Wifi πάνω από το κεφάλι μου

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,449
Homeless
Στο διαμέρισμα που μένω και ειναι τελευταίου ορόφου απο πάνω ακριβώς έχει 2 κεραίες wifi οι οποίες ανήκουν σε μια εταιρία που ασχολείται με δίκτυα. Οι κεραίες αυτές βρίσκονται ακριβώς πάνω από τα 2 υπνοδωμάτια του σπιτιού μου και προβληματίζομαι εάν τίθεται θέμα υγείας τόσο για μένα και την γυναικά μου όσο επίσης και για την νεογέννητη κόρη μου που είναι μόλις 1 μηνών. Οι κεραίες αυτές βλέπουνε σε αντίθετη κατεύθυνση από τα υπνοδωμάτια μου. Επειδή δεν είμαι ειδικός επί του θέματος θα ήθελα την άποψη σας για να δω εάν υπάρχει κίνδυνος υγείας και αν θα πρέπει να ζητήσω από την εταιρία αυτή να μεταφέρει τις κεραίες αυτές σε κάποιο άλλο σημείο. Απο τις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τόσο τις κεραίες όσο και τα στοιχειά που αναγράφονται πάνω στα 2 lnb.

Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη

Ευχαριστώ

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    86.7 KB · Views: 69
  • 2.jpg
    2.jpg
    93.3 KB · Views: 50
  • 3.jpg
    3.jpg
    85 KB · Views: 43
  • 4.jpg
    4.jpg
    51.9 KB · Views: 57
  • 5.jpg
    5.jpg
    44.2 KB · Views: 42
Καταρχιν ειναι κατευθυντικες, οποτε μαλλον δεν τρεχει τιποτα. Αν κοιταγαν προς τα κατω στα δωματια θα ετρεχε.....

Επισης να ξερεις οτι οτιδηποτε εχει ισχυ πανω απο 1 watt (στα 2.24 που δουλευουν δαυτα) απαγορευετε απο το νομο.
Τωρα θα μου πεις πως θα το ξερεις. Χρησιμοποιωντας τα db που αναγραφουν οι κεραιες υπολογιζετε. Θα πρεπει να ξερεις ομως και ποσα db δουλευει και το μηχανακι που ειναι πισω τους. Δηλαδη εκει που καταληγουν.
Δεν θυμαμαι τον τυπο να στον πω, αλλα και να τον θυμομουν, θα επρεπε να ξερεις τα μηχανακια που καταλληγουν οι κεραιες οπως προανεφερα !

η συγκεκριμένη είναι παραβολική. Από σημείο σε σημείο δηλαδή. Δεν είναι παντεκατευθυντική (omni). Οπότε μάλλον είσαι οκ.
Για κοίτα γύρω γύρω για κεραίας κινητής που είναι πιο επικίνδυνες.
Επίσης υπάρχουν κάποιοι κανόνες σχετικά με ασύρματα τηλ.- κινητά - μικροσυσκευές όπως φούρνοι μικροκυμάτων - wifi routers - laptops με ασύρματες κάρτες δικτύου. Αυτούς τους τηρείς;

Απάντηση: Re: Wifi πάνω από το κεφάλι μου

η συγκεκριμένη είναι παραβολική. Από σημείο σε σημείο δηλαδή. Δεν είναι παντεκατευθυντική (omni). Οπότε μάλλον είσαι οκ.
Για κοίτα γύρω γύρω για κεραίας κινητής που είναι πιο επικίνδυνες.
Επίσης υπάρχουν κάποιοι κανόνες σχετικά με ασύρματα τηλ.- κινητά - μικροσυσκευές όπως φούρνοι μικροκυμάτων - wifi routers - laptops με ασύρματες κάρτες δικτύου. Αυτούς τους τηρείς;

ώπα... εδώ έχουμε θέμα!

τι εννοείς φίλε antonios?

ενδιαφέρομαι κι εγώ μιας και εγώ έχω μικρό παιδάκι και όλα αυτά που περιγράφεις δεν λείπουν πλέον απο τα σπίτια μας...

Να τους πείς οτι αν δε σου δώσουν δωρεάν ίντερνετ 69Mbps θα τους κάνεις μήνυση.
Αν δεν συμμορφωθούν να κατουράς κάθε πρωί τα lnb.

γνωρίζει καποιος ένα μοντεμ ρούτερ στο σπίτι τι ισχύ εκπέμπει ?

Ασχέτως της απάντησης, Δημήτρη, τι σκοπεύεις να κάνεις; Μπορείς χωρίς κινητό, ασύρματο, router, φούρνο μικροκυμάτων;

δεν γνωρίζω διότι δεν έχω.
Γιά να έχω πρέπει πρώτα να ξέρω...

Re: Απάντηση: Wifi πάνω από το κεφάλι μου

Ασχέτως της απάντησης, Δημήτρη, τι σκοπεύεις να κάνεις; Μπορείς χωρίς κινητό, ασύρματο, router, φούρνο μικροκυμάτων;

ασύρματο και κινητό στο σπίτι είναι σε απόμερο μέρος, ενώ εδώ και 3 χρόνια οι μόνες κλήσεις που απαντώ στο κινητό είναι όταν πέσει η μπαταρία του blue tooth. Το ασύρματο το βράδυ βγαίνει από την πρίζα και τα κινητά κλείνουν.
Φυσικά μπορώ και χωρίς αυτά στο σπίτι. Εχω σταθερό.

router και φούρνο δεν έχω.
Το πρώτο το σκέφτομαι. Το δεύτερο ούτε με σφαίρες.

Τα προϊόντα που φέρουν αυτό το σύμβολο είναι σύμμορφα με τους
κανονισμούς EMC και την οδηγία χαμηλής τάσης που δημοσιεύονται
από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Το E δηλώνει ότι το προϊόν SAGEM F@stTM 1500 είναι σύμμορφο με τις απαιτήσεις των
ευρωπαϊκών οδηγιών 1995/5/CE και τις κύριες απαιτήσεις των οδηγιών 89/336/CEE της
03/05/1989 και 73/23/CEE της 19/02/1973, και ότι χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το φάσμα που
ορίζεται για τις επίγειες ή διαστημικές ραδιοεπικοινωνίες.
Η δήλωση CE της συμμόρφωσης σχετικά με το SAGEM F@stTM 1500 συντάσσεται μέσα
στο πλαίσιο της οδηγίας R&TTE.
Η συμμόρφωση θεωρείται ως η πλήρη εναρμόνιση με τα Ευρωπαϊκα πρότυπα:
Ασφάλεια
EN 60950 Ed: 04-2002
ITU-T K.21
EMC
EN 301 489-1 Ed: V1.4.1 (2002)
EN 301 489-17 Ed: V1.2.1 (2002)
EN 55022 Ed: 09.1998 + A1 (2000) + A2 (2003)
EN 55024 Ed: 09.1998 + A1 (2001) + A2 (2003)
CISPR 22 Ed: 1997 + A1 (2000)
AS/NZS CISPR 22 Ed: 2002
Radio (Συγκεκριμένα για το SAGEM F@st 1500WG)
EN 300 328-1 Ed 12-2001
EN 300 328-2 Ed 12-2001
EN 301 489-1 Ed 08-2002
EN 301 489-17 Ed 08-2002
SAR EN 50371 (Όρια της ανθρώπινης έκθεσης στα
ηλεκτρομαγνητικά πεδία)
Οι ζώνες ραδιοσυχνότητας που εγκρίνονται για την ασύρματη μετάδοση IEEE 802.11b/g
εξαρτώνται από τους εθνικούς κανονισμούς. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, τα
εξουσιοδοτημένα κανάλια είναι κανάλια 1 έως 13 (2400 - 2483.5 ζώνη Mhz):
�� Στη Γαλλία, για μια το πολύ διαβιβασθείσα δύναμη 100 mW μέσα σε ένα κτίριο, τα κανάλια
10 εώς 13 (2446.5 - 2483.5 ζώνη MHz) εξουσιοδοτούνται σε όλη τη χώρα και τα κανάλια 1
έως 13 (2400 - 2483.5 ζώνη MHz) εξουσιοδοτούνται σε 58 τμήματα (απόφαση N° 02-1008
της ART την 31/10/2002). Δείτε τον κατάλογο τμημάτων στον ιστιοχώρο της ARΤ.

Εγώ άνετα κάνω χωρίς wireless. Το έχω συνδεδεμένο δηλαδή αλλά έχω απενεργοποιήσει το σήμα. Και το καλωδιάκι μια χαρά είναι!

Re: Απάντηση: Wifi πάνω από το κεφάλι μου

Το κινητό μπορείς να το αφήνεις σε καποιο χώρο οσο το δυνατόν πιο μακρια απο εκει που συχνάζεις (οταν κοιμάσαι το αφηνεις στο σαλόνι, οταν εισαι στο σαλόνι το αφηνεις στην κρεβατοκαμαρα)

Το ασύρματο δεν ειναι και τοσο απαραίτητο, ειχαμε και στο χωριό μας πριν 20 χρονια? Ιδιως αν μιλαει καποιος με τις ωρες, το σταθερό ειναι επιβεβλημένο. Μπορει να μην εχει αποδειχτεί κατι επιστημονικά, αλλά αυτό ειναι αλλος ενας λογος να παιρνουμε προφυλάξεις, μεχρι να αποδειχτεί το αντιθετο, οτι ειναι εντελως ακινδυνα δηλαδή. Εν πασει περιπτωσει και το ασυρματο μαζι με την βαση του μπορει τον περισσοτερο χρονο να βρισκεται μακριά μας (δεν υπαρχει λογος η βαση να ειναι στην κρεβατοκαμαρα)

Το wifi μπορει να αντικατασταθεί με ενα καλωδιο cat5, δεν ειναι και τοσο τραγικο να περασουμε ενα καλωδιο οπου καθομαστε πιο συχνα με το laptop (γιατι αν εχετε wifi στο desktop το θεωρώ καπως χαζομάρα..). Καλυτερα ενα καλώδιο που φαινεται, παρα ενας πιθανός καρκίνος που δεν φαινεται. Τραβηγμένα τα λεω θα μου πειτε, οκ. Ειδικα βεβαια σε εναν καπνιστή αυτο ειναι αστείο σχόλιο.. αλλά anyway. Δεν χρειαζεται να μας πιανει υστερία, αλλά απο την αλλη δεν χανουμε τιποτα με το να ασχοληθουμε λιγο παραπανω με τον εαυτό μας, εστω και προληπτικα. Ιδιως αν υπαρχουν στο σπιτι μωρά παιδιά.

Ο φουρνος μικροκυμάτων εκπεμπει οση ωρα τον εχουμε ανοιχτο. Για το αν επιδρα αρνητικά στην τροφή, δεν γνωρίζω, απλά νομίζω ότι απλά αυξάνει την θερμική κίνηση των σωματίων με ηλεκτρομαγνητικό τρόπο αντι για μηχανικό όπως η κλασική μεθοδος μεταδοσης της θερμοτητας (αν το διατυπωνω σωστα). Δεν μεταδίδει στο φαγητό καμιά ακτινοβολία γ ή "ραδιενέργεια" οπως λενε δεξιά κι αριστερα. Αλλά αν κανω λαθος διορθώστε με γιατι δεν το εχω ψαξει σε βαθος το θεμα..

Προσφατα που εκανα ανακατασκευή στο σπιτι, μονο στην τουαλετα δεν περασα καλωδια δικτύου, κατι που ειχε αρκετη δουλεια, την οποια μπορουσα να αποφύγω με ασυρματο εξοπλισμό. Ειπα ομως να το κανω κι ας μην υπαρχει επιβεβαιωμενος κινδυνος. Τοση ακτινοβολία τρώμε καθημερινά, ας ειναι κατά ...1% μικρότερη....

θυμίστε μου λίγο, το cat5 δεν θέλει 2 καλώδια γιά να δώσει internet ?

θυμίστε μου λίγο, το cat5 δεν θέλει 2 καλώδια γιά να δώσει internet ?

Internet? εχμ.. θελει δυο συνεστραμμενα ζευγη απο τα 4 που βρισκονται μεσα στο καλώδιο για να δωσει 100Μbps στο ethernet.