Windows 8

Το εβαλα στο ultrabook.
Για casual mobile χρήση ειναι μια χαρά.Για μονιμη στο γρηγορο pc του σπιτιου σε καμμια περιπτωση.Γενικα αναμεικτα συναισθήματα.
Το reverse scrolling απο που το αλλάζουμε?

τα έχω βάλει στο laptop.
μέχρι να τα μάθω μου έβγαλαν το λάδι, τώρα δεν τα αλλάζω.
θα τα περάσω και στο desktop σίγουρα.

Εγκατέστησα windows 8 pro έκδοση dreamspark (νόμιμα μέσω πανεπιστημίου λόγω φοιτητικής ιδιότητας) σε MacBook intel core 2 duo 2,2ghz (Santa rosa) & 4gb ram, σε virtual machine (parallels 8). Ωστόσο είδα ότι και η 64bit & η 32bit κολλάει και γονατιζει το μηχανημα λειτουργεί ο ανεμιστήρας σε αυξημένες στροφές. Αντίθετα με την έκδοση upgrade πάνω σε xp δεν υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, πάντα στον ίδιο υπολογιστή και virtual machine. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Εχω βαλει τα win8 pro με media center σε 3 pc,αλλα ενω στα δυο απο αυτα γραφει ημερομηνια ενεργοποιησης στο τριτο ενω εχει σωστο κλειδι και λεει οτι ειναι ενεργοποιημενα στην ημερομηνια ενεργοποιησης λεει : "Μη διαθεσιμο" :hmmmm:

Re: Απάντηση: Windows 8

Το πρόβλημα με το MC λύθηκε. Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών της microsoft στο 8015003000. Στα προηχογραφημένα πατήστε 4 (Τελικός Χρήστης) για να μπορέσετε να μιλήσετε με κάποιον (πάταγα το 1 και με έβαζε σε άλλες επιλογές με προηχογραφημένα και ζήταγε κάποιους κωδικούς και είχα κολλήσει για πολύ ώρα) . Θα σας δώσουν τον κωδικό απλά να έχετε πρόχειρο τον αριθμό παραγγελίας των win8.

Η εγκατάσταση του MC έγινε σε λιγότερο από 10 λεπτά.

:grinning-smiley-043

Ευχαριστώ!!!

Ναι, και σε εμένα το MC εγκαταστάθηκε γρήγορα. Βέβαια, μετά την εγκατάσταση σκευτόμουν αν είναι τελικά χρήσιμο...

Πάντως, έχω θεματάκια με τα 8 στην λειτουργία της επιφάνειας εργασίας. Σαν να "χάνονται" ρυθμίσεις. Για παράδειγμα έχω ενεργοποιήσει κάθε παράθυρο να έχει την δική του γλώσσα εισαγωγής, με προκαθορισμένη την Αγγλική. Χτες, εντελώς ξαφνικά, όλα τα νέα παράθυρα είχαν προκαθορισμένη γλώσσα τα ελληνικά. Το ρύθμισα ξανά 2η φορά. Σήμερα λειτουργεί, αλλά δεν ξέρω για πόσο.

Μετά, υπάρχουν σοβαρά θέματα με την διαχείριση των "καρφωμένων" φακέλων στο εικονίδιο του περιηγητή αρχείων στην μπάρα εργασίας. Είχα "καρφιτσώσει" το "Υπολογιστής", το οποίο αντικαταστάθηκε (μαγικά) από έναν φάκελο στο NAS, και το οποίο πλέον δεν μπορεί να αφαιρεθεί.
Χωρίς φυσικά να καρφιτσώσω κάποιον δικτυακό φάκελο.

Επίσης, μου λείπει το ρολόι και το ημερολόγιο από την επιφάνεια εργασίας (έχω ξεχάσει πόσες φορές το έχω αναφέρει...)

το ρολόι και το ημερολόγιο υπάρχουν ακόμα εκτός και αν μιλάς για τα gadgets. Αν μιλάς για τα gadgets νομίζω ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και στα 8

με τη γλώσσα είχα προβλήματα γενικότερα. Κατέβασα την ελληνική για να τη χρησιμοποιήσω στα proofing τους email app και έγινε αυτόματα κύρια γλώσσα όπου μου έσβησε την αγγλική. Προσπάθησα να την κατεβάσω πάλι την αγγλική αλλά το install αποτύγχανε συνέχεια.

Last edited:
Μα για τα gadgets μιλάω, που ήταν στην επιφάνεια εργασίας. Εμένα αυτό με το σβηστούν τα αγγλικά δεν μου έχει συμβεί σε 3 εγκαταστάσεις που έχω κάνει (οι 2 clean install).
(Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί, αφού έγινε σε εσένα...)

Ένας φίλος, αναβάθμισε από vista, και του έσβησε όλες τις εφαρμογές...

Μια ερωτηση για τα MC (αν εχει τυχει καποιος να το δοκιμασει πρακτικά (γιατι τυπικα μαλλον ξερω την απαντηση):

Τρεχεις σε ενα μηχανακι 8 Pro.

Κανεις την παραπανω διαδικασία και παίρνεις τα MC.

Μετα κανεις format το μηχανημα και το ξαναστεινεις (με το ιδιο key των Win 8).

To key των MC θα παίξει πάλι;

Απάντηση: Re: Windows 8

Μια ερωτηση για τα MC (αν εχει τυχει καποιος να το δοκιμασει πρακτικά (γιατι τυπικα μαλλον ξερω την απαντηση):

Τρεχεις σε ενα μηχανακι 8 Pro.

Κανεις την παραπανω διαδικασία και παίρνεις τα MC.

Μετα κανεις format το μηχανημα και το ξαναστεινεις (με το ιδιο key των Win 8).

To key των MC θα παίξει πάλι;
Μολις το δοκιμασα διοτι ειχα εγκαταστησει τα win8 me mediacenter και κατι πηγε στραβα και χρειαστηκε format και ολα απο την αρχη. Μολις εβαλα το ιδιο κλειδι απο το mc το αναγνωρισε κανονικα και προχωραει στην εγκατασταση οποτε ολα οκ.

Re: Απάντηση: Re: Windows 8

Μολις το δοκιμασα διοτι ειχα εγκαταστησει τα win8 me mediacenter και κατι πηγε στραβα και χρειαστηκε format και ολα απο την αρχη. Μολις εβαλα το ιδιο κλειδι απο το mc το αναγνωρισε κανονικα και προχωραει στην εγκατασταση οποτε ολα οκ.
Εννοεις οτι εβαλες κανονικα το κλειδι τωn Win και μετα το κλειδι των MC (δεν ειναι κοινο έτσι - δεν λεω καμια μπούρδα; ) και δέχτηκε και τα 2;

Σε καθε περιπτωση παντως, αφου ειμαστε ακόμα 31/1, ειναι λογικο να παιξει.

Το θεμα ειναι τι θα γινόταν αν το εκανες αυριο (1/2) αυτο...