Windows 7 Beta - Κατεβάστε τώρα το νεο λειτουργικό της Microsoft

Θα πρότεινα πάντως, για να έχουν μεγαλύτερη συγκριτική αξία οι δοκιμές όσων τα έχουν βάλει, να αναφέρουν σε τί βασικής σύνθεσης υπολογιστή τα βάλανε με απαραίτητα τα εξής:
  • CPU (Brand, Model, Frequency)
  • Memory (Size)
  • OS Ver (64bit or 32bit)

Intel Pentium 4 at 2.4Ghz
2x512MB memory modules at 266mhz
80MB IDE HDD
Intel (something) κάρτα γραφικών.

αποτέλεσμα? ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ!!! ΚΟΥΦΑΘΗΚΑ ΜΙΛΑΜΕ

PS : SORRY ΓΙΑ TO DOUBLE POST !

Εντυπώσεις από εμένα το Σαββατοκύριακο, λέτε ναχω θέμα.
ΙNTEL Core2Quad 6600
mobo P35 Abit, 2 gb ram GPU HD3827, to test της Microsoft αναφέρει ότι είμαι ok, activation key πήρα, εις Σάββατο τα νεώτερα.

Re: Απάντηση: Windows 7 Beta - Κατεβάστε τώρα το νεο λειτουργικό της Microsoft

Μπορείτε να εξηγήσετε λίγο πιο αναλυτικά (έστω και με PM), πώς λειτουργεί ακριβώς το θέμα του activation κατά ή μετά την εγκατάσταση. Και πως ξεπερνιούνται με σχετική ασφάλεια ορισμένα "όρια" που έχουν αναφερθεί.
Γιατί αν δεν ξεπερνιούνται, μετά τις 30 μέρες, τί ακριβώς θα συμβαίνει;
Ευχαριστώ!

υπαρχουν activation στα Torrentadika να ψαξεις , τα εχω ενεργοποιημενα επ αοριστον μεχρι την τελικη τους εκδοση

ειτε τα 32 ειτε 64 δεν εχουν καμια διαφορα σε επιδοσεις μονο βλεπουνε τις μνημες απο 4 gb και πανω , οπως και στα παλιοτερα xp,vista,κλπ
σε ολες τις εκδοσεις ειναι καλυτερα τα 32 bit λογω καλυτερης συμβατοτητας με συσκευες και drivers απο οτι τα 64
τα 64 παντα προβληματα και ασυμβατοτητες δημιουργουσαν ειτε σε συσκευες ,μπλε οθονες ολοι μας εχουμε αναλογα παραδειγματα να αναφερουμε γιαυτο δεν προτιμουνται απο την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των χρηστων ασχετως αν εχουν 64bito cpu

Δεν υπάρχουν 30 ημέρες (αυτές υπάρχουν μόνο αν δεν βάλεις product key κατά την εγκατάσταση, και δεν κάνεις ενεργοποίηση μετά με κανονικό key), επίσημα η beta (μετά την ενεργοποίηση) διαρκεί μέχρι την 1 Αυγούστου. Βέβαια, αυτό ίσως παίζει λίγο γιατί εμένα (και σε άλλους απ' ό,τι διάβασα) μου δίνει διάρκεια μέχρι 2 Ιουλίου. Anyway, αρκετός καιρός μέχρι τότε...

Όσο για τον υπολογιστή,
C2D E8400, 2GB RAM, Win 7 64bit. Εγκατάσταση σε μία Asus PQ5 με κάρτα γραφικών HD4850 της Sapphire. Κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τα 64bit ως τώρα, με driver κλπ.

win7c.jpg

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, όλοι παίρνουν τα ίδια 10 (ίσως να υπάρχουν κάποια παραπάνω) product keys, οπότε όποιος θέλει μπορεί να πάρει ένα από αυτή την λίστα (υποθέτω τα έχετε ήδη αυτά!),

64-bit keys:
JYDV8-H8VXG-74RPT-6BJPB-X42V4
RFFTV-J6K7W-MHBQJ-XYMMJ-Q8DCH
482XP-6J9WR-4JXT3-VBPP6-FQF4M
D9RHV-JG8XC-C77H2-3YF6D-RYRJ9
7XRCQ-RPY28-YY9P8-R6HD8-84GH3

32-bit keys:
6JKV2-QPB8H-RQ893-FW7TM-PBJ73
4HJRK-X6Q28-HWRFY-WDYHJ-K8HDH
GG4MQ-MGK72-HVXFW-KHCRF-KW6KY
QXV7B-K78W2-QGPR6-9FWH9-KGMM7
TQ32R-WFBDM-GFHD2-QGVMH-3P9GC

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 7 Beta - Κατεβάστε τώρα το νεο λειτουργικό της Micros

ειτε τα 32 ειτε 64 δεν εχουν καμια διαφορα σε επιδοσεις μονο βλεπουνε τις μνημες απο 4 gb και πανω , οπως και στα παλιοτερα xp,vista,κλπ
σε ολες τις εκδοσεις ειναι καλυτερα τα 32 bit λογω καλυτερης συμβατοτητας με συσκευες και drivers απο οτι τα 64
τα 64 παντα προβληματα και ασυμβατοτητες δημιουργουσαν ειτε σε συσκευες ,μπλε οθονες ολοι μας εχουμε αναλογα παραδειγματα να αναφερουμε γιαυτο δεν προτιμουνται απο την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των χρηστων ασχετως αν εχουν 64bito cpu
Ωστόσο πέρα από τις όποιες πιθανές ασυμβατότητες υπήρχαν μέχρι τα προηγούμενων τουλάχιστον εκδόσεων λειτουργικά, είναι το ίδιο αποτελεσματικά τα 64άρια παράθυρα σε μηχανήματα με τους κλασικούς αλλά σύγχρονους Intel σε σχέση με αντίστοιχους AMD;

Τι διαφορά να υπάρχει δηλαδή; Μια χαρά δουλεύουν (εφόσον ο επεξεργαστής υποστηρίζει 64bit λειτουργικό) είτε σε Intel είτε σε AMD. Εδώ εκτός από τα Win 7 που είναι σε 64 bit, έχω επίσης 64bit Ubuntu (και έχω δοκιμάσει και Vista 64 όπως και XP 64 αλλά με αυτά είχα - τότε - αρκετά προβλήματα με driver) το οποίο δουλεύει επίσης πάρα πολύ καλά.

Η αρχιτεκτονική των δύο οικογενειών κεντρικών επεξεργαστών για το ευρύ καταναλωτικό τους κοινό, όσο αφορά την διαχείριση στα 64 δεν είναι ακριβώς ίδια.
Γι αυτό και η Intel, για πιο καθαρόαιμη διαχείριση στα 64, διατηρεί ακόμα άλλες κατηγορίες επεξεργαστών της που όμως προορίζονται κυρίως για πιο "επαγγελματικές - βαριές" κατασκευές και χρήσεις υπολογιστών.

Προφανώς αναφέρεσαι στους - ψιλοαποτυχημένους - Itanium, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση όμως με τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούμε στα κοινά pc. Η αρχιτεκτονική και των intel στα 64bit βασίζεται πάντως στο AMD64 (αφού η AMD έβγαλε πρώτη αυτή την επέκταση), ασχέτως ότι η intel για προφανείς λόγους άλλαξε όνομα και ονόμασε την επέκταση EM64T, στη πραγματικότητα έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους.

http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64

ΥΓ. Νομίζω όμως ότι είμαστε λίγο off topic, σε σχέση με τα windows 7.

Last edited:
Δοκιμασε κανεις να παιξει Harcore παιχνιδια και να κανει συγκριση με αντιστοιχες ρυθμισεις στο ίδιο παιχνίδι σε XP/Vista ???

Να δουμε αν όντως ειναι πιο γρηγορα και αν βγαζουν πιο πολλα FPS ...:grandpa:

Παιδιά πάντως απο την εμπειρία μου.. απο beta μέχρι κανονική έκδοση.. τσάμπα θα πάνε τα benchmarks.. άντε ένα 20-30% να είναι αληθές αποτέλεσμα..

Δεν ξέρω.. αλλά σε αυτή τη συγκεκριμμένη περίπτωση δεν φοβάμαι για το αποτέλεσμα.. πιστεύω πως ξεκινάει μία καλύτερη εποχή για τα Windows.. με τα Windows Seven. (τουλάχιστον θέλω να πιστεύω)

Απο την άλλη, δεν την παίρνει την Microsoft για άλλο φιάσκο.. έτσι κ αλλιώς έμαθε κάποια πράγματα απο τα Vista οπότε είναι πιό έτοιμη ..

Tα Vista τελικά, ίσως αποδειχθούν σαν beta των Windows Seven.

Τα εβαλα και εγω τα windows 7 στο pc μου αρχικα σε virtual machine αλλα μετα ειπα να τα κανω dual boot με τα vista και στο htpc μου, μιας και ο server δεν βλεπω να βγαινει το ubuntu για πολλα χρονια μην πω οτι ετσι οπως παει η microsoft στο τελος θα μπει και στο htpc linux με xbmc.
Τελος παντων τα windows 7 για μενα η microsoft επρεπε να τα βγαλει vista reloadedη κατι τετοιο, ειναι τοσο ομοια που ακομα και τα drivers και τα προγραμματα δουλευουν αψογα απο το ενα στο αλλο λειτουργικο τουλαχιστον το htpc μου με mediaportal και drivers για την ati 4850 μου και την x-fi που εχω λειτουργει αψογα ακομα και το dolby digital pack της creative παιζει.
Καλη προσπαθεια λοιπον για την microsoft ωραιες και οι αλλαγες στο uac και στο networking οσο για το interface καλο αλλα οχι και τοσο μεγαλη διαφορα απο τα vista.
Απο την αλλη δεν καταλαβαινω γιατι η microsoft δεν κανει το βημα στις 2 βασικες αλλαγες που τοσο χρειαζετε το λειτουργικο της και καθετε και παιζει με γραφικα και χαζομαρουλες. Το βασικο ειναι οτι απο τα vista κιολας η microsoft μιλουσε για το winfs μιας και το ntfs πλεον ειναι πολυ ξεπερασμενο για ενα συγχρονο λειτουργικο και μαλιστα με το linux να φτανει στο ext4 που απο οτι φαινεται σαρωνει σε ολα τα benchmarks. Το δευτερο προβλημα μου με τα windows ειναι το registry φτανει πια δηλαδη ελεως εχω βαρεθει καθε 3-4 μηνες να κανω format γιατι το pc μου εχει χασει τη μιση του ταχυτητα λογο του φουσκωμενου registry. Το ubuntu μου το εχω φορτωση με οτι προγραμμα εχω βρει και δεν εχει αλλαξει απο την πρωτη μερα που το εβαλα.
Αυτα τα ολιγα απο εμενα ααα... και ξεχασα να πω για το touch screen που ετοιμαζουν σαν την μεγαλη αλλαγη στο λειτουργικο πιστευω οτι θα περασουν πολλα χρονια ωστε να βρεθει κατι που να αντικαθιστά το mouse στην απλοτητα και την ευχρηστία του και δεν νομιζω οτι ειναι το touch interface για σκεψου τωρα να χρειαζετε να εχει τα χερια σου συνεχεια στον αερα για οποιαδήποτε δουλεια θελεις να κανεις στον υπολογιστη ε... ρε γλεντια ολοι πιασμενοι θα ειμαστε εκτος αν οι οθονες γινουν επιτραπεζιες που εκει μαλλον για αυχενικο μας βλεπω.

Να πω κάτι σχετικά με τη σχέση αλλαγών και βελτίωσης.

Δεν είναι απαραίτητο σε κάθε νέα έκδοση, ιδιαίτερα ενός λειτουργικού, να επιδιώκεται από αυτό να αλλάζουν σχεδόν τα πάντα σε σχέση με την προηγούμενη έκδοσή του. Όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο δηλαδή αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις καταντά αντιλειτουργικό έως και επικίνδυνο.
Όλους τους παράγοντες πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε στην κρίση μας, σε τέτοιες κινήσεις ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ένα τόσο μα τόσο διαδεδομένο λειτουργικό (ρεαλιστικά μιλώντας) όπως τα Windows. Απ' την άλλη, προσεγμένες αλλαγές εμφάνισης άρα ίσως όχι απαραίτητα και ουσίας, είναι αναμενόμενες ώστε να δίνουν την αίσθηση ενός άλλου αέρα στο νέο προϊόν. Πολλές φορές μάλιστα είναι και αξιόλογες, δεδομένου ότι έχουν προκύψει από μελέτες και παρατηρήσεις, μιας πραγματικά μεγάλης εταιρίας, από ένα μεγάλο ποσοστό πελατών της.

Πάρα πολύ σωστές οι παρατηρήσεις ωστόσο, όσο αφορά την σημαντική έλλειψη σε κάποια πολύ πιο ουσιαστικά βήματα αναβαθμίσεων όπως του file system και της registry! Θα έπρεπε επιτέλους να εξελιχθούν και αυτά, δεδομένης της σημερινής κατάστασης στην πληροφορική που διαχειρίζεται πολύ μεγαλύτερους και ποικιλόμορφους όγκους δεδομένων με σαφώς μεγαλύτερη πολυπλοκότητα από παλιότερα. Όντως, πετυχημένα παραδείγματα τέτοιων βελτιώσεων στο χώρο ήδη υπάρχουν από αλλού.

Όσο αφορά το θέμα "touch screen", θα πρέπει να το δούμε σα σημαντική υπόθεση, όχι βέβαια στην κλασική χρήση ενός καθαρά desktop υπολογιστή γιατί εκεί, σαφώς και η πρωτοκαθεδρία του ποντικιού δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει με touch μεθόδους. Υπάρχουν όμως ένα σωρό άλλες χρήσεις που πραγματικά θα "λύσει χέρια" μια τέτοια δυνατότητα. Ειδικά δε αν ήταν και multi point touch.