WIN XP, VISTA , ?..

Τα XP έχουν καλύτερη υποστήριξη hardware , και επαρκέστατη ... Γιατί να πάω στα vista ; ναι μεν καλύτερη διαχείρηση , αλλά είναι πιο αργά ... κανονικά όλοι θα έπρεπε να μεταβούμε σε linux HTPC ώστε η μόνη απασχόληση να είναι το video και το audio ...

Ο καθενας παει οπου του αρεσει με αυτα που γνωριζει , ξερει και θελει.

Προφανως η ολη κουβεντα γινεται γιατι ενας φιλος ρωτησε τι να βαλει και ο ενας λεει ετσι κι ο αλλος γιουβετσι. Οπως καταλαβαινεις μπηκε παλι ο παραγων "ποιου η κουβεντα θα μετρησει" , κι αρχισαμε τα ιδια.....:flipout:.

Κολοκυθοπιτα παιδες, κολοκυθοπιτα...

Εγω, διατηρω ακομα και το partition με τα XP, λογω του οτι η ΑΤΙ δεν εχει driver στα VISTA που να περνα σωστα το Below Black/Above white (στα XP ο τελευταιος driver που επαιζε σωστα σε αυτον τον τομεα ηταν ο 7.2)..
Γι αυτο βεβαια φταιει η ΑΤΙ..
Κατα τα αλλα προτιμω τα Vista για τους ακολουθους λογους:
1) Εχουν φανταστικο Interface
2) Εχουν πολυ καλο hybrid-sleep οποτε μπορω να τα ανοιγω-κλεινω απο το remote
3) Με την καρτα ηχου Χ-Meridian, οταν παιζω 2καναλο προγραμμα δεν το παιζει απο ολα τα ηχεια οπως στα xp εαν εχεις επιλεξει 5.1 configuration.
4) Εχουν ωραιο Media center για φωτο-τραγουδια
5) Δεν εχουν προβλημα upsampling των ηχων σε 48 khz ωστε να απαιτειται kernel streaming.

Οποτε εχω xp μονο για ταινιες και vista για ολα τα υπολοιπα!

Καλό και αυτό.. Περιμέναμε λοιπόν το SP1 για να γίνουν τα Vista ισάξια με τα XP.. Μεγάλη επιτυχία..

Ισαξια???... επειδη εχουν ιδια ταχυτητα πλεον τα θεωρεις ισαξια...?
Δε βλεπω λογω να συνεχησω την κουβεντα... μεινε με τα XP... Α! τα εχεις με το SP2 ή SP3? βγαλτο για να κανεις συγκριση vista VS xp γιατι απ'ότι καταλαβα εισαι κατα των Service pack ετσι και θα κανουμε σωστη συγκριση... (μιας και το SP1 στα vista δε το "πιανεις")

Καπως ετσι γειωνω και εγω την κουβεντα (οπως εσυ πιο πανω) και δε βγαζει πουθενα λοιπον...

Ζητω η οπισθοδρομηση! Τα windows 2000 με ntfs ειναι τα πιο γρηγορα πεταξτε τα ΧΡ με τα service pack τους!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WIN XP, VISTA , ?..

Μπα, για ξανασκεψου το λιγο. Μαλλον για ολους ειναι !!

ΡΕ δε ξερεις τι λες! Βαλε Window NT να δεις ταχυτητα εναρξης συστηματος... :damnyou:

Επίσης, δεν έγραψα κάπου ότι μιλάω για το HTPC μου.

Οταν μιλαμε για ΗΤPC δεν μας νοιαζει τι κανεις στο PC της κρεβατοκαμαρας σου ή οποιουδηποτε αλλου δωματιου... μεινε στην κουβεντα... και ολα θα τα δεις με αλλο ματι...
ΕΙΠΑ για htpc τα vista με 2GB ram ειναι αφρος...
Απο κει και περα... σε οτιδηποτε αλλο PC... βαλε οτι θες και ισως με βρεις συμφωνο... απλα οταν μια κουβεντα εχει καποιες σταθερες... HTPC... δε μπορεις εσυ να αλλαζεις τις σταθερες και να προσπαθεις να το παιξεις εξυπνακιας και να σου λενε ολοι μπραβο... απλα γιατι εχεις βγει εκτος κουβεντας!

Αν εσυ οταν βλεπεις μια ΗD ταινια σε νοιαζει αν το aero κανει τον επεξεργαστη απο 45% να πηγαινει στο 47% και αν ο player ανοιξε σε 3 sec αντι 2... δεν εχω εγω το προβλημα που επιλεγω vista για ολα τα αλλα που μου προσφερει (χωρις +700MB update που θελουν τα XP)... απλα εσυ καπου ξεφυγες και εχασες το νοημα του HTPC... MULTI MEDIA PLAYER ΣΑΛΟΝΙΟΥ... τιποτα παραπανω... τιποτα λιγοτερο...

Ισαξια???... επειδη εχουν ιδια ταχυτητα πλεον τα θεωρεις ισαξια...?

Στον τομέα του file copy, ναι. Μόνο 16 μήνες τους πήρε (το development stage δεν το μετράω.. αν και θα έπρεπε).

Δε βλεπω λογω να συνεχησω την κουβεντα... μεινε με τα XP... Α! τα εχεις με το SP2 ή SP3? βγαλτο για να κανεις συγκριση vista VS xp γιατι απ'ότι καταλαβα εισαι κατα των Service pack ετσι και θα κανουμε σωστη συγκριση... (μιας και το SP1 στα vista δε το "πιανεις")

Καπως ετσι γειωνω και εγω την κουβεντα (οπως εσυ πιο πανω) και δε βγαζει πουθενα λοιπον...

Δεν καταλαβαίνω που γείωσα εγώ την κουβέντα.

Ίσα ίσα. Έκανα κάποιες ερωτήσεις ώστε να γίνει διάλογος, αλλά απαντήσεις δεν πήρα.

Πήρα άσχετα σχόλια για service packs των οποίων final εκδόσεις δεν έχουν κυκλοφορήσει (SP3) και το συμπέρασμα ότι είμαι κατά των service packs (?!?).

Οπότε, προφανώς για εμένα δεν έχει νόημα να συνεχίσω την κουβέντα. -bye-

Ζητω η οπισθοδρομηση! Τα windows 2000 με ntfs ειναι τα πιο γρηγορα πεταξτε τα ΧΡ με τα service pack τους!

Φίλε, στη θέση σου αντί να προσπαθώ να πετάξω πυροτεχνήματα μπας και κερδίσω καμία εντύπωση θα κοίταζα να ρίξω κανα διάβασμα μπας και καταφέρω να απαντήσω καμιά ερώτηση.. -bye-

Να πω και τη δική μου άποψη περί του αντικειμένου. Αυτή τη στιγμή έχω 2 λειτουργικά σε δίσκους:
- Windows XP 32 bit
- Windows Vista 64bit
Δυστυχώς έχω συσκευές όπως το scanner μου που δεν θα αποκτίσουν ποτέ drivers για vista και για αυτό το λόγο κυρίως μένω στα ΧΡ. Στα Vista αν και το σύστημα είναι πιο γρήγορο τρέχω μόνο παιχνίδια (DirectX 10, με 2 Geforce 8600GTS σε SLI).
Όσο για την επιφάνεια εργασίας και στα ΧΡ και στα Vista την έχω γυρίσει όπως στα 98 (στα Vista σε μια εβδομάδα βαρέθηκα όλα τα 3D καλούδια).
Τέλος το πιο φαντασμαγορικό περιβάλλον εργασίας το έχω δει στη διανομή Ubuntu του linux. Όμως πια οι διανομές του Linux για να δουλέψουν με τις τελευταίες εκδόσεις KDE ή Gnome χρειάζονται περισσότερο hardware από ότι αντίστοιχες στα windows.

Πάντως για να αξιοποιήσεις τα 4 GB ram χρειάζεσαι 64Bit λειτουργικό.

Η πρόταση μου είναι vista 64bit αρκεί να υπάρχουν καλοί drivers για όλες τις συσκευές σου. Αλλιώς ΧΡ 32 Bit.

Last edited:
Οταν μιλαμε για ΗΤPC δεν μας νοιαζει τι κανεις στο PC της κρεβατοκαμαρας σου ή οποιουδηποτε αλλου δωματιου... μεινε στην κουβεντα... και ολα θα τα δεις με αλλο ματι...

Και εσύ μείνε στην ουσία. Τα Vista επιδεικνύουν όμοια συμπεριφορά, σε οποιοδήποτε μηχάνημα και αν τρέχουν, στις εφαρμογές οι οποίες μας ενδιαφέρουν (audio/video playback). Αν τα είχα δοκιμάσει δηλαδή στο HTPC μου θα είχαν λιγότερο overhead από τα XP? Θα έπαιζαν καλύτερα HD από τα XP? Τι ουσιαστικό θα άλλαζε?

ΕΙΠΑ για htpc τα vista με 2GB ram ειναι αφρος...
Απο κει και περα... σε οτιδηποτε αλλο PC... βαλε οτι θες και ισως με βρεις συμφωνο... απλα οταν μια κουβεντα εχει καποιες σταθερες... HTPC... δε μπορεις εσυ να αλλαζεις τις σταθερες και να προσπαθεις να το παιξεις εξυπνακιας και να σου λενε ολοι μπραβο... απλα γιατι εχεις βγει εκτος κουβεντας!

Η κουβέντα μας είναι "Διαφορές Vista - XP σε περιβάλλον HTPC". Τι σε νοιάζει εσένα που κάνω τις δοκιμές μου; Που ξέρεις αν το κυρίως PC μου είναι επίσης συνδεδεμένο με τον προβολέα μου και το ηχοσύστημα; Αλλάζει κάτι στην κουβέντα μας;

Αν εσυ οταν βλεπεις μια ΗD ταινια σε νοιαζει αν το aero κανει τον επεξεργαστη απο 45% να πηγαινει στο 47% και αν ο player ανοιξε σε 3 sec αντι 2... δεν εχω εγω το προβλημα που επιλεγω vista για ολα τα αλλα που μου προσφερει (χωρις +700MB update που θελουν τα XP)... απλα εσυ καπου ξεφυγες και εχασες το νοημα του HTPC... MULTI MEDIA PLAYER ΣΑΛΟΝΙΟΥ... τιποτα παραπανω... τιποτα λιγοτερο...

Εδώ είναι η διαφορά μας. Εσύ το HTPC το βλέπεις ως εφετζίδικη συσκευή που κάνει τα πάντα multimedia oriented, και πρέπει να έχει όσο το δυνατό πιο όμορφο interface. Σεβαστό.

Εγώ από την άλλη νοιάζομαι πρωταρχικά το μηχάνημα να είναι "βράχος", να έχει απόκριση, και να θέλει την ελάχιστη δυνατή συντήρηση. Κάτι σαν appliance ας πούμε. Αυτό το έχω βρει (με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια) στα XP. Το έχω στήσει, έχω πάρει ένα καλό system image για backup και δεν πειράζω τίποτα, απλά το αφήνω να κάνει τα updates του για λόγους ασφαλείας.

Δεν νομίζω ότι κάποια από τις δυο απόψεις είναι εσφαλμένη.

Και εμένα μου μπαίνουν που και που ιδέες να δοκιμάσω και εκεί τα Vista, γιαυτό και έχω αφήσει και χώρο ελεύθερο για ακόμα ένα partition, αλλά τελικά προτιμώ να καθίσω να δω μια ταινία από να μπω (ξανά) σε περιπέτειες.

Καθαρα τεχνικα μιλώντας τα Vista είναι καλύτερο λειτουργικο! Πως αλλιώς θα μπορούσε να ήταν όταν το ένα είναι του '02 και το άλλο του '07! Δεν υπάρχει σχεδον τίποτα όμως που να κάνουν τα Vista και να μην το κάνουν τα ΧΡ έστω και με λίγο κόπο

Το θέμα όμως για μένα είναι γιατι να μην βάλεις τα Vista αφού ΕΙΝΑΙ καλύτερο λειτουργικο ειδικα μετα απο το SP1;
Επειδή χρειάζονται 2 GB αντι για 1GB; 15 ευρο διαφορά...
Επειδή θέλουν δυνατο επεξεργαστη; Ποιος απο εμάς δεν έχει στο htpc του διπύρηνο;

Αντίθετα:
Γιατι να βάλω ΧΡ ενώ χρειάζομαι οι πατεντες του Δημητρη για να έχω τον καλύτερο ήχο;
Χρειάζομαι εξτρα backup πρόγραμμα για την εγκατάσταση... (στα Vista είναι ολοκαίνουργιο και πολύ καλό)
Έχω σαφέστατα υποδεέστερο interface (και μην μου πείτε ότι δεν μετράει αυτο σε ενα HTPC)
Λιγότερο σταθερο πυρήνα (γνωρίζετε ότι τα 2008 μοιράζονται ακριβώς τον ίδιο πυρηνα με τα Vista για αυτό και βγήκαν κατευθείαν SP1;)
και κάποιες 10αδες μικροδιαφορές....

Αυτοί η συζήτηση μου θυμίζει ένα φίλο μου που θέλει να με πείσει ότι το καλύτερο λειτουργικό είναι τα 2000, την ίδια λογική έχετε.... :smile:

Last edited:
Αυτοί η συζήτηση μου θυμίζει ένα φίλο μου που θέλει να με πείσει ότι το καλύτερο λειτουργικό είναι τα 2000, την ίδια λογική έχετε.... :smile:

Γιατί, υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει ότι τα 2000 είναι το καλύτερο λειτουργικό που έχει βγάλει η MS, ever?

Φερ'τον εδώ, να τον σενιάρουμε.. :rifle: :violent-smiley-030::flipout::flipout:

Στον τομέα του file copy, ναι. Μόνο 16 μήνες τους πήρε (το development stage δεν το μετράω.. αν και θα έπρεπε).

Καλα μερικοι εχετε μεινει στο οτι ακομη δε βλεπουν 4GB τα 32bit vista και οτι δεν υπαρχουν drivers για αυτα... (το πρωτο δεν ισχυει εδω και 1 μηνα και το δευτερο εδω και κατι μηνες που ολοι ανανεωσαν τους drivers τους)

Τωρα, φιλε Δημητρη, οταν καποιος σου ζηταει τι TV να παρει για το σαλονι του να βλεπει στις 52"... δε του λες παρε μια LCD 26" γιατι ειναι και πιο οικονομικη και πιο ελαφρια και λογω μεγεθους εχει καλυτερη αναλυση αναλογικα με το μεγεθος... Μπορει να εχεις δικιο... αλλα δεν θα τον βολεψεις!

Τα vista ειναι πολυ καλυτερα τωρα με το SP1... δε με νοιαζει που εκαναν 16μηνες να το βγαλουν... ΤΩΡΑ ειναι καλυτερα...
Αν ειναι να μπαινει ο καθε μη σχετικος σε αλχυμειες προκειμενου να παιξει HD video & audio ειναι προτειμοτερο να παει με τη μια στα vista SP1 και να ειναι ετοιμος προς χρηση... οπως και του χρονου ή το 2010 που θα βγουν τα επομενα θα εχουν οτι νεοτερο υπαρχει... Το θεμα ηταν με ενα ΝΕΟΤΑΤΟ συστημα του προτεινα (αφου δεν υπαρχει προβλημα αποθεματων επεξεργαστικης ισχυης) να εβαζε εξαρχης vista που τα κανουν ολα καλυτερα... (με μια επιβαρυνση 2-3% στους πορους πλεον-αστειο ποσο για αυτο το νεο συστημα που εφτιαχνε ο φιλος).

Ναι ο πυρηνας των ΝΤ στα 2000 ηταν πολυ καλος μπλα μπλα... και ακουγα τα ιδια σχολια για τα ΧΡ οταν ελεγα οτι ηταν καλυτερα και πιο σταθερα με μια πτωση στην ταχυτητα... ακομη μια φορα ακουω τα ιδια... ΟΚ, αν δεν αλλαζε το λειτουργικο τοσο γρηγορα και εφερναν τα επομενα SP τοσες αλλαγες οσες εφερε το SP2 στα ΧΡ ολοι του χρονου θα ειχαν τα vista... Το hardware ανεβαινει... και οτι φαινεται βαρυ σημερα ειναι ενα αστειο αυριο... καπως ετσι ξεκινησαν τα XP, φωνες διαμαρτυριες, αντιδρασεις να τα βαλουν κλπ... εγινε must ομως... καπως ετσι ξεκινησαν και τα vista αλλα λογω ανακοινωσεων τα εκαψαν και δε θα εξαπλωθουν... καπως ετσι θα ξεκινησουν και τα επομενα... ολοι με το παλαιο συστημα θα παραπονουμαστε για το βαρος του λειτουργικου... και μετα απο 1-2 χρονια θα γινετε must... To oτι δεν επιασαν τα vista ειναι επειδη δεν εφεραν πολλες αλλαγες και δεν "πουλανε"... αλλαγες ομως υπαρχουν, και το θεμα της ασφαλειας σε σχεση με τα "σουρωτηρο"XP ηταν το σημαντικοτερο και ουσιαστικοτερο για μενα...
Το κυμα αντιδρασεων για τα XP ηταν πολυ μεγαλυτερο απο οτι με τα vista τωρα... επιασαν μια χαρα ομως... το εργο επαναλαμβανεται συνεχως γιατι καποιοι δε μπορουν να καταλαβουν οτι υπαρχει εξεληξη και δε μπορουν να τρεχουν τα παντα με ενα pentium 1 @ 75Mhz μια ζωη...
Το 8086 μου ακομη τρεχει dos 3.10 και window 3.11 και ειναι ταχυστο και πολυ ασφαλες στο ιντερνετ (telnet) δε το κανει καλυτερο απο τα vista ομως...!

Βλέπω μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση εδώ που με ενδιαφέρει και άμεσα.....

Καταρχήν αγαπητέ eNeRGy να ξέρεις ότι ο Δημητρακούδης ήταν από τους πρώτους που έβαλε Vista.....και όχι μόνο τα έβαλε αλλά ξοδεύτηκε κιόλας για να πάρει πιό ισχυρό hardware για να μην τα βγάλει

Από κει και πέρα όμως τα Vista μπορεί να είναι πανέμορφα αλλά....θέλουν πολύ περισσότερη μνήμη (το έχουμε ξαναπεί) για ένα kernel το οποίο είναι γραμμένο πάνω στο kernel των XP, το registry είναι ακριβώς το ίδιο με τα XP ακόμα δεν έχουμε γλυτώσει τα 10.000 calls στη registry για να ανοίξει το start menu, για να μπορέσεις να ενεργοποιήσεις το account του administrator και να γλυτώσεις από όλα τα καλούδια security που έχει βάλει η MS για να προστατεύσει τον χρήστη (αλλά που για μας είναι pain in the @ss) είναι το λιγότερο σπ@σ@ρχίδικο......

Το κακό είναι ότι ενώ είναι πραγματικά πανέμορφα, αφαιρούν για το χρήστη functionality από ότι τα XP (όπως ας πούμε κάποιες επιλογές του defragmenter ) και αν δεν κάνεις disable το UAC θα σπάσουν τα νεύρα σου μέσα σε λίγες ώρες.

Για να ανοίξεις Oracle @ Vista δεν το συζητάμε όπως επίσης και αν τρέχεις το Aero τα πολλά tabs σε firefox ή explorer.

Παρολαυτά σαφώς και έχουν τα καλά τους και αν είχαν αλλάξει και το filesystem όπως είχαν ανακοινώσει για τα Longhorn θα ήταν πολύ καλύτερα.

Προσωπικά για μένα και για πολλούς άλλους που τα περίμεναν με ενθουσιασμό δεν μπορώ να πω ότι ήταν απογοήτευση αλλά μου αρέσουν όπως σου αρέσει μία Φεράρι με μηχανή Fiat.....just not good enough.

Από κει και πέρα και μένα μου αρέσουν πολύ, έχω Vista στο βασικό pc μου, XP στο κατεβαστήρι και 2000 στο HTPC (ναι Δημήτρη ξέρω πρέπει να τα αλλάξω ξέρω .......)

Και όσο για γραφικά φυσικά καλύτερο είναι το UBUNTU....μακράν......μακράν όμως......

Και ένα προσωπικό σχόλιο ο Δημητρακούδης είναι ο πιο αντικειμενικός και έγκριτος κριτής που ξέρω σε επίπεδο hardware και software σε σημείο να σου σπάει τα νεύρα ;) Και ξέρω πολλούς.....

Ου να μου χαθείτε, μιζαδόροι! :flipout:

Πάντως χωρίς πλάκα, ο Δημήτρης είναι "μανούλα" στο θέμα HTPC (ειδικά στα Windows).

Όπως και ο Κυριάκος και ο Στράτος.

Πάντως χωρίς πλάκα, ο Δημήτρης είναι "μανούλα" στο θέμα HTPC (ειδικά στα Windows).

Μια ματιά στο avatar του είναι αρκετή.....ο άνθρωπος είναι Θεός....απλά Θεός (εντάξει είμαι λίγο biased):flipout::flipout:

vista αλλά εαν έχεις αμφιβολία μπορείς να βάλεις vista αλλά αν δεν σα αρέσουν
υπάρχει και ή λύση των vista
αλλά για σταθερότητα ,,,
βαλε καλου κακού vista !!! :BDGBDGB53:

Σε λάθος κατηγορία τα γράφεις αυτά.. Για μένα να τα γράψεις αυτά στους Προβολείς.. :flipout::flipout::flipout:

Σας ευχαριστούμε όλοι για τα καλά σας λόγια! :worshippy:

Ανταποδίδω τις φιλοφρονήσεις για τη Μουσική.. :grinning-smiley-043

ΟΚ, επειδη δεν εχουν ολοι τις γνωσεις του Δημητρη, του Στελιου και του Μπαμπη του σουγια... οποιος παρει τωρα pc που ολα ειναι πανισχυρα... ας βαλει vista να γλυτωσει τις αλχημειες... το λεω ως προτεινομενο...
Και εγω εχω αφαιρεσει τα "πολλα" των vista για το HTPC και εχω και ενα ψωροlaptop με ξερα ΧΡ για οικονομικο κατεβαστηρι... αλλα ενας νεος χρηστης δε μπορει να μπλεκει με updates, downloads και οτι αλλο θελουν τα ΧΡ μεχρι να γινουν HD multimedia PC...
Γενικα δε μπορειτε να προτεινετε λυσεις με βαση τις γνωσεις των "exper"...