Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Εγω πάλι βρε παιδιά, έβαλα το νέο b-rad firmware , βασισμένο στην νέα γενια των επίσημων WD firmwares (1.03.xx) αλλά το έβγαλα αμέσως γιατί ΔΕΝ υποστήριζε moviesheets (λόγω της έλειψης WDTVExt support)

(Για όσους δεν έτυχε να ασχοληθούν με τα moviesheets, ειναι ο τρόπος με τον οποίο το browsing των ταινιών ή των τηλεοπτικών επεισοδίων που βλέπουμε στο WDTV είναι κάπως έτσι

http://img828.imageshack.us/img828/7135/aliceinwonderlandmkv1au.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/3913/background5m.jpg
http://www.wdtvlive.net/attachment.php?attachmentid=140&d=1286070800 )

Τέλως πάντων αυτή είναι η ομορφία των "ανοιχτών" firmware... Αυτό που για κάποιους είναι ένα "αδιάφορο" feature για άλλους ειναι σημαντικό.

Πάντως η "νεα γενιά" firmware έχει το αδιαφιλονικητο πλεονέκτημα της υποστήριξης mkv αρχείων με συμπιεσμένο header, γιαυτό άλωστε και ο b-rad αναπτύσει firmware και των δύο γενιών (Δηλ 1.02.xx και 1.03.xx)

τι παραπανω προσφερει η υποστηριξη mkv με συμπιεσμενο header και σε σε ποια official εκδοση firmware γινεται αυτο?

πως αλαζουμε το σημειο εμφανισης των υποτιτλων?επισης αλλαζει το μεγεθος τους?

Οταν παίζει η ταινία με το πάνω κατω βελάκι αλλάζει η θέση
Μέγεθος επιλέγεις απο τα video settings

τι παραπανω προσφερει η υποστηριξη mkv με συμπιεσμενο header και σε σε ποια official εκδοση firmware γινεται αυτο?

Να παίζουν όλα τα mkv ανεξάρτητα την έκδοση του mkvmerge και τις ρυθμίσεις
Οι 2 τελευταίες το έχουν σίγουρα Πιο πίσω δεν θυμάμαι

Εάν η έκδοση του firmware ξεκινάει από 1.02.xx τότε δεν υποστηρίζει compressed headers. Εάν ξεκινάει απο 1.03.xx τότε υποστηρίζει.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πολλές matroska HD ταινίες που μεχρι πριν απο 2-3 μηνες "κολλούσαν" τώρα παιζουν κανονικά

Αν θελουμε να συνδεσουμε σε USB HUB περισσότερους δίσκους η μονη λυση είναι ο B-Rad??? Γιατι απο οτι καταλαβα η WD το εχει κοψει απο τα τελευταια firmware upgrade.

Σύνδεση WD TV LIVE με Home cinema

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον ήχο του WD μέσω της οπτικής. Εχω τις παρακάτω συσκευές:
1. TV Sony KDL-46v4000
2. Homecinema Sony DAV-DZ880W
3. WD TV Live
Οι συνδέσεις που έχω κάνει είναι οι παρακάτω:
1. TV - HC με scart (για να έχω ήχο της TV από το HC)
2. TV - WD LIVE με HDMI (για εικόνα HD στη TV)
3. WD – HC με οπτική (για ηχο 5.1)
Το πρόβλημα είναι ότι όταν θέλω να δω TV με ήχο από το HC δεν ακούγεται τίποτα. Μάλλον οφείλεται στο ότι η οπτική του WD παραμένει ενεργοποιημένη όταν το WD είναι σβηστό. Αυτό το συμπέρανα γιατί όταν βγάζω το WD από το ρεύμα, ακούγεται ο ήχος της TV από το HC κανονικά.
Ένας διακλαδωτής οπτικής θα κάνει δουλειά? …… υποψιάζομαι ότι μάλλον όχι γιατί θα συνεχίζει να κάνει conflict με την οπτική του WD.
Έχει κάποιος καμιά ιδέα? …………. Υπάρχει περίπτωση να απενεργοποιείται η οπτική του WD χωρίς να το βγάζω από την πρίζα?
Εδω φαινονται τα inputs και outputs των συσκευων

TV
http://www.hdtvtest.co.uk/image/hdtv...000/inputs.jpg

HC
http://img190.imageshack.us/i/efew.jpg/

ευχαριστω!!!!!!

Παιδιά καλησπέρα!
Με λένε Γιώργο. Αν και δεν είμαι καινούριο μέλος, διαβάζω κάθε μέρα το φορουμ, αυτό είνα το πρώτο μου post. Αιτία που ποστάρω είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το WD TV LIVE. Εχω συνδεδεμένο έναν HDD wd 1T USB στον οποίο έχω διάφορα αρχεία media. Σε έναν φάκελο εχω τα παιδικά που διαβάζει το 1/3 απο αυτά που έχει πραγματικά μέσα. Εαν αυτά που δεν βλέπει, τα βγάλω έξω απο τον φάκελο τα βλέπει κανονικά. Καμιά φορά τα βλέπει αλλα μου λέει οτι δεν υποστηρίζονται. Οταν τα κάνω rename τοτε τα βλέπει και πάλι.... μιλάμε για αρχεια mkv και firmware το τελευταίο της WD. Εχω δοκιμάσει και άλλον δίσκο και μου κάνει το ίδιο! Τί λέτε???

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι και εγώ με την σειρά μου.
Έχω μια LCD TV και ένα hifi dvd player (με 2 ηχεία). Μπορώ να κάνω streaming από το pc μου (ταινίες, φώτο, ιντερνετικό ραδιόφωνο κτλ) στην τηλεόραση αλλά να ακούω τον ήχο από το Hifi μου ?? Αλλά η συνδεσμολογία να μου επιτρέπει επίσης να παίζω dvd από το hifi μου (αφού είναι dvd player με upscaling)???Και ποια συνδεσμολογία να ακολουθήσω??? Ευχαριστώ.

Παιδιά καλησπέρα!
Με λένε Γιώργο. Αν και δεν είμαι καινούριο μέλος, διαβάζω κάθε μέρα το φορουμ, αυτό είνα το πρώτο μου post. Αιτία που ποστάρω είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το WD TV LIVE. Εχω συνδεδεμένο έναν HDD wd 1T USB στον οποίο έχω διάφορα αρχεία media. Σε έναν φάκελο εχω τα παιδικά που διαβάζει το 1/3 απο αυτά που έχει πραγματικά μέσα. Εαν αυτά που δεν βλέπει, τα βγάλω έξω απο τον φάκελο τα βλέπει κανονικά. Καμιά φορά τα βλέπει αλλα μου λέει οτι δεν υποστηρίζονται. Οταν τα κάνω rename τοτε τα βλέπει και πάλι.... μιλάμε για αρχεια mkv και firmware το τελευταίο της WD. Εχω δοκιμάσει και άλλον δίσκο και μου κάνει το ίδιο! Τί λέτε???

Μήπως φταίει τα ονόματα των αρχείων? Άλλαξε τα σε κάτι Αγγλικό και ένα γράμμα, για παράδειγμα "G" και δές αν τα βλέπει μέσα απο τον φάκελο

Μήπως φταίει τα ονόματα των αρχείων? Άλλαξε τα σε κάτι Αγγλικό και ένα γράμμα, για παράδειγμα "G" και δές αν τα βλέπει μέσα απο τον φάκελο

Εχεις δίκιο... ετσι τα βλέπει... Βέβαια εχω και τίτλους που είναι μόνο ελληνικοί και τους βλέπει κανονικά! Τι κουφό είναι αυτό????
Σ´ευχαριστώ πολύ!

Last edited:
Για ιντερνετικό ραδιόφωνο εκτός από το live365 (που είναι πατάτα!!! - και ελληνικούς σταθμούς δεν έχει και πρέπει να πληρώνεις , εκτός αν κάνω λάθος) υπάρχει τίποτε άλλο για το WD TV live ??? Διάβασα και στο καινούριο firmware του b-rad κάτι για shoutcast?? Ισχύει ?? Δηλ. είναι ενσωματωμένο μέσα πλέον στο μενού χωρίς να χρειάζεται usb stick???

Επίσης ξέχασα και κάτι άλλο. Κάπου διάβασα ότι μπορείς μέσω Tversity να αντιγράψεις Url των σταθμών και να τα κάνεις streaming και να τα ακούσεις στην TV ή στο hifi σου. Πώς γίνεται ρε παιδιά ξέρει κανείς γιατί δεν τα κατάφερα.

ενδιαφερομαι για media player θελω να παιζει τα παντα, dts αποκωδικοποιηση,και fullscreen χωρις μπαρες ποιον να κοιταξω?

@rollingmuffin : Κάνε update το firmware. Και γώ τις ιδιές συν´δεσεις έχω και μόλις κλίνω το WD ακούω τον άλλο ήχο(Κλέινει την οπτική)

agstamy: ευχαριστώ για την απάντησή σου. Έχω την τελευταία του B-rad 1.03.49_V_WDLXTV.COM_WDLXTV_LIVE-0.4.5.3. Έβαλα και την τελευταία επίσημη της WD και συνεχίζει να μην κλείνει την οπτική. Εσύ ποιό firmware έχεις?:shot:

δεν μου παιζει τους υποτιτλους.ειναι avi με ξεχωριστο srt.στο pc τους βλεπω κανονικα αρα δεν παιζει προβλημα συντονισμου.εχω το τελευταιο firmware +στα settings-greek windows 1253

Έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα ταινία και υπότιτλος?
Π.χ.:

ταινια.avi
ταινια.srt

Και αν ναι είναι στον ίδιο φάκελο?

@rollingmuffin: 1.04.17 Κατεβασμένη από το site της WD. Έχω το SONY DAV-DZ700FW και έκει που βγαίνει ο ήχος από την οπτική έχω και τον ήχο από το NOVA. Όταν είναι ανοιχτό το WD δεν έχω ήχο από NOVA , αλλά όταν το κλείνω έχω κανονικά, που σημαίνει ότι κλείνει την οπτική.

Έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα ταινία και υπότιτλος?
Π.χ.:

ταινια.avi
ταινια.srt

Και αν ναι είναι στον ίδιο φάκελο?

ok done σε ευχαριστω.επρεπε να κανω rename το srt ωστε να ταιριαζει ακριβως με το avi