Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Να ρωτησω κατι τους ειδικους...εχω το gen2 απο τοτε σχεδον που βγηκε..θα ηθελα να κανω μια ερωτηση...παιζω παντα απο εξωτερικο δισκο 1 τερρα τις ταινιες 1080ρ που κατεβαζω...οταν κατεβαινει η ταινια και αφου βρω κ τους υποτιτλους τους σωστους,ανοιγω το προγραμμα mkvmerge και κανω την ταινια 16¨9 για να πιανει ολη την οθονη χωρις να εχω μπαρες δηλαδη και ενσωματωνω τους υποτιτλους ωστε να γινει ενα αρχειο mkv ...κανω καλα οσο αφορα τους υποτιτλους? γιατι παλιοτερα ειχα διαβασει οτι ειναι καλυτερα να ειναι ενσωματωμενοι στην ταινια..και απο τοτε το κανω...λαλακια?

λαλακία! :)
υπότιτλοι: μια χαρά τους παίζει ο WD, δεν υπάρχει ανάγκη για ενσωμάτωση.
16:9: κακώς το κάνεις, χάνεις αρκετή πληροφορία απο την ταινία, όπως και το γενικότερο cinemaτικό feeling
αλλά και χαλάς την 1:1 fullHD ανάλυση

αν σου φαίνεται μικρή η εικόνα στις 2.35:1 ταινίες, τότε πρέπει να μικρύνεις την απόσταση θέασης,
ή να πάς σε μεγαλύτερη οθόνη

ακόμα και αυτό πάντως (zoom σε 16:9) μπορείς να το κάνεις με το zoom του WDTV, on the fly

όχι, ζουμάρει αναλογικά όλο το κάδρο
όσο ζουμάρεις βέβαια, χάνεις απο τα αριστ/δεξιά άκρα της εικόνας,
όπως επίσης χάνεις και το 1:1 mapping που πάντα είναι ζητούμενο.

zoom έκανα αν έβλεπα κάτι στην TV (42"), ποτέ όμως στον προβολέα.
Στο λέω επειδή βλέπεις με προβολικό.

WDBAAP0000NBK-01

Αυτή είναι η revised έκδοση που έκανε κανονικό power-off και είχε 2W μικρότερη κατανάλωση... Ζεσταίνεται υπερβολικά σε σχέση με τί; :chinscratch:

Θα το πετάξω από το παράθυρο κάποια μέρα το μηχανάκι.
Ενώ παίζει κυριολεκτικά τα πάντα, τουλάχιστον όλα τα .mkv 720p/1080p που του βάζω, μου δημιουργεί διαρκώς προβλήματα στον ήχο, είτε παίζω μέσω LAN, είτε μέσω σκληρού.
Τι εννοώ;
Εκεί που παίζει κανονικά μια ματρόσκα, κόβονται όλα τα κανάλια του ήχου και παίζει μόνο το background των ήχων ή της μουσικής.
Ή ο ήχος παίζει πολύ χαμηλά και μόλις ανεβάσεις ένταση ξαφνικά έρχεται στα ίσα του.
Άλλες φορές εξαφανίζεται το μπάσο και ξαναμπαίνει ξαφνικά. Τα ίδια χαζά κάνει και στο internet radio.
Έχω αντικαταστήσει τα καλώδια, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Το ίδιο μου κάνει με όλες τις fw εκδόσεις.
Τι μπορώ να κάνω; Τι φταίει; Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται το home theater;
Είμαι μήπως για αγορά καινούργιου media player να ηρεμήσω;

Συνδεσμολογία:
wd tv live μέσω optical με home theater 5.1
αυτό: http://www.samsung.com/gr/support/model/HT-BD1255R/EDC-techspecs
και μέσω hdmi σε καινούργια τηλεόραση.

Αυτή είναι η revised έκδοση που έκανε κανονικό power-off και είχε 2W μικρότερη κατανάλωση... Ζεσταίνεται υπερβολικά σε σχέση με τί; :chinscratch:
Απλα οταν παιξει 2 ωρες μετα δεν μπορεις να το πιασεις...γιατι ζεματαει...
Ψιλο-ασεχετο αλλά ζεματαει και ο εξωτ.σκληρος 3.5" συνδεδεμενος με το ρευμα...ο 2.5" με συνδεση μονο usb ειναι μια χαρα...
Λες να υπαρχει κανα θεμα με το ρευμα;

Καταρχάς, να πώ ότι έχω περασμένη έκδοση την 1.04.22_V ως πιο σταθερή.

Τη ρύθμιση "Digital-Pass-Through via Optical Only" έχω πάντα επιλεγμένη.

Ή ο ήχος παίζει πολύ χαμηλά και μόλις ανεβάσεις ένταση ξαφνικά έρχεται στα ίσα του.
Από την στιγμή που οι αλλαγές της έντασης του ήχου στο HomeTheater κάνουν τα "κόλπα" που λες, μήπως φταίει αυτό; Αν έφταιγε το WD, τα προβλήματα του ήχου θα παρέμεναν. Δοκίμασε να συνδέσεις στην οπτική μία άλλη συσκευή (αν δεν έχεις, συνέδεσε την τηλεόραση που είναι και πιο εύκολο).

Συνέδεσα και την τηλεόραση μέσω optical με το home theater (έχει 2 υποδοχές optical).
Δηλάδή έχω συνδεσμολογία:
wd tv live μέσω optical με home theater 5.1 (όχι επιλεγμένο κανάλι για ήχο στο home theater),
wd tv live μέσω hdmi με τηλεόραση και
τηλεόραση μέσω optical με home theater 5.1 (επιλεγμένο κανάλι για ήχο στο home theater).

Το αποτέσμα είναι ίδιο. Ίδια προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι ευθύνεται το με home theater;
Τι μπορώ να κάνω; Του έχω περασμένο το τελευταίο fw.

Απλα οταν παιξει 2 ωρες μετα δεν μπορεις να το πιασεις...γιατι ζεματαει...
Ψιλο-ασεχετο αλλά ζεματαει και ο εξωτ.σκληρος 3.5" συνδεδεμενος με το ρευμα...ο 2.5" με συνδεση μονο usb ειναι μια χαρα...
Λες να υπαρχει κανα θεμα με το ρευμα;

Προσωπική εκτίμηση, σε σχέση με 3,5άρηδες δίσκους της WD είναι πιο χλιαρό, σε σχέση με 3,5άρηδες δίσκους της Seagate είναι πιο ζεστό... Αν το έχεις ξάπλα, τοποθέτησέ το σε όρθια θέση, ψύχεται καλύτερα έτσι...

Οι θερμοκρασίες αυτές είναι φυσιολογικές για αυτά τα μηχανάκια, μη ανησυχείς για προβλήματα...

Συνέδεσα και την τηλεόραση μέσω optical με το home theater (έχει 2 υποδοχές optical).
Δηλάδή έχω συνδεσμολογία:
wd tv live μέσω optical με home theater 5.1 (όχι επιλεγμένο κανάλι για ήχο στο home theater),
wd tv live μέσω hdmi με τηλεόραση και
τηλεόραση μέσω optical με home theater 5.1 (επιλεγμένο κανάλι για ήχο στο home theater).

Το αποτέσμα είναι ίδιο. Ίδια προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι ευθύνεται το με home theater;
Τι μπορώ να κάνω; Του έχω περασμένο το τελευταίο fw.

Απ' ό,τι φαίνεται, μάλλον το πρόβλημα βρίσκεται στο hometheater. Μήπως ακούγεται και κάποιο "κλακ" τη στιγμή που χάνονται/επανέρχονται τα κανάλια;

Όχι τίποτα δεν ακούγεται.
Τι μπορώ να κάνω; Μήπως δεν είναι τέλεια συμβατό με το decoding του WD TV Live;

Ποιο είναι το ΦΤΗΝΟΤΕΡΟ usb wifi που είναι συμβατό με το συγκεκριμένο μοντέλο?

Και πλέον σταμάτησαν όλοι την υποστήριξη του έτσι δεν είναι?

Παιδια καλησπερα και καλως σας βρηκα! Έχω και γω αυτο το mp εδω και δυο χρονια...στην αρχη ολα καλα...μετα μαυριζε η οθονη και ακουγα μονο ηχο και μετα απο λιγο ολα καλα παλι...τελικα το εστειλα για αντικατασταση απο το κατάστημα που το πηρα και ειπαν οτι το αντικατεστησαν αλλα η συσκευασια ηταν αυτη που ειχα...το mp ηταν οντως άλλο....αλλα συνεχιζει και μου κανει τα ιδια....γιατι;;; αυτο ειναι:
apynusy3.jpg

Δοκίμασε άλλη συσκευή στην ίδια θύρα στην tv μήπως δε φταίει το player και φταίει η τηλεόραση. Επίσης δοκίμασε το player αν μπορείς σε άλλη τηλεόραση.

Το εχω δοκιμασει σε ολες τις HDMI που εχει η τηλεοραση και παλι τα ιδια...σε αλλη τηλεόραση δεν το εχω δοκιμασει...λες να εχει θεμα η τηλεοραση σε ολες τις θυρες ή γενικοτερα;;;; αλλα αν ηταν δε θα μου το εκανε και στο pc που το εχω συνδεδεμενο μονιμα σε HDMI;;;;