τα κροσόβερ δεν ήταν όλα και ποτέ ίδια.
Υπήρχαν εκδόσεις και εκδόσεις.
Εγώ πήρα της falcon που είναι μικρή παραλλαγή του μανίσιου.
Λεπτομέρεια του μανίσιου: τοποθετούνταν κολλητό πάνω στην πλάτη του τουήτερ με ό,τι σήμαινε αυτό...
Η falcon έφτιαχνε γιά την έκδοση bbc της spendor.
Υπάρχει μιά ιστορία με τη falcon γιά το πως έχασε διαγωνισμό γιά κατασκευή cross γιά το bbc, όταν στα σχέδια πρόσθετε τιμές στις αντιστάσεις και τις χωρητικότητες γιά να τις φέρει ακριβώς στις τιμές, κοινώς ματσάριζε εξαρτήματα, και απορίφθηκε διότι λέει "η προδιαγραφή ήταν σαφής: τόσα ωμ πχ +/- 10% και όχι ακριβώς η τιμή" ή κάτι τέτοιο....
Αν το πιστεύετε.
Όταν έφτιαξα τα δικά μου είχα μαζέψει ΤΟ ΥΛΙΚΟ....
Ειχα γραφτεί και στα φορα τους....
Οι μονάδες επίσης στο 110 έπρεπε να είναι οι Α αν θυμάμαι καλά...
Και αυτά ήταν παλιά serials... Μετά λένε ότι η kef είχε αλλάξει τη γραμμή παραγωγής γι αυτό και μετά άρχισαν να βγαίνουν οι μονάδες των 11 ωμ.
Μεγάλη ιστορία.....
Αυτά που είχαν παρουσιαστεί σε ελληνικό περιοδικό παλιότερα (που τα οδηγούσαν με Krell), ποιανών wilson ήταν αντιγραφή?
Λόγω καταπληκτικής φωτογραφικής (αλλά μόνο φωτογραφικής) μνήμης που διαθέτω, είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν ήταν copy wilson αλλά copy grande utopia. Υπήρχαν δημοσιεύμένες φωτό και από τα στάδια της κατασκευής. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί μου είχαν κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση δυο θηρία κολλημένα στον τοίχο ανάμεσα σε έπιπλο και πλαινο τοίχο ενώ μεταξύ τους (πάντα κολλητά) υπήρχαν κυριολεκτικά πακτωμένα μερικά θηρία ΚRELL. Eντελώς off topic, όπως (ίσως) και το ίδιο το topic!!!
καταρχας για να ξεκαθαρισω κατι. οτι εχει σχεση με σχεδια και τα ρεστα απλως το ανεφερα για να μην συνεχιζουμε να μιλαμε για το πως θα γινει. και δεν θα ηθελα να συνεχιστει αυτο περι πως και τι. εισται ολοι ευγενεστατοι και πραγματικοι λατρεις του ηχου. ωντας νεαρος 20 ετων οπως ειπα ηθελα να νιωσω την απολυτη προκληση των δικων μου ονειρων αγοραζοντας αυτο το ηχειο.. δοξα το θεο και την τρελα και τα χρηματα εχω. αλλα σκεφτηκα γιατι να μην το κανουμε μονοι μας εγω και ο αδερφος μ. και ετσι ξεκινησαμε. τωρα σιγα σιγα προσπαθουμε με σταθερα βηματα να φτιαξουμε ενα ηχειο που και θα παιζει και δεν θα ντροπιαζει τον ηχο του προτοτυπου. το κοστος θα ανεβει παρα πολυ πανω απο τα 40.000ε συμφωνα με τους υπολογισμους μ γιατι τα υλικα δεν τα παιρνουμε απο μινι μαρκετ. αλλα απο εκει και περα θα δουμε. τι πραγματικα θα κοστισει. ολα αυτα τα εγραψα μονο και μονο για να δειτε οτο ολα μπορουν να φτιαχνουν και οτι τιποτα δεν ειναι αδυνατον. και επειδη ειμαι τιμιος απεναντι σε οσους ασχοληθηκαν μαζι μου. περιμενετε και καποια στιγμη θα τα δειτε ολα. χαιρομαι πολυ που εγινα μελος.
το projekt θα ξεκινησει σε περιπου δυο μηνες. θα στελνω συνεχως φωτογραφικο υλικο.. ευχαριστω ολους. πρεπει να τονισω μια πολυ μεγαλη ανακριβια. δεν μπαινω καθε μερα και ετσι δεν μπορω να δω ολα τα μυνηματα. απο δικια μ κεκτημενη ταχυτητα εγραψα οτι πηρα το σχεδιο τους μεσα απο ανθρωπο στην wilson. κατι τετοιο καταρχας δεν γινεται γιατι δεν υπαρχουν σχεδια απο κανεναν μονο ο σχεδιαστης εχει τα προτοτυπα για ευνοητους λογους. κανενας δεν μπορει να πληρωσει για να παρει σχεδια. και να το δηλωνει δημοσια. ειναι ποινικο αδικημα. απλα ηθελα να γραψω οτι πληρωσα για να παρω τα σχεδια μεσα απο ενα wilson ενος πολυ καλου φιλου που τα εχει στην κατοχη του. και απο ταχυτητα εγραψα οτι να ναι. τωρα ειδα ολα τα μυνηματα. καθως και ενα πρωσωπικο που μου επισημαινε καποια πραγματα. λαθος δικο μ. τωρα αποκαλυπτω οτι εκανα φιλο και φτερο για περιπουδυο εβδομαδες ενα wilson για να βγαλω το σχεδιο. για να βαλω τα πραγματα στην θεση τους. κανενας δεν αποκαλυπτει τις αρετες του. και εγω ακομα και αν εκανα κατι τετοιο. δεν θα το ελεγα ετσι. 1800ε. συγκεγριμενα εκαναν τα ασφαλιστρα φθορας του ηχειου. το οπιο επεστρεψα ακεραιο. γιατι ολα εγιναν με υπλογιστη και καμερα. μονο δυο μοναδες αφαιρεθηκαν. ευχαριστω και συγνωμη.
Λόγω καταπληκτικής φωτογραφικής (αλλά μόνο φωτογραφικής) μνήμης που διαθέτω, είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν ήταν copy wilson αλλά copy grande utopia. Υπήρχαν δημοσιεύμένες φωτό και από τα στάδια της κατασκευής. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί μου είχαν κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση δυο θηρία κολλημένα στον τοίχο ανάμεσα σε έπιπλο και πλαινο τοίχο ενώ μεταξύ τους (πάντα κολλητά) υπήρχαν κυριολεκτικά πακτωμένα μερικά θηρία ΚRELL. Eντελώς off topic, όπως (ίσως) και το ίδιο το topic!!!
+ 1το ότι σου ευχόμαστε καλώς ήρθες και καλή επιτυχία είναι δεδομένα.
Εγώ θα διατηρήσω τις επιφυλάξεις μου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.