Windows 8

Τα δοκιμάζω εδώ και καιρό σε VM. Είναι, όπως έχετε αναφέρει, σαφώς tablet oriented λειτουργικό. Ακόμη και σε VM (αν και τους έχω δώσει αρκετή μνήμη και επεξεργαστή) είναι ταχύτατα. Το θέμα είναι και τα 7 ήταν ταχύτατα στην αρχή και όπως όλα τα windows βαραίνουν με τον καιρό. Πάντως δεν βλέπω να περνάω σε 8. Δεν έχω και ούτε σκοπεύω να πάρω και τέτοια ταμπλέτα/κινητό οπότε μάλλον θα μου δυσκολέψουν την καθημερινότητα παρά θα με βοηθήσουν. Τα 7 στο μυαλό μου και στην καθημερινότητα είναι εξαιρετικά. Έχω κλείσει 2 χρόνια και δεν έχω κανένα πρόβλημα και ούτε χρειάστηκαν επανεγκατάσταση ή ότι άλλο μας ταλαιπωρούσε στα προηγούμενα.

Απάντηση: Re: Windows 8

... σαφώς tablet oriented λειτουργικό....

*Ψιτ,
Όποτε βλέπω metro θέλω να ακουμπήσω δάχτυλο στην οθόνη.

:D

*Έπρεπε να κάνουν δώρο και ένα αζαξ για τα τζάμια

Re: Απάντηση: Re: Windows 8

*Ψιτ,
Όποτε βλέπω metro θέλω να ακουμπήσω δάχτυλο στην οθόνη.

:D

*Έπρεπε να κάνουν δώρο και ένα αζαξ για τα τζάμια

Κι εγώ το ίδιο.. έχω γεμίσει πολλές οθόνες με δαχτυλιές.. :p

Για οσους αναφερθηκαν στην αργοπορια που επιδεικνυουν τα windows με την παροδο του χρονου
ενα εχω να πω ..... REGISTRY swelling .... !!!

Eαν δεν υπηρχε αυτο το τερας που λεγεται Μητρωο Συσκευων και Προγραμματων (κοινως, Registry)
ΟΛΑ θα ετρεχαν οπως την πρωτη μερα που σεταριστηκαν τα windows. Γιατι δεν γινεται αυτο ?
Γιατι, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΑΣ, αυτο παει και κοιταει την registry ... ΑΝ εχετε
ενεργοποιημενο το ροδακι κυλισης !!!!!!

Δεν παω σε πιο συνθετα πραγματα ... (καηκαμε) ....

Γιατι τα Windows 3.11 ετρεχαν σαν να τα κυνηγουσε αστυνομια ????
Μηπως γιατι ΔΕΝ ειχαν registry (η αληθεια ειναι οτι ειχαν, ακομα και αυτα, αλλα επαιζε διακοσμητικο ρολο,
το μεγεθος καταχωρησεων ηταν αστειο). Βγαλτε την registry απο το λειτουργικο, και τα windows ....
απογειωθηκαν .....

Built for speed.jpg

(..... που λεει ο λογος ..... :laugh:)

τα εβαλα..και σχεδον αναγνωρισε τα παντα..σχεδον ομως :p ασε που μου την εσπαγε που επρεπε να σερνω ακρη ακρη το ποντικι για να μπω στα υπομενου και αντε παλι τα ιδια για να παω στον υπολογιστη μου...ετσι και αλλιως μωρε δεν τα βλεπω..του XBMC ειναι η τηλεοραση οχι δικια μου :music-smiley-005:

τα εβαλα..και σχεδον αναγνωρισε τα παντα..σχεδον ομως :p ασε που μου την εσπαγε που επρεπε να σερνω ακρη ακρη το ποντικι για να μπω στα υπομενου και αντε παλι τα ιδια για να παω στον υπολογιστη μου...ετσι και αλλιως μωρε δεν τα βλεπω..του XBMC ειναι η τηλεοραση οχι δικια μου :music-smiley-005:

Μην κουράζεσαι έτσι . Οποιο πρόγραμμα σε ενδιαφέρει ακόμα και τον explorer καν'τα pin στην επιφάνεια εργασίας. Πήγαινε σε κάθε .exe με ανάποδο κλικ και πες του να "καρφιτσωθεί" ( λέξη κι αυτή..) στην επιφάνεια...και τέλειωσες.!!

σωστο και αυτο-εξαλλου επειδη εχω δει αρκετες αλλαγες windows το μονο σιγουρο ειναι οτι θα τα βαλω..δεν υπαρχει πιθανοτητα να μην ακολουθησω-απλα δεν τρελλενομαι να το κανω τωρα..εχει να θεματακι ομως με τους οδηγους.Τουλαχιστον εγω βρηκα (imon με παιδεψε ,ενα θεμα στην ΑΤΙ που δεν μου εβγαζε αναλυτικο μενου,και τα εκανε θαλασσα στην ενσωματωμενη καρτα ηχου του Ε-350).Σιγουρα ΕΓΩ δεν εκανα κατι σωστα , αλλα βαρεθηκα και ξαναγυρισα στα 7....ειδωμεν

Για οσους αναφερθηκαν στην αργοπορια που επιδεικνυουν τα windows με την παροδο του χρονου
ενα εχω να πω ..... REGISTRY swelling .... !!!

Eαν δεν υπηρχε αυτο το τερας που λεγεται Μητρωο Συσκευων και Προγραμματων (κοινως, Registry)
ΟΛΑ θα ετρεχαν οπως την πρωτη μερα που σεταριστηκαν τα windows. Γιατι δεν γινεται αυτο ?
Γιατι, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΑΣ, αυτο παει και κοιταει την registry ... ΑΝ εχετε
ενεργοποιημενο το ροδακι κυλισης !!!!!!

Δεν παω σε πιο συνθετα πραγματα ... (καηκαμε) ....

Γιατι τα Windows 3.11 ετρεχαν σαν να τα κυνηγουσε αστυνομια ????
Μηπως γιατι ΔΕΝ ειχαν registry (η αληθεια ειναι οτι ειχαν, ακομα και αυτα, αλλα επαιζε διακοσμητικο ρολο,
το μεγεθος καταχωρησεων ηταν αστειο). Βγαλτε την registry απο το λειτουργικο, και τα windows ....
απογειωθηκαν .....

View attachment 86521

(..... που λεει ο λογος ..... :laugh:)

εντάξει, αρχιτεκτονικά το registry δεν είναι κακή ιδέα και σίγουρα δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα περιγράφεις... Οτι μένει σαβούρα, μένει...αλλα και πάλι μετά από πολλά χρόνια χρήσης, το μέγεθος του είναι αστεία μικρό ωστε το λειτουργικό το cachάρει για πλάκα.

οι κύριοι λόγοι που τα windows πάνε αργά όταν "στηθούν" είναι 1. services, 2.device drivers, 3.startup applications, 3.fragmentation του δίσκου.

Οσον αφορά τα windows 3.1 όταν βγήκαν δεν μπορώ να πω οτι πέταγαν κιόλας... αντιθέτως σερνάμενα πήγαιναν και αυτά. Θυμάμαι δίσκους να έχουν πάρει φωτιά απο το swapping και την κάκιστη διαχείριση μνήμης που είχαν.

Το Λ/Σ που πραγματικά πέταγε και είχα δώσει όλα τα repsect, ήταν το OS/2 το οποίο το χρησιμοποίησα για περίπου 1-1.5 χρόνο. Δυστυχώς η IBM σκότωσε η ίδια τα παιδιά της.

ps: άνοιξα το registry monitor, κύλισα το ροδάκι και χμμμ οχι, δεν κοίταγε registry ! :D

Εγω τα εβαλα στο Xtreamer Ultra 2 που εχω και πραγματικα πετανε!!(Θα γραψω περισσοτερες εντυπωσεις στο αντιστοιχο νημα). Ομως θα συμφωνισω απολυτα με τον onlineN: Ειναι καταπληκτικα στην 42 οθονη και πανευκολα στην πλοηγηση! Νομιζω οτι πρεπει για HTPC. Εχω και ενα air mouse και ειναι λες και ειναι σχεδιασμενα για αυτο! Ουτε διπλο κλικ για να ανοιξουν καποιες εφαρμογες, ουτε σημαδι για να τις πετυχω! Ακομα και το κρυφο μενου τελειο για να βγαινει οταν παει ο κερσορας στην γωνια! Δε κουραζει καθολου!

Εγω τα εβαλα στο Xtreamer Ultra 2 που εχω και πραγματικα πετανε!!(Θα γραψω περισσοτερες εντυπωσεις στο αντιστοιχο νημα). Ομως θα συμφωνισω απολυτα με τον onlineN: Ειναι καταπληκτικα στην 42 οθονη και πανευκολα στην πλοηγηση! Νομιζω οτι πρεπει για HTPC. Εχω και ενα air mouse και ειναι λες και ειναι σχεδιασμενα για αυτο! Ουτε διπλο κλικ για να ανοιξουν καποιες εφαρμογες, ουτε σημαδι για να τις πετυχω! Ακομα και το κρυφο μενου τελειο για να βγαινει οταν παει ο κερσορας στην γωνια! Δε κουραζει καθολου!

Φαντάσου σε μια 55'....Εάν ρυθμίσεις τις ειδήσεις , τις φωτογραφίες , το καιρό , την μουσική , τα αθλητικά να παίρνουν localy πληροφορίες ....έχεις ένα μεγάλο πάνελ πληροφοριών με την μία!!

SFortis

Οκ ... με ξεσκεπασες :laugh:
H αληθεια ειναι οτι μισω και μονο που ακουω την λεξη Registry.

Oι services ... δεν νομιζω να τρωνε τοση επεξεργαστικη ισχυ, και το κυριοτερο, μπορεις να πας
στον task manager και να τις απενεργοποιησεις (για να κανεις το ιδιο στην registry, πρεπει να
παρεις σκαλιστηρακι και να ξεκινησεις "ανασκαφες" .... αστο, γερασες). Οι device drivers, εχουν
μεριδιο ευθυνης, το οποιο ομως (και μονο στην περιπτωση που ειναι κακογραμμενοι) θα φρενα-
ρει το συστημα κατα ενα 5% με 10%. Νομιζω ...

Τα startup applications ειναι ΜΠΕΛΑΣ, μονο ... αν δεν μπορεις να τα απενεργοποιησεις.
Πολυς κοσμος (νιοφερτος στα windows) δεν μπορει. Και ακομα και για τους παλιοτερους,
μερικα απο αυτα, εχουν την εκκινηση τους απλωμενη και κρυμμενη ΒΑΘΙΑ μεσα στην registry.
ΟΜΩΣ .... μπορουν να εντοπισθουν.

Το fragmentation του δισκου (εαν δεν εχεις SSD) ειναι <Ο> ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ παραγοντας
επιβραδυνσης. Αρα ... αν ειναι να συγκρινουμε το φρεναρισμα μιας τουμπανιασμενης registry
και ενος κατακερματισμενου, σε αρχεια, δισκου (οπως γινονται ΟΛΟΙ μετα απο μερικες βδομαδες
χρησης) ... η registry απαλλασσεται κατηγοριων λογω πλημμεληματικης φυσης.

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ , λοιπον.
Εβγαλα χολη για την Registry, δυσαναλογα μεγαλη.
Ο σκληρος δισκος ειναι (κατα ενα ποσοστο 80% ???) ο κυριος υπαιτιος αργοποριας των Windows.

Ομως, να ρωτησω κατι αλλο ...
Εισαι σιγουρος οτι, ΔΕΝ γινεται να χτισθει συγχρονο λειτουργικο χωρις registry ????

Last edited:
Απάντηση: Re: Windows 8

SFortis

Οκ ... με ξεσκεπασες :laugh:
H αληθεια ειναι οτι μισω και μονο που ακουω την λεξη Registry.

Oι services ... δεν νομιζω να τρωνε τοση επεξεργαστικη ισχυ, και το κυριοτερο, μπορεις να πας
στον task manager και να τις απενεργοποιησεις (για να κανεις το ιδιο στην registry, πρεπει να
παρεις σκαλιστηρακι και να ξεκινησεις "ανασκαφες" .... αστο, γερασες). Οι device drivers, εχουν
μεριδιο ευθυνης, το οποιο ομως (και μονο στην περιπτωση που ειναι κακογραμμενοι) θα φρενα-
ρει το συστημα κατα ενα 5% με 10%. Νομιζω ...

Τα startup applications ειναι ΜΠΕΛΑΣ, μονο ... αν δεν μπορεις να τα απενεργοποιησεις.
Πολυς κοσμος (νιοφερτος στα windows) δεν μπορει. Και ακομα και για τους παλιοτερους,
μερικα απο αυτα, εχουν την εκκινηση τους απλωμενη και κρυμμενη ΒΑΘΙΑ μεσα στην registry.
ΟΜΩΣ .... μπορουν να εντοπισθουν.

Το fragmentation του δισκου (εαν δεν εχεις SSD) ειναι <Ο> ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ παραγοντας
επιβραδυνσης. Αρα ... αν ειναι να συγκρινουμε το φρεναρισμα μιας τουμπανιασμενης registry
και ενος κατακερματισμενου, σε αρχεια, δισκου (οπως γινονται ΟΛΟΙ μετα απο μερικες βδομαδες
χρησης) ... η registry απαλλασσεται κατηγοριων λογω πλημμεληματικης φυσης.

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ , λοιπον.
Εβγαλα χολη για την Registry, δυσαναλογα μεγαλη.
Ο σκληρος δισκος ειναι (κατα ενα ποσοστο 80% ???) ο κυριος υπαιτιος αργοποριας των Windows.

Ομως, να ρωτησω κατι αλλο ...
Εισαι σιγουρος οτι, ΔΕΝ γινεται να χτισθει συγχρονο λειτουργικο χωρις registry ????

οχι ρε συ, δεν σου έγραψα για να σε "ξεσκεπάσω" η κάτι τέτοιο, ...σου έγραψα γιατί φάνηκε οτι εβγαλες λίγη χολή, περισσότερη απ'οτι του αξίζει :p

φυσικα και μπορεί να χτιστεί λειτουργικό χωρίς registry, όπως και υπάρχουν πολλά (OSX, linux etc).

Το OSX για παράδειγμα, κρατάει τις ρυθμίσεις της κάθε εφαρμογής σε ένα αρχείο "preference" ,όπως περίπου έκαναν και τα windows 3.1 με τα .ini αρχεία, μιας και τα αναφέραμε πριν.

Η κάθε αρχιτεκτονική έχει τα υπέρ και τα κατά της για να λέμε την αλήθεια. Το registry αν το διαχειρίζονται σωστά οι εφαρμογές και φροντίζουν να το καθαρίζουν κατα το uninstall, τότε δεν θα πάθει ποτε τίποτα!

Οσο για το startup, στα windows 8 πλεον είναι πολύ εύκολα διαχειρίσιμο απο τον task manager, οπου μπορείς να κανεις και disable ότι δεν θες (η θεωρείς οτι δεν θες). ;)