Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Ποια πάει με ποια;

Εγώ έχω μία παλιά version της WD και επάνω είχα βάλει και του B-rad μάλλον την 0.4.2.0. Αν βάλω τώρα την καινούργια 1.03.42 μπορώ να βάλω την τελευταία του B-rad την 0.4.3.1 ή αυτή είναι αποκλειστικά για την 1.02.21; Τελικά ποια πάει με ποια;

Επειδή ψήνομαι να τον χτυπήσω και γω αλλά θέλω οπωσδήποτε να παίζει αρχεία wav:
16bit/44KHz
24bit/96KHz
24bit/192KHz
και να δίνε την έξοδο στην οπτική.
Το έχει δοκιμάσει κανείς σ'αυτή τη λειτουργία?

Re: Ποια πάει με ποια;

Εγώ έχω μία παλιά version της WD και επάνω είχα βάλει και του B-rad μάλλον την 0.4.2.0. Αν βάλω τώρα την καινούργια 1.03.42 μπορώ να βάλω την τελευταία του B-rad την 0.4.3.1 ή αυτή είναι αποκλειστικά για την 1.02.21; Τελικά ποια πάει με ποια;

Βγήκανε προς το τέλος αρκετές εκδόσεις αλλα μήν αγχώνεσαι
Ο B rad έχει σαν βάση κάποια επίσημη και της προσθέτει λειτουργικότητα
Αυτό δεν σε εμποδίζει να αλλάζεις εκδόσεις
Μπορείς να βάλεις την τελευταία του B-rad και μετά την επίσημη και το αντίθετο

Παιδιά ερώτηση:

Έχω κατεβάσει 3 cd των Linkin Park σε flac μορφή.Το wd τα παίζει.Μέσω hdmi τι ήχο θα περνάει στον ενισχυτή?

Μετά την επίσημη 1.03.41 beta βγήκε και η ανεπίσημη βασισμένη στην 1.02.21 b-rad 0.4.3.1 fw.

Ορίστε και τι έχει προστεθεί με βάση τις προηγούμενες εκδόσεις του b-rad.

Οποιος πάει σε αυτήν, θα χάσει την δυνατότητα για playback σε mkv με header compression που μπορούσαν να διαβάσουν οι official beta versions, αφού επίσης η 1.02.21 δεν τα διάβαζε?

Και κάτι ακόμα (έχω μόνο official μέχρι τώρα), είδα ότι περιέχει mediainfo το b-rad firm? Δλδ? Εχει κανείς κανά capture να δω τι και πως τα εμφανίζει?

Καλησπέρα και απο 'μενα...

Είμαι έτοιμος σχεδόν να αγοράσω το μηχανηματάκι.. Το προτιμώ έναντι του xtreamer pro για 2 λόγους: α) Οικονομικότερο και β) μπορώ να το παρω απο Έλλαδα...

Οι απορίες που έχω είναι: (διαβάζω και παράλληλα το νήμα, αλλά 237 σελίδες είναι κ θα χαθώ κάπου σίγουρα)
α) κάποιο σοβαρό πρόβλημα ασυμβατότητας παίζει? (αρχεία video, εξωτερικούς υπότιτλους κτλ κτλ)
β) αξίζει να μην δώσω τα 50 περίπου ευρώ παραπάνω που κάνει το xtreamer?

Γνωρίζω οτι έχει πρόβλημα με TrueHD ήχο αλλά είμαι οκ.
Πληροφοριακά θα χρησιμοποιηθεί με μια Panasonic L42.
Σας ευχαριστώ πολυ κ καλώς σας βρήκα!

Καλημέρα,

Μήπως έχει κανείς δουλέψει το νέο firmware 1.03.43 (είναι limited public beta) που βγήκε στις 11 του μήνα; Δοκίμασα να το περάσω αλλά μου βγάζει μαύρη οθόνη πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα με το HDMI σε κάποιες τηλεοράσεις...

Υποτίθεται λύνει και το πρόβλημα με το header compression στα mkv.

Επίσης ένα νέο πρόβλημα που προέκυψε σε μένα είναι ότι κατέβασα το καινούργιο Windows Live Messenger 2001 kai λόγω του Windows Live Login φαίνεται ότι μπλοκάρει τα network shares. H μόνη λύση μέχρις στιγμής είναι η απεγκατάσταση του Windows Live.

Last edited:
Μήπως τα μπέρδεψες λίγο?

Για το απλό wd tv live έχει βγει μεχρι 1.03.42beta και όχι 1.03.43beta.

Και όχι υποτίθεται αλλά το λύνει το έχουν αναφέρει ποιο πάνω και άλλα άτομα εκτός από εμένα.
Αν διάβαζες λίγο τα προηγούμενα ποστ θα το έβλεπες.

Καλησπέρα και απο 'μενα...

Είμαι έτοιμος σχεδόν να αγοράσω το μηχανηματάκι.. Το προτιμώ έναντι του xtreamer pro για 2 λόγους: α) Οικονομικότερο και β) μπορώ να το παρω απο Έλλαδα...

Οι απορίες που έχω είναι: (διαβάζω και παράλληλα το νήμα, αλλά 237 σελίδες είναι κ θα χαθώ κάπου σίγουρα)
α) κάποιο σοβαρό πρόβλημα ασυμβατότητας παίζει? (αρχεία video, εξωτερικούς υπότιτλους κτλ κτλ)
β) αξίζει να μην δώσω τα 50 περίπου ευρώ παραπάνω που κάνει το xtreamer?

Γνωρίζω οτι έχει πρόβλημα με TrueHD ήχο αλλά είμαι οκ.
Πληροφοριακά θα χρησιμοποιηθεί με μια Panasonic L42.
Σας ευχαριστώ πολυ κ καλώς σας βρήκα!

Το αν αξίζει να δώσεις τα 50 εξαρτάται από τις απαιτήσεις σου
Το wd είναι super δεν έχει κανένα πρόβλημα με αρχεία
Τώρα ξέχνα το TrueHD και το DTS HD με το Live
Αν θες ενα μηχανάκι που παίζει απροβλημάτιστα αρχεία γρήγορα και αξιόπιστα πάρτο

Παιδιά εμένα με χαλάει πάντως που δεν υποστηρίζει dolby TrueHD και DTS HDMA.
Σκέφτομαι να το πουλήσω μιας και έστησα πρόσφατα PC media center που υποστηρίζει τα παραπάνω HD formats ήχου.

Υπάρχει περίπτωση να τα υποστηρίξει ποτέ το WD έστω και σε unoffical firmware?

Αν εννοείς ότι δεν τα κάνει downmix to stereo τότε να σου πω ότι το dts-hdma(Κοινώς dts-hd) το κάνει στέρεο.

Το μόνο ήχο που ΔΕΝ κάνει downmix to stereo είναι ο true-hd(Στην ουσία το hd του ac3 ήχου).

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Αν εννοείς ότι δεν τα κάνει downmix to stereo τότε να σου πω ότι το dts-hdma(Κοινώς dts-hd) το κάνει στέρεο.

Το μόνο ήχο που ΔΕΝ κάνει downmix to stereo είναι ο true-hd(Στην ουσία το hd του ac3 ήχου).

Απο το dts-hd βγάζει το core που είναι το DTS και απο το True-hd βγάζει το DD...

το ξέρω ρε παιδιά ότι βγάζει τον πυρήνα τους.
Δε θέλω το core. To κανονικό DTSHDMA και trueHD θέλω.
Υπάρχει τεράστια διαφορά στο birtrate του ήχου.

Είναι σα να έχω μια HD ταινία και να βλέπω την εικόνα σε SD και να είμαι κι ευχαριστημένος που μπόρεσε και την υποβάθμισε

Last edited:
το ξέρω ρε παιδιά ότι βγάζει τον πυρήνα τους.
Δε θέλω το core. To κανονικό DTSHDMA και trueHD θέλω.
Υπάρχει τεράστια διαφορά στο birtrate του ήχου.

Είναι σα να έχω μια HD ταινία και να βλέπω την εικόνα σε SD και να είμαι κι ευχαριστημένος που μπόρεσε και την υποβάθμισε

Τότε πας για άλλον player γιατί το wd δεν υποστηρίζει τα νέα formats.Τώρα για firmware update λιγάκι δύσκολο με τόσα χρήματα που κοστίζει.

Παιδια πηρε ενας φιλος το wd 2ης γενιας αλλα οχι το live.Καταρχας να τονισω οτι το firmware που εχει μεσα, η εταιρια στο επισημο site δεν το εχει αναρτησει ακομα.Μου εκανε τρομερη εντυπωση οτι ενω μιλαμε για το ιδιο μηχανημα (εκτος τη χρηση ιντερνετ) δεν ειχε μεσα πραγματα που με update ειχε δωσει στο live η wd οπως μετακινηση υποτιτλων πανω κατω,υποτιτλους στα full blu ray και επιλογη μεγαλυτερης γραμματοσειρας στο μενου για τους υποτιτλους.Εψαξα να βρω κανα firmware που να τα διορθωνει αυτα αλλα το τελευταιο firmware που εχει δωσει η wd ειναι απο τα τελη του 2009.Ειναι δυνατον να το εχει ετσι παρατημενο?Αν ξερει κανα παιδι κανα link με custom firmware που να του δινει τις δυνατοτητες αυτες ας γραψει εδω ωστε να το δω.Ευχαριστω.

μπα δεν αξίζει king2009 να ασχοληθεί κανείς με media players.
Ήδη έχω στήσει HTPC. Απλά τζάμπα τα λεφτά που έδωσα για το WD.

Αυτά είναι για όσους δε θέλουν να ασχοληθούν ιδιαίτερα με το στήσιμο HTPC (και δε θέλουν να δώσουν και παραπάνω λεφτά βέβαια)
Σε δυνατότητες και αναβαθμισιμότητα δυστυχώς όμως είναι η μέρα με τη νύχτα.

Κι όμως εδώ εχεις ΜΕΓΑ λάθος vaflas την ευκολία που σου προφέρουν τα hd media player δεν πρόκειται να στην προσφέρει ΠΟΤΕ ένα htpc και αυτό γιατί το htpc στην ουσία είναι μια μικρογραφία υπολογιστή με ότι αυτό συνεπάγεται(Drivers, codecs, filters, κάρτα γραφικών κ.τ.λ.)

Και αν είναι να δώσω μια μικρή περιουσία για να φτιάξω ένα htpc μόνο και μόνο για να παίζει hd υλικό τότε να το χ...

Last edited:
Βρε παίδες, για να υπάρχουν και να αναπτύσσονται παράλληλα και τα HTPCs & τα media players, σημαίνει ότι έχουν και οι δύο αυτές κατηγορίες προϊόντων τα πλεονεκτήματα τους, όπως φυσικά και τα μειονεκτήματα τους...

fits η "ευκολία" έχει δύο πρόσωπα, π.χ. το double header compression δεν θα το ήξερα καν αν δεν πήγαινα να παίξω τέτοιο αρχείο στο wdtvL... Τα πισάκια μου το κατάπιναν αδιαμαρτύρητα, και αν είχα μείνει σε αυτά, ούτε θα είχα αναγκαστεί να κάνω αναζήτηση για νέα firms, δοκιμές σε beta versions κλπ...

Έτσι λες?

Δηλαδη θελεις να μου πεις ότι στο htpc ΔΕΝ πρόκειται να κάνεις ΠΟΤΕ αναβάθμιση απολύτως τίποτα σε hardware ή software έτσι?

Όπως λοιπόν κατά καιρούς κάνεις αναβαθμίσεις είτε σε hardware, είτε σε software στα htpc έτσι κάνεις και αναβάθμιση λογισμικού και στα hd media players.
Έτσι είναι η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς και αν θελεις να είσαι ενημερωμένος πρέπει να την ακολουθείς.

Που εχω άδικο?

Βρε παίδες, για να υπάρχουν και να αναπτύσσονται παράλληλα και τα HTPCs & τα media players, σημαίνει ότι έχουν και οι δύο αυτές κατηγορίες προϊόντων τα πλεονεκτήματα τους, όπως φυσικά και τα μειονεκτήματα τους...

fits η "ευκολία" έχει δύο πρόσωπα, π.χ. το double header compression δεν θα το ήξερα καν αν δεν πήγαινα να παίξω τέτοιο αρχείο στο wdtvL... Τα πισάκια μου το κατάπιναν αδιαμαρτύρητα, και αν είχα μείνει σε αυτά, ούτε θα είχα αναγκαστεί να κάνω αναζήτηση για νέα firms, δοκιμές σε beta versions κλπ...

Bεβαιως και εχουν τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα τους.Ομως ,κακα τα ψεμματα,που εχει στραφει ο περισσοτερος κοσμος (ακομα και γνωστες του αντικειμενου 'htpc' ) ? Kαι μπορει το wd να υστερει στο hd ηχο (αυτη τη στιγμη, για τα λεφτα του βεβαια σουπερ) αλλα ποσοι θα κατσουν να τραβηξουν το μανικι του στησιματος-σεταρισματος-θορυβου/θερμοκρασιας του htpc οταν καθαριζουν με ενα ακριβοτερο player (τυπου dune πχ)

Last edited: