Windows 8

Πηρα τηλ την Microsoft και μου εδειξα ενα απλο τροπο που να μην κανεις login. Απο την επιφανεια με τα πλακιδια - πας επανω δεξια που ειναι το ονομα χρηστη - δεξι πληκτρο - αλλαγη εικονας λογαριασμου - χρηστες - παταμε εναλλαγη σε τοπικο και οταν μας ζητα password παταμε κενο

Απάντηση: Re: Windows 8

Τα εγκατέστησα σήμερα δοκιμαστικά... Τώρα που γράφω, αυτά έχω....
Δεν με βλέπω να τα κρατάω πολύ... Απογοητεύτηκα.... Εχω την εντύπωση οτι απο κάπου θα βγεί η Barbie και ο JohnJohn... Σίγουρα τα Win8 θα είναι η χαρά της κόρης μου. Για τάμπλετς είναι ΟΚ, αλλά για οικιακό pc... Βέβαια είναι θέμα γούστου και συνήθειας. Δεν νομίζω να συνηθίσω να δίνω τις πληροφορίες που ζητάει η microsoft για να ανοίξω λογαριασμό (οχι οτι δεν τις βρίσκει απο αλλού βέβαια...)... Επιστροφή πίσω στα Win7sp1 asap... Θα περιμένω τα win9 όπως έκανα όταν αγνόησα τα vista... Είμαι παρα πολύ έμπειρος χρήστης απο την εποχή του DOS και αργότερα των win 3.0 και έχω αλλάξει πολλές πλατφόρμες windows, τα win8 με απογοήτευσαν (χωρίς να εννοώ οτι δεν δουλεύουν καλά)... Sorry Bill, σ'αγαπάω, αλλά...

Ενταξει κι εγω απο dos ξεκίνησα και εχω εντελώς αντίθεση άποψη. Βέβαια τα ειχα και τοσο καιρό beta, τα εχω συνηθίσει και με βολεύουν πλέον, μάλιστα η πλοήγηση στο νέο μενού, μεταξύ των εφαρμογών, η ευρεση και το παλαιο desktop ειναι ΑΠΕΙΡΩΣ ποιο γρήγορη απο οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό και μάλιστα seemless... .

κάθε φορά που τα βλέπω μου θυμίζουν windows v1.0... μου έχει λείψει το όμορφο look των windows 7!
το metro δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτε, οι full screen εφαρμογές sucks! το πιο "μπασταρδεμένο" λειτουργικό που έχω δει ever!!

τα κρατάω μονο και μονο επειδή μου στοίχισαν 15 + 1.5 το getstartback, διαφορετικά θα είχα πάει στα 7 την ίδια μέρα που τα εβαλα αφού τα 7 δεν μου προσφέρουν τίποτα καλύτερο.

ουφ..τα ειπα και ξεθύμανα!

Ετσι ειναι οι μεγάλες αλλαγές... το μέλλον θα δείξει...

αλλα μου κανει εντυπωση που ολοι στεκεστε στο Look (το οποιο μολις το δουλεψετε λιγο θα δειτε οτι βολευει) και οχι στον οτι ειναι ταχυτατα, οι εφαρμογες μεταξυ τους εναλλάσσονται αψεγάδιαστα, το market με τις εφαρμογες και την απλοτητα που έρχεται και ποσα άλλα....

σίγουρα οι επόμενες εκδόσεις θα είναι καλύτερες απο το feedback Που θα λάβουν... αλλα το γεγονος οτι υπάρχει τέτοιας ποιότητας λειτουργικό από την Μ$ δε το αναγνωρίζει κανείς... κατά τα αλλά BSOD κοροιδευουμε αλλα το θέλουμε κιολας! χαχαχααχ :P

αλλα μου κανει εντυπωση που ολοι στεκεστε στο Look (το οποιο μολις το δουλεψετε λιγο θα δειτε οτι βολευει) και οχι στον οτι ειναι ταχυτατα, οι εφαρμογες μεταξυ τους εναλλάσσονται αψεγάδιαστα, το market με τις εφαρμογες και την απλοτητα που έρχεται και ποσα άλλα....

σίγουρα οι επόμενες εκδόσεις θα είναι καλύτερες απο το feedback Που θα λάβουν... αλλα το γεγονος οτι υπάρχει τέτοιας ποιότητας λειτουργικό από την Μ$ δε το αναγνωρίζει κανείς... κατά τα αλλά BSOD κοροιδευουμε αλλα το θέλουμε κιολας! χαχαχααχ :P

Ρε πως αλλάζουν τα πράγματα...
Για μιά στιγμή νόμισα οτι είμαι στα Mac και διαβάζω τον Τάκη ! -bye-

Σε τρία μηχανήματα μέχρι στιγμής (μονοπύρηνος 2gh, 1gb ram (win8 x86 enterprize)/ atom 1,3gh 1gb ram (win8 x86 pro)/ i7 2,9gh, 6gb ram x64 Pro)... οι καλύτερες εντυπώσεις... αλλά...

Στο μικρό νεττοπ δεν ήθελε να ανοίξει τις εφαρμογές στα κουτάκια λέγοντας ότι ήθελε 1024χ768 minimum... (αυτό το αντεπεξήλθα από registry), αλλά αντιλαμβάνεστε ότι η Microsoft προσπαθεί να θανατώσει τα μικρά nettop για χάρη της ταμπλέτας...

Αλλιώς η διαχείριση μνήμης και επεξεργαστή είναι πολύ καλύτερη από win7...

Last edited:

αν οι μεγάλες αλλαγές ειναι το metro ,τότε να πάω να πάρω mac απο τώρα!! :D

αυτό το UI ΔΕΝ ειναι σχεδιασμένο για dekstop, τέλος. Ειναι για tablets. Στην 24άρα απλα στραβώνομαι, όλα ειναι full screen και τεράστια!! (ειδικά τα fonts είναι γελοία μεγάλα). Τώρα όσον αφορά την ταχύτητα, υπάρχει αυτό το κολπάκι με το υβριδικο boot, όμως δεν έχω δει καμία άλλη διαφορά στο μηχάνημά μου. Επίσης, απο ανθρώπους που τα εβαλαν σε netbooks άκουσα οτι είναι πιο αργά απο τα 7.

συμπέρασμα, ναι το metro είναι όμορφο και λειτουργικο, ωραία δουλεμένο, αλλα δεν κάνει για desktops.

αυτό το UI ΔΕΝ ειναι σχεδιασμένο για dekstop, τέλος. Ειναι για tablets. Στην 24άρα απλα στραβώνομαι, όλα ειναι full screen και τεράστια!! (ειδικά τα fonts είναι γελοία μεγάλα). Τώρα όσον αφορά την ταχύτητα, υπάρχει αυτό το κολπάκι με το υβριδικο boot, όμως δεν έχω δει καμία άλλη διαφορά στο μηχάνημά μου. Επίσης, απο ανθρώπους που τα εβαλαν σε netbooks άκουσα οτι είναι πιο αργά απο τα 7.

συμπέρασμα, ναι το metro είναι όμορφο και λειτουργικο, ωραία δουλεμένο, αλλα δεν κάνει για desktops.

Στο laptop που τα εχω παντως ειναι μια χαρά.
Δεν τα δουλευω ως κυριο pC αλλα ως δευτερο και με μικρότερες απαιτήσεις, ομως μου εχουν αφήσει τις καλυτερες εντυπωσεις.
Οι μεγάλες αλλαγες ειναι η φιλοσοφία και γενικά όλο το στήσιμο του λειτουργικου που πάει σφαίρα σε συνδυασμο με την ενοποίηση desktop/laptop/tablet κλπ
Τώρα, που θα κατασταλάξει είναι άλλη ιστορία.

PS. Καποια dedicated apps όντως θέλουν λίγο καλλωπισμό!

Re: Απάντηση: Windows 8

Πράγματι είναι tablet orientated προσωπικά δεν στραβώνομαι στην 26άρα μου, αλλά μου κάνει εντύπωση ότι δεν βλέπεις διαφορά ταχύτητας, και ότι κάνεις αναφορές ότι σε νετμπουκ είναι πιο αργά... στην χειρότερη πρέπει να είναι το ίδιο... αλλά να έχεις υπόψη και αυτό που ανέφερα πιο πάνω... ότι δεν είναι για νετμπουκ που έχουν αναλύσεις κάτω από 720p ή εκείνα που είχαν win7 starter (και σερνόντουσταν και με αυτά)... εκεί παίζει ρόλο ο μικρός επεξεργαστής και η αδύναμη κάρτα γραφικών.

Απάντηση: Re: Windows 8

Στο μικρό νεττοπ δεν ήθελε να ανοίξει τις εφαρμογές στα κουτάκια λέγοντας ότι ήθελε 1024χ768 minimum... (αυτό το αντεπεξήλθα από registry)

υπάρχουν κάπου οδηγίες πώς γίνεται αυτό?

Ρε παιδιά, το 7 είναι μαγικός αριθμός. Τι να κλ@σει το 8 μπροστά στο 7 λέμε... :BDGBGDB55:

Η Microsoft σπρωχνει τον αμυητο χρηστη στις ... ταμπλετες !!!!

Aν το συνδυασουμε και με την προσφατη ειδηση-μπλοφα της Intel, να εγκαταλειψει τους LGA-based processors
(δηλαδη, τις CPUs που κουμπωνουν σε καποιο socket μητρικης) .... εχουμε να κανουμε με οργανωμενο σχεδιο
να ΠΑΨΟΥΝ να ειναι modular και custom-assemblied τα PCs ... (οπως ξεκινησαν να ειναι ... απο το 1982)

OΛΑ ΣΕ ΕΝΑ (μαλλον, ταμπλετα) για να μειωθει το κοστος συμβατοτητας και υποστηριξης οδηγων για
χιλια-μυρια διαφορετικα περιφερειακα .....

Βεβαια, η Intel ... που γνωριζει τι θα συμβει στο μεριδιο της ... ΑΝ εγκαταλειψει την modular σχεδιαση
ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ ΠΙΣΩ .... και ισχυριστηκε οτι η ειδηση-μπλοφα διερρευσε .... απο καποιους κακοβουλους ειδησε-
ογραφους. Παλια π@τανα στην πιατσα ... η μαμα Intel .... σφυριξε κλεφτικα στην Microsoft, να μαζεψει
και αυτη τα μεγαλεπιβολα σχεδια της, γιατι θα πηγαιναν παρεουλα φουντο στον πατο !!!!

Ομως η Microsoft .... τα εβγαλε τα 8 .... και ΠΩΣ να τα κανει ΤΩΡΑ να δειχνουν 7 ..... :laugh::laugh:

(Tι ανακατωσουρα εφεραν αυτα τα pads .... θα γελαει απ'τον ταφο του ο Steve ... :flipout:)

Last edited:
Σε ένα αρχαίο P4 που τα έβαλα για δοκιμή - ακουσα ότι σε πιό αδύναμους υπολογιστές πάνε καλύτερα απο τα 7 - όντως είναι πιό ελαφριά και το pc ρολάρει καλύτερα.
Το πρόβλημα που έχουμε πολλοί με το UI και το μέτρο, δεν είναι τόσο απλό. Δεν αρκεί να το κλείσεις ή να το αγνοήσεις με κάποιο τρόπο. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες 2013 εφαρμογες βγαίνουν με win8 και metro look... Δείτε την sουίτα του ΑVG security 2013... Νομίζεις οτι δουλεύεις με εικονίδια όπως στο Wordperfect 5.2 του dos (αν το θυμάται κανείς)... Αργά ή γρήγορα, μόνο τα win7 θα έχουν μείνει με μή-win8 look... :)

Last edited:
Re: Απάντηση: Windows 8

Πράγματι είναι tablet orientated προσωπικά δεν στραβώνομαι στην 26άρα μου, αλλά μου κάνει εντύπωση ότι δεν βλέπεις διαφορά ταχύτητας, και ότι κάνεις αναφορές ότι σε νετμπουκ είναι πιο αργά... στην χειρότερη πρέπει να είναι το ίδιο... αλλά να έχεις υπόψη και αυτό που ανέφερα πιο πάνω... ότι δεν είναι για νετμπουκ που έχουν αναλύσεις κάτω από 720p ή εκείνα που είχαν win7 starter (και σερνόντουσταν και με αυτά)... εκεί παίζει ρόλο ο μικρός επεξεργαστής και η αδύναμη κάρτα γραφικών.

Μια χαρα ειναι στο 22 μονιτορ που εχω και σε πληρη αναλυση