White House Down

Ψηφίστε την ταινία:

• Total voters
    0
Re: White House Down (2013)

Xαιρομαι που εχουμε την ιδια αυτοκινητιστικη αισθηση της περιπετειας.
Αλλα και αυτο δεν μου απαντα πολλα πραγματα.

Σε δικες σου λεξεις, πες μερικα πραγματα που θα εβαζες εσυ στην ταινια
που θα την εκαναν περισσοτερο υποφερτη (για τα δικα σου μετρα και σταθμα).
Ειμαι σιγουρος οτι καπου ξεφευγες απο τον ορισμο της δρασης.
Αλλα να μην σε προκαταλαμβανω .... πες εσυ ....

Η εν λογω δε σωνεται οτι και να βγάλεις ή να βάλεις :p

Κοιτά, προφανώς, ειναι και θεμα αισθητικής. Εμένα αυτα τα κρυοκωλα αμερικάνικα αστείακια κλπ με κουραζουν πλέον.

Πέραν τούτου, ειναι και το θεμα της επανάληψης. Την ταινία αυτη, την έχουμε δει κυριολεκτικά (απλώς με άλλους ηθοποιούς) 100 φορές.

Ξέρεις τι θα γίνει, ξέρεις ποιος ειναι ο κακός απο την αρχή και το χειρότερο, ξέρεις ποτε θα ειπωθεί το κλασικό Αμερικανικό κρυοκωλο αστειακι.

Τεσπα, γούστα ειναι αυτα.

Για το άλλο που λες, θα σου απλώς μια ταινία που μόλις μου ρθε στο μυαλο, λόγω κουβέντας για τον Φουκουα πριν, που θεωρω, χωρις να ειναι κατι σπουδαίο, μια "τίμια Αμερικανική περιπέτεια" http://www.imdb.com/title/tt0822854/?ref_=nm_flmg_dr_7

Χαχαχαχα ... ναι βρε συ. Δεν διαφωνουμε. Διαλογοι και ατακες ειναι για τα μπαζομπαζα.
Μιας και το εθιξες, θες να σου πω τι θα ΕΒΓΑΖΑ εγω ? Ολες τις ξερολιστικες ατακες που χρειαζεται να ακουσει
ο (εφηβος ?) αμερικανος για να αυτοπροσδιοριστει και εφυσηχασει (I want to know who is in charge here !!!).
Θα προσθετα ΣΙΓΟΥΡΑ τον σοβαρο τραυματισμο του Προεδρου (και οχι αμυχες). Αλλιως, ο κακος της ιστοριας
ειναι αχρηστος και γελοιος και πρεπει να ξαναπαιξει το σεναριο μεχρι ... να καταφερει τουλαχιστον τα 50%
απο αυτα που ξεκινησε να κανει. :laugh::laugh: Ετσι δεν ειναι ?

ΔΕΝ μπορει ολοι οι κακοι να εχουν IQ ραδικιου ! Ειναι στατιστικα ανεπιτρεπτο (και λογικα απαραδεκτο).
Και βεβαια ποσο καλος μπορεις να εισαι οταν (ως προεδρος) δεν ακουμπας Rothschild και Rockfeller
αλλα τους αβανταρεις μεσα απο υπουργους οπως ο Greenspan ?

Last edited:

Την ταινιούλα την καταευχαριστήθηκα!!!

Σε σχέση με το Olympus Has Fallen, για μένα, ήταν κατα πολύ καλύτερη. Έχει όλα αυτά τα χαζοαμερικάνικα κλισέ αλλά το γνωρίζει και το διακομωδεί και με το παραπάνω! Η δράση ήταν διαρκής με σωστά διαλλείματα ενδιάμεσα και η ταινία δεν έκανε κοιλιά πουθενά.

Γιατι το Olympus has Fallen είναι καλυτερο...

1- Έχει πιο έξυπνο τίτλο (κωδικός Secret Service=Olympus) και όχι το αναμενόμενα χαζό "White house down".
2- Ο Gerald Butler είναι πιο badass (μην ξεχνάμε ότι είναι ο King Leonidas)
3- O Aaron Eckhart υποδύεται πιο σκληρό πρόεδρο σε σχέση με τον "μη μου απτού" Jamie Foxx
4- Οι κακοί είναι πιο cult , άλλο Κορεάτες τρομοκράτες (ξέρουν λογικά και tae kwon do και κουβαλάνε και κανένα Galaxy S4...lol) και άλλο ένα τσούρμο μισό τρελοί μισό μεθυσμένοι Αμερικάνοι loosers.
5- Έχει σκηνοθέτη τον Fuqua και όχι τον Emmerich που έχει να βγάλει ταινία της προκοπής μια εικοσαετία...
6- Κινδυνεύει ο γιος του Προέδρου και όχι η εκνευριστική κόρη του πράκτορα...
7- Παίζει ο Morgan Freeman που είναι μεγάλη φάτσα..
8- Το Olympus κόστισε 70 και έβγαλε 160 στο box office , ενώ το white house κόστισε 150 και με το ζόρι έβγαλε τα λεφτά του (200 εκ.)
9- To πρώτο έχει 6,4 στο imbd ενώ το δεύτερο 6,3 (έστω και με 0,1 η βαθμολογία παραμένει καλύτερη...lol)...

Συνολικά θα συμφωνήσω με το συμπέρασμα αυτό δηλαδή...

Olympus Has Fallen is overall the more watchable film, to which I’d give a score of 6 out of 10. White House Down nets 3 out of 10 from me, and if it wasn’t for After Earth (which I had somehow successfully forgot about already). White House Down would go down as the worst film I’ve seen this year. So no, White House Down, unfortunately there is no room for you this year, you’ve come too late, were oh so bad and Olympus Has Fallen was already here before you came.

http://themovieblog.com/2013/review-fight-olympus-has-fallen-vs-white-house-down/

Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Σε τόσο παρόμοιο έργο, δεν μπορεί να βγει αντικειμενικό πόρισμα για το ποιά είναι καλύτερη, και δεν χρειάζεται κιόλας. Ο καθένας την κρίνει με τα δικά του γούστα.

Πχ εμένα μου άρεσε γιατί ενώ είχε όλα τα στοιχεία υπερβολής αλλά και των κλασσιών κλισέ, η ταινία εμφανώς αυτοσαρκαζόταν σε αντίθεση με το "Όλυμπο" που την είχε δει σοβαρή σε όλα τα επίπεδα.

Οσον αφορα τη συγκριση παντως, ειναι μαλλον ατοπη.

Γιατι μιλαμε για διαφορετικές ταινίες.

Το Oly ειναι ''die hard'' style (aka ενας μονος με μερικα πιστολια σε ενα κτιριο) ενω το δευτερο ειναι τσιρκο με αεροπλανα, τανκς και οτι αλλο μπορεις να σκεφτεις.

η ταινία εμφανώς αυτοσαρκαζόταν σε αντίθεση με το "Όλυμπο" που την είχε δει σοβαρή σε όλα τα επίπεδα.

Σωστο αυτο (και αυτο την ''εσωζε'')

Last edited:
Απάντηση: White House Down (2013)

Ενταξει, ειναι συγκρισιμες ταινιες επειδή ειναι pop corn movies με παραπλησιο σεναριο.
Εμενα το WHD μου άρεσε περισσότερο λόγω πολυ καλου ρυθμού και μερικων ενδιαφερόντων σκηνων οπως αυτη που ανέφερες στο προαυλιο του WH ή η εισαγωγικη που δείχνει τι μετρα ασφαλειας παιρνουν οταν πλησιαζουν τα προεδρικα ελικοπτερα. Επισης μου άρεσε πιο πολύ η χημεια των δυο πρωταγωνιστών ενώ ειχε αξιοπρεπεις ερμηνείες (για το ειδος της ταινίας) από τους περισσοτερους πρώτους/δευτερους ρόλους, ειδικα το κοριτσακι. Ευφημη μνεια στην τρελοφατσα του χακερα που ομως δεν κατάλαβα στο τελος πως μας την "έκανε".
Το Oly ειχε και αυτο καλα στοιχεια, ειδικα στην εισαγωγή, αλλα μετα ηταν τρελα προβλέψιμο και αντιγραφη die hard και ειδικα αυτην την αναγκη για ξυλομπουνιδι one on one με καθε κακο (απο τον πιο ασημαντο στον πιο σημαντικό) την εχω σκυλοβαρεθεί..
Γενικα, αυτες οι ταινιες ειναι οι αγαπημενες των κριτικων προς θάψιμο επειδη ειναι ευκολα "θύματα". Ομως, εαν τις δεις για αυτο που είναι, mindless fun, μια χαρα επιτελούν τον σκοπο τους.
Αλλωστε εχουμε δει πολυ χειροτερες μπαρούφες τα τελευταια χρονια..

Εμενα η 1η μιση ωρα (με την κλασικη Αμερικανική εισαγωγη να γνωρισεις όλους τους χαρακτήρες και τα ''συναισθηματικά'' του καθενος - λες και μας νοιάζει, αφού στο τέλος θα τα ανατινάξεις όλα ρε Εμεριχ), η τραγικη σκηνη με τα ελικοπτερα στην αρχη (που ηταν σαν Amiga) και γενικα το απάλευτο των ηθοποιών (με εξαίρεση την Gyllenhaal και την σταθερή αξία Woods) μου φανηκαν τραγικά.

Ακριβώς τα αντίθετα από τον Τακη δλδ :p

ΥΓ Ο χακεράς απλώς χαιρέτισε γιατι του χαλασε η κάρτα - χιούμορ (και καλά..)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Άσχετο με το παρόν θέμα αλλά μια και είναι εδώ ο Τάκης είπα να το ποστάρω...:laugh:

Ισως αν δεν ειχα δει το olympus να μου αρεσε η ταινια.
Τωρα ηταν απλα ενα κακο paste.
Ιδιως στις σκηνες του χιουμορ ήταν σκοτωμα η ταινια.
Τι να θυμηθω; Την ατακα του προεδρου "Get your hands of my Jordans";
Ή τον τύπο Ζαμπουνη ξεναγο που ζουσε για την ιστορια του λευκου οικου;

Re: Απάντηση: White House Down (2013)

Ισως αν δεν ειχα δει το olympus να μου αρεσε η ταινια.
Τωρα ηταν απλα ενα κακο paste.
Ιδιως στις σκηνες του χιουμορ ήταν σκοτωμα η ταινια.
Τι να θυμηθω; Την ατακα του προεδρου "Get your hands of my Jordans";
Ή τον τύπο Ζαμπουνη ξεναγο που ζουσε για την ιστορια του λευκου οικου;

δεν την εχω δει αλλα διαβαζωντας την ατακα μου φαινεται οτι ειναι .... φορος τιμης
στον πρωτο διδαξαντα harrison ford και get off my plane

Άμα βλέπετε σε Αμερικανιά τον άντρα να λέει στη γυναίκα του "-Θ´αργήσω απόψε", κοιτώντας τη στρατιωτική φωτογραφία του γιού του...
Δεν χρειάζεται να δείτε το υπόλοιπο, τα ξέρετε ήδη... Θα γλυτώσετε και μία-μιάμιση ώρα απ´τη ζωή σας... :p

Άμα βλέπετε σε Αμερικανιά τον άντρα να λέει στη γυναίκα του "-Θ´αργήσω απόψε", κοιτώντας τη στρατιωτική φωτογραφία του γιού του...
Δεν χρειάζεται να δείτε το υπόλοιπο, τα ξέρετε ήδη... Θα γλυτώσετε και μία-μιάμιση ώρα απ´τη ζωή σας... :p

:flipout:
Οντως, τα ειπες ολα !!!

Re: Απάντηση: White House Down (2013)

Δηλαδη να προχωρησω κατευθειαν σε δεξι κλικ πριν καν μπουν τα εμβατηρια ? :D

1- Έχει πιο έξυπνο τίτλο (κωδικός Secret Service=Olympus) και όχι το αναμενόμενα χαζό "White house down".

Αυτό πάλι εμένα μου τη δίνει αφόρητα. Άκου εκεί Όλυμπος το σπίτι του προέδρου. Την έχει δει Δίας δηλαδή;

5- Έχει σκηνοθέτη τον Fuqua και όχι τον Emmerich που έχει να βγάλει ταινία της προκοπής μια εικοσαετία...

Γιατί, πότε έβγαλε ταινία της προκοπής ο Emmerich;

7- Παίζει ο Morgan Freeman που είναι μεγάλη φάτσα..

Ο μοναδικός λόγος που ίσως να με κάνει να δω την ταινία. Κάποτε...
8- Το Olympus κόστισε 70 και έβγαλε 160 στο box office , ενώ το white house κόστισε 150 και με το ζόρι έβγαλε τα λεφτά του (200 εκ.)
9- To πρώτο έχει 6,4 στο imbd ενώ το δεύτερο 6,3 (έστω και με 0,1 η βαθμολογία παραμένει καλύτερη...lol)...

Συνολικά θα συμφωνήσω με το συμπέρασμα αυτό δηλαδή...

...

Απάντηση: Re: Απάντηση: White House Down (2013)

Δηλαδη να προχωρησω κατευθειαν σε δεξι κλικ πριν καν μπουν τα εμβατηρια ? :D

Εσενα αποκλειεται να μην σου αρεσει..