Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Μου στείλαν mail ότι το παρέλαβε η γερμανία. Επίσης έγραφε ότι αν δεν έχει ίδιο λόγω λήξης παραγωγής, θα στείλουν αντίστοιχο ή καλύτερο. Λέτε να κονομήσω κάνα Hub?
Το πήγα στο eshop σήμερα,περιμένω να δω τι θα μου πουν.

Είμαι ακόμα στην προηγούμενη έκδοση (.22 αν θυμάμαι καλά), μιας και είχα διαβάσει τα παράπονα σας... Μιας και τώρα έχει περάσει λίγος καιρός, να πάω στην τελευταία (.31 αν επίσης θυμάμαι καλά) ή γυρίσατε πίσω και εσείς?

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Είμαι ακόμα στην προηγούμενη έκδοση (.22 αν θυμάμαι καλά), μιας και είχα διαβάσει τα παράπονα σας... Μιας και τώρα έχει περάσει λίγος καιρός, να πάω στην τελευταία (.31 αν επίσης θυμάμαι καλά) ή γυρίσατε πίσω και εσείς?

Εγώ γύρισα πίσω στην .22. Στην .31 δεν μου άρεσε η εικόνα τόσο, ήταν σαν ξεπλυμμένη-θαμπή, πάντα για τα γούστα μου.

Πηγα και μπρος και πισω ,με την .31 ξεθωριαζει καπως το GUI χωρις κανενα θεμα στην αναπαρωγωγη (σουπερ η εικονα) ,το gui δεν με ενδιαφερει και ετσι το αφησα .

Πηγα και μπρος και πισω ,με την .31 ξεθωριαζει καπως το GUI χωρις κανενα θεμα στην αναπαρωγωγη (σουπερ η εικονα) ,το gui δεν με ενδιαφερει και ετσι το αφησα .
ετσι ακριβως, μονο το GUI ειναι ξεπλημενο...

Mήπως μπορείτε να μου πείτε πόσο χρόνο κάνει να διαβάσει ένα αρχείο από εξωτερικό usb σκληρό δίσκο ?
Αναρωτιέμαι (αφού καθυστέρησα να το αγοράσω), αν θα έπρεπε να περιμένω το επόμενο μοντέλο που λογικά θα έχει θύρα usb 3.0
Ευχαριστώ.

Mήπως μπορείτε να μου πείτε πόσο χρόνο κάνει να διαβάσει ένα αρχείο από εξωτερικό usb σκληρό δίσκο ?
Αναρωτιέμαι (αφού καθυστέρησα να το αγοράσω), αν θα έπρεπε να περιμένω το επόμενο μοντέλο που λογικά θα έχει θύρα usb 3.0
Ευχαριστώ.

Δεν την κατανοώ την ερώτηση!
Να μετρήσουμε πόσο χρόνο κάνει το WD TV Live να μεταφέρει (διαβάσει) ένα αρχείο απο το USB 2.0 και να το κάνει τι?
Η ταχύτητα του USB 2.0 φαντάζομαι είναι παρεμφερείς με του USB ενός υπολογιστή. Σε κάποιο test που είχα διαβάσει πολύ παλαιότερα στο tomshardware οι διαφορές των επιδόσεων μεταξύ διαφόρων USB υλοποιήσεων ήταν μικρές (κάτι σε 5%-7% αν θυμάμαι καλά μετά πο τόσα χρόνια).
Αλλά ή ταχύτητα του USB στο Live σε τι θα παίξει ρόλο?
Αν η ταινία είναι σε USB δίσκο, το USB interface του δίσκου και του υπολογιστή απ'όπου αντιγραφουμε την ταινία παίζουν ρόλο.
Αν αντιγράφουμε σε USB δίσκο μέσω LAN, τότε η ταχύτητα του LAN παίζει ρόλο. Το USB έχει θεωρητικά 480Mbps, θεωρητικά πάντα αρκετό για transfer μέσω Gigabit LAN. Αν όχι, το bottleneck είναι μικρό.

Τα bottlenecks που θα αντιμετωπίσεις βρίσκονται αλλού, και όxι στο USB interface του Live. Αυτό είναι υπεραρκετό για αναπαραγωγή full BR στο Live.

Σε κάποιο test που είχα διαβάσει πολύ παλαιότερα στο tomshardware οι διαφορές των επιδόσεων μεταξύ διαφόρων USB υλοποιήσεων ήταν μικρές (κάτι σε 5%-7% αν θυμάμαι καλά μετά πο τόσα χρόνια).
Αλλά ή ταχύτητα του USB στο Live σε τι θα παίξει ρόλο?

"USB 2.0 maxed out at a theoretical 480Mbps, while USB 3.0 can theoretically handle up to 5Gbps. As a more direct comparison, it would take 14 minutes to transfer 25GB of data over USB 2.0, but just four minutes with USB 3.0"

Αν έχεις συνδεδεμένο εξωτερικό σκληρό δίσκο (με θύρα usb 3.0), η ταχύτητα ανάγνωσης μιας μεγάλης ταινίας δεν θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν έχει το μηχάνημα θύρα usb 3.0 ? Με βάση τους θεωρητικούς χρόνους, για να διαβάσει το WD live μία ταινία μεγέθους 12GB πρέπει να κάνει περίπου 7 λεπτά, ενώ αν είχε θύρα usb3.0 θα αρκούσαν 2 λεπτά.

"USB 2.0 maxed out at a theoretical 480Mbps, while USB 3.0 can theoretically handle up to 5Gbps. As a more direct comparison, it would take 14 minutes to transfer 25GB of data over USB 2.0, but just four minutes with USB 3.0"

Αν έχεις συνδεδεμένο εξωτερικό σκληρό δίσκο (με θύρα usb 3.0), η ταχύτητα ανάγνωσης μιας μεγάλης ταινίας δεν θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν έχει το μηχάνημα θύρα usb 3.0 ? Με βάση τους θεωρητικούς χρόνους, για να διαβάσει το WD live μία ταινία μεγέθους 12GB πρέπει να κάνει περίπου 7 λεπτά, ενώ αν είχε θύρα usb3.0 θα αρκούσαν 2 λεπτά.

Μια ταινία 40 GB κάνει ελάχιστα δευτερόλεπτα να την διαβάσει το player
Είναι υπέραρκετή η ταχύτητα της USb 2 για ανάγνωση
Ακόμα και το 1/10 της ταχύτητας είναι αρκετό για αναπαραγωγή απο δίκτυο
Μόνο στην περίπτωση εσωτερικού σκληρού δίσκου θα είχε νόημα η USB 3 για γρήγορο copy

Μια ταινία 40 GB κάνει ελάχιστα δευτερόλεπτα να την διαβάσει το player
Είναι υπέραρκετή η ταχύτητα της USb 2 για ανάγνωση
Ακόμα και το 1/10 της ταχύτητας είναι αρκετό για αναπαραγωγή απο δίκτυο
Μόνο στην περίπτωση εσωτερικού σκληρού δίσκου θα είχε νόημα η USB 3 για γρήγορο copy

Είναι άλλο πράγμα η μεταφορά αρχείων και άλλο πράγμα η ανάγνωση και η αναπαραγωγή του. Στην μεταφορά ο όγκος και το transfer rate είναι επηρεάζουν αναλογικά τον χρόνο της μεταφοράς. Στην αναπαραγωγή όμως δεν διαβάζεται όλο το αρχείο ...:D Διαβάζεται πάντα μέρος του , πάντα αυτό που πρόκειται να αναπαραχθεί. Ο φίλος mv1234 δεν έχει ίσως διαχωρίσει αυτά τα 2...

Είναι άλλο πράγμα η μεταφορά αρχείων και άλλο πράγμα η ανάγνωση και η αναπαραγωγή του. Στην μεταφορά ο όγκος και το transfer rate είναι επηρεάζουν αναλογικά τον χρόνο της μεταφοράς. Στην αναπαραγωγή όμως δεν διαβάζεται όλο το αρχείο ...:D Διαβάζεται πάντα μέρος του , πάντα αυτό που πρόκειται να αναπαραχθεί. Ο φίλος mv1234 δεν έχει ίσως διαχωρίσει αυτά τα 2...

Εφόσον δεν πρέπει να διαβάσει πρώτα όλη την ταινία για να την αναπαράγει στην συνέχεια, τότε πράγματι δεν έχει σημασία αν έχει θύρα usb 2 ή 3.
Ευχαριστώ

Μόλις σήμερα αγόρασα το WD TV Live και νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά... Συγκεκριμένα κάθε 15 με 20 λεπτά σταματάει η αναπαραγωγή της ταινίας (δοκίμασα διάφορα format με το ίδιο αποτέλεσμα). Οι ταινίες αναπαράγονται μέσω δικτύου (wired 100Mbs).
Παρακαλώ μπορεί κάποιος κάτοχος του WD TV Live να επιβεβαιώσει ή όχι αν πρόκειται για βλάβη ή ίσως είναι θέμα firmware (μόλις ξεκίνησε για πρώτη φορά κατέβασε και φόρτωσε το τελευταίο firmware).

Επίσης, διαπίστωσα με λύπη ότι δεν υποστηρίζει κατηγοριοποίηση (π.χ. κατηγοριοποίηση μουσικών κομματιών κατά καλλιτέχνη ή είδος κ.λπ.) για τα αρχεία που βρίσκονται στο δίκτυο. Υπάρχει κάποια λύση σ' αυτό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα σας.

Μήπως κάποιος φίλος ξέρει να μου πεί πια ανεπίσημη έκδοση του b-rad δουλεύει χωρίς προβλήματα;
(Συμπεριλαμβανομένου και των movie sheets).

Σας ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις.

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Καλησπέρα σας.

Μήπως κάποιος φίλος ξέρει να μου πεί πια ανεπίσημη έκδοση του b-rad δουλεύει χωρίς προβλήματα;
(Συμπεριλαμβανομένου και των movie sheets).

Σας ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις.

Δοκίμασε απο εδώ:

http://forum.wdlxtv.com/viewforum.php?f=61

την 1.03.49_V-WDLXTV-Live-0.4.7.3 [flash] γιατί απο ότι διαβάζω στο log της υποστηρίζει movie sheets.Μετά την 1.03.49 που μπήκαν όλα αυτά τα πρόσθετα απο την wd δεν έβγαλε ο brad ανεπίσημη έκδοση γιατί δεν γίνεται.

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Δοκίμασε απο εδώ:

http://forum.wdlxtv.com/viewforum.php?f=61

την 1.03.49_V-WDLXTV-Live-0.4.7.3 [flash] γιατί απο ότι διαβάζω στο log της υποστηρίζει movie sheets.Μετά την 1.03.49 που μπήκαν όλα αυτά τα πρόσθετα απο την wd δεν έβγαλε ο brad ανεπίσημη έκδοση γιατί δεν γίνεται.

Ευχαριστώ πολύ.

Συγνώμη για την επανάληψη...

Το WDTV Live σταματάει την αναπαραγωγή της ταινίας (μέσω δικτύου) κάθε 15 λεπτά περίπου. Να το επιστρέψω για έλεγχο; Κάνω κάτι λάθος;

Ευχαριστώ.

Εχεις χρησιμοποιησει καποιο usb δισκο να δεις πως ανταποκρινεται εκει ? Μπορει να ειναι καποιο θεμα δικτυου (δεν μπορω να σε βοηθησω περισσοτερο , δεν χρησιμοποιω τετοιο ) η ρυθμισεων και οχι απαραιτητα βλαβη μηχανηματος.

Συγνώμη για την επανάληψη...

Το WDTV Live σταματάει την αναπαραγωγή της ταινίας (μέσω δικτύου) κάθε 15 λεπτά περίπου. Να το επιστρέψω για έλεγχο; Κάνω κάτι λάθος;

Ευχαριστώ.

Το ιδιο παθαινει και το δικο μου, οταν αναβαθμισα στη τελευταια εκδοση. Δεν ξερω τι φταιει.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,
Μόνο από το δίκτυο παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά, και μάλιστα μόνο όταν παίζει μέσω shared (από dnla με το tversity παίζει κανονικά)
Δεν είχα την ευκαιρία να το ελέγξω με προηγούμενη έκδοση firmware καθώς το αναβάθμισα αμέσως...
Προτείνετε δηλαδή να εγκαταστήσω το προηγούμενο firmware;
Είναι συχνό ή σπάνιο αυτό το πρόβλημα...

Last edited:
Γιατι δεν κρατατε το τελευταιο fw που προσφερε 23.976?
Τοσες σημαντικες αλλαγες εχουν τα τελευταια fw?