Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

καλησπερα εγω εχω το hd2 oxi live Ξερετε πως μπορω να παιξω ταινιες 3D? στο vlc οταν παιζουν στο laptop κανει split στην οθονη και στο wd δεν τις βλεπω καθολου το firmware που εχω ειναι 01/01/77.
Thanks
Δεν υπαρχει κανεις που να ξερει κατι για το παραπανω θεμα ή ειμαι σε λαθος μερος?

Δεν υπάρχει κάτι που να διαφοροποιεί ένα SBS mkv από ένα απλό mkv.

Έλεγξε μήπως το συγκεκριμένο αρχείο έχει ανάλυση πάνω από 1920x1080 ή μήπως συμπεριλαμβάνει header compression...

Όσο αφορά το "header compression" το wd tv live με τη έκδοση από την 1.04.22 και μετά δεν έχει πρόβλημα τα παίζει μια χαρά όσο για την ανάλυση δεν ξέρω.

Παιδιά παρατήρησα ένα πρόβλημα που έχει η 1.04.22 και η 1.06.15 . Σε κάποια mkv που παίζω κύριος σε σειρές κάνει κάποια αναιπέσθητα σπασίματα ίσα που τα καταλαβαίνεις αλλα τα κάνει. Τα mkv είναι 720p 24fps να σημειώσω ότι σχεδόν όλα τα mkv που τρέχω έτσι είναι και τα παίζει νεράκι αλλα κάποια ελάχιστα κύριος σε σειρές όχι σε ταινίες κάνει αυτά τα σπασιματάκια. Μόλις αυτά τα mkv αν και είναι 23.98 fps τα τρέξω στα 60Hz δεν κάνουν καθόλου σπασίματα μάλιστα τα δοκίμασα και στον player τις τηλεόρασης και ούτε εκεί κάνουν. Στην αρχή είπα ότι απλά δεν είναι καλές εκδόσεις αλλα είπα να δοκιμάσω και την 1.02.21 και με ρύθμιση φυσικά 1080p 24Hz και ξαφνικά παίζαν νεράκι κανένα πρόβλημα κανένα κώλυμα. Τελικά είπα να μείνω στην 1.02.21 ο μόνος λόγος που είχα φύγει απ την 1.02.21 ήταν ότι κάποια mkv δεν τα έπαιζε καθόλου ενώ η 1.04.22 έπαιζε τα πάντα. Τώρα είμαι σε δίλημμα να μείνω στην 1.02.21 αλλα κάποια ελάχιστα mkv να μην τα παίζει καθόλου ή να πάω στην 1.04.22 που παίζει τα πάντα αλλα κάνει κάποια κολληματάκια σε κάποια mkv όταν τα τρέχω στα 24Hz. Ρε γαμώτο τόσο δύσκολο είναι να φτιάξουν ένα απροβλημάτιστο firmware !

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Όσο αφορά το "header compression" το wd tv live με τη έκδοση από την 1.04.22 και μετά δεν έχει πρόβλημα τα παίζει μια χαρά όσο για την ανάλυση δεν ξέρω.

O φίλος thanasis.13 ρωτάει για το WDTV Gen2 κι όχι για το Live... ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

O φίλος thanasis.13 ρωτάει για το WDTV Gen2 κι όχι για το Live... ;)
Επειδη ειμαι λιγο ασχετος παρακατω ειναι τα χαρακτηριστικα της ταινιας που υπαρχει το προβλημα .
Title................: Pirates Of The Caribbean On Stranger Tides 3D
Type.................: 3D Bluray H-SBS Encode
Audio................: English DTS 5.1
Format...............: MKV
MKV Size.............: 12.6 GiB
Encoder..............: 3D4U
Video Format.........: H264
Resolution...........: 1080P
FPS..................: 23,976
Source...............: CHDBits (Huge respect to them)
Width................: 1 920 pixels
Height...............: 1 080 pixels
Display aspect ratio.: 16:9
Frame rate...........: 23.976 fps
Bit rate.............: 11.5 Mbps
Format...............: DTS
Format/Info..........: Digital Theater Systems
Codec ID.............: A_DTS
Bit rate.............: 1 510 Kbps
Channel(s)...........: 6 channels
Channel positions....: Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate........: 48.0 KHz

Βλεπεις κατι σε αυτα που να προκαλουν το προβλημα ή πρεπει να το ψαξω στο wd? Mπορει να φταιει κατι στις ρυθμισεις του wd?

thanks

Παιδιά έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ CHIPSET to wd hd tv gen2 & wd tv live με τη μόνη διαφορά ότι το live έχει και δίκτυο και πολύ ποιο ενημερωμένα firmwares.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Βλεπεις κατι σε αυτα που να προκαλουν το προβλημα ή πρεπει να το ψαξω στο wd? Mπορει να φταιει κατι στις ρυθμισεις του wd?

thanks

Δεν φαίνεται κάτι μεμπτό από αυτά τα στοιχεία...

Κατέβασε το mkvtoolnix, αν δεν το έχεις ήδη και κάνε remux την ταινία, απενεργοποιώντας όμως από τα options το header compression. Λογικά, θα πρέπει να παίξει κανονικά από το wd στη συνέχεια...

Ειναι συμβατος με τον WD My Book Essential 3TBs....???Γιατι αγορασα πριν λιγο καιρο τον δεκτη crypto redi 250mp και για media player αλλα μολις συνδεσα τον δισκο εμεινα με το γκουχου-γκουχου στο χερι... Και ετσι ειπα να αγορασω εναν original media player και γι αυτο ενδιαφερομαι πριν την αγορα του να μου πειτε αν ειναι συμβατος μην την ξαναπατησω....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Δεν φαίνεται κάτι μεμπτό από αυτά τα στοιχεία...

Κατέβασε το mkvtoolnix, αν δεν το έχεις ήδη και κάνε remux την ταινία, απενεργοποιώντας όμως από τα options το header compression. Λογικά, θα πρέπει να παίξει κανονικά από το wd στη συνέχεια...

Θα το δοκιμασω και θα επανελθω . Ευχαριστω για την βοηθεια.

παιδια μια ερωτηση.μεχρι τωρα ειχα κατεβασει μονο ταινιες με ενσωματωμενους υποτιτλους
Κατεβασα προχτες μια ταινια bluray με τους υποτιτλους ξεχωριστα.
Οι υποτιτλοι εχιυν την ιδια ονομασια με καταληξη .srt
παρολα αυτα αν και εχω βαλει κωδικοποιηση greek18kati που εχει στις ρυθμισεις,δεν μου τους εμφανιζει....
τι κανω λαθος????

παιδια μια ερωτηση.μεχρι τωρα ειχα κατεβασει μονο ταινιες με ενσωματωμενους υποτιτλους
παρολα αυτα αν και εχω βαλει κωδικοποιηση greek18kati που εχει στις ρυθμισεις,δεν μου τους εμφανιζει....
τι κανω λαθος????
Περιεργο, ανοιξε τον υποτιτλο με το notepad και αλλαξε την κωδικοποιηση σε ANSI,κανε save και δοκιμασε να δεις αν παιζει.

τι κανω λαθος????

Πρέπει ταινία και υπότιτλος να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα.

Π.χ.:

Ironman.mkv
Ironman.srt

Και αν θέλεις και εξώφυλλο τότε:
ironman.jpg

ironman.jpg

Που τοποθετείς το εξώφυλλο ?

Διότι εγώ κάθε ταινία την έχω σε δικό της φάκελλο με την φωτό να ονομάζεται folder.jpg .

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις κάθε ταινία σε δικό της φάκελο γιατί με αυτό τον τρόπο γεμίζεις το δίσκο με φακέλους χωρίς κανέναν ουσιώδη λόγο.

Στο φάκελο που έχεις την κάθε ταινία και τον υπότιτλο της εκεί βάζεις και την εικόνα και στις δείχνει αν διαλέξεις thumbnails.

Π.χ.:
Ironman.mkv
Ironman.srt
ironman.jpg

Και τα 3 παραπάνω αρχεία πρέπει να είναι ΣΤΟ ΙΔΙΟ φάκελο.

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Πρέπει ταινία και υπότιτλος να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα.

Π.χ.:

Ironman.mkv
Ironman.srt

ironman.jpg
Περιεργο κατι συμβαινει,το δοκιμαζω σε 3 διαφορετικες ταινιες και τζιφος.
Πχ. Avatar_bluray.mkv

Ti @κατα κανω λαθος??

Α και μια ερωτηση ακομα...Ε
Επειδη θα παρω εναν εξωτερικο wd passport 1T usb3, τον βλεπει κανονικα ο live η θαχω προβλημα?

Μήπως λέω μήπως τελικά δεν είναι η σωστή επέκταση τα αρχεία σου?

Και το λέω αυτό γιατί μπορεί εσύ να βλέπεις .srt αλλά το αρχείο στην πραγματικότητα να έχει άλλη επέκταση.

Ρύθμισε τα windows σου να μπορείς να δεις την επέκταση του κάθε αρχείου και τσέκαρε αν πραγματικά είναι οκ τα αρχεία που θέλεις.

Ναι μια χαρά θα τον βλέπει όλες οι usb3 συσκευές είναι συμβατές προς τα πίσω δηλαδή στις usb2 απλά αν τις συνδέσεις με usb3 θα έχεις πολύ καλύτερες ταχύτητες(Τουλάχιστον θεωρητικά)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Ti @κατα κανω λαθος??

Κατά την αναπαραγωγή , δοκίμασες να πατήσεις το options και στην πάνω μπάρα που βγαίνει να πας στο κουτάκι των υποτίτλων να δεις αν λέει subtitles off ?
Αν γράφει έτσι , πατάς το enter και αλλάζει με την σειρά σε όσους υπότιτλους έχει η ταινία , ενσωματωμένους η μη .