Βλέπω μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση εδώ που με ενδιαφέρει και άμεσα.....
Καταρχήν αγαπητέ eNeRGy να ξέρεις ότι ο Δημητρακούδης ήταν από τους πρώτους που έβαλε Vista.....και όχι μόνο τα έβαλε αλλά ξοδεύτηκε κιόλας για να πάρει πιό ισχυρό hardware για να μην τα βγάλει
Από κει και πέρα όμως τα Vista μπορεί να είναι πανέμορφα αλλά....θέλουν πολύ περισσότερη μνήμη (το έχουμε ξαναπεί) για ένα kernel το οποίο είναι γραμμένο πάνω στο kernel των XP, το registry είναι ακριβώς το ίδιο με τα XP ακόμα δεν έχουμε γλυτώσει τα 10.000 calls στη registry για να ανοίξει το start menu, για να μπορέσεις να ενεργοποιήσεις το account του administrator και να γλυτώσεις από όλα τα καλούδια security που έχει βάλει η MS για να προστατεύσει τον χρήστη (αλλά που για μας είναι pain in the @ss) είναι το λιγότερο σπ@σ@ρχίδικο......
Το κακό είναι ότι ενώ είναι πραγματικά πανέμορφα, αφαιρούν για το χρήστη functionality από ότι τα XP (όπως ας πούμε κάποιες επιλογές του defragmenter ) και αν δεν κάνεις disable το UAC θα σπάσουν τα νεύρα σου μέσα σε λίγες ώρες.
Για να ανοίξεις Oracle @ Vista δεν το συζητάμε όπως επίσης και αν τρέχεις το Aero τα πολλά tabs σε firefox ή explorer.
Παρολαυτά σαφώς και έχουν τα καλά τους και αν είχαν αλλάξει και το filesystem όπως είχαν ανακοινώσει για τα Longhorn θα ήταν πολύ καλύτερα.
Προσωπικά για μένα και για πολλούς άλλους που τα περίμεναν με ενθουσιασμό δεν μπορώ να πω ότι ήταν απογοήτευση αλλά μου αρέσουν όπως σου αρέσει μία Φεράρι με μηχανή Fiat.....just not good enough.
Από κει και πέρα και μένα μου αρέσουν πολύ, έχω Vista στο βασικό pc μου, XP στο κατεβαστήρι και 2000 στο HTPC (ναι Δημήτρη ξέρω πρέπει να τα αλλάξω ξέρω .......)
Και όσο για γραφικά φυσικά καλύτερο είναι το UBUNTU....μακράν......μακράν όμως......
Και ένα προσωπικό σχόλιο ο Δημητρακούδης είναι ο πιο αντικειμενικός και έγκριτος κριτής που ξέρω σε επίπεδο hardware και software σε σημείο να σου σπάει τα νεύρα

Και ξέρω πολλούς.....