Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Εκ παραδρομης μπερδεύτηκα και εγραψα σε λαθος thread γιατι εχω το WDTV Live (WDBGXT0000NBK)
Να φανταστω δεν ειναι το ιδιο fw?

taxiarhisv said:
Το δοκίμασα και έγινε το update. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μπορώ να το επαναφερω στην γνήσια πάλι που είναι 1.06 . Πείτε μου την διαδικασία μήπως κάνω κάτι λάθος. Ευχαριστω

Γιατί δεν μπορείς;; Η 1.06 είναι μεταγενέστερη από την 1.05 custom που έβαλες, οπότε βάζοντας το φλασάκι με το firm μέσα, θα πρέπει να το αναγνωρίζει και να σε αφήνει να κάνεις το αΠντέιτ.. δεν έχει κάποια άλλη ιδιαίτερη διαδικασία...

Δοκιμασε να αλλαξεις το νουμερο της εκδοσης του FW με μεγαλυτερο αριθμο μεσω του αρχειου wdtvlive.ver (με text editor)

Δηλαδη κανε αυτο:

if new firmware is not recognized open wdtvlive.ver and change VERSION to higher release

------wdtvlive.ver------
VERSION='1.05.04_V.WDLXTV_PLUS-0.5.1.1'
LOCATION='wdtvlive2.bin'

probably you should change to

VERSION='2.20.04.WDLXTV_PLUS-0.5.1.1'
LOCATION='wdtvlive2.bin'

Πες μας αν ολα πηγαν κατ'ευχην.

Last edited:
Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Καλησπερα σε ολους...Μολις πριν λιγο δοκιμασα να ανοιξω το wd μου και δεν δεχοταν καμια εντολη απο το control,(ελεγξα μπαταριες και ηταν οκ) του κανω ενα reset και τωρα ανοιγει και κλεινει σχεδον με ολα τα κουμπια!!!! χωρις να μπορω να επιλεξω τιποτα αλλο..
Εχει συμβει τιποτε αντιστοιχο σε καποιον αλλον και αν ναι, πως το αντιμετωπιζουμε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Καλησπερα σε ολους...Μολις πριν λιγο δοκιμασα να ανοιξω το wd μου και δεν δεχοταν καμια εντολη απο το control,(ελεγξα μπαταριες και ηταν οκ) του κανω ενα reset και τωρα ανοιγει και κλεινει σχεδον με ολα τα κουμπια!!!! χωρις να μπορω να επιλεξω τιποτα αλλο..
Εχει συμβει τιποτε αντιστοιχο σε καποιον αλλον και αν ναι, πως το αντιμετωπιζουμε;
Απο οτι ξερω ειναι γνωστω προβλημα των wd players γενικα..δεν εχει συμβει σε μενα....δεν γνωριζω την λυση,ισως καποια απο τα εμπειρα παιδια εδω του φορουμ να μπορουν να σε βοηθησουν...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Ολα ΟΚ, το αφησα εκτος ρευματος ολη την ημερα και ως δια μαγειας δουλεψε κανονικα....Δεν ξερω τι συνεβει, αλλα ισως να εφταιγε η ηλιακη καταιγιδα!!!!! γιατι και το contol της G10 μου ειχε φαει το ιδιο σκαλωμα.....
Thanks anyway.....
A...και κατι ακομη, ειναι καπου συγκεντρωμενες οι ρυθμισεις του wd tv live για βελτιστη εικονα/ηχο γιατι με το reset εχει χασει ολες τις ρυθμίσεις;

Last edited:
Σύμφωνα με το forum της WD, θα βγει τουλάχιστον ένα firmware ακόμα για το μηχανάκι... Το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό βέβαια, είναι άλλο θέμα, αρχικά το είχαν ανακοινώσει για Γενάρη, μετά για Φλεβάρη, πλέον "hopefully sooner, than later, but it's coming"...

Αν δεν χρησιμοποιείς δίσκους μεγαλύτερους από 2Τ, βάλε το 1.04.22...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Καλησπέρα.
Έχω γράψει πολύ παλιά, ότι πρέπει να προσέχουμε στον ίδιο χώρο με το WDTV να μην έχουμε λάμπες με dimmer.
Ίσως να έφταιγε αυτό και να το ξαναδοκίμασες με το φως της ημέρας οπότε νομίζεις ότι έστρωσε.
Για κοίτα το λίγο.

Μιχάλης

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Προτείνεις το επίσημο,η την αντίστοιχη του brad;

Δεν υπάρχει b-rad βασισμένη στη 1.04.22... ή 1.03.49 ή 1.05.04 σε ανεπίσημη (ή την πιο παλιά 1.02.21)!

WD TV Live

Καλησπερα σας και καλως σας βρηκα,

Θα ηθελα την βοηθεια σας οσο αναφορα το δικτυακο στησιμο ενος WD TV Live....
Ειναι συνδεδεμενος με το ρουτερ κανονικα κ κανει κανονικοτατα upgrade σε firmware, αφου το setup στο δικτυο εγινε με επιτυχια!
Προσπαθωντας να αποκτησω προσβαση στον υπολογιστη μου απο το media player για να κανω αναπαραγωγη δικτυακα αρχεια που υπαρχουν μεσα στο desktop στο δευτερο τριτο βημα μου ζηταει username και password!!!!!!
Συγκεκριμενα στο manual αναφερει "Type in your user name and password to access the network resource. For
further information regarding password setup, refer to your NAS device
documentation."

Ξερετε ποια στοιχεια μου ζηταει ? Δυστυχως εγω δεν μπορω να καταλαβω!!!
Υπαρχει καποιος που μπορει να βοηθησει ???

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Re: WD TV Live

Σου ζηταει το username και το password του χρηστη που εχεις στο pc .

Όταν ανοίγει το pc βάζεις κάποιο username k password ?
Αν ναι είναι αυτό,αν δεν βάζεις θα πας στο πίνακα ελέγχου-λογαριασμοί χρηστών-προσθήκη χρήστη (κάπως έτσι) και θα δημιουργήσεις ένα νέο χρήστη με όνομα marios79 πχ.
Βάλε και ένα κωδικό 1234 πχ.
Στη συνέχεια θα κάνεις και ένα φάκελο κοινόχρηστο (δεξί κλικ κοινή χρήση) και αυτός θα είναι ο φάκελος που θα μπορείς να βλέπεις απο το MP.(μπορείς να κάνεις όσους θες)
Όταν θα πας να συνδεθείς απο το MP λοιπόν θα βάλεις username marios79 και pass 1234.
Βάλε να θυμάται τα στοιχεία αυτά (έχει επιλογή) και μετά θα μπαίνει απευθείας.

Όταν ανοίγει το pc βάζεις κάποιο username k password ?
Αν ναι είναι αυτό,αν δεν βάζεις θα πας στο πίνακα ελέγχου-λογαριασμοί χρηστών-προσθήκη χρήστη (κάπως έτσι) και θα δημιουργήσεις ένα νέο χρήστη με όνομα marios79 πχ.
Βάλε και ένα κωδικό 1234 πχ.
Στη συνέχεια θα κάνεις και ένα φάκελο κοινόχρηστο (δεξί κλικ κοινή χρήση) και αυτός θα είναι ο φάκελος που θα μπορείς να βλέπεις απο το MP.(μπορείς να κάνεις όσους θες)
Όταν θα πας να συνδεθείς απο το MP λοιπόν θα βάλεις username marios79 και pass 1234.
Βάλε να θυμάται τα στοιχεία αυτά (έχει επιλογή) και μετά θα μπαίνει απευθείας.

Ευχαριστω SOCIAL και Dadurakos!!!
Δεν εχω κανεναν κωδικο σαν χρηστης στο pc, οποτε οπως λεει ο Dadurakos, μαλλον πρεπει να δημιουργησω εναν!!!
Dadurakos επειδη θα ηθελα να αποφυγω τον κωδικο στο pc γιατι μου σπαει τα νευρα, μπορω να το αποφυγω ή ειναι μονοδρομος η δημιουργια χρηστη ????

Ευχαριστω πολυ

Εγινε αδερφε, Ευχαριστω πολυ !!!! Θα κανω τεστ το μεσημερι κ θα σου πω αποτελεσμα!!!

Ευχαριστω SOCIAL και Dadurakos!!!
Δεν εχω κανεναν κωδικο σαν χρηστης στο pc, οποτε οπως λεει ο Dadurakos, μαλλον πρεπει να δημιουργησω εναν!!!
Dadurakos επειδη θα ηθελα να αποφυγω τον κωδικο στο pc γιατι μου σπαει τα νευρα, μπορω να το αποφυγω ή ειναι μονοδρομος η δημιουργια χρηστη ????

Ευχαριστω πολυ

Δοκίμασες να μην πειράξεις τα πεδία username/password στο WD και απλά να πατήσεις ΟΚ και δεν μπήκε;
Εννοείτε να έχεις κάνει share κανέναν φάκελο στον PC και να μπαίνεις από WD --> NetworkKati.. --> WindowsKati...

Δοκίμασες να μην πειράξεις τα πεδία username/password στο WD και απλά να πατήσεις ΟΚ και δεν μπήκε;
Εννοείτε να έχεις κάνει share κανέναν φάκελο στον PC και να μπαίνεις από WD --> NetworkKati.. --> WindowsKati...

Καλημερα iant κ ευχαριστω για την απαντηση,
επειδη τοσο καιρο εκανα αναπαραγωγη δικτυακα μεσω του PS3 και PS3 Media server δεν χρειαστηκε ποτε να κανω share καποιο δισκο ή καποιο φακελο (εβλεπα κατευθειαν ολο το pc, ακομα κ εξωτερικο που ειχα συνδεδεμενο), η αληθεια ειναι οτι δεν το εκανα κ με τον WD TV Live.......Του εδωσα το username του pc με τον κωδικο αδειο αλλα αρνηθηκε να συνδεθει!
Θα κανω κ αυτη την δοκιμη το μεσημερι, να κανω share καποιο δισκο κ να δωσω αδειο κωδικο κ θα σας ενημερωσω!!!

κ παλι ευχαριστω

Όχι "αδειο κωδικο ", αλλά μην πειράξεις αυτά που προτείνει! Δηλαδή ούτε το username ...