Windows 8

RTFM & JFGI :2thumb22sup:

Καλή τύχη με τα ανύπαρκτα εγχειρίδια των gnome εφαρμογών... :flipout:

Για ποιο λόγο να έχεις 2 διαφορετικές εκδόσεις από οτιδήποτε; Στο software όπως γνωρίζεις (εφόσον δηλώνεις και προγραμματιστής), υπάρχει και η έννοια του migration. Αλλά ακόμα και αν θες οπωσδήποτε να τρέχεις 2 διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας εφαρμογής, με λίγο scripting (chrooting, symlinking, κτλ), γίνεται εύκολα. :idea:
Σου τον ανέφερα τον λόγο.

Ούτε οδηγούμαστε κάπου με απλοϊκές διαπιστώσεις του στυλ "μακάρι να είχαν όλα τα λειτουργικά registry". LOL. :laugh:
Ποιος δεν θέλει το λειτουργικό να του παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες; Ειδικά το λίνουξ χρειάζεται επειγόντως να γίνει σύγχρονο λειτουργικό.

Και όμως θα έχω ακριβώς το ίδιο. Γιατί με μια "aptitude purge" θα ξηλωθεί μαζί και ότι dependency μπήκε.
Είσαι σίγουρος ότι μόλις εγκατασταθεί ολόκληρο το KDE θα βγει αυτόματα; Εγώ λέω όχι.
Τέλος, ξέχασες να απαντήσεις στο παρακάτω:

Αν η εφαρμογή χρησιμοποιήσει τον εγκταταστάτη της microsoft, η απεγκατάσταση θα γίνει σωστά. Σε άλλες λύσεις, θα πρέπει να έχει γίνει σωστά η ανάπτυξη της απεγκατάστασης.

Πάντως συζητάμε για ένα θέμα που νομίζουμε ότι υπάρχει. Εγώ δεν γνωρίζω στοιχεία που να δείχνουν μεταβολή απόδοσης συστήματος με μέγεθος registry.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 8

Τι στο καλο γινεται; Γιατι "τα W 8 δεν ειναι διαθεσιμα στη περιοχη σας";

Μετά απο 20 μέρες με τα 8αρια, οι εντυπώσεις είναι απο ανάμεικτες μέχρι αρνητικές. Είναι σαν να δουλεύω στα 7αρια με το ενοχλητικό Metro UI απο πάνω. Μπορεί το Metro και ο χειρισμός του να ταιριάζουν σε tablets αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι ειναι κατάλληλα για desktop\laptop...

Τρέχουν σε laptop με επεξεργαστή 2Ghz και 2GB μνήμη. Η διαχείριση πόρων του υπολογιστή είναι μεν καλή αλλα υπάρχουν κάποιες ασυμβατότητες με τους οδηγούς.
Μεγαλύτερο πρόβλημα έχω με την κάρτα ήχου της Realtek: συνήθως έχω το web radio να παίζει όλη μέρα και ο υπολογιστής κολλάει αρκετά συχνά για 1-2 λεπτά. Αυτό συμβαίνει και με τον οδηγό για Vista που είχε το laptop και δούλευε άψογα στα 7 και με τον οδηγό που βρίσκουν μόνα τους τα 8.

Άλλο εκνευριστικό είναι τα Metro apps: Ανοίγω π.χ. ένα PDF ή ένα βίντεο απο τον explorer με τα προγράμματα των Windows και όταν τα κλείνω αντι να επιστρέψω στο desktop όπου ήμουν, με βγάζει στο Metro! Στο τέλος θα καταλήξω να φορτώσω το σύστημα με προγράμματα όπως το είχα και στα 7.
Για τον τρόπο κλεισίματος των apps τα έχω ξαναπεί: καθόλου βολικός με touchpad όπως και με ποντίκι φαντάζομαι.

Το βλέπω να τρώει ένα format αύριο και να γυρίζω στα 7αρια (για να μην πω στα ΧΡ...)

Τα αγόρασα και τα έβαλα σε ένα VAIO 2πυρηνο AMD 4gb ram.

Σφαίρα. 23" για να μπουτάρει...

Κώστα μπορείς να αλλάξεις και να μην ανοίγουν με τις εφαρμογές του metro που είναι όντως εκνευριστικές. ;)

έχω θεματάκι με το trackpad στο vaio γιατί δεν μπορώ να βρω πιο είναι ώστε να κατεβάσω drivers από τη μαμά εταιρία... και η ηλίθια σόνυ... ηλίθια... δεν έχει ξεχωριστούς drivers στο site της...

αποτέλεσμα να μη δουλεύει το scroll... λίγο σπαστικό... θα βρω την άκρη...

Το ξέρω οτι μπορώ να επιλέξω ποια εφαρμογή θα ανοίγει τα αρχεία αλλα έτσι θα φορτώσω το σύστημα όπως είπα. Αν υπήρχε τρόπος να απενεργοποιήσω εντελώς το Metro και να μπαίνω κατευθείαν σε desktop, θα ήμουν ευτυχισμένος...

Απο την ώρα που έγραψα το προηγούμενο μήνυμα, ο υπολογιστής κόλλησε 4 φορές για 2-3 λεπτά λόγω του web radio (RarmaRadio) που έπαιζε. Όταν ανοίγω τη σελίδα του σταθμού απο τον Firefox κολλάει πάλι αλλα όχι τόσο συχνά.
Άλλο κουλό αυτό: ανοίγω το All Greek Radio, ξεκινάει να παίζει και όταν επιστρέφω στον Firefox, σταματάει! Την έννοια του multitasking την έχει ξεχάσει η MS;

Re: Απάντηση: Windows 8

Εναλλακτικά start με login απευθείας στο desktop

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/92825-Windows-8?p=1056651161&viewfull=1#post1056651161

Ευχαριστώ, τα είχα ξεχάσει.

Πόσο σταθερά και γρήγορα είναι; Υποθέτω οτι δεν λύνουν το πρόβλημα με τα merto apps που με πετάνε πάλι στο metro όταν κλείσουν.
Μάλλον θα ξαναβάλω τα 8 όταν βρεθεί τρόπος να ξεριζωθεί το metro UI...

Να ξεριζωθεί μάλλον απίθανο, είναι βαθειά ενσωματωμένο στο λειτουργικό. Το startisback που χρησιμοποιώ είναι σταθερότατο. Οι εφαρμογές metro όταν κλείσουν γυρνάνε στο metro gui.

Εγω θα πρότεινα αντι να ξοδεύετε χρόνο πως θα κλείσετε το metro να αφιερώσετε χρόνο να το φέρετε στα μέτρα σας και να το δουλέψετε..... το βρίσκω πολύ ποιο λειτουργικό πλέον απο το start button και το ατελείωτο ψάξιμο ανάμεσα σε φακέλους και εφαρμογές... οι συνήθειες δύσκολα αλλάζουν αλλα give it a chance.... (κι εγω ακομα το ψάχνω, προς το παρών δε με χαλαει καθόλου)

Μόλις τελείωσα την εγκατασταση των 7. Με τα 8 θα ασχοληθώ ξανά στο μέλλον, όταν\αν διορθώσουν τα προβλήματα ή όταν αγοράσω υπολογιστή με οθόνη αφής...

Αν θέλησω να ψάχνομαι με τις ώρες και να σπάνε τα νεύρα μου, βάζω Linux που είναι και τζάμπα.

κι όμως βρίσκεται στα σκαριά το νέο λειτουργικό
Μήπως τελικά τα 8 ήταν φιάσκο σαν τα Vista, όπως φοβόντουσαν πολλοί;

Last edited:
Μα και το νέο λειτουργικό (με κωδική ονομασία Blue για την ώρα) στα σκαριά των 8 είναι, δεν αλλάζει κάτι δραστικά. Αντιθέτως μάλλον ενισχύονται τα στοιχεία metro των 8...

http://tech2.in.com/news/windows/windows-blue-will-reportedly-keep-metro-ui/665142

Btw, το άρθρο για τα 9 είναι παλιό, από τον Ιούνιο...

μετά απο 2 εβδομάδες πάντως με το startisback πλέον είμαι 100% ικανοποιημένος. Δουλεύονται ακριβώς σαν 7αρια, ειναι ίσως λιγο πιο γρήγορα και με ctrl-start υπάρχει και το metroUI πισω πισω ,just in case. Πολύ χρήσιμη λειτουργία του startisback είναι οτι μπορεί να κρύψει τα non-metro apps απο το metro UI.

Μετά από καιρό που τα έχω αγοράσει, αναβάθμισα και εγώ τον υπολογιστή μου από τα 7 στα 8. Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα κάποια δραστική αλλαγή.
Τα πάντα μεταφέρθηκαν άψογα (μέχρι και ο λογαριασμός και γίνεται και αυτόματη είσοδος χωρίς να κάνω εγώ κάτι).
Η μόνη αλλαγή είναι ότι αντί για κουμπί έναρξης κάνεις κλικ τέρμα αριστερά κάτω, και εμφανίζεται η οθόνη έναρξης.
Το μόνο που αναρωτήθηκα ήταν οι ρυθμίσεις σε metro ui, για το πως κλείνουν. Ένα alt+f4 έλυσε την απορία.