wilson audio alexandria

τα κροσόβερ δεν ήταν όλα και ποτέ ίδια.
Υπήρχαν εκδόσεις και εκδόσεις.
Εγώ πήρα της falcon που είναι μικρή παραλλαγή του μανίσιου.
Λεπτομέρεια του μανίσιου: τοποθετούνταν κολλητό πάνω στην πλάτη του τουήτερ με ό,τι σήμαινε αυτό...

Η falcon έφτιαχνε γιά την έκδοση bbc της spendor.
Υπάρχει μιά ιστορία με τη falcon γιά το πως έχασε διαγωνισμό γιά κατασκευή cross γιά το bbc, όταν στα σχέδια πρόσθετε τιμές στις αντιστάσεις και τις χωρητικότητες γιά να τις φέρει ακριβώς στις τιμές, κοινώς ματσάριζε εξαρτήματα, και απορίφθηκε διότι λέει "η προδιαγραφή ήταν σαφής: τόσα ωμ πχ +/- 10% και όχι ακριβώς η τιμή" ή κάτι τέτοιο....

Αν το πιστεύετε.
Όταν έφτιαξα τα δικά μου είχα μαζέψει ΤΟ ΥΛΙΚΟ....
Ειχα γραφτεί και στα φορα τους....

Οι μονάδες επίσης στο 110 έπρεπε να είναι οι Α αν θυμάμαι καλά...
Και αυτά ήταν παλιά serials... Μετά λένε ότι η kef είχε αλλάξει τη γραμμή παραγωγής γι αυτό και μετά άρχισαν να βγαίνουν οι μονάδες των 11 ωμ.
Μεγάλη ιστορία.....

Δημητρη, μηπως ετυχε να τα ακουσεις τα δικα σου, συγκριτικα με αλλα BBCια (τα original)?

όχι...
και εγώ είχα τις καλύτερες εντυπώσεις από rogers πίσω στο 1987, δυστυχώς οπότε δεν υπάρχει ακουστική μνήμη

Επίσης άκουσα harbeth ...νομίζω.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι παίζουν καλά.
τίποτα παραπάνω.
μου λείπει πάντως η οκτάβα 40-80 και κάτι...

Re: Απάντηση: wilson audio alexandria

Αυτά που είχαν παρουσιαστεί σε ελληνικό περιοδικό παλιότερα (που τα οδηγούσαν με Krell), ποιανών wilson ήταν αντιγραφή?

Λόγω καταπληκτικής φωτογραφικής (αλλά μόνο φωτογραφικής) μνήμης που διαθέτω, είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν ήταν copy wilson αλλά copy grande utopia. Υπήρχαν δημοσιεύμένες φωτό και από τα στάδια της κατασκευής. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί μου είχαν κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση δυο θηρία κολλημένα στον τοίχο ανάμεσα σε έπιπλο και πλαινο τοίχο ενώ μεταξύ τους (πάντα κολλητά) υπήρχαν κυριολεκτικά πακτωμένα μερικά θηρία ΚRELL. Eντελώς off topic, όπως (ίσως) και το ίδιο το topic!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: wilson audio alexandria

Λόγω καταπληκτικής φωτογραφικής (αλλά μόνο φωτογραφικής) μνήμης που διαθέτω, είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν ήταν copy wilson αλλά copy grande utopia. Υπήρχαν δημοσιεύμένες φωτό και από τα στάδια της κατασκευής. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί μου είχαν κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση δυο θηρία κολλημένα στον τοίχο ανάμεσα σε έπιπλο και πλαινο τοίχο ενώ μεταξύ τους (πάντα κολλητά) υπήρχαν κυριολεκτικά πακτωμένα μερικά θηρία ΚRELL. Eντελώς off topic, όπως (ίσως) και το ίδιο το topic!!!

ααααααααααααααααααααααααανα μπράβο!

Πωπω, δε θυμάμαι τίποτα...

Γέρασα ο άμοιρος... :grandpa:

Όχι με τόσο copy, αν θυμάμαι καλά είχαν ένα midrange παραπάνω... Επίσης απορώ πώς παίζουν τόσο μεγάλα ηχεία τόσο κοντά στον τοίχο.

καταρχας για να ξεκαθαρισω κατι. οτι εχει σχεση με σχεδια και τα ρεστα απλως το ανεφερα για να μην συνεχιζουμε να μιλαμε για το πως θα γινει. και δεν θα ηθελα να συνεχιστει αυτο περι πως και τι. εισται ολοι ευγενεστατοι και πραγματικοι λατρεις του ηχου. ωντας νεαρος 20 ετων οπως ειπα ηθελα να νιωσω την απολυτη προκληση των δικων μου ονειρων αγοραζοντας αυτο το ηχειο.. δοξα το θεο και την τρελα και τα χρηματα εχω. αλλα σκεφτηκα γιατι να μην το κανουμε μονοι μας εγω και ο αδερφος μ. και ετσι ξεκινησαμε. τωρα σιγα σιγα προσπαθουμε με σταθερα βηματα να φτιαξουμε ενα ηχειο που και θα παιζει και δεν θα ντροπιαζει τον ηχο του προτοτυπου. το κοστος θα ανεβει παρα πολυ πανω απο τα 40.000ε συμφωνα με τους υπολογισμους μ γιατι τα υλικα δεν τα παιρνουμε απο μινι μαρκετ. αλλα απο εκει και περα θα δουμε. τι πραγματικα θα κοστισει. ολα αυτα τα εγραψα μονο και μονο για να δειτε οτο ολα μπορουν να φτιαχνουν και οτι τιποτα δεν ειναι αδυνατον. και επειδη ειμαι τιμιος απεναντι σε οσους ασχοληθηκαν μαζι μου. περιμενετε και καποια στιγμη θα τα δειτε ολα. χαιρομαι πολυ που εγινα μελος.

daniel popp μπορεις να έχεις σταδιακη παρουσίαση της κατασκευής με φωτογραφικό υλικό? Πότε ξεκινα το project?
Θα ειναι πολυ χρήσιμο για όλους τους diy's αλλα επίσης για να σας βοηθήσουν με τυχόν δυσκολίες που προκύψουν, ευρεση υλικών κλτ κτλ

Καλη σου επιτυχια και κουραγιο,μακαρι να τα καταφερεις,και τα 3/4 του προτοτυπου να εχεις ειναι κατορθωμα

καταρχας για να ξεκαθαρισω κατι. οτι εχει σχεση με σχεδια και τα ρεστα απλως το ανεφερα για να μην συνεχιζουμε να μιλαμε για το πως θα γινει. και δεν θα ηθελα να συνεχιστει αυτο περι πως και τι. εισται ολοι ευγενεστατοι και πραγματικοι λατρεις του ηχου. ωντας νεαρος 20 ετων οπως ειπα ηθελα να νιωσω την απολυτη προκληση των δικων μου ονειρων αγοραζοντας αυτο το ηχειο.. δοξα το θεο και την τρελα και τα χρηματα εχω. αλλα σκεφτηκα γιατι να μην το κανουμε μονοι μας εγω και ο αδερφος μ. και ετσι ξεκινησαμε. τωρα σιγα σιγα προσπαθουμε με σταθερα βηματα να φτιαξουμε ενα ηχειο που και θα παιζει και δεν θα ντροπιαζει τον ηχο του προτοτυπου. το κοστος θα ανεβει παρα πολυ πανω απο τα 40.000ε συμφωνα με τους υπολογισμους μ γιατι τα υλικα δεν τα παιρνουμε απο μινι μαρκετ. αλλα απο εκει και περα θα δουμε. τι πραγματικα θα κοστισει. ολα αυτα τα εγραψα μονο και μονο για να δειτε οτο ολα μπορουν να φτιαχνουν και οτι τιποτα δεν ειναι αδυνατον. και επειδη ειμαι τιμιος απεναντι σε οσους ασχοληθηκαν μαζι μου. περιμενετε και καποια στιγμη θα τα δειτε ολα. χαιρομαι πολυ που εγινα μελος.

Μακαρι να τα καταφερετε!!!
(και να βγαζετε και φωτος κατα την διαρκεια της προσπαθειας)

το projekt θα ξεκινησει σε περιπου δυο μηνες. θα στελνω συνεχως φωτογραφικο υλικο.. ευχαριστω ολους. πρεπει να τονισω μια πολυ μεγαλη ανακριβια. δεν μπαινω καθε μερα και ετσι δεν μπορω να δω ολα τα μυνηματα. απο δικια μ κεκτημενη ταχυτητα εγραψα οτι πηρα το σχεδιο τους μεσα απο ανθρωπο στην wilson. κατι τετοιο καταρχας δεν γινεται γιατι δεν υπαρχουν σχεδια απο κανεναν μονο ο σχεδιαστης εχει τα προτοτυπα για ευνοητους λογους. κανενας δεν μπορει να πληρωσει για να παρει σχεδια. και να το δηλωνει δημοσια. ειναι ποινικο αδικημα. απλα ηθελα να γραψω οτι πληρωσα για να παρω τα σχεδια μεσα απο ενα wilson ενος πολυ καλου φιλου που τα εχει στην κατοχη του. και απο ταχυτητα εγραψα οτι να ναι. τωρα ειδα ολα τα μυνηματα. καθως και ενα πρωσωπικο που μου επισημαινε καποια πραγματα. λαθος δικο μ. τωρα αποκαλυπτω οτι εκανα φιλο και φτερο για περιπουδυο εβδομαδες ενα wilson για να βγαλω το σχεδιο. για να βαλω τα πραγματα στην θεση τους. κανενας δεν αποκαλυπτει τις αρετες του. και εγω ακομα και αν εκανα κατι τετοιο. δεν θα το ελεγα ετσι. 1800ε. συγκεγριμενα εκαναν τα ασφαλιστρα φθορας του ηχειου. το οπιο επεστρεψα ακεραιο. γιατι ολα εγιναν με υπλογιστη και καμερα. μονο δυο μοναδες αφαιρεθηκαν. ευχαριστω και συγνωμη.

το projekt θα ξεκινησει σε περιπου δυο μηνες. θα στελνω συνεχως φωτογραφικο υλικο.. ευχαριστω ολους. πρεπει να τονισω μια πολυ μεγαλη ανακριβια. δεν μπαινω καθε μερα και ετσι δεν μπορω να δω ολα τα μυνηματα. απο δικια μ κεκτημενη ταχυτητα εγραψα οτι πηρα το σχεδιο τους μεσα απο ανθρωπο στην wilson. κατι τετοιο καταρχας δεν γινεται γιατι δεν υπαρχουν σχεδια απο κανεναν μονο ο σχεδιαστης εχει τα προτοτυπα για ευνοητους λογους. κανενας δεν μπορει να πληρωσει για να παρει σχεδια. και να το δηλωνει δημοσια. ειναι ποινικο αδικημα. απλα ηθελα να γραψω οτι πληρωσα για να παρω τα σχεδια μεσα απο ενα wilson ενος πολυ καλου φιλου που τα εχει στην κατοχη του. και απο ταχυτητα εγραψα οτι να ναι. τωρα ειδα ολα τα μυνηματα. καθως και ενα πρωσωπικο που μου επισημαινε καποια πραγματα. λαθος δικο μ. τωρα αποκαλυπτω οτι εκανα φιλο και φτερο για περιπουδυο εβδομαδες ενα wilson για να βγαλω το σχεδιο. για να βαλω τα πραγματα στην θεση τους. κανενας δεν αποκαλυπτει τις αρετες του. και εγω ακομα και αν εκανα κατι τετοιο. δεν θα το ελεγα ετσι. 1800ε. συγκεγριμενα εκαναν τα ασφαλιστρα φθορας του ηχειου. το οπιο επεστρεψα ακεραιο. γιατι ολα εγιναν με υπλογιστη και καμερα. μονο δυο μοναδες αφαιρεθηκαν. ευχαριστω και συγνωμη.

Κατ αρχάς καλώς ορισες στήν παρέα
Πρός το παρόν το μόνο που σχολιάζω είναι οτι μου φαίνεται δύσκολο να βρεί να δεί και να αντιγράψει ??? κανείς τα υλικα´του X σε ενα τετοιο ηχειο
Πάντως περιμένω κι εγώ με απορία τήν παρουσίαση τής υλοποίησης

Re: Απάντηση: wilson audio alexandria

Επειδή τυχαίνει ο αναφερόμενος χομπιστας με τους KRELL να είναι φίλος ερασιτέχνης απο πολύ παλιά και επειδή τυχαίνει το σύστημα αυτό να παίζει με δικά μου προενισχυτές και ενεργά φίλτρα , σάς αναφέρω οτι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΝΕΝΟΣ απο τα παραπάνω αναφερομενα ηχεία
Το ηχείο αυτό φέρει μονάδες ATC (χαμηλό -μεσαίο ) και (πάλαι ποτέ ) SCANSPEAK στο τουϊτερ
Στήν αρχή είχε υπολογιστεί με τήν βοήθεια τής ATC , μετά έγιναν κάποιες αλλαγές στο μεσαίο που απο θόλου έγινε κώνου και πρίν ένα χρόνο έγινα και άλλες αλλαγές και σε μονάδες και σε τοπολογία μπάφλας

Ναι ο χώρος , ή μάλλον το στήσιμο δέν ήταν το καλύτερο , όμως σε σοβαρές ακροάσεις κλπ , τα ηχεία έρχονται μπροστά και γίνετια και κάπια αλλαγή στήν διαρρύθμιση / ακροατή / καναπές/ πολυθρόνα
Το μόνο που μπορώ να πω γι αυτό το σύστημα είναι οτι πέραν τής ουδετερότητας , ανάλυσης , πολύ χαμηλης παραμόρφωσης που διαθέτει , μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να μαστιγώνει τον αέρα του δωματίου , τούς τοίχους και τούς ακροατές , σε αυτό το σύστημα βρίσκει έννοια το μέγεθος δυναμική περιοχή

το ότι σου ευχόμαστε καλώς ήρθες και καλή επιτυχία είναι δεδομένα.

Εγώ θα διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου.

Η δυσκολία στο να φτιάξεις κλώνο-αντίγραφο ενός τόσο ακριβού και ιδιαίτερου ηχείου δεν είναι τόσο στις διαστάσεις ή στο να μετρήσεις κάθε παράμετρό του...

Βρίσκεται κυρίως σε custom μεγάφωνα που αν και βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής έχουν γίνει ειδικές τροποποιήσεις βάσει ειδικών απαιτήσεων, σε τυχόν στοιχεία του κρός που ακόμα και αν μετρηθούν ένα προς ένα δεν είναι σίγουρο ότι θα βρείς ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια στην αγορά, και στο συγκεκριμένο στην καμπίνα που είναι φτιαγμένη από συνθετικά υλικά που δεν είναι ανακοινώσιμα και αποτελούν προιόν είδικής κατασκευής...

Με αυτά τα δεδομένα μπορείς εύκολα να φτιάξεις ένα αντίγραφο που θα ΦΑΙΝΕΤΑΙ ολοίδιο με το πρωτότυπο (και φυσικά δεν θα στοιχίσει τα μισά αλλά πολύ-πολύ λιγότερα), αλλά διαφορές στον ήχο και στις λεπτομέρειες θα υπάρχουν...και σε αυτή την κατηγορία ηχείων οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την μεγάλη διαφορά (ΑΝ είσαι σε θέση να την ακούσεις είτε λόγω αυτιών, είτε λόγω συνοδών...).

Φυσικά δεν παύει να πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρων εγχείρημα που αν και εφ' όσον πραγματοποιηθεί θα το παρακολουθήσω με μεγάλο ενδιαφέρον....

Last edited:
Κάποτε διαπίστωσα ότι τα TOTEM Mite μου φορούν μονάδες της Πολωνέζικης εταιρίας TONSIL, που έχει παρουσία στα Ελληνικά μαγαζιά DIY. Τα μεγάφωνα είναι φθηνά και ευκολόβρετα. Αφ' ενός σοκαρίστηκα λίγο όταν συνειδητοποίησα ότι η ευγενής TOTEM χρησιμοποιεί και σχετικά ευτελούς αξίας μεγάφωνα και τελικά μπήκα στον πειρασμό να τα αντιγράψω τα Mite μέχρι που έμαθα ότι η εταιρία τροποποιεί αγρίως τις μονάδες των μεγαφώνων που προηθεύεται αλλά και οι καμπίνες της δένονται με ειδική τεχνική "lock miter" κλπ κλπ. Αν είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο ίσως το επιχειρούσα καθαρά από περιέργεια αλλά είμαι βέβαιος ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα τον ίδιο ήχο. Ενδεχομένως το αντίγραφο να έπαιζε συμπαθητικά αλλά μέχρι εκεί. Νομίζω ότι το ρίσκο είναι πολύ μεγαλύτερο με ακριβά ηχεία με την έννοια ότι μπορεί να ξοδευτούν πολύς κόπος, χρόνος και χρήματα και το τελικό αποτέλεσμα να είναι αντίγραφο μόνο ως προς την όψη, θρέψη κλπ. Πιθανότατα δε να αγοράζει κανείς καλύτερο ήχο στην αγορά με τα χρήματα που θα ξοδέψει στην προσπάθεια αντιγραφής.