Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Μου έτυχε το ίδιο στο EGREAT Μ34Α πρόσφατα.
Μου έβγαζε τους αγγλικούς υπότιτλους, και αγνοούσε το ελληνικό srt.
Άλλαξα κωδικοποίηση στο srt και το πρόβλημα λύθηκε.
Δοκίμασε το και εσύ.
..μπορείς να μας πείς σε τί κωδικοποίηση έσωσες τα .srt γιατι και εμένα είναι κάτι ταινίες που εχω ελληνικά srt. και σε UTF8 unicode etc και πάλι δέ τα βλέπει, ενώ αλλους με τις ίδιες κωδικοποιήσεις τους βλέπει...
Μήπως έχει σχέση με τη ματρόσκα;

Εχει το αρχειο των υποτιτλων ακριβως ιδια ονομασια με το αρχειο της ταινιας ?

..μπορείς να μας πείς σε τί κωδικοποίηση έσωσες τα .srt γιατι και εμένα είναι κάτι ταινίες που εχω ελληνικά srt. και σε UTF8 unicode etc και πάλι δέ τα βλέπει, ενώ αλλους με τις ίδιες κωδικοποιήσεις τους βλέπει...
Μήπως έχει σχέση με τη ματρόσκα;
Μια φορά μου έτυχε και αυτό στο Μ34Α.
Από ότι θυμάμαι το έκανα ANSI .

Εχει το αρχειο των υποτιτλων ακριβως ιδια ονομασια με το αρχειο της ταινιας ?
Σε εμένα είχε την ίδια ονομασία ,το κοίταξα μάλιστα ξανά μήπως είχε κάποια παύλα παραπάνω,και δεν τους έπαιζε τους εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους.
Μετά την αλλαγή της κωδικοποίησης τους έπαιξε κανανονικά τους εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους .

Αρκετές φορές μου έχει τύχει ένα αρχείο να μην παίζει τον υπότιτλο με τίποτα, ενώ όταν τον έριχνα μέσα στον Kmplayer με drag'n'drop τον έπαιζε κανονικά. Το πρόβλημα ήταν φυσικά στο όνομα του υπότιτλου, το οποίο αν και φαινομενικά ήταν ίδιο με το όνομα του αρχείου, στην πραγματικότητα είχε κάποιον χαρακτήρα διαφορετικό.

Για να σας δώσω να καταλάβετε τι εννοώ, αν πχ στο αρχείο υποτίτλων του "The Matrix" το αρχικό Τ είναι ελληνικό, δεν φαίνεται καμία διαφορά στο μάτι, αλλά για τα players είναι διαφορετική ονομασία από το MKV αρχείο που έχει το Τ αγγλικό. Στην προκειμένη περίπτωση η διάγνωση ήταν εύκολη, γιατί στην λίστα των Windows, το αρχείο των υποτίτλων το είχε χώρια από το αυτό της ταινίας και για την ακρίβεια πάνω-πάνω στην λίστα, μαζί με τα ελληνικά αρχεία.

Στην περίπτωση βέβαια που το λάθος είναι στο M από το "The Matrix", τότε τα αρχεία πάνε παρέα και δεν καταλαβαίνεις τι φταίει. Για να σιγουρευτείτε λοιπόν ότι το όνομα των αρχείων είναι 100% ίδιο, κάντε το εξής:

Από τον Windows Explorer, διαλέγετε ταυτόχρονα και τα δύο αρχεία μαζί (χρησιμοποιήστε το CTRL μαζί με αριστερό κλικ) και μετά πατήστε F2 ή δεξί-κλικ και Rename. Θα μαρκαριστεί μόνο το ένα αρχείο για μετονομασία, οπότε διορθώνετε αν χρειάζεται το όνομα, ή απλά πατάτε Enter. Το δεύτερο αρχείο θα μετονομαστεί αυτομάτως σε ίδιο όνομα με το πρώτο. Μετά δοκιμάστε ξανά να παίξετε το αρχείο, εμένα όσες φορές χρειάστηκε, έτσι λύθηκε το πρόβλημα...

Γίνεται πράγματι αυτό.
Εγώ κάνω αντιγραφή και επικόλληση την ονομασία του ενός στο άλλο,οπότε σίγουρα θα έχουν το ίδιο όνομα.

To εχω συνδέσει σε ενισχυτή που υποστηρίζει ολα τα νέα format ήχου.
Το θέμα είναι πόσο χάνω σε ποιότητα ήχου απο ένα bluray rip με DTS HDMA που υποστηρίζει και ο ενισχυτής μου...
Aξίζει να αγοράσω κανονικό επιτραπέζιο bluray για καλύτερο ήχο ή και ενδεχομένως εικόνα?

Όσοι έχετε και κανονικό bluray έχετε παρατηρήσει διαφορές στην εικόνα/ήχο στο ίδιο extracted bluray δισκάκι σε σχέση με το WD live?

Η αλήθεια ειναι οτι στο σύστημά σου η διαφορά στον ήχο θα είναι μεγάλη
ανάμεσα στο DTS και DTS MA Ακόμα δεν εχεις ακούσει τον Onkyo

Το extracted bluray δεν εχει διαφορές απο το ίδιο το BR
Πλέον ειναι θέμα πηγής
Ανάμεσα σε PS3 και WD Live δεν μπορώ να δώ με τίποτα διαφορά

Καλησπέρα, ξαναγράφω αυτη τη φορα για κατι που δεν μπορω να καταλαβω... ή μαλλον αρνουμαι να το δεχτώ... εδω και 3 μηνες που το εχω δεν αντιμετωπισα κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα. εχθές το βραδυ είδα μια ταινία και σήμερα όταν το ανοιξα να δω κάτι δεν έπαιζε τιποτα! Ουτε mp3 ουτε τιποτα παρα μόνο φωτογραφίες. τον δίσκο τον βλεπει κανονικα και όταν φτασω να πατησω το αρχειο που θέλω και πατησω το enter τότε βγαζει το κυκλάκι του loading και δεν δείχνει τιποτα, απλα συνεχίζει να γυριζει για "ωρες". το συνδεσα με το lan ουτε και στο youtube το ιδιο, το flickr κανονικα. Έκανα reset to Factory και έπαιξε ενα βιντεακι απο βιντεοκαμερα (ts) αυτό ήταν και το τελευταιο πράγμα σε κινούμενο που είδα απο τον player. οτι και να δοκίμασα μετα απλα νεκρό. πειτε μου παρεδωσε πνέυμα καλοκαιριάτικα τωρα που όλα τα μαγαζιά δουλευουν αργααααααα...; εχει κανεις να προτεινει κατι ή σε κάποιον να έχει συμβει κατι αντιστοιχο; Ευχαριστω εξ αρχης

Καλησπέρα, ξαναγράφω αυτη τη φορα για κατι που δεν μπορω να καταλαβω... ή μαλλον αρνουμαι να το δεχτώ... εδω και 3 μηνες που το εχω δεν αντιμετωπισα κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα. εχθές το βραδυ είδα μια ταινία και σήμερα όταν το ανοιξα να δω κάτι δεν έπαιζε τιποτα! Ουτε mp3 ουτε τιποτα παρα μόνο φωτογραφίες. τον δίσκο τον βλεπει κανονικα και όταν φτασω να πατησω το αρχειο που θέλω και πατησω το enter τότε βγαζει το κυκλάκι του loading και δεν δείχνει τιποτα, απλα συνεχίζει να γυριζει για "ωρες". το συνδεσα με το lan ουτε και στο youtube το ιδιο, το flickr κανονικα. Έκανα reset to Factory και έπαιξε ενα βιντεακι απο βιντεοκαμερα (ts) αυτό ήταν και το τελευταιο πράγμα σε κινούμενο που είδα απο τον player. οτι και να δοκίμασα μετα απλα νεκρό. πειτε μου παρεδωσε πνέυμα καλοκαιριάτικα τωρα που όλα τα μαγαζιά δουλευουν αργααααααα...; εχει κανεις να προτεινει κατι ή σε κάποιον να έχει συμβει κατι αντιστοιχο; Ευχαριστω εξ αρχης

Δοκίμασε να ξαναβάλεις την τελευταία αναβάθμιση.

Οταν γυρναει για ωρες μήπως και το λαμπακι της USB αναβοσβήνει ?

δεν αναβοσβηνει ουτε ο δισκος ουτε το ledακι μπροστα.

@greekgreek
εβαλα και την beta την τελευταια πάλι τα ιδια...

@greekgreek εβαλα και την beta την τελευταια πάλι τα ιδια...

μου το εκανε και σε μενα χθες το βραδυ....
εκανε loading για ωρες....το εβγαλα απο την τροφοδωτικο ολο το βραδυ και σημερα που το δοκιμασα φορτωνει κανονικα......:BXVZCBXZ6:

Εμενα παντως δε δουλεψε. και περα απο αυτο μετα το τελευταιο reset μου βγαζει μήνυμα unable to play current file format Οτι και να πατησω απο divx mts mkv τα παντα... :(

Οκ, εκανα τις μετονομασίες και είδε τους υπότιτλους!
Το θέμα είναι τί κανει κανείς άν θέλει να διαλέξει μεταξύ δύο υποτίτλων -αγγλικα/ ελληνικά- άν τα ονομάζει ίδια με τη ματρόσκα;

επίσης, έχω μερικές ταινίες σε .mts που δε βλέπει τον υποτιτλο κ ας έχει το ίδιο όνομα (ουτε ο Gom το είδε με τη μία -επρεπε να του δείξεις ποια θέλεις)
δοκιμασα να αλλάξω τη ταινία σε .mkv αλλα μετα δέ διαβάζει το αρχείο ..
υπάρχει τρόπος να δείξει υπότιτλους στα .mts;

@greekgreek
εβαλα και την beta την τελευταια πάλι τα ιδια...
Θύμισε μου με τι έχεις δοκιμάσει να δεις τις ταινίες ,σκληρό ή δίκτυο;
Έβαλες και την beta και την κανονική;

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Θύμισε μου με τι έχεις δοκιμάσει να δεις τις ταινίες ,σκληρό ή δίκτυο;
Έβαλες και την beta και την κανονική;

Δοκιμασα και δικτυο και σκληρο τιποτα απο τα δυο. Ουτε Youtube παιζει. Επίσης οταν ετρεξα στο pc ταινια απο δισκο που ηταν πανω στον WD επαιξε κανονικα στο pc.

οσο για τα FW εβαλα και τα 2 και δεν παιζει παλι. (και η ατυχια συνεχιζεται γιατι το μαγαζι απο οπου το πηρα θα ειναι κλειστο μεχρι 23/8)

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Οκ, εκανα τις μετονομασίες και είδε τους υπότιτλους!
Το θέμα είναι τί κανει κανείς άν θέλει να διαλέξει μεταξύ δύο υποτίτλων -αγγλικα/ ελληνικά- άν τα ονομάζει ίδια με τη ματρόσκα;

επίσης, έχω μερικές ταινίες σε .mts που δε βλέπει τον υποτιτλο κ ας έχει το ίδιο όνομα (ουτε ο Gom το είδε με τη μία -επρεπε να του δείξεις ποια θέλεις)
δοκιμασα να αλλάξω τη ταινία σε .mkv αλλα μετα δέ διαβάζει το αρχείο ..
υπάρχει τρόπος να δείξει υπότιτλους στα .mts;

Δείχνει κανονικά υπότιτλους, τώρα βλέπω ταινία σε .mts και φόρτωσε μόνο του τους υπότιτλους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Δοκιμασα και δικτυο και σκληρο τιποτα απο τα δυο. Ουτε Youtube παιζει. Επίσης οταν ετρεξα στο pc ταινια απο δισκο που ηταν πανω στον WD επαιξε κανονικα στο pc.

οσο για τα FW εβαλα και τα 2 και δεν παιζει παλι. (και η ατυχια συνεχιζεται γιατι το μαγαζι απο οπου το πηρα θα ειναι κλειστο μεχρι 23/8)
Aπό ότι βλέπω δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο εσύ,θα περιμένεις να ανοίξει το μαγαζί από όπου το πήρες για να τους το πας.

Re: Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Ποιο firmaware βαζεις ?

Ακριβώς το ίδιο έπαθα και εγώ χθες με το WD , το προηγούμενο μοντέλο όμως , δεν έδειχνε τίποτα , μαύρη οθόνη ....
Νόμιζα ήταν καλώδιο usb ; δεν ήταν
Δίσκος ; δεν ήταν
Power off και on ; τίποτα
Reset ; Έπαιξε μια φορά μετά όσα reset και να έκανα τίποτα ...

Έψαξα στο forum της WD

Βρήκα κάποιον που είχε το ίδιο πρόβλημα και του άλλαξαν μηχανάκι ....

Έτσι σήμερα παρήγγειλα ένα νέο mp

Τώρα διαβάζοντας το μνμ σου , έψαξα να βρω το post που είχα δει χθές και έπεσα σε αυτό
http://community.wdc.com/t5/General...y-MKV-or-video-file-at-all-solution/m-p/41305

..η αλήθεια είναι ότι χθες πήγα να δω μια ταινία που την είχα περάσει από την πιο τελευταία έκδοση του mkvmerge και μετά η μαυρίλα ,
κάνω reset και παίζω μια άλλη ταινία (κανονικά) και στο καπάκι ξαναπάω να δω αυτήν που είχα το πρόβλημα αλλά και πάλι μαυρίλα ,

αν συμβαίνει ότι και στο post που έβαλα ... τότε .....

μήπως έχουμε θέμα όλοι με τις νέες κωδικοποιήσεις ?

Last edited:
Update ....

Λοιπόν ... αύριο θα έχω και 2ο mp ......

που δεν θα το πολυχρειάζομαι ... :D :D :D

Τελικά αναστήθηκε το WD σε μόλις 2 βήματα

Έκανα soft reset (από το μενού) ,
Δοκίμασα κάποια αρχεία και ευτυχώς στην περίπτωση μου έπαιξαν με την πρώτη.
Το έσβησα , έβγαλα τον δίσκο και αφού βρήκα το mkvtoolnix 3.3.0 απεγκατέστησα το 4.2 που είχα , έβαλα το παλιό , έκανε mux το "προβληματικό" αρχείο
και δοκίμασα πάλι συμπεριλαμβανόμενου και του αρχείου που εξαρχής δημιούργησε το θέμα

Όλα καλά

Σε περίπτωση που δεν παίξει με την 1η το reset , δοκιμάστε πάλι και πάλι .. και πάλι αν χρειαστεί , επίσης δοκιμάστε και το hard reset (στο πλαι η οπή) με το WD αναμμένο...