Windows 8

Απάντηση: Re: Windows 8

Τα έβαλα σήμερα στο laptop (Pentium T2410 Dual 2Ghz, 2GB RAM). Με παίδεψε λίγο η αρχαία κάρτα γραφικών του chipset αλλα τέλος καλό, όλα καλά.
Παίζω λίγο με τα πλακάκια και τα άλλα είδη υγειινής στην αρχή και μετά βουρ στο desktop. Πιο ελαφρύ μου φαίνεται απο τα "ξαλαφρωμένα" 7 που έτρεχα πριν. Καλός ο ενσωματωμένος PDF viewer, ένα λιγότερο πρόγραμμα για εγκατάσταση. Στα πολυμέσα, χάλια μαύρα: ούτε ένα απλό Χvid δεν μπορει να παίξει σωστά.
Προλαβαινω ακόμα να πάρω δωρεάν το Μedia Center;

Το μόνο που δεν έχω βρει ακόμα είναι πως κλείνουν οι εφαρμογές που ανοίγουν απο τα πλακάκια. :chinscratch:

Πήγαινε στην πάνω αριστερή γωνία και θα εμφανιστεί το εικονίδιο της εφαρμογής, αν σύρεις το ποντίκι ελαφρά προς τα κάτω θα εμφανιστούν και όλες όσες τρέχουν, τις οποίες μπορείς να κλείσεις με δεξί κλικ>close. Ισχύει και στο metro και στο κανονικό desktop η διαδικασία...

Clipboard01.jpg

Last edited:
Λοιπον. Απιστευτα ευκολο Install χωρις καμμια προετοιμασια, διαβασμα ή οτιδηποτε. Λιγο με μπερδεψε εκει που μου ζηταγε mail και παραλιγο να ψαρωσω και να το δωσω... Μετα καταλαβα οτι ηταν optional (scumbag microsoft)...
Μονο προβλημα δεν εβλεπε το bluetooth πληκτρολογιο, ευτυχως ειχα ενα ασυρματο και εκανα δουλεια μου. Αυτο συνεβει γιατι δεν εκανα απλα clean install αλλα αλλαξα και τον σκληρο δισκο του λειτουργικου (το ιδιο συνεβαινε και με τα 7). Μου εκανε εντυπωση που βρηκε κατευθειαν τους δυο φτηνιαρικους sata controllers (chinese ebay) για τους οποιους τα 7 χρειαζονταν drivers. Ειναι η πρωτη φορα μετα απο Install που και οι 10 σκληροι ειναι up and running. Ακομη βρηκε αμεσως το home network. Απιστευτο.

Κατι για την εγκατασταση απο W8 των 29,99 : ΜΟΝΟΝ σε υπολογιστη με υπαρχοντα Windows (ΧΡ ή 7). Την πατησα, και αναγκασθηκα να μισοεγκαταστησω τα παλαια ωστε να μπουν τα 8. Και κατι ακομη "καλο": δεν απαιτειται να προϋπαρχουν γνησια W!

Θα αστειεύεσαι βέβαια... :4600:

Μιλάω απολύτως σοβαρά. Γιατί σας φαίνεται αστείο; Ποια είναι η εναλλακτική; Τα εκατοντάδες αρχεία σπαρμένα σε δεκάδες φακέλους στο linoux και OS X;
H registry προσφέρει ένα δομημένο τρόπο αποθήκευσης πληροφορίας, και μάλιστα δενδροειδής μορφής, με σαφές τρόπο πρόσβασης από όλες τις εφαρμογές.

Re: Απάντηση: Re: Windows 8

Πήγαινε στην πάνω αριστερή γωνία και θα εμφανιστεί το εικονίδιο της εφαρμογής, αν σύρεις το ποντίκι ελαφρά προς τα κάτω θα εμφανιστούν και όλες όσες τρέχουν, τις οποίες μπορείς να κλείσεις με δεξί κλικ>close. Ισχύει και στο metro και στο κανονικό desktop η διαδικασία...
Αυτό το βρήκα αλλα δεν μου φαίνεται και ο πιο user friendly τρόπος, ειδικά με touchpad. Χάθηκε να βάλουν ένα ωραίο, μεγάλο Χ στη γωνία;

Thanks anyway :ciao:

Κατι για την εγκατασταση απο W8 των 29,99 : ΜΟΝΟΝ σε υπολογιστη με υπαρχοντα Windows (ΧΡ ή 7). Την πατησα, και αναγκασθηκα να μισοεγκαταστησω τα παλαια ωστε να μπουν τα 8. Και κατι ακομη "καλο": δεν απαιτειται να προϋπαρχουν γνησια W!

Εγώ είχα τα 7, ξεκίνησα απο το usb stick, διάλεξα custom install και, αφού έσβησα το παλιό partition των 7, έκανα καθαρή εγκατάσταση.
Μήπως κοιτάζει αν υπάρχει ήδη προηγούμενη έκδοση στον δίσκο κατά την εκκίνηση της εγκατάστασης;

Last edited:

Αυτό το βρήκα αλλα δεν μου φαίνεται και ο πιο user friendly τρόπος, ειδικά με touchpad. Χάθηκε να βάλουν ένα ωραίο, μεγάλο Χ στη γωνία;

Thanks anyway :ciao:

εύκολο είναι, όταν είσαι στην εφαρμογή πας με το ποντίκι στο πάνω μέρος της οθόνης (οχι δεξιά ή αριστερά) θα δεις οτι ο κέρσορας θα αλλάξει σε παλάμη κάνεις κλικ και το σέρνεις προς τα κάτω

Ξερει κανεις γιατι υπαρχει μια ασταθεια στο Internet; Δεν ειναι θεμα router η συνδεσης με το router. Σα να φταιει το firewall. Δεν μπορουσα να μπω στο avclub και μετα απο Restart μπαινω... Περιεργο.

εύκολο είναι, όταν είσαι στην εφαρμογή πας με το ποντίκι στο πάνω μέρος της οθόνης (οχι δεξιά ή αριστερά) θα δεις οτι ο κέρσορας θα αλλάξει σε παλάμη κάνεις κλικ και το σέρνεις προς τα κάτω
Και πάλι είναι two-finger operation, για μένα τουλάχιστον.
Που θα πάει, θα το συνηθίσω...

Ξερει κανεις γιατι υπαρχει μια ασταθεια στο Internet; Δεν ειναι θεμα router η συνδεσης με το router. Σα να φταιει το firewall. Δεν μπορουσα να μπω στο avclub και μετα απο Restart μπαινω... Περιεργο.
Εγώ έχω πρόβλημα με torrents. Κάτι για invalid data from tracker παραπονιέται το πρόγραμμα...

Και πάλι είναι two-finger operation, για μένα τουλάχιστον.
Που θα πάει, θα το συνηθίσω...

Εγώ έχω πρόβλημα με torrents. Κάτι για invalid data from tracker παραπονιέται το πρόγραμμα...
Ειναι deal breaker για μενα αυτο που συνβαινει με το Internet. Εντελως random τη μια μπαινει σε sites και την αλλη οχι. Μπαινει ας πουμε στο avclub αλλα οχι στο site του idm ή του mozilla (με mozilla εννοειται :p )...

Ειναι deal breaker για μενα αυτο που συνβαινει με το Internet. Εντελως random τη μια μπαινει σε sites και την αλλη οχι. Μπαινει ας πουμε στο avclub αλλα οχι στο site του idm ή του mozilla (με mozilla εννοειται :p )...

Με sites δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα...

Μου το κανει ακομη... Δεν εχει καμμια λογικη. Με ολους τους browsers, Μολις κανω Restart το router δουλευει για λιγο και μετα σε οποιο θελει μπαινει...
ΝΑ ρvτησω κατι, το windows firewall on ´´η off?

On (κάνε restart το modem)... είσαι σε modem/router - switch ή κατευθείαν στο router ή είσαι ασύρματος?? έχει σημασία να έχεις το δίκτυο σου ρυθμισμένο σωστά.

Last edited:

Μου το κανει ακομη... Δεν εχει καμμια λογικη. Με ολους τους browsers, Μολις κανω Restart το router δουλευει για λιγο και μετα σε οποιο θελει μπαινει...
ΝΑ ρvτησω κατι, το windows firewall on ´´η off?

Μήπως χρειάζεται διαφορετικό driver η κάρτα ethernet; Οι default των windows δεν είναι πάντα ούτε οι καλύτεροι, ούτε οι πιο νέοι. Στη δικιά μου μητρική ο driver των windows 8 δεν άφηνε τους browser να συνδεθούν σε ipv6 διευθύνσεις, αν και το ρούτερ συνδεόταν μια χαρά στο ipv6 του ΟΤΕ. Με νεώτερο driver της atheros διορθώθηκε το πρόβλημα.

Se switcher asus και μετα στο router. Δεν εχω πειραξει κατι και το δικτυο δουλευει super. Και με τα 8 μπαινει κατευθειαν στο router. Μπορει να χαλασαν κατι στο δικτυο τα 8?

Μήπως χρειάζεται διαφορετικό driver η κάρτα ethernet; Οι default των windows δεν είναι πάντα ούτε οι καλύτεροι, ούτε οι πιο νέοι. Στη δικιά μου μητρική ο driver των windows 8 δεν άφηνε τους browser να συνδεθούν σε ipv6 διευθύνσεις, αν και το ρούτερ συνδεόταν μια χαρά στο ipv6 του ΟΤΕ. Με νεώτερο driver της atheros διορθώθηκε το πρόβλημα.
Τωρα το ειδα αυτο.... Θα προσπαθησω, αν και στη μητρικη μου δεν δειχνει available drivers για 8...

Αν και μπαινει σε καποιες σελιδες (οπως στο avclub) και μετα απο λιγο δεν μπαινει... Κανω Restart τον router, μπαινει για λιγο.......

Μετά το επιβεβλημένα SP κι αν.
Νομίζω ότι θέλουν ακόμα χρόνο................
Τα έβαλα σε ένα netbook, αλλά δεν με ενθουσίασαν.

Μιλάω απολύτως σοβαρά. Γιατί σας φαίνεται αστείο; Ποια είναι η εναλλακτική; Τα εκατοντάδες αρχεία σπαρμένα σε δεκάδες φακέλους στο linoux και OS X;
H registry προσφέρει ένα δομημένο τρόπο αποθήκευσης πληροφορίας, και μάλιστα δενδροειδής μορφής, με σαφές τρόπο πρόσβασης από όλες τις εφαρμογές.

Σαφέστατα καλύτερη η εναλλακτική. Προτιμώ να έχω 2 config αρχεία (ένα για όλους στο /etc και ένα στο home directory) ή αντίστοιχα 2 config καταλόγους, παρά να έχω μια bloated βάση δεδομένων γεμάτη με σκουπίδια και να καταφεύγω σε 3d party tools (registry cleaners), προκειμένου να διατηρώ το σύστημά μου στοιχειωδώς γρήγορο.