιος στην WD μέσα στην αρχική συσκευασία με τα έξοδα του ταχυδρομείου δικά σου. Οπότε καλύτερα η αγορά να γίνει από Ελληνικό κατάστημα.

:worshippy:

Δεν έχει σημασία αν είμαστε σοβαροί ή όχι. Είναι το τι προστάζει η νομοθεσία. Αν δεν μας πιστεύεις μπορείς να την διαβάσεις και μόνος σου.
Εδώ: http://efpolis.gr/el/enimerotiko-iliko.html και εδώ: http://efpolis.gr/el/library2.html?func=select&id=1

Το τι θα ήθελες να ισχύει, δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Αν η αντιπροσωπεία της Yamaha σου πει όχι, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με την Yamaha Ευρώπης ή Ιαπωνίας. Από την στιγμή που δεν αγόρασες από τον Έλληνα εισαγωγέα, η Ελληνική νομοθεσία ΔΕΝ σε καλύπτει. Ότι αγωγή και να κάνεις, δεν θα μπορέσει να σε δικαιώσει κανένα δικαστήριο στην Ελλάδα.

Το θεμα ειναι να μην μπεις σε τρεχαματα και μπελαδες...

Το θέμα είναι 1) να μην σου συμβεί ελάττωμα στο προϊόν, 2) αν σου συμβεί να μην πέσεις σε κακό εισαγωγέα. Αν συμβεί το 2, ή θα μπεις σε μπελάδες και φασαρία, ή δεν θα βρεις το δίκιο σου...

Δηλαδη εκεί τι λέει γιατί είναι ολόκληρο κατεβατό ώστε να κάτσω να το διαβάσω.
Ότι μπορεί να αγοράσω ένα οποιοδηποτε προϊόν μιας Α εταιρίας από το εξωτερικό ή από κάποιο κατάστημα που το προμηθεύεται από αυτούς και όταν και αν μου πάθει κάτι να μην μπορώ να το πάω στην επίσημη αντιπροσωπεία του προϊόντος Α πάρα μόνο εκεί που το αγόρασα?
Και το μαγαζί που το αγόρασα κλείσει μόνιμα εγώ τι κάνω ρε φίλε?
Μένω αμανάτι με το χαλασμένο αντικείμενο?