Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Ναι αλλά μην συγκρίνουμε δυο εντελώς ανόμοια πράγματα έτσι.

Τα movie sheets δεν νομίζω να θέλανε απλά μια επιλογή από το μενού του μηχανήματος όπως είναι το screen saver επομένως μην συγκρίνεις δυο ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΜΟΙΑ πράγματα.

Τα movie sheets θέλανε να πειράξεις αρχεία να επεξεργαστείς ειδικά τα βίντεο και τις εικόνες τους και άλλα πολλά επομένως...

Σκέψου όμως ότι εσύ ξέρεις κάποια πραγματα σχετικά με το wd tv.Οι περισσότεροι δεν εχουν ιδέα.Οπότε λογικό είναι να ρωτάνε κάποια πράγματα.

Ναι και ιδέα να μην έχεις αν ψάξεις λίγο το μενού του μηχανήματος και ξέρεις κάποια στοιχειώδη αγγλικά όπως το τι σημαίνει "screen saver" το βρίσκεις δεν είναι ποια και το πυθαγόρειο θεώρημα έτσι δεν είναι?

Ναι και ιδέα να μην έχεις αν ψάξεις λίγο το μενού του μηχανήματος και ξέρεις κάποια στοιχειώδη αγγλικά όπως το τι σημαίνει "screen saver" το βρίσκεις δεν είναι ποια και το πυθαγόρειο θεώρημα έτσι δεν είναι?

Μερικοί δεν μπαίνουν στον κόπο όμως οπότε

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Τί διαφορά έχει το network share με το media server ???? Μπορεί κάποιος που το έχει να μου απαντήσει ???
Και γιατί παίζει με διακοπές το video που τράβηξα με την fujifilm φωτογραφική μου μηχανή ??? (είναι avi το αρχείο)
Και κάτι τελευταίο. Με ποιο πρόγραμμα στριμάρετε τις ταινίες σας ?? Μόνο με windows media player γίνεται ή και με άλλα προγράμματα και πώς ??
Φίλε georgebest και εγώ ακόμα το ψάχνω το WD TV Live ,μερικά δεν μπορώ να στα απαντήσω.
Για το δίκτυο πήγες στο network setting να κάνεις εγκατάσταση δικτύου .Εγώ έκανα την επιλογή αυτόματη εγκατάσταση και μου έκανε δίκτυο εύκολα.
Το δίκτυο με το υπολογιστή βγαίνει στο network share.Δεν χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα όπως το windows media player.
Στο media server μου βγάζει κάποια πράματα δεν μπόρεσα να καταλάβω τι είναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Μερικοί δεν μπαίνουν στον κόπο όμως οπότε
Και είναι σωστό να ρωτάνε αφού δεν μπαίνουν καν στο κόπο να ψάξουν?
Κοινώς θέλουν μασημένη τροφή έτσι δεν είναι?
Έλα όμως που αυτό δεν είναι και ότι σωστότερο σωστά?

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Φίλε georgebest και εγώ ακόμα το ψάχνω το WD TV Live ,μερικά δεν μπορώ να στα απαντήσω.
Για το δίκτυο πήγες στο network setting να κάνεις εγκατάσταση δικτύου .Εγώ έκανα την επιλογή αυτόματη εγκατάσταση και μου έκανε δίκτυο εύκολα.
Το δίκτυο με το υπολογιστή βγαίνει στο network share.Δεν χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα όπως το windows media player.
Στο media server μου βγάζει κάποια πράματα δεν μπόρεσα να καταλάβω τι είναι.

Έχω συνδέσει το WD tv live με ethernet με το router μου και το pc μου με ethernet με το router. Εγώ έκανα streaming μέσω media server. Network share όμως δεν καταφέρνω να κάνω. Είναι το ίδιο πράγμα ?? Δεν ξέρει κανείς εδώ μέσα να μου απαντήσει ?? Δοκίμασα όλους του τρόπους με username για να μπω σε network share αλλά τίποτα. Έβαλα και το cd εγκατάστασης στο pc αλλά στην επιλογή WD discovery ενώ βρίσκει network drive δεν μου κάνει mapping network share. Μήπως πρέπει να το συνδέσω το Tv live απευθείας με το pc μου και όχι με το router ??? Την βοήθειά σας παρακαλώ.

Και είναι σωστό να ρωτάνε αφού δεν μπαίνουν καν στο κόπο να ψάξουν?
Κοινώς θέλουν μασημένη τροφή έτσι δεν είναι?
Έλα όμως που αυτό δεν είναι και ότι σωστότερο σωστά?

Εγώ ξέρω μετά από κάποια χρόνια ενασχόλησης με το "foruming" οτι ο λόγος ύπαρξής τους είναι η συζήτηση και η παροχή βοήθειας ακόμα και "μασημένης". Από εκεί και πέρα εάν εσύ το θεωρείς γελοίο να απαντάς σε γελοίες ερωτήσεις απλα ... απέχεις, γιατί απλά είσαι μόνο ο guru για τα δύσκολα!!! Well Done!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Από την άλλη μπορείς απλά να απαντήσεις και να πεις με ευγένεια ότι ήταν πολύ απλό .... ΠΑΣΧΟΥΜΕ από έλλειψη ευγένειας φίλε μου.

Συγνώμη για το off topic !!!

οι ερωτήσεις προς το forum ηταν η παρακατω:

Επειδή με το WD Live έχω βρει την χαρά μου αλλά …. Η γυναίκα μου έχει το συνήθειο να πατάει pause και να συνεχίζει αργότερα…μετά από 5min περίπου μπαίνει το screensaver, το πρόβλημα μου είναι ότι έχω παραγγείλει μια Panasonic Plasma S20 και σίγουρα στην αρχή θέλω να κάνω καλό στρώσιμο (όσο καταφέρω).
Το ερώτημα μου είναι, αν υπάρχει η δυνατότητα να μειώσω την ενεργοποίηση του screensaver από 5min σε 1min και αν μπορεί να παίζει κάποιο antiIR screensaver?
Επίσης, επειδή στη τωρινή συνδεσμολογία (με CRT tv) όταν βλέπω κάποια ταινία από το WD (σε scart με TV) δεν έχω ήχο από το Home Cinema (Philips HTS-3357-HDMI Out-Digital Coaxial In) αλλά από την TV. Ποίος είναι ο κατάλληλος τρόπος σύνδεσης της Plasma – WD Live – Home Cinema για να έχω ήχο από το WD στο Home Cinema?

δεν θεωρώ οτι ρώτησα κατι γελοίο μιας και οι επιλογές που έχω στο "πειραγμένο" firmware, σε ότι αφορά την ενεργοποίση του screensaver, είναι :
15 minutes,10 minutes, 5 minutes , Never

Ρώτησα απλά και συγκεκριμένα, εκτός των άλλων, αν μπορώ να έχω ενεργοποίηση σε 1min ?

Ευχαριστώ.

Έχω συνδέσει το WD tv live με ethernet με το router μου και το pc μου με ethernet με το router. Εγώ έκανα streaming μέσω media server. Network share όμως δεν καταφέρνω να κάνω. Είναι το ίδιο πράγμα ?? Δεν ξέρει κανείς εδώ μέσα να μου απαντήσει ?? Δοκίμασα όλους του τρόπους με username για να μπω σε network share αλλά τίποτα. Έβαλα και το cd εγκατάστασης στο pc αλλά στην επιλογή WD discovery ενώ βρίσκει network drive δεν μου κάνει mapping network share. Μήπως πρέπει να το συνδέσω το Tv live απευθείας με το pc μου και όχι με το router ??? Την βοήθειά σας παρακαλώ.

μπορεί να βοηθήσει...

http://www.youtube.com/watch?v=r8o7WJ3S6po

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Δεν μας είπες georgebest άν πήγες στις network setting να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις;
Αφού το κάνεις πας μέσω Network share να κάνεις streaming.
Είχα κάνει μια απόπειρα να βάλω την b-rad και κόλλησσε το WD TV Live.
Ξαναπέρασα την τελευταία επίσημη μετά από αρκετες προσπάθειες.
Δοκίμασα πάλι χτες την b-rad και την πήρε ,η διαφορές είναι ότι με την b-rad όταν πατάς το OK σου γράφει κάποιες πληροφορίες όπως ανάλυση, birate .Νόμιζα με την b-rad θα είχα ελληνικό μενού δεν έχει όμως .
Το ποιό βασίκο είναι με την μπορείς να έχεις movie sheets.
Οδηγείες για να έχεις movie sheets έχω βρει εδώ

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Λοιπόν για να έχεται να movie sheets αρχικά πρέπει να κατεβάσεται το firmware του b-rad απο εδώ:

http://rapidshare.com/files/378313103/1.02.21_B-RAD.CC_WDLXTV_LIVE-0.4.2.0.zip

κάντε το αποσυμπίεση βάλτε τα .bin και .ver αρχεία σε ένα usb flasaki και μετά install sto wd tv.Στη συνέχεια κατεβάστε το thubgen απο εδώ

http://www.wdtvlive.net/showthread.php?121-ThumbGen-v0.12.28&p=231#post231

και templates απο εδώ:

http://www.wdtvlive.net/forumdisplay.php?10-Moviesheets

Αντιγράψτε τα templates μέσα στο φάκελο templates στο ThumbGen και τρέξτε το πρόγραμμα.Στη συνέχεια κάντε τις παρακάτω ρυθμίσεις στο πρόγραμμα:

59441791.jpg

10486426.jpg

35747819.jpg

15642642.jpg

Στη συνέχεια το αρχείο τροποποιείστε το αρχείο S00custom-options

## Movie sheet modes (only one can be enabled at a time)
## unless you have sheets for each mode you will encounter oddities switching around modes
## AKA this isn't magic
## Full screen std mode:
config_tool -c MSHEETMODE=std
## 1280x460 sheet mode:
config_tool -c MSHEETMODE=sheet
## 500x720 wall mode:
config_tool -c MSHEETMODE=wall

## turn on moviesheets for a list type
## you must turn it on for a view type to see sheets!
## video thumb mode
config_tool -c VIDMSHEET=ON
## audio/photo thumb mode
config_tool -c GENMSHEET=ON
## list mode (video/audio/photo)
config_tool -c LISTMSHEET=ON

βάλτε το στο wd και βγάλτε το απο την πρίζα και ξανά ανοίξτε το με το usb επάνω.Στη συνέχεια εφόσον έχετε κάνει τα sheets είστε έτοιμοι.

Εδώ μερικές photo απο το δικό μου:

dsc00039yw.jpg

dsc00038n.jpg

dsc00037vq.jpg

Για απορίες εδώ είμαστε.
Ακολούθησα τις οδηγίες και έκανα αρκετά movie sheets.
Τί γινέται με το αρχείο S00custom-options που βρίσκεται ;
Βρήκα σε ένα άλλο post έτοιμο S00custom-options το έβάλα σε usb Stick και το σύνδεσα μα το WD TV Live, το έβγαλα από την μπρίζα και το ξαναέβαλα ,χρειάζεται να κάνω τίποτα άλλο;

Ακολούθησα τις οδηγίες και έκανα αρκετά movie sheets.
Τί γινέται με το αρχείο S00custom-options που βρίσκεται ;
Βρήκα σε ένα άλλο post έτοιμο S00custom-options το έβάλα σε usb Stick και το σύνδεσα μα το WD TV Live, το έβγαλα από την μπρίζα και το ξαναέβαλα ,χρειάζεται να κάνω τίποτα άλλο;

Το αρχείο S00custom-options βρίσκεται φάκελο του b-rad που έχει τα αρχεία .bin .ver.Εφόσον κατέβασες το τροποποιημένο αρχείο και το έβαλες σε usb όταν ξανα ανοίξεις το wd θα είναι έτοιμο.Βγάζεις το usb βάζεις ένα σκληρό περιμένεις μέχρι να σβήσουν και τα 2 λαμπάκια και είσαι έτοιμος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Το αρχείο S00custom-options βρίσκεται φάκελο του b-rad που έχει τα αρχεία .bin .ver.Εφόσον κατέβασες το τροποποιημένο αρχείο και το έβαλες σε usb όταν ξανα ανοίξεις το wd θα είναι έτοιμο.Βγάζεις το usb βάζεις ένα σκληρό περιμένεις μέχρι να σβήσουν και τα 2 λαμπάκια και είσαι έτοιμος.
Μόνο εκεί δεν είχα ψάξει.Θα μεταφέρω τον δίσκο να δω τι έκανα.

Thanks!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Μόνο εκεί δεν είχα ψάξει.Θα μεταφέρω τον δίσκο να δω τι έκανα.

Thanks!!!!

Το καλύτερο σημείο άφησες.

Δεν αναφερόταν πουθενά που ήταν το αρχείο S00custom-options!
Έβαλα τον δίσκο και δεν έγινε τίποτα ,τα λαμπάκια αναβουν συνέχεια.
Και στο αρχείο S00custom-options που κατέβασα έτοιμο και αυτό που ήταν στο φάκελο b-rad υπάρχει το κομμάτι που γράφεις να τροποποιήσουμε.

Last edited:

Δεν αναφερόταν πουθενά που ήταν το αρχείο!
Έβαλα τον δίσκο και δεν έγινε τίποτα τα λαμπάκια αναβουν συνέχεια.
Και στο αρχείο S00custom-options που κατέβασα έτοιμο και αυτό που ήταν στο φάκελο b-rad υπάρχει το κομμάτι που γράφεις να τροποποιήσουμε.

Λοιπόν πάμε απο την αρχή.Έχεις κάνει τα movie sheets όλα είτε σε wall mode η sheet mode η std mode.Όλα πρέπει να είναι στο ίδιο mode και να έχουν τη μορφή themovie_sheet.mkv για sheet mode.Εφόσον όλα έχουν την ίδια μορφή τελείωσες με τις ταινίες.Πάνε στο firmware τώρα.Έχεις εγκαταστήσει τo 4.2 firmware του b-rad έχεις έτοιμο το αρχείο s00 σε ένα usb σε fat και είναι μόνο αυτό μέσα.Το βάζεις στο wd και κάνεις ένα firmware reset απο το menu kai το αφήνεις να ανοίξει κανονικά το wd.Στη συνέχεια βγάζεις το usb και βάζεις τον σκληρό που έχει όλα τα movie sheets έτοιμα.Εννοείται πως έχεις thumbnail mode και το see file size στο off.Πιστεύω να έγινα κατατοπιστικότατος.

Δεν μας είπες georgebest άν πήγες στις network setting να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις;
Αφού το κάνεις πας μέσω Network share να κάνεις streaming.
Είχα κάνει μια απόπειρα να βάλω την b-rad και κόλλησσε το WD TV Live.
Ξαναπέρασα την τελευταία επίσημη μετά από αρκετες προσπάθειες.
Δοκίμασα πάλι χτες την b-rad και την πήρε ,η διαφορές είναι ότι με την b-rad όταν πατάς το OK σου γράφει κάποιες πληροφορίες όπως ανάλυση, birate .Νόμιζα με την b-rad θα είχα ελληνικό μενού δεν έχει όμως .
Το ποιό βασίκο είναι με την μπορείς να έχεις movie sheets.
Οδηγείες για να έχεις movie sheets έχω βρει εδώ

Στα network setting πήγα αλλά έβαλα auto.Δεν έκανα καμιά άλλη ρύθμιση. Έπρεπε ?? Αφού ως media server συνδέομαι και κάνω streaming άρα οι ρυθμίσεις δικτύου πρέπει αν είναι οκ. To θέμα είναι ποια η διαφορά media server με network share ????

To θέμα είναι ποια η διαφορά media server με network share ????

Είναι 2 διαφορετικοί τρόποι σύνδεσεις που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους απλά πολλές φορές έχουν κοινό παρονομαστή

Network Share εχει την λογική της σύνδεσης σε απομακρυσμένο πόρο είτε φάκελο είτε ολόκληρο υπολογιστή Ακολουθεί τα δικαιώματα που του εχουν δοθεί και έχει τα πλεονεκτήματα των Network Share των Windows

Media Server ουσιαστικά ειναι σαν steaming μέσω Media Server

Εχοντας δουλέψει και τα δύο με στημένο τοπικό δίκτυο στο σπίτι προτείνω την Α λύση O Media Server τρώει κολλήματα χάνει τις ρυθμίσεις και γενικά έχει παράξενη στμπεριφορά Με το Network Share αν στηθεί ΣΩΣΤΑ το κοινόχρηστο (στην περίπτωση μας φάκελοι με ταινίες ) δεν αντιμετωπίζει κάποιο θέμα ούτε με την ταχύτητα ούτε με τα υποστηριζόμενα αρχεία
Απλά ακολουθούμε τα βήματα που πολλές φορές εχουμε πεί για το πώς κάνουμε κοινόχρηστο εναν φάκελο Ειδικά στα Win 7 δεν φτάνει το δεξί κλίκ share