Re: Απάντηση: Wifi πάνω από το κεφάλι μου
Ασχέτως της απάντησης, Δημήτρη, τι σκοπεύεις να κάνεις; Μπορείς χωρίς κινητό, ασύρματο, router, φούρνο μικροκυμάτων;
Το κινητό μπορείς να το αφήνεις σε καποιο χώρο οσο το δυνατόν πιο μακρια απο εκει που συχνάζεις (οταν κοιμάσαι το αφηνεις στο σαλόνι, οταν εισαι στο σαλόνι το αφηνεις στην κρεβατοκαμαρα)
Το ασύρματο δεν ειναι και τοσο απαραίτητο, ειχαμε και στο χωριό μας πριν 20 χρονια? Ιδιως αν μιλαει καποιος με τις ωρες, το σταθερό ειναι επιβεβλημένο. Μπορει να μην εχει αποδειχτεί κατι επιστημονικά, αλλά αυτό ειναι αλλος ενας λογος να παιρνουμε προφυλάξεις, μεχρι να αποδειχτεί το αντιθετο, οτι ειναι εντελως ακινδυνα δηλαδή. Εν πασει περιπτωσει και το ασυρματο μαζι με την βαση του μπορει τον περισσοτερο χρονο να βρισκεται μακριά μας (δεν υπαρχει λογος η βαση να ειναι στην κρεβατοκαμαρα)
Το wifi μπορει να αντικατασταθεί με ενα καλωδιο cat5, δεν ειναι και τοσο τραγικο να περασουμε ενα καλωδιο οπου καθομαστε πιο συχνα με το laptop (γιατι αν εχετε wifi στο desktop το θεωρώ καπως χαζομάρα..). Καλυτερα ενα καλώδιο που φαινεται, παρα ενας πιθανός καρκίνος που δεν φαινεται. Τραβηγμένα τα λεω θα μου πειτε, οκ. Ειδικα βεβαια σε εναν καπνιστή αυτο ειναι αστείο σχόλιο.. αλλά anyway. Δεν χρειαζεται να μας πιανει υστερία, αλλά απο την αλλη δεν χανουμε τιποτα με το να ασχοληθουμε λιγο παραπανω με τον εαυτό μας, εστω και προληπτικα. Ιδιως αν υπαρχουν στο σπιτι μωρά παιδιά.
Ο φουρνος μικροκυμάτων εκπεμπει οση ωρα τον εχουμε ανοιχτο. Για το αν επιδρα αρνητικά στην τροφή, δεν γνωρίζω, απλά νομίζω ότι απλά αυξάνει την θερμική κίνηση των σωματίων με ηλεκτρομαγνητικό τρόπο αντι για μηχανικό όπως η κλασική μεθοδος μεταδοσης της θερμοτητας (αν το διατυπωνω σωστα). Δεν μεταδίδει στο φαγητό καμιά ακτινοβολία γ ή "ραδιενέργεια" οπως λενε δεξιά κι αριστερα. Αλλά αν κανω λαθος διορθώστε με γιατι δεν το εχω ψαξει σε βαθος το θεμα..
Προσφατα που εκανα ανακατασκευή στο σπιτι, μονο στην τουαλετα δεν περασα καλωδια δικτύου, κατι που ειχε αρκετη δουλεια, την οποια μπορουσα να αποφύγω με ασυρματο εξοπλισμό. Ειπα ομως να το κανω κι ας μην υπαρχει επιβεβαιωμενος κινδυνος. Τοση ακτινοβολία τρώμε καθημερινά, ας ειναι κατά ...1% μικρότερη....