Westworld [HBO]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 28 41.2%
  • Πολύ Καλή

Votes: 21 30.9%
  • Καλή

Votes: 8 11.8%
  • Μέτρια

Votes: 9 13.2%
  • Κακή

Votes: 2 2.9%

• Total voters
    68
Re: Westworld (2016, ΗΒΟ)

Όσο για το το red dead redemtion....αυτό και το gta πιστευω ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει ο κόσμος του gaming σε κάποιον που θέλει να ξεφύγει από την πραγματικότητα.... (δεν βλέπω την ώρα για το 2ρο)

Το red dead 1 ειναι απο τα ελαχιστα παιχνιδια στο 360 που τελειωσα.
εχεις xbox one / ps4;

Θα την ξεκινήσω. Άσε που τελευταία άρχισαν να μου αρέσουν και τα Western... και από ότι είδα σε τρέιλερς... έχουν κάτι από άγρια δύση στον κόσμο που διαδραματίζονται όλα.
Θα δω απόψε το πρώτο και θα τα λέμε και από το αντίστοιχο νήμα λοιπόν!

Σε περιμένουμε λοιπόν.. και ότι θες ρώτα! ;)

Αν και η σειρά τελειώνει σε 2 επεισόδια.. προβλέπω να την συζητάμε μέχρι το καλοκαίρι.. :p

Μετα το 8ο.

Μια ακομα θεωρια που οσο παει δυναμωνουν οι φωνες που την υποστηριζουν (και εχω ψηθει και εγω οτι ειναι αληθεια) ειναι...

οτι η Dolores ειναι ο Wyatt
https://www.reddit.com/r/westworld/comments/5e24ag/episode_8_spoilers_we_now_know_what_truth_the/

εδω εξηγηται πληρως ο συλλογισμος.
Εν ολιγοις ομως, αυτο που λενε ειναι οτι οπως ειχε πει ο Φορντ (χοντρικα, δεν θυμαμαι λεξη προς λεξη) η ιστορια του Wyatt βασιζεται οπως ολες οι καλες ιστοριες σε αληθινα γεγονοτα. Οταν η Ντολορες παρουσιαζεται στο παρον, ειναι στην πραγματικοτητα μονη της και απλα θυμαται παλια γεγονοτα (για αυτο και την βλεπουμε πολλες φορες να "χανεται"). Ακολουθει μια πορεια που τελικα θα την φερει στο κεντρο του λαβυρινθου, το οποιο δεν ειναι μερος αλλα νοητικη κατασταση, στην οποια απελευθερωνεται ενας host απο τα δεσμα του κωδικα του. Πιθανοτατα, την πρωτη φορα που εφτασε εκει, ηταν υπο την καθοδηγηση του Αρνολντ (τον οποιο και σκοτωσε;), και μετα για τιμωρια (ισως και απο φθονο;) ο Φορντ την εγκλωβισε στο loop της damsel in distress που βιαζεται κατα συρροη. Ισως ηταν και Τεντι μαζι της και για αυτο ο Φορντ τον εχει κανει bullet sponge :D επισης για τιμωρια; Νομιζω οτι δεν ειναι τυχαιο οτι την πρωτη φορα που βλεπουμε το maze ειναι σε ενα σκαλπ (στο εσωτερικο). Δηλαδη το maze ειναι μεσα στον μυαλο!

Δεν ειμαι σιγουρος οτι συμφωνω με ολες τις λεπτομεριες του τυπου στο reddit, αλλα συμφωνω οτι μοιαζει αρκετα λογικο Dolores = Wyatt. Δεν θα ηταν λογικο, αλλωστε να εμφανιστει ο Wyatt και να ειναι καποιος τελειως διαφορετικος χαρακτηρας. Θα ειναι πιο σοκαριστικο, αν ειναι καποιος που ξερουμε ηδη και ξαφνικα μεταμορφωνεται μπρος στα ματια μας. Η θεωρια αυτη ειναι βεβαιως απολυτως συμβατη με το MiB = William και για την οποια σε καθε επεισοδιο βγαινουν και πιο πολλα στοιχεια που την υποστηριζουν. Σε αυτο το σημειο ειμαι τοσο πεπεισμενος πλεον (και θα επρεπε να ειστε και εσεις) που δεν μπαινω κανω στον κοπο να αναφερω τα καινουρια στοιχεια :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

"εξηγειται" και οχι "εξηγηται", αλλα περασαν τα 15' και δεν μπορω να κανω edit, ειμαι σιγουρος οτι εχει και αλλα, αλλα τουλαχιστον αυτο το ορθογραφικο επιασα :)

Το red dead 1 ειναι απο τα ελαχιστα παιχνιδια στο 360 που τελειωσα.
εχεις xbox one / ps4;

ps3/ps4/pc εχω....xbox δεν είχα πότε αλλά το τελευταίο μοντέλο το σκέφτομαι να το πάρω (αφού η sony μας πρόδωσε και δεν παίζει 4κ δισκάκια)

Να σου πω Χάρη..

Ο Teddy δεν είχε δει σε κάποια ανάμνηση του τον Wyatt φανερά..

ως άνδρα.. ?

Και είναι άνδρας.. ειναι ο Sorin Brouwers..

Όμως στο τελευταίο επεισόδιο που η Dolores μπαίνει στην κατεστραμμένη πόλη..

.. μία ανάμνηση της μας δίνει όντως την εντύπωση της θεωρίας που έβαλες..

Μήπως η Dolores κάποια στιγμή "πήρε" την θέση του Wyatt ??

* Και ένα κολπάκι ..

για να παρακάμψεις λίγο περισσότερο τον περιορισμό για edit .. :cool:

Άφού έχει λήξει ο χρόνος κάνεις νέο ποστ με την προυπόθεση ότι θα γίνει merge..
Τότε κάνεις κανονικά το edit εκ νέου στο διπλό ποστ που θες.. και σβήνεις στην συνέχεια την γραμμή του merge.. :p

Σε αυτο που γραφεις στο 1ο σποιλερ εχεις απολυτο δικιο. Αλλα αν θυμασαι (και αν θυμαμαι και εγω καλα!) αυτο εχει γινει οταν
ο Φορντ εχει μολις κανει upload στον Τεντι την αναμνηση που τον φερνει στο συγκεκριμενο build για αυτην την ιστορια (η ιστορια δηλαδη που "σαν ολες τις καλες ιστοριες ειναι βασισμενη στην αληθεια". Δηλαδη, μπορει να ειναι οι αναμνησεις οπως θελει ο Φορντ να θυμαται ο Τεντι και οχι οπως εγιναν τα πραγματα στην πραγματικοτητα. Δηλαδη η ιστορια του Φορντ ειναι οτι ο Wyatt και η παρεα του ειναι rogue Confederates που εσφαζαν κοσμο, ενω η πραγματικοτητα θα μπορουσε να ειναι οτι ο "Wyatt" και η συμμορια του ηταν hosts που εφτασαν στο σημειο να ειναι πραγματικα ζωντανοι, να εχουν συναισθηση της πραγματικοτητα δηλαδη. Με αυτον τον τροπο ισως δενει και η ολη ιστορια με την ταινια (οπου αν εχω καταλαβει καλα ηταν οτι ενα ρομποτ-yul brinner αρχιζει και σφαζει κοσμο. Δεν τηνε χω δει και δεν ξερω λεπτομερειες).

Αν είναι όντως έτσι μιλάμε για πολύ προχωρημένα πράγματα και το καλό που τους θέλω είναι
να μας δώσουν εξηγήσεις!! :cool:

Πάντως για να σου αναλύσω λίγο περισσότερο το 2ο spoiler..
(Είδα την σκηνή frame-frame..)

Στην ανάμνηση της Dolores που αρχίζει το μακελειό σε κάποιο sec φαίνεται αχνά η φιγούρα αυτού που πυροβολεί και φοράει παντελόνια..
Αμέσως μετά η Dolores βλέπει την Dolores με φόρεμα να κρατάει το πιστόλι..

Βέβαια υπάρχουν σκηνές που και η Dolores φοράει παντελόνι κάποια στιγμή..
όπως επίσης υπάρχουν και άλλες γυναίκες που επίσης φοράνε παντελόνι! :cool:

Χαχα.. :p

Για βοηθησε λιγο. Σε ποιο επεισοδιο και αν θυμασαι χρονικο σημειο γινεται αυτο; Η ντολορες να θυμαται τη σφαγη δηλαδη.

Διαβαζω τωρα ενα ακομα πολυ ωραιο ποστ για την φυση του Maze. Ειναι λιγο σεντονι :) , μολις το τελειωσω θα ποσταρω.

Στο τελευταίο.. στο 8ο.. στο 39 min..

Οκ, το εβαλα και το ειδα, αλλα δεν φαινεται τιποτα μεσα απο τον καπνο της εκπυρσοκροτησης.

https://m.reddit.com/r/westworld/comments/5eebky/the_maze_is_all_that_matters_now/?compact=true

Ο τυπος τα ειπε ολα.. mic drop..
Υπερπληρης εξηγηση του λαβυρινθου, αλλα και ολης της φιλοσοφιας της 1ης σαιζον. Δεν μπορω να σκεφτω κανενα κομματι του παζλ οπως το εχουμε δει μεχρι σιτγμης, που να μην ταιριαζει με αυτα που γραφει. Τεκμηριωνει ο,τι γραφει με quotes απο χαρακτηρες.

Για οσους δεν θελουν ή δεν μπορουν να το διαβασουν, να σας δωσω μια εικονα του τι γραφει.
Καποια στιγμη ειχε πει ο Φορντ οτι ο Αρνολντ θεωρουσε οτι η συνειδηση ειναι μια πυραμιδα με 4 επιπεδα. Μνημη, αυτοσχεδιασμο, προσωπικο συμφερον (ή αυτοσυντηρηση, δεν ξερω πως να μεταφερω τελεια το self interest) και ενα ακομα επιπεδο, το τελευταιο, το οποιο διεφευγε ακομα και απο τον Αρνολντ.

Ο συγγραφεας του ποστ, θεωρει οτι το τελευταιο σκαλι ειναι ο "πονoς-ταλαιπωρια" (suffering). Σε αρκετα σημεια αναφερεται οτι ο πονος ειναι η πεμπτουσια της ζωης. Ο man in black λεει "when you are suffering your are most real". O Ford αφαιρει τον πονο απο τους hosts και λεει οτι το κανει απο καλοσυνη, αλλα ισως το κανει για να μην "ξυπνησουν". Εχει αφησει πονο ομως στον πιο αγαπητο του host, τον Bernard (ο πονος της απωλειας του γιου του) και για αυτο ο Bernard ειναι ο πιο "ανθρωπινος" απο ολους τους hosts. H Maeve "ξυπνα" οταν ο MiB σκοτωνει την κορη της και αρχιζει να ΞΑΝΑ-ξυπνα οταν θυμαται τα γεγονοτα που οδηγησαν τελικα στον MiB να σκοτωσει την κορη της. Ο Abernathy glitchαρει οταν θυμαται ποσες φορες εχουν βιασει-σκοτωσει την Ντολορες. Τελος, παλι σχετικαμε την Maeve. Κατι που ηταν μπρος στα ματια μας, αλλα προσωπικα τουλαχιστον δεν εκανα τη συνδεση, μεχρι τωρα που διαβασα το αρθρο, η Maeve κουβαλαει την νεκρη της κορη (οταν τη σκοτωνει ο mib, ενω εκεινει βρισκεται στο build frontierwoman) και καταρρει στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ MAZE. Δηλαδη εχει φτασει στο τελικο σκαλι στην επιτευξη συνειδησης.
Ο mib το καταννοει αυτο και προσπαθει να οδηγησει και αλλους hosts εκει. Αν θυμαστε, η πρωτη φορα που εχουμε συναντηση (στην χρονικη γραμμη του παροντος με Ed Harris) MiB με Ντολορες, βγαζει ΜΑΧΑΙΡΙ (οπως οταν σκοτωσε την Maeve) και λεει στην Ντολορες "Let's get re-acquainted" (ας ξανασυστηθουμε). Δεν ειναι δηλαδη πραξη μισους ή εκφραση βιας, αλλα ενας τροπος να κανει reboot η Ντολορες και να θυμηθει τον MiB ως τον William που την αγαπαει και θελει να την απελευθερωσει απο τον κωδικα του Ford που την κραταει δεσμια.

Απο εδω και περα, περιμενω να δω αν θα επιβεβαιωθει. Ο,τι και να γινει ομως ο τυπος ειναι θεος! ειδικα εκει που συνδεει matrix-agent smith με το westworld ηθελα να σηκωθω ορθιος και να χειροκροτησω :)

Οκ, το εβαλα και το ειδα, αλλα δεν φαινεται τιποτα μεσα απο τον καπνο της εκπυρσοκροτησης.

https://m.reddit.com/r/westworld/comments/5eebky/the_maze_is_all_that_matters_now/?compact=true

Ο τυπος τα ειπε ολα.. mic drop..
Υπερπληρης εξηγηση του λαβυρινθου, αλλα και ολης της φιλοσοφιας της 1ης σαιζον. Δεν μπορω να σκεφτω κανενα κομματι του παζλ οπως το εχουμε δει μεχρι σιτγμης, που να μην ταιριαζει με αυτα που γραφει. Τεκμηριωνει ο,τι γραφει με quotes απο χαρακτηρες.

Για οσους δεν θελουν ή δεν μπορουν να το διαβασουν, να σας δωσω μια εικονα του τι γραφει.
Καποια στιγμη ειχε πει ο Φορντ οτι ο Αρνολντ θεωρουσε οτι η συνειδηση ειναι μια πυραμιδα με 4 επιπεδα. Μνημη, αυτοσχεδιασμο, προσωπικο συμφερον (ή αυτοσυντηρηση, δεν ξερω πως να μεταφερω τελεια το self interest) και ενα ακομα επιπεδο, το τελευταιο, το οποιο διεφευγε ακομα και απο τον Αρνολντ.

Ο συγγραφεας του ποστ, θεωρει οτι το τελευταιο σκαλι ειναι ο "πονoς-ταλαιπωρια" (suffering). Σε αρκετα σημεια αναφερεται οτι ο πονος ειναι η πεμπτουσια της ζωης. Ο man in black λεει "when you are suffering your are most real". O Ford αφαιρει τον πονο απο τους hosts και λεει οτι το κανει απο καλοσυνη, αλλα ισως το κανει για να μην "ξυπνησουν". Εχει αφησει πονο ομως στον πιο αγαπητο του host, τον Bernard (ο πονος της απωλειας του γιου του) και για αυτο ο Bernard ειναι ο πιο "ανθρωπινος" απο ολους τους hosts. H Maeve "ξυπνα" οταν ο MiB σκοτωνει την κορη της και αρχιζει να ΞΑΝΑ-ξυπνα οταν θυμαται τα γεγονοτα που οδηγησαν τελικα στον MiB να σκοτωσει την κορη της. Ο Abernathy glitchαρει οταν θυμαται ποσες φορες εχουν βιασει-σκοτωσει την Ντολορες. Τελος, παλι σχετικαμε την Maeve. Κατι που ηταν μπρος στα ματια μας, αλλα προσωπικα τουλαχιστον δεν εκανα τη συνδεση, μεχρι τωρα που διαβασα το αρθρο, η Maeve κουβαλαει την νεκρη της κορη (οταν τη σκοτωνει ο mib, ενω εκεινει βρισκεται στο build frontierwoman) και καταρρει στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ MAZE. Δηλαδη εχει φτασει στο τελικο σκαλι στην επιτευξη συνειδησης.
Ο mib το καταννοει αυτο και προσπαθει να οδηγησει και αλλους hosts εκει. Αν θυμαστε, η πρωτη φορα που εχουμε συναντηση (στην χρονικη γραμμη του παροντος με Ed Harris) MiB με Ντολορες, βγαζει ΜΑΧΑΙΡΙ (οπως οταν σκοτωσε την Maeve) και λεει στην Ντολορες "Let's get re-acquainted" (ας ξανασυστηθουμε). Δεν ειναι δηλαδη πραξη μισους ή εκφραση βιας, αλλα ενας τροπος να κανει reboot η Ντολορες και να θυμηθει τον MiB ως τον William που την αγαπαει και θελει να την απελευθερωσει απο τον κωδικα του Ford που την κραταει δεσμια.

Απο εδω και περα, περιμενω να δω αν θα επιβεβαιωθει. Ο,τι και να γινει ομως ο τυπος ειναι θεος! ειδικα εκει που συνδεει matrix-agent smith με το westworld ηθελα να σηκωθω ορθιος και να χειροκροτησω :)

Νομίζω ότι διακρίνεται κάποιος που φοράει παντελόνι..

Ρε αυτό είναι το λιγότερο, για τα αλλά γραψε κάτι :)

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Πολύ καλή η θεωρία του τύπου! :cool:
Μένει όντως να δούμε!

Και πράγματι όπως λέμε συνέχεια.. το κάθετι που βλέπουμε και λέγεται στην σειρά πρέπει να έχει την σημασία του! ;)
Κάμποσα από αυτά που λέει.. ναι.. τα έχω προσέξει και σε διάφορα βιντεάκια!

Θα ήταν καλό κάποια στιγμή το HBΟ να βγάλει ένα δικό του βιντεάκι και να εξηγήσει ότι είδαμε στην 1η σεζόν..
τουλάχιστον τα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για να πάμε στην 2η σεζόν!

εγω εχω ψηθει οτι ο τυπος εχει δικιο και θα σου εξηγησω γιατι.

α. δινει στην ολη σειρα μια πολυ κομψη απλοτητα.
ολη η σαιζον δηλαδη, δειχνει την προσπαθεια ενος ανθρωπου να οδηγησει ρομποτ στο να γινουν self aware. Τα τσαλιμακια με τον απωτερο σκοπο της Delos και corporate espionage (εστω και εσωτερικη) ειναι απλα μια παραπλευρη ιστορια χωρις μεγαλη σημασια.

β. δενει απολυτα με οτι εχουμε δει, αλλα και οτι αλλες θεωριες εχω διαβασει. Δεν προσθετει λεπτομεριες, αλλα ενωποιει επιμερους στοιχεια.

Ελπίζω όντως τα 2 τελευταία να δώσουν καλές απαντήσεις.. και να "κλείσουν" ένα κεφάλαιο για να πάμε στην 2η σεζόν!

Κοντός ψαλμός.. :cool:

http://www.slashfilm.com/westworld-bits-5/

Jimmi Simpson promises that season one won’t end with a “bullshit cliffhanger.”

αν θα τα απαντησουν ολα, πραγματικα δεν με ενδιαφερει πλεον. Ποιος/τι/που/γιατι. Θελω ομως απαντηση στο α. που ειναι ο αρνολντ (εστω και αν εχει μεινει μονο ενα κομματι κωδικα που σχεδιασε και αυτο ενεργοποιηθηκε), β. τι ειναι ο λαβυρινθος ή που οδηγει (να δουμε αν η θεωρια επαληθευτει), γ. τι εγινε με την Elsie, δ. πως τελειωνει η ιστορια του MiB, ε. ποια ειναι η "ιστορια" που φτιαχνει ο Φορντ ή/και γιατι την φτιαχνει.

Τώρα που είπες Elsie..

Είδαμε ανάμνηση του Bernard να την σκοτώνει..
(νομίζω ήταν αληθινή, αφού καθάρισε και την Theresa..)

Οπότε να υποθέσουμε ότι κάποιος άλλος την "βούτηξε" στην αποστολή που είχε πάει και την δώσανε μετά στον Bernard.. (?)

Τα σχέδια του Ford απ' ότι κατάλαβα πρέπει να είναι να ανακατασκευάσει μία εκδοχή του χωριού που καταστράφηκε.. (?)

δεν εχω πειστει οτι η Elsie
ειναι νεκρη. Νομιζω οτι βλεπουμε απλα τον Βερναρντ να την πιανει με δυναμη. Δεν λεω οτι σιγουρα ειναι ζωντανη, απλα οτι δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι νεκρη.

http://screencrush.com/westworld-elsie-alive-dead-bernard/

Όντως μπορεί να παίζει και αυτό..
(αν και πάνε να μας την φέρουν συνέχεια..) :p

αλλά πλέον μετά από ότι έγινε, αν είναι έτσι τα πράγματα πρέπει να βρίσκεται σε κάποιου είδους περιορισμό λογικά..

'Η της "κάνανε" κάτι άλλο..