Windows 7 RC

Ουσιαστικά είναι backwards compatibility Δλδ εάν μια εφαρμογή δεν μπορεί να τρέξει στα 7 του λές να την τρέξει σαν να ήταν Windows Vista/Xp. Το σπουδαίο είναι οτι αφορά και τους drivers.

Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει για όλες τις εφαρμογές... Για εφαρμογές που δεν θέλουν να τρέξουν με τίποτα, πρέπει να εγκατασταθούν πρώτα τα Windows Virtual PC Beta και Windows XP Mode Beta .... και οι εφαρμογές να εγκατασταθούν μέσα απο περιβάλλον Windows XP..

Το αστείο είναι οτι. όταν τρέχουν τα virtual windows XP, κατεβαίνουν και τα updates για XP !!!!

Last edited:
Επίσης όσοι έχουν κάποια έκδοση πριν την 7077 και θέλουν να κάνουν upgrade σε RC1 ανοίγουν το .iso αρχείο(αν δεν έχουν τα αρχεία χύμα), με κάποιο πρόγραμμα όπως (daemon tools,etc), αντιγράφουν όλα τα αρχεία σε ένα folder και πάνε στο folder /sources και ανοίγουν με ένα Notepad το αρχείο cversion.ini και αλλάζουν την εγγραφή MinClient=7077 σε 7000.

Το κάνετε save και τρέχετε το setup....-bye-

εγω παιδιά, εγκατέστησα τα win7 στο asus eee pc 1000h και βλέπω μεγαλη διαφορά στην μπαταρία και ειδικά στον ήχο! εχω την εντύπωση πως ίσως αυτά να ίσχυαν και στα βιστα τα οποια και ποτε δοκιμασα....

Τα εβαλα κι εγω χθες στο Asus eee 1000h μου!
Απίστευτα! Τρεχουν σφαιρα!

Βρηκε ολους τους drivers απο καρτα γραφικων,καρτα ηχου, wi-fi, web-cam και bluetooth, ενω το μονο που χρειαστηκε να εγκαταστησω απο το site της Asus ειναι το Gigabit Ethernet LAN της Atheros, και τους ASPI drivers της Asus για να δουλευει το tray και τα hotkeys! :a0210:

φιλε, εσένα σου αναγνώρισε αμεσως την καμερα και το bluetooth?
Eμενα οχι...πως μπορω να βρω λυση?
αυτο το ASPI, μπορεις να δωσεις λινκ απο σαιτ της asus?

εγω παιδιά, εγκατέστησα τα win7 στο asus eee pc 1000h και βλέπω μεγαλη διαφορά στην μπαταρία και ειδικά στον ήχο! εχω την εντύπωση πως ίσως αυτά να ίσχυαν και στα βιστα τα οποια και ποτε δοκιμασα....

....βρήκες τους drivers για 7 ?

κάνοντας upgrade από Vista64 σε Windows7-64 έφαγα....μια πολύ ωραία μαύρη οθόνη, κάτω δεξιά να γράφει Windows 7 evaluation 7100και ένας κέρσορας του mouse, με άλλα λόγια δεν φορτώνεται το desktop.

Γνωστό πρόβλημα αν ψάξετε στο google.....

Επειδή δεν έχω καμιά όρεξη για format από την αρχή και ξαναinstall όλα τα προγράμματα, γύρισα εκεί που ήμουν. Ευτυχώς είχα κρατήσει image τα vista.

Ως γνωστόν, upgrade σε λειτουργικό (πόσο μάλλον της MS και μάλιστα Beta / RC) είναι η συνταγή της αποτυχίας.

Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, λειτουργικό βάζεις μόνο με clean install.

κάνοντας upgrade από Vista64 σε Windows7-64 έφαγα....μια πολύ ωραία μαύρη οθόνη, κάτω δεξιά να γράφει Windows 7 evaluation 7100και ένας κέρσορας του mouse, με άλλα λόγια δεν φορτώνεται το desktop.

Γνωστό πρόβλημα αν ψάξετε στο google.....

Επειδή δεν έχω καμιά όρεξη για format από την αρχή και ξαναinstall όλα τα προγράμματα, γύρισα εκεί που ήμουν. Ευτυχώς είχα κρατήσει image τα vista.

Το πρόβλημα (που είναι όντως bug) οφείλεται στο ότι είχες ταυτόχρονα την τηλεόραση και το μόνιτορ συνδεδεμένα στην κάρτα γραφικών την ώρα της εγκατάστασης, την έχω πατήσει 2-3 φορές στην αρχή με τις beta κι εγώ (σε καθαρή εγκατάσταση πάντως, όχι upgrade). Βγάζοντας προσωρινά την τηλεόραση από τη κάρτα γραφικών λύνεται και το πρόβλημα...

Το πρόβλημα (που είναι όντως bug) οφείλεται στο ότι είχες ταυτόχρονα την τηλεόραση και το μόνιτορ συνδεδεμένα στην κάρτα γραφικών την ώρα της εγκατάστασης, την έχω πατήσει 2-3 φορές στην αρχή με τις beta κι εγώ (σε καθαρή εγκατάσταση πάντως, όχι upgrade). Βγάζοντας προσωρινά την τηλεόραση από τη κάρτα γραφικών λύνεται και το πρόβλημα...

Μόνο που δεν έχω καμιά τηλεόραση συνδεδεμένη.

2 monitors έχω με 1920 Χ 1200 ανάλυση έκαστο.

Για μένα παιδιά τίποτα σπουδαίο για να κρατήσω rc λειτουργικό.

Μόνο το taskbar μου άρεσε !!!!

Το control panel είναι κατι καινούργιο.

Από πλευρά ταχύτητας λόγω μάλλον i7 δεν κατάλαβα καμιά ιδιαίτερη διαφορά.

Δεν με χάλασαν όμως στις 2 ώρες που έπαιξα μαζί τους.

Όταν βγει το final release θα τα βάλω.

Προς το παρών Vista x64 Sp2.

Last edited:
Μόνο που δεν έχω καμιά τηλεόραση συνδεδεμένη.

2 monitors έχω με 1920 Χ 1200 ανάλυση έκαστο.

Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης! Δοκίμασε την εγκατάσταση μόνο με το ένα μόνιτορ, δεν είναι η τηλεόραση που δημιουργεί το πρόβλημα, αλλά το ότι έχεις δύο συσκευές πάνω στην κάρτα γραφικών. Απλά σε μένα έτυχε η μία να είναι η τηλεόραση...

....βρήκες τους drivers για 7 ?

ελα φιλε τελικα όλα δουλευουν ρολοι πλεον, κατεβασα το eeepc tray utility απο τη σελιδα της asus και δουλευουν όλα τα hotkeys και αυτα του ήχου, από το tray με δεξι κλικ enable bluetooth/enable webcam και τα αναγνωρίζει κατευθείαν, ενω εγκατεστησα το eee super
hybric engine του s101 μοντελου (απο το νετ το ειδα αυτο)...

Διάβασα στα φόρουμς πως τα RC είναι μια χαρά και είπα, τι στο καλό; Ας δούμε τι παίζει!

Ξεκίνησα με Ultimate 32 bit στο HTPC (Hush Core DUO T7400, 4 gig RAM 1T σκληρό) και όλα πήγαν τέλεια! Έβαλα και μια ATI 4550 με λιγότερα από 50 ευρώ για λόγους τροφοδοτικού και χαμηλής θερμοκρασίας και το συστηματάκι με FireTDV S2 μέσω MCE φυσάει!!!

Καθώς είχε έρθει και η ώρα για φορματ σε ένα ACER Aspire Laptop που τρέχει με AMD Turion 64 bit, λέω δεν περνάω τα 64μπιτα. Και τότε ήρθε η έκπληξη! Μόνο 1G shared RAM, 256MB στην ATI Radeon Xpress 1100 onboard graphics και τα υπόλοιπα για το σύστημα, όμως το μηχανάκι πετάει!!!! Τα προγράμματα ανοίγουν σφαίρα, ο IE 8 κάνει render τις σελίδες με την μια, μέχρι και 1080i mp2 HD videos παίζουν τέλεια με Vector Adaptive de-interlace άψογη εικόνα και μόνο 30-40% CPU!!! Στο παρελθόν, το συγκεκριμμένο μηχάνημα δεν τα έπαιζε με τίποτα αυτά τα βιντεάκια διότι με HW acceleration έβηχε η GPU ενώ με Software decoder γονάτιζε η CPU.

Τι να πω; Φαίνεται οτι η Microsoft έκανε πολύ καλή δουλεια σε όλα τα επίπεδα και σημειωτέον, είναι και τζάμπα (νόμιμα) μέχρι 10 Ιουνίου 2010!!! Προσωπικά από εδώ και στο εξής, αλλάζω την άποψη που είχα διαμορφώσει για την MS. Μπράβο τους!

Φυσικά ένα ολοκαίνουργιο HP HDX 16 Laptop πήγε για φορμάτ επίσης και τώρα τρέχει Win 7 64bit. Ακολουθεί και το Hush

Είχα βάλει κι εγώ τα beta (32bit)και δεν ξαναπήγα πίσω σε xp. Τώρα έβαλα RC σε 64bit και για την ώρα όλα δουλεύουν μια χαρά. Έβαλα και το Shiretoko αλλά δυστυχώς διαπίστωσα το απίστευτο, ότι δηλαδή η Adobe δεν έχει βγάλει 64bit έκδοση για τον Flash Player έτσι αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ καμμια φορά τον IE που δεν θυμάμαι καν από πότε είχα να χρησιμοποιήσω. Κατα τα άλλα σφαίρα το pc.

Δυστυχώς δεν βλέπω ουσιαστική διαφορά.

Μόνο παιδικές ασθένειες.

Θέλουν δουλειά ακόμα.

Πιστεύω πάντως πως η τελική έκδοση θα φυσάει.

απο drivers πως παμε-υπαρχουν?

Τουλάχιστον για τα 64bit βρήκε τα πάντα (ακόμα και ένα Zboard πληκτρολόγιο που έχω με πρόσοψη που αποσπάται), επίσης έχουν βγει 64 bit drivers απο Nvidia και ATI. Μεγάλη διαφορά από το 7zip 64bit που απλώς πετάει όταν κάνει extract. Κατά τα άλλα ότι δεν βρει κάτι μόνο του του περνάς 64 bit Vista drivers και όλα καλά.