Windows 7 media center!!!!

Παιδιά να ρωτήσω κάτι?

Έχω βάλει όπως είπα Windows 7 Ultimate 64bit.

1. Στο Media Center πρέπει οπωσδήποτε να παίζει ο 32bit WMPlayer ?
2. Μπορώ με τον 64μπιτο WMP να παίζω με CoreAVC και υπότιτλους, αλλα δεν μπορώ να κάνω resize. Πώς θα το κατορθώσω αυτό?

...και...

3. Μήπως, λέω μήπως να πάω σε 32bit Windows 7?....-bye-

Last edited:
Α! επίσης ξέχασα να σας πώ... πως για κάποιο λόγο, όταν παίζω Matroska MKV , το βίντεο κάνει κάτι κοψίματα (οριζόντια) στην εικόνα... (δεν σταματάει η εικόνα... είναι κάτι όπως όταν είναι ενεργοποιημένο το vsync στα 3D παιχνίδια....)

Παιδιά να ρωτήσω κάτι?

Έχω βάλει όπως είπα Windows 7 Ultimate 64bit.

1. Στο Media Center πρέπει οπωσδήποτε να παίζει ο 32bit WMPlayer ?
2. Μπορώ με τον 64μπιτο WMP να παίζω με CoreAVC και υπότιτλους, αλλα δεν μπορώ να κάνω resize. Πώς θα το κατορθώσω αυτό?

...και...

3. Μήπως, λέω μήπως να πάω σε 32bit Windows 7?....-bye-
Α! επίσης ξέχασα να σας πώ... πως για κάποιο λόγο, όταν παίζω Matroska MKV , το βίντεο κάνει κάτι κοψίματα (οριζόντια) στην εικόνα... (δεν σταματάει η εικόνα... είναι κάτι όπως όταν είναι ενεργοποιημένο το vsync στα 3D παιχνίδια....)

Κάποιος παρακαλώ?

Thanks..!

Ξαναέστησα το HTPC με Windows 7 Ultimate 32bit. Όλα κυλάνε ΟΜΑΛΟΤΑΤΑ και .....

...έβαλα το MediaBrowser...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ !!!!!!!!!!!!!!!

(αλλα θέλει διάβασμα.. )!!! χεχεε!

Ξαναέστησα το HTPC με Windows 7 Ultimate 32bit. Όλα κυλάνε ΟΜΑΛΟΤΑΤΑ και .....

...έβαλα το MediaBrowser...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ !!!!!!!!!!!!!!!

(αλλα θέλει διάβασμα.. )!!! χεχεε!

Συγνώμη για τα πολλαπλά posts αλλα έχω χαζέψει με την ομορφιά του Mediabrowser Και ξέρετε πώς είναι..!!!

Ρε παιδιά, του προσθέτω ένα folder με ένα video Μέσα (matroska .mkv) και δεν μου το φέρνει για να μπορώ να το παίξω...

Πώς γίνεται αυτό?... Μου το φέρνει κενό...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Μα το Salami's είναι συμπληρωματικό πρόγραμμα, το χρησιμοποιείς μόνο στις ταινίες που δεν σου βρίσκει ο Media Browser μόνος του.
Οι ταινίες αυτές, αν έχεις βάλει τα σωστά ονόματα, θα είναι ελάχιστες.
Σ´εμένα πχ δεν μπορούσε να βρεί με τίποτε το "Amelie" κι αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το Salami's.
O Media Browser δεν δημιουρηεί κανένα αρχείο μέσα στο folder της ταινίας, τα φυλάει σε δική του Cashe στο σκληρό σου δίσκο. Αυτό από τη μία είναι καλό (δεν "βρωμίζει" το folder της ταινίας με άλλα αρχεία) αλλά από την άλλη είναι και κακό αφού το πρόγραμμα γίνεται πιό αργό.
Αν δεν σε πειράζουν τα επιπλέον αρχεία στα folders των ταινιών τότε το ακλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις προγράμματα όπως το Salami's γιά όλες σου τις ταινίες. Αυτό, εκτός από ταχύτητα, σου δίνει και τη δυνατότητα να συνδέσεις το δίσκο σου σε κάποιο άλλο μηχάνημα ή media player και οι ταινίες σου να είναι ήδη έτοιμες χωρίς να ξαναχρειαστεί ψάξιμο από την αρχή.

Φίλε Babis K. σχετικά με τα παραπάνω :

• Εφ' όσον το salami's το χρησιμοποιείς συμπληρωματικά μόνο
    όλα τα άλλα σου τα κάνει ο media browser μόνος του ;
  • Αν ναι, ο metabrowser τι στο καλό κάνει ;
  • Όταν είχα δοκιμάσει το salami's δεν μου κατέβασε εξώφυλλα
    για όλες τις ταινίες και για καμία δεν μου κατέβαζε εικόνες background !
  • Τι εννοείς όταν λες ότι με το salamis αποκτάς ταχύτητα.
    Υποθέτω στην εναλλαγή ταινιών.
    Να υποθέσω ότι πριν το salamis "αργούσε" το σύστημά σου ;
    Ρωτώ, διότι εμένα συχνά μου "σέρνεται" ...
  • Πως κατόρθωσες να επιτύχεις την υπόθεση της ταινίας στα ελληνικά ;
  • Πως τραβάς capture εικόνες από το mediabrowser περιβάλλον ;
Τέλος, μήπως γνωρίζεις τι έγινε με τα hd traillers ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Φίλε Babis K. σχετικά με τα παραπάνω :

• Εφ' όσον το salami's το χρησιμοποιείς συμπληρωματικά μόνο
    όλα τα άλλα σου τα κάνει ο media browser μόνος του ;
Ναί. Στη συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών, αν το όνομα είναι σωστό, τη δουλειά την κάνει ο Media Browser.
Για να βεβαιωθείς οτι το όνομα είναι σωστό πήγαινε στο imdb.com και κάνε copy/paste τον τίτλο από εκεί μαζί με την χρονολογία πχ "The Rock (1996)." Αυτό ισχύει για το folder που υπάρχει η ταινία, μέσα στο folder η ταινία μπορεί να έχει οποιοδήποτε όνομα.
  • Αν ναι, ο metabrowser τι στο καλό κάνει ;
Την ίδια δουλειά αλλά δεν το χρησιμοποιώ.
  • Όταν είχα δοκιμάσει το salami's δεν μου κατέβασε εξώφυλλα
    για όλες τις ταινίες και για καμία δεν μου κατέβαζε εικόνες background !
Αν το imdb έχει εξώφυλλο για τη συγκεκριμένη ταινία θα στο κετεβάσει, το ίδιο και για το background. Αυτό τη στιγμή που το κάνεις φαίνεται, θα δείς δηλαδή και ποιό εξώφυλλο σου κατεβάζει.
  • Τι εννοείς όταν λες ότι με το salamis αποκτάς ταχύτητα.
    Υποθέτω στην εναλλαγή ταινιών.
    Να υποθέσω ότι πριν το salamis "αργούσε" το σύστημά σου ;
    Ρωτώ, διότι εμένα συχνά μου "σέρνεται" ...
Ο Media Browser δουλεύει ιντερνετικά. Πολλές φορές στο πρώτο άνοιγμα λείπουν αρκετά εξώφυλλα και backgrounts. Ότι έχεις βρεί με το Salami's ή με το mediascout, επειδή οι πληροφορίες είναι αποθηκευμένες στο folder της ταινίας, τα βρίσκει πολύ πιό γρήγορα. Μερικές φορές και σ´εμένα σέρνεται, και πολλές φορές σε κάποιες ταινίες θα πρέπει να πατήσω το refresh, ή (το κουμπί "Rec" από το τηλεκοντρόλ).
  • Πως κατόρθωσες να επιτύχεις την υπόθεση της ταινίας στα ελληνικά ;
Αυτό το έκανα με το χέρι. Άνοιξα το .xml της ταινίας με το notepad κι έκανα copy/paste την Αγγλική υπόθεση με την Ελληνική. Νομίζω οτι δεν αξίζει τον κόπο.
  • Πως τραβάς capture εικόνες από το mediabrowser περιβάλλον ;
Με print Screen. Μίκρυνε το παράθυρο του Media Center, πάτα control+Print Scrn, άνοιξε το Paint και πάτα paste.

Τέλος, μήπως γνωρίζεις τι έγινε με τα hd traillers ;

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα trailers αλλά δεν καταλαβαίνω και τι εννοείς όταν λές "τι έγινε με τα hd traillers".
Μιά φορά προσπάθησα να κατεβάσω κάποια και η ποιότητα ήταν χάλια.
Αν θές να βλέπεις trailers ο καλύτερος τρόπος που ξέρω εγώ είναι ο εξής:
Παίρνεις το sample που έχουν τα mkv, μέσα στο folder της ταινίας φτιάχνεις ένα άλλο folder που το ονομάζεις trailers και ρίχνεις εκεί το .mkv του sample.
Αν το κάνεις αυτό στο sample θα το βλέπεις σαν trailer, θα ενεργοποιηθεί και το αντίστοιχη λέξη trailer στον Media Browser.
Δοκίμασε και καλή επιτυχία.

Αναφορικά με το salami's όπως είχα αναφέρει ξανά και σε προηγούμενο post
"δεν μου κατέβασε εξώφυλλα για όλες τις ταινίες και για καμία δεν μου κατέβαζε εικόνες background !"
κάτι που ο mediabrowser καταφέρνει μόνος του. Ενδεχομένως κάτι να μην κάνω σωστά.
Από την άλλη αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η ταχύτητα που
αναφέρεις ... Αν κατορθώσω και δουλέψω το salami's θα έχω θεαματική
διαφορά στην ταχύτητα ;

Αναφορικά με τα hd trailles, υπήρχε μέχρι πρότινος plugin του mediabrowser
το οποίο περιείχε hd traillers και τα ανανέωνε. Πλέον δεν υφίσταται ...
Επ'αυτού ερωτώ αν γνωρίζεις κάτι ...

Παιδιά μια βοήθεια με τον MediaBrowser, δεν μπόρεσα με τίποτε να κάνω τις διάφορες σειρές να μου κατεβάσουν εξώφυλλα και πληροφορίες.
Τα έχω σε έναν σκληρό μέσα σε φάκελο που τον ονόμασα TV Shows την κάθε σειρά μέσα σε φακέλους με την ονομασία όπως μου την έδωσε το imbd
δηλ Caprica (2009), Lost (2004),Stargate SG-1 (1997) κλπ και μέσα σε φακέλους τα διάφορα season με ονομασίες Season 01, Season 02 κλπ
ενώ στις ταινίες δεν έχω κανένα πρόβλημα, τι κάνω λάθος;

Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Παιδιά μια βοήθεια με τον MediaBrowser, δεν μπόρεσα με τίποτε να κάνω τις διάφορες σειρές να μου κατεβάσουν εξώφυλλα και πληροφορίες.
Τα έχω σε έναν σκληρό μέσα σε φάκελο που τον ονόμασα TV Shows την κάθε σειρά μέσα σε φακέλους με την ονομασία όπως μου την έδωσε το imbd
δηλ Caprica (2009), Lost (2004),Stargate SG-1 (1997) κλπ και μέσα σε φακέλους τα διάφορα season με ονομασίες Season 01, Season 02 κλπ
ενώ στις ταινίες δεν έχω κανένα πρόβλημα, τι κάνω λάθος;

Λοιπόν, υπάρχει πανεύκολος τρόπος, κάνε το εξής:
Κατέβασε το mediascout

Δεν χρειάζεται install, απλά σώστο σε ένα φάκελο και τρέξτο από εκεί.

Στο folder "TV Shows" βάλε μέσα το folder τηε σειράς που θέλεις, πχ "Lost"
Μέσα στο "Lost" φτάξε folder με τη σεζόν που θές, πχ "Season 01"
Μέσα σ' αυτό βάλε το αρχείο της ταινίας μαζί με τους υπότιτλους ωε εξής:
S01E01.mkv (αυτό σημαίνει σεζόν 1η - επεισόδιο 1ο)
S01E01.srt
S01E02.mkv (αυτό σημαίνει σεζόν 1η - επεισόδιο 2ο)
S01E02.srt
............... κλπ

bad_run5B95D.png

Πήγαινε στο TV και από το browse βρές το "Lost"
Πάτα fetch data κι άστο να κάνει αυτό όλη τη δουλειά. Θα σου τα βρεί όλα, θα σου κάνει και rename τα επειδόδια με το σωστό τίτλο, θα σου αλλάξει και τα .srt.

Καλή επιτυχία.

Last edited:

Αναφορικά με το salami's όπως είχα αναφέρει ξανά και σε προηγούμενο post
"δεν μου κατέβασε εξώφυλλα για όλες τις ταινίες και για καμία δεν μου κατέβαζε εικόνες background !"
κάτι που ο mediabrowser καταφέρνει μόνος του. Ενδεχομένως κάτι να μην κάνω σωστά.

Από την άλλη αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η ταχύτητα που
αναφέρεις ... Αν κατορθώσω και δουλέψω το salami's θα έχω θεαματική
διαφορά στην ταχύτητα ;

Αναφορικά με τα hd trailles, υπήρχε μέχρι πρότινος plugin του mediabrowser
το οποίο περιείχε hd traillers και τα ανανέωνε. Πλέον δεν υφίσταται ...
Επ'αυτού ερωτώ αν γνωρίζεις κάτι ...

Σίγουρα κάτι δεν κάνεις σωστά.

attachment.php

Πήγαινε στην ταινία, και μόλις δείς οτι αυτή του βρήκες είναι η σωστή πάτα το "Launch metadata search". Μόλις γεμίσει η μπάρα κάτω αριστερά και δείς τα στοιχεία στα κουτάκια κάτω δεξιά (Genres, Actors κλπ) πάτα το "Save Movie Data" και είσαι ΟΚ. Το εικονίδιο αριστερά με τον τίτλο της ταινίας από κόκκινο θα είναι τώρα πράσινο. Άν είναι κάλλο χρώμα (κιτρινοκαφέ) τότε κάτι βρήκε αλλά δεν είναι πλήρη τα στοιχεία που κατέβασε. Ξαναδοκίμασε.

Πόσο θεαματική δεν ξέρω, αλλά σίγουρα θα έχεις. Παίζει ρόλο και το σύστημά σου αλλά ΚΥΡΙΩΣ η σύνδεσή σου. Αν έχεις αργή σύνδεση internet με το Media Browser θα δυσκολευτείς με την ταχύτητα.

Με τα trailers δεν έχω ασχοληθεί. Μιά φορά δοκίμασα, είδα οτι αυτά που κατέβαζε δεν ήταν καλής ποιότητας (ΗD) και το παράτησα.

Attachments

• Salamis.jpg
    Salamis.jpg
    170.3 KB · Views: 143
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Λοιπόν, υπάρχει πανεύκολος τρόπος, κάνε το εξής:
Κατέβασε το mediascout

Δεν χρειάζεται install, απλά σώστο σε ένα φάκελο και τρέξτο από εκεί.

Στο folder "TV Shows" βάλε μέσα το folder τηε σειράς που θέλεις, πχ "Lost"
Μέσα στο "Lost" φτάξε folder με τη σεζόν που θές, πχ "Season 01"
Μέσα σ' αυτό βάλε το αρχείο της ταινίας μαζί με τους υπότιτλους ωε εξής:
S01E01.mkv (αυτό σημαίνει σεζόν 1η - επεισόδιο 1ο)
S01E01.srt
S01E02.mkv (αυτό σημαίνει σεζόν 1η - επεισόδιο 2ο)
S01E02.srt
............... κλπ

bad_run5B95D.png

Πήγαινε στο TV και από το browse βρές το "Lost"
Πάτα fetch data κι άστο να κάνει αυτό όλη τη δουλειά. Θα σου τα βρεί όλα, θα σου κάνει και rename τα επειδόδια με το σωστό τίτλο, θα σου αλλάξει και τα .srt.

Καλή επιτυχία.

Ευχαριστώ κάτι άρχισα να καταφέρνω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 7 media center!!!!

Ευχαριστώ κάτι άρχισα να καταφέρνω.

Θα τα καταφέρεις σίγουρα. Πρόσεχε μόνο μην σου βγάλει κόκκινα γράμματα... Αυτό δεν είναι καλό, κάπου υπάρχει λάθος.

Δύο πράγματα που πρέπει να προσέξεις.
1ον Στην αρχή ίσως σου βγάλει περισσότερες από μία επιλογές κι εκεί θα πρέπει να διαλέξεις ποιά ακριβώς είναι η σειρά που θέλεις.
2ον Στη δομή
Lost/
Season01/
S01E01
S01E02
......... κλπ
δεν πρέπει να είναι τικαρισμένο το "Enable Root/Batch Processing"

Αν κάπου σκοντάψεις τα ξαναλέμε... Καλή τύχη.

Last edited:
Τελικά ήταν και θέμα ώρας, γιατί εχθές το βράδυ που δοκίμαζα εκεί που πήγαινε να κατεβάσει κάτι εκεί κολλούσε και κράσαρε και η εφαρμογή.
Αλλά σήμερα το πρωί που δοκίμασα τα κατέβασα όλα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σήμερα παρατήρησα και κάτι άλλο.
Μάλλον οι πληροφορίες που βάζει το MediaScout στους φακέλους (εκτός από τις ονομασίες των επεισοδίων που διορθώνει) δεν συνεργάζονται με τον MediaBrowser, γιατί ενώ είχα ενημερώσει τις σειρές που έχω, όταν έτρεξα τον MediaBrowser δεν μου έδειχνε εξώφυλλα ούτε background και άρχισε να μου τα κατεβάζει σιγά σιγά, εκτός και αν αργούσε να ενημερώσει την βάση του.

Σήμερα παρατήρησα και κάτι άλλο.
Μάλλον οι πληροφορίες που βάζει το MediaScout στους φακέλους (εκτός από τις ονομασίες των επεισοδίων που διορθώνει) δεν συνεργάζονται με τον MediaBrowser, γιατί ενώ είχα ενημερώσει τις σειρές που έχω, όταν έτρεξα τον MediaBrowser δεν μου έδειχνε εξώφυλλα ούτε background και άρχισε να μου τα κατεβάζει σιγά σιγά, εκτός και αν αργούσε να ενημερώσει την βάση του.

Ίσως καθυστερήσει λίγο την πρώτη φορά αλλά μιά χαρά δουλεέυει, το έχω τσεκάρει άπειρες φορές.
Το Mediascout, εκτός από αυτά που βάζει στα folders των σειρών, κρατάει και δικιά του cache με πληροφορίες, όπως πχ την υπόθεση του κάθε επεισοδίου.

Ελα Μπαμπη, πες την αληθεια τωρα, δεν το κανεις για το φαν αλλα εισαι μετοχος στο media browser :p

Εσυ οπως πας θα κοψεις και το τσιγαρο για παρτη του :p

Ελα Μπαμπη, πες την αληθεια τωρα, δεν το κανεις για το φαν αλλα εισαι μετοχος στο media browser :p

Εσυ οπως πας θα κοψεις και το τσιγαρο για παρτη του :p

Προετοιμάζομαι.
Περιμένω πως και πως τη στιγμή που θα μου πείς να έρθω να στο σετάρω για να σου πώ όχι! :D

Να τους πεις οχι Μπαμπη μου και να πηξει ο στριμμενος! :D
Γιατι οσα φραγκα και να χωσει στο HTPC του, χωρις media browser by Babikos TM ειναι ενα τιποτα!

:p

Παιδιά, το Mediabrowser, πώς θέλει τη δομή των ταινιών ? Σε τί στύλ?

Καταρχήν "βλέπει" τις ματρόσκες? Γιατι εμένα δεν τις βλέπει, το προσπάθησα χωρίς επιτυχία...

Ευχαριστώ πολύ. (Α! επίσης, τα εξώφυλλα πώς τα θέλει? Σε τί διαστάσεις κ με τί όνομα?..)