Windows 7 Media Center. Ποιό πακέτο codecs?

Είναι λίγο δύσκολο αν δεν είναι συγκεκριμένες ερωτήσεις γιατί αλλιώς θα πρέπει να γράψω οδηγό (και δεδομένου ότι το klite είναι απο τα πιο πλήρη codec packs θα μου πάρει αιώνες)!

Πάντως τα default settings δουλεύουν πάντα και τα προτεινόμενα tweaks είναι συνήθως ασφαλή για δυνατά μηχανήματα (όχι για αδύναμα που μπορεί να τα γονατίσουν).

Αξίζει κανείς να ασχοληθεί με τα 2 εργαλεία, το Codec Tweak Tool και το Win7DSFilterTweaker.

Το 1 ελέγχει τα πάντα για τα codecs, splitters ktl.Μπορεί (και ενδεικνύεται) να κάνει backup/restore codec configuration, να απενεργοποιεί προβληματικά codecs και άλλα πολλά. Στο start menu program group ->Klite->configuration έχει διάφορα links του τύπου manage filter settings etc, όλα των οποίων οδηγούν σε διαφορετικές καρτέλες με ρυθμίσεις του ίδιου εργαλείου. Στις τελευταίες εκδόσεις του δεν έχω βρεί κανένα πρόβλημα που να μη μου έλυσε. Αξίζει να δώσετε λίγη προσοχή στο πιο splitter χρησιμοποιείτε σε 32-bit & 64-bit. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε ανεξάρτητα και να έχετε π.χ. MS splitter για avi / 32bit players αλλά Haali για avi / 64bit players. Αυτό έχει σημασία ανάλογα με τις ανάγκες σας και το τι player προτιμάτε. Εγω πχ. έχω βαλει Haali/64bit για avi γιατι υποστηρίζει πολλαπλά audio streams που ο απαράδεκτος MS splitter με το Media Center δεν καταλαβαινει και παίzei όλα τα audio streams μαζί!

Το 2ο εργαλείο είναι μόνο για Windows 7 και είναι απαραίτητο για να ρυθμίσετε με ποιο decoder παίζει ποιό format (avi, x264 ktl). Εχει και αυτό ρυθμίσεις 32-bit & 64-bit. Απο μόνα τους τα windows 7 βάζουν μέγιστη προτεραιότητα στα MS codecs ακόμα και σε directshow players όπως MPC-HC.

Αν έχει κανείς άλλες απορίες για ρυθμίσεις πχ ffdshow, splitters, Directvobsub κτλ, πείτε μου.

Περισότερες χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες έχει στη σελίδα του CLSID για το K-Lite Codec Pack και το σχετικό φόρουμ.

http://www.codecguide.com/

παιδια για μενα to CCCP ειναι αψογο και ελαφρυ και δεν παραφορτωνεις πραγματα.το παιζω με τα 7 πανω απο 10 μηνες αψογα,και αν θελει καποιος το κατι παραπανω βαζει και τον coreavc me cuda και απενεργοποιει το fdd,επισης αλλη μια πατεντα για να εχεις και σωστο ηχο ειναι να βαλεις και το powerdvd και να ορισεις τον codec του σαν βασικη πηγη ηχου και ταχεις ολα χωρις να γεμιζεις αχρηστους codecs απο τα full πακετα.:ADFADF1:

farflung, εσύ έχεις κανονικά υπότιτλους σε mkv ?

Με ποιό τρόπο βλέπεις mkv? Εγω βλέπω με CoreAVC 1.9.5

(άντε να βγάλει τον 2.0) !!

καπως ετσι ειναι το δικο μου concept

Attachments

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    49.8 KB · Views: 92
  • Capture1.JPG
    Capture1.JPG
    54 KB · Views: 74
  • Capture2.JPG
    Capture2.JPG
    52.3 KB · Views: 66
  • Capture3.JPG
    Capture3.JPG
    85.1 KB · Views: 66
  • Capture4.JPG
    Capture4.JPG
    78.9 KB · Views: 62
  • Capture5.JPG
    Capture5.JPG
    69.1 KB · Views: 56
  • Capture6.jpg
    Capture6.jpg
    84.2 KB · Views: 62
Α εσύ παίζεις τις ματρόσκες μέσω Media Player Classic ε ? Εγώ προσπαθώ να τις παίξω απο Windows Media Player...

Δεν χάνει λίγο απο ποιότητα ρε παιδιά με τον Media Player Classic ? ... Αυτή την εντύπωση έχω εγώ...

Λίγο πιό ξεθωριασμένα δεν βγάζει τα χρώματα αυτός ο Player ? ή είναι η ιδέα μου ?..

Είναι 1000% πιο πιθανό να παίζει λάθος ο Windows Media Player. Αν τα χρώματα του Windowa Media Player είναι όντως πιο έντονα από του MPC-HC, αυτό απλά σημαίνει ότι κάτι πειράζει ο πρώτος, και ουσιαστικά χαλάει τη χρωματική πιστότητα.

Ο MPC-HC πάντως παίζει σωστά (με τις κατάλληλες ρυθμίσεις πάντα..).

Για μένα προσωπικά, δεν με νοιάζει η χρωματική πιστότητα.. (όταν αυτή δεν είναι καλή στο μάτι μου..) .. με λίγα λόγια, δεν με πειράζει να γίνει περαιτέρω επεξεργασία ωστε το αποτέλεσμα να είναι πιό όμορφο, πιό λαμπερό και με πιό ζωντανά χρώματα...

Οι ΜΟΝΟΙ τρόποι να έχετε διαφορα ανάμεσα στα 2 players είναι: (α) χρησιμοποιείτε διαφορετικό Renderer ή (β) χρησιμοποιείτε διαφορετικό decoder.

Στην περίπτωση (α) Ο Windows Media Player/Center χρησιμοποιεί EVR (Enhanced Video Renderer), ενώ ο MPC / MPC-HC μπορεί να είναι ρυθμισμένος να χρησιμοποιεί τα Overlay, VMR Renderless κ.α.).

Για Full Screen playback, ο EVR - Enhanced Video Renderer είναι καλύτερος και πιο γρήγορος. Σε windowed playback mode θα έχει σπασίματα (τουλάχιστον με κάρτες ΑΤΙ - δεν έχω τεστάρει nvidia). Σε αυτή την περίπτωση το Overlay είναι μια εύκολη επιλογή.

Στην περίπτωση (β) υπάρχουν πολλές προόπτικές, π.χ. να αποκωδικοποιείτε με ffdshow (ή με MS decoder) σε WMP και με internal decoder σε MPC-HC. Ακόμα μπορεί να έχετε ενεργοποιημένες επιλογές στο image properties του ffdshow, στο output settings του οποιουδήποτε decoder (colorspace, pixel format) ή στα settings του driver της κάρτας γραφικών σας.

Πάντως ένα είναι σίγουρο - ο player είναι μόνο ένα interface. Όλα τα άλλα είναι δικές σας ρυθμίσεις.

Οι γενική συμβουλή που ισχύει για το μέσο χρήστη είναι: χρησιμοποιήστε το Media Player Classic-Home Cinema σε μηχανήματα κυρίως desktop και το Windows Media Center σε HTPC (καθότι δουλεύει με τηλεκοντρόλ). Μετά με τις σωστές ρυθμίσεις θα σας βγάλει ότι ποιότητα θέλετε.

Α εσύ παίζεις τις ματρόσκες μέσω Media Player Classic ε ? Εγώ προσπαθώ να τις παίξω απο Windows Media Player...

Δεν χάνει λίγο απο ποιότητα ρε παιδιά με τον Media Player Classic ? ... Αυτή την εντύπωση έχω εγώ...

Λίγο πιό ξεθωριασμένα δεν βγάζει τα χρώματα αυτός ο Player ? ή είναι η ιδέα μου ?..

λοιπον φιλε μου ο mpc δεν εχει καμια σχεση με την μπαχατελα της microsoft απλα θελει λιγο πειραγμα.καταρχην δεξι κλικ πανω του και πας shaders και βαζεις παπαδες εγω τους exω combine,επισης δεξι κλικ και πας renderer settings
kai apo kei presentation και 10bit rgb πειραματισου λιγο επισης αν εχεις σπασιματα απενεργοποιησε τα vsync.βεβαια ολα αυτα ισχυουν me Nvidia και απενεργοποιημενα τα δικα της τα φιλτρα,:ernaehrung004:

Attachments

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    65.4 KB · Views: 69
οκ.. έτσι το έχω..

ο Μedia Player Classic παίζει κ στο Vista Media Center ?

Επίσης, ποιά έκδοση να κατεβάσω?

οκ.. έτσι το έχω..

δεν ξερω φιλε μου εγω δεν χρησιμοποιω τα προγραμματα της microsoft και ακομα περισοτερο των Vista που τα ειχα μονο για ενα μηνα.απο XP πηγα στα 7. σου εξηγησα ποιο πανω πως δουλευει το κολπο με τα images χωρις να ασχοληθεις με media center και αλλα,που παρεπιπτοντως ειναι και βαρια και θελουν γκαζια στο pc :ernaehrung004:

στην ουσια 2 downloads ειναι.to CCCP kai coreavc and thats all.και αν θες ποιο απλα μονο το πρωτο και παιξε με το FDD και κει πειραζεις τα shaders.:ADFADF1:

οκ.. έτσι το έχω..

Καμία σχέση - δύο εντελώς διαφορετικά προγράματα με διαφορετικούς ρόλους - ο Μedia Player Classic είναι για απλό Playback με πολλές επιλογές, μάλλον σε περιβάλλον desktop, ενω το Vista Media Center ειναι για να το βλέπεις στην τηλεόραση και αν το ελέγχεις με τηλεκοντρολ.

Πάντως σωστα ρυθμισμενα έχουν πρακτικώς την ίδια εικόνα.

Για να μπούν τα πράγματα στη θέση τους...

Έχω φτιάξει εδώ κ ένα χρόνο ένα Vista Media Center HTPC και παίζει ΑΨΟΓΑ με τον Windows Media Player. Παίζει τα πάντα και ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΑ.

Ομολογίες του στύλ "έβαλα Vista και είναι χάλια" ή αντί για Vista -> sVista κτλ. τα ακούω βερεσέ...

ΑΝ ξέρεις ΠΩΣ να τα στήσεις, όλα παίζουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Μέχρι τώρα, παο την αρχή δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα!

Πιστεύω λοιπόν πως είναι θέμα ψυχολογικό κ μόνο αυτό με τα vista.. (όπως πχ δές εδώ http://www.microsoft.com/windows/mojave-experiment/)

Απο εκεί κ πέρα εγώ ρώτησα (επειδή ΔΕΝ έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τον Media Player Classic) αν παίζει σε Media Center... μην τα μπερδεύουμε.. ήμουν συγκεκριμένος...

Παίζω αυτή τη στιγμή με CCCP και CoreAVC όπως είπες φίλε farflung και παίζω άψογα (εδώ κ ένα χρόνο) . Το θέμα είναι με τα Windows 7 τί γίνεται.. (μέχρι να βγεί ο coreAVC 2.0 ) και επίσης με τους υπότιτλους σε WMP12

Για να μπούν τα πράγματα στη θέση τους...

Έχω φτιάξει εδώ κ ένα χρόνο ένα Vista Media Center HTPC και παίζει ΑΨΟΓΑ με τον Windows Media Player. Παίζει τα πάντα και ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΑ.

Ομολογίες του στύλ "έβαλα Vista και είναι χάλια" ή αντί για Vista -> sVista κτλ. τα ακούω βερεσέ...

ΑΝ ξέρεις ΠΩΣ να τα στήσεις, όλα παίζουν ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Μέχρι τώρα, παο την αρχή δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα!

Πιστεύω λοιπόν πως είναι θέμα ψυχολογικό κ μόνο αυτό με τα vista.. (όπως πχ δές εδώ http://www.microsoft.com/windows/mojave-experiment/)

Απο εκεί κ πέρα εγώ ρώτησα (επειδή ΔΕΝ έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τον Media Player Classic) αν παίζει σε Media Center... μην τα μπερδεύουμε.. ήμουν συγκεκριμένος...

Παίζω αυτή τη στιγμή με CCCP και CoreAVC όπως είπες φίλε farflung και παίζω άψογα (εδώ κ ένα χρόνο) . Το θέμα είναι με τα Windows 7 τί γίνεται.. (μέχρι να βγεί ο coreAVC 2.0 ) και επίσης με τους υπότιτλους σε WMP12

στα 7 φιλε μου παιζω αλλα σε 32 μπιτ στα 64 θα περιμενεις να βγει ο 2 οπως λες και συ

Γεια και απο μενα. Καταφερε κανεις να δουλεψει το reclock με mpc-hc 64?

Προσπάθησα 4 φορες βάλε βγάλε και με το MPC 32 μέσα και χωρίς δεν κατάφερα κάτι. Μια πράσινη οθόνη περνώ. Πάντα με Win 7 64bit Ultimate.