Re: Westworld (2016, ΗΒΟ)
Μερικες σκεψεις μετα απο το 8ο...
Πολυ γεματο επεισοδιο και το 8ο. Δυο εξαιρετικοι μονολογοι απο τους Hopkins καi Harris, που αν τους ελεγαν αλλοι, λιγοτεροι καλοι ηθοποιοι, θα κατεληγαν εντελως αστειοι. Ο εκβιασμος της Maeve προς τους τεχνικους ειναι το πιο αδυναμο σημειος της ιστοριας.
ΣΠΟΙΛΕΡ
Η ολη φαση με την ντολορες με εχει μπερδεψει απιστευτα. Ουτε εγω και ουτε αυτη καταλαβαινουμε τι και ποτε γινεται, αλλα νομιζω οτι αυτος ειναι και ο σκοπος του τροπου με τον οποιο δειχνουν την ιστορια της, οτι δηλαδη εχει "χαθει". Παντως πιο πριν οι τεχνικοι δινουν μια ωραια εξηγηση για την κατακερματιση που υποκεινται οι hosts. Ο ανθρωπινος εγκεφαλος δεν θυμαται με απολυτη ακριβεια γεγονοτα του παρελθοντος, με αποτελεσμα αυτη η διανοητικη ομιχλη να μας κανει να ξεχωριζουμε μεταξυ παρελθοντος και παροντος. Οι hosts ομως αν κατι συμβει στον κωδικα τους και θυμηθουν γεγονοτα απο παλαιοτερα builds, τα θυμουνται τελεια και ετσι δεν μπορουν να ξεχωρισουν σε ποια πραγματικοτητα βρισκονται. Κομψη εξηγηση για το χαος με τις αναμνησεις των hosts.
Ολα δειχνουν (για μια ακομη φορα) οτι ο man in black ειναι ο william, καθως ο man in black επαναλαμβανει λογια που ειτε εχει πει ο william ειτε του εχει πει ο Λογκαν. Νομιζω πλεον δεν πρεπει να εχει κανεις αμφιβολια οτι οι δυο τους ειναι το ιδιο προσωπο. Δεν ειμαι σιγουρος ομως οτι εχω καταλαβει ακριβως ποιος ειναι το κινητρο γυρω απο τις πραξεις του man in black. Θα γραψω τι καταλαβα και αν εχει καποιος καμμια αλλη ιδεα θα ηθελα πολυ να την ακουσω. Ο,τι συνεβη στο παρκο με την ντολορες (δεκαετιες πριν) τον αλλαξε σαν ανθρωπο, με αποτελεσμα αυτο που στην πορεια εγινε να τρομαζει τη συζυγο του, που καποια στιγμη (αν και ποτε δεν της εκανε κακο) αυτοκτονησε. Τοτε γυρισε στο παρκο με σκοπο... (τουλαχιστον αυτο κατααβαινω εγω) να προσπαθησει να κανει κατι "πραγματικο κακο", ωστε α. να δει αν θα μπορουσε να το κανει ή/και β. να μαθει πως θα ενιωθε αν τελικα εκανε αυτην την κακη πραξη. Κανει το φονικο, λεει ο ιδιος οτι δεν νιωθει τιποτα, αλλα συμβαινει κατι "θαυματουργο" οταν βλεπει την Maeve απο το σοκ που υπεστη, να κατακερματιζεται η προσωπικοτητα της και ο πονος να την κανει "αληθινα ζωντανη, εστω και για λιγο". Τοτε αποφασιζει... να κανει τι;;; εδω χαθηκα. Να "απελευθερωσει" τους αλλους hosts; Δεν εχω καταλαβει ακομα που θα καταληξουμε με το "παιχνιδι του arnold".
Ενα trivia... ο φορντ ηρεμει την maeve παιζοντας της το μουσικο κομματι Reverie του Debussy (αν θυμαστε reveries λεγοταν ο κωδικας που επετρεπε στους hosts micro-expressions και ο φορντ και ο bernard ηταν περηφανοι επειδη τους εκαναν να φαινονται πιο "ανθρωπινους"). Οταν της το κανει upload το κομματι μεσω της ταμπλετας (χρειαστηκαν αρκετα pause rewind για να το πιασω τον τιτλο του κομματιου

) λεει ο φορντ "a trick from an old friend". Αν καταλαβα καλα δηλαδη, το κομματι αυτο ειναι ενας τροπος να επεμβει κανεις βαθια μεσα στον κωδικα (μιας και η maeve ηταν ηδη fragmented οπως λεει η ταμπλετα του bernard) και να τους ηρεμησουν. Ο κωδικας αυτος ειναι δουλεια του arnold (an old friend);
και με αυτο, επανερχομαστε παλι στο οτι εχει τεραστια σημασια ποιοι hosts ειναι "παλιοι" και αρα, εχουν παλια κομματια κωδικα (υπολειμμα της δουλειας/συνειδησης του αρνολντ

. Dolores, Maeve, Angela σιγουρα.
Αυτα ηταν μερικες σκορπιες σκεψεις. Αν θυμηθω τιποτα ακομα που μου εκανε εντυπωση, θα επανερθω.