Windows 8

Απλα πατα το πλακιδιο Επιφανεια εργασιας και εισαι σαν να εισαι στα 7. Που ειναι το προβλημα;

Το προβλημα (για μένα) είναι στο "πήγαινέ ελα". Εδώ δεν έχω widget στο κινητό και η microsoft μου τα εβαλε στον σταθερό χάριν "ενοποίησης". Μετα από 1 μήνα περίπου χρήσης παίρνουν κόκκινη κάρτα και την αγουσα για τα αποδυτήρια. Για 2-3 χρονιά ακόμη (αν ειμαι καλά) μένω με τα 7. Μετα φαντάζομαι θα βγει κάποιο πείραγμα να εξαφανίζει εντελώς το μετρο και μπορει τοτε να επανέλθω.

To πήγαινε έλα δεν μπορώ να καταλάβω, αλλά άποψή σου.
Ήρθε και το Startisback και έδεσε το γλυκό.
Δεν γυρνάω πίσω πια.

Δεν θυμάμαι αν απαντήθηκε: με το Startisback αν ανοίξεις ένα PDF ή ΜΡ3 απο τον explorer με metro app, όταν κλείσεις το app που σε βγάζει; Σε metro ή στο desktop;

Γιατί δεν το ανοίγεις με το acrobat reader, όπως τόσο καιρό;
Το λογικό είναι να σε αφήσει στο metro UI, αφού επέλεξες τέτοια εφαρμογή.

Γιατί δεν το ανοίγεις με το acrobat reader, όπως τόσο καιρό;
Το λογικό είναι να σε αφήσει στο metro UI, αφού επέλεξες τέτοια εφαρμογή.

Μα αν είναι να φορτώσω παλι τον υπολογιστή με έξτρα προγράμματα, ποιος ο λόγος να έχω τα metro apps (τα οποία δεν μπορώ να βγάλω κιόλας);;

Είναι ταχύτερος ο pdf viewer των 8 από αυτό της adobe; Δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά...

Απάντηση: Re: Windows 8

Μα αν είναι να φορτώσω παλι τον υπολογιστή με έξτρα προγράμματα, ποιος ο λόγος να έχω τα metro apps (τα οποία δεν μπορώ να βγάλω κιόλας);;

Τι σημαίνει "πάλι"; Προηγουμένως είχες ως βασικό επεξεργαστή εικόνων το paint για παράδειγμα; Ή το notepad/wordpad για τα κείμενα; Εδώ πλέον στα smartphone γίνεται τόσο θέμα για το πόσες χιλιάδες apps είναι διαθέσιμα στον χρήστη (ασχέτως πόσα από αυτά είναι λίγο πολύ άχρηστα) και στο desktop που πάντα είχε αυτό το πλεονέκτημα θα λέμε "πάλι" και θα μένουμε στις απλοϊκές default επιλογές που δίνει η Microsoft με το λειτουργικό; Δε νομίζω...

Αν τα metro δεν μας βολεύουν, απλά δεν τα χρησιμοποιούμε, ακόμα κι αν δεν βγαίνουν σιγά το χώρο που πιάνουν τελικά...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Windows 8

Τι σημαίνει "πάλι"; Προηγουμένως είχες ως βασικό επεξεργαστή εικόνων το paint για παράδειγμα; Ή το notepad/wordpad για τα κείμενα; Εδώ πλέον στα smartphone γίνεται τόσο θέμα για το πόσες χιλιάδες apps είναι διαθέσιμα στον χρήστη (ασχέτως πόσα από αυτά είναι λίγο πολύ άχρηστα) και στο desktop που πάντα είχε αυτό το πλεονέκτημα θα λέμε "πάλι" και θα μένουμε στις απλοϊκές default επιλογές που δίνει η Microsoft με το λειτουργικό; Δε νομίζω...

Αν τα metro δεν μας βολεύουν, απλά δεν τα χρησιμοποιούμε, ακόμα κι αν δεν βγαίνουν σιγά το χώρο που πιάνουν τελικά...

Ναι, για απλές δουλειές αυτά είχα. Τι θα έκανα, θα σήκωνα Word για να δω ένα txt ή media center για να ακούσω ένα ΜΡ3;

Σε υπολογιστή δουλεύω, όχι σε smartphone. Για τηλέφωνα και ταμπλέτες καλό είναι το metro. Θα περιμένω Win8 Lite για να ασχοληθώ.

μετά το startisback... πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο να μουρμουρίζει κανείς!!!

υγ. βρήκα και ένα περιφερειακό που δεν δουλεύει: ένα usb dvbt tuner, ενώ τα 7 σε άλλα πισιά κατέβαζαν μόνα τους οδηγούς, τα 8 στο λάπτοπ απλά το γράφουν σαν ασύμβατο και ότι δεν βρίσκουν οδηγό κατάλληλο... τέσπα

Εγώ πάλι εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το ντόρο γύρω από το start button.
OXI δε μου λείπει sto LAPTOP, εδώ και πολλά χρόνια όλες τις εφαρμογές που δουλεύω τις είχα μόνιμα με shortcut στο desktop επάνω. ελάχιστες φορές ψάχνω κάτι εκεί μέσα. ΜΕ το metro UI έχω λοιπόν μια φρέσκια "δυναμική ταπετσαρία", βρίσκω πολύ ποιο γρήγορα την εφαρμογή που θέλω (ειδικά αν μάθεις τα κόλπα όλα) σε ένα ποιο όμορφο & γρήγορο περιβάλλον.
Ποιος ειλικρινά ψαχουλεύει σοβαρά μέσα στο start button...????
Από την άλλη την επιφάνεια εργασίας την δουλεύω συνεχώς, πετάω τα πάντα από πρόχειρα αρχεία και οτιδήποτε δουλεύω, αλλά αυτό υπάρχει πάλι εκεί στα 8 και δε μου στερεί ΤΙΠΟΤΑ!
Μου ξενίζει λοιπόν στην εργασία μου που έχω τα 7άρια ακόμα (που σίγουρα είναι κορυφαίο OS της MS) ... μόλις δω συμβατότητα 100% με εφαρμογές και hardware θα τα ξηλώσω για τα 8αρια.

Πάντως περιθώρια βελτίωσης έχουν πολλά, ειναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο.,,

Σε HTPC τα έχει βάλει κανείς?
Δουλεύουν φιλτρα κλπ?
έστησα ένα νέο HTPC πριν λίγες βδομάδες και του φόρτωσα win8 (καθαρά λόγω τιμής, είναι το πιο φτηνό win λειτουργικό που βγήκε ποτέ).
όλα λειτουργούν κανονικά (είναι στημένο με xbmc και mpclassic με lav+madvr).
το metro ui δεν μου αρέσει αλλά δεν με πειράζει κιόλας γιατί πέρα από το να παίζω ταινίες και να ακούω μουσική δεν κάνω τίποτα σοβαρό. apps όπως το insomnia κλπ είναι πολύ βολικά, είναι pinned στην αρχική οθόνη και με γλυτώνει από πολλά κλικ.
overall συστήνεται για htpc λόγω και της ταχύτητας.

Νωρίτερα σήμερα έπαιζα με τα 8 σε ένα Dell Optiplex 9010 All-in-one με οθόνη 23" touch, i7, SSD 128GB κτλ.

Έχουν πλάκα σαν αίσθηση με τη μεγάλη touch οθόνη. Καλό παιχνιδάκι. Για δουλειά δεν ξέρω κατά πόσο βολεύουν..

Θα τα βάλω και στο σπίτι.

Από την στιγμή που μπήκε το MetroUI, ΔΕΝ θα έπρεπε να υπάρχει το κλασικό desktop πλέον. Το ένα αναιρεί το άλλο. Είναι τελείως παράφωνο έτσι όπως το έχουν κάνει. Στην ουσία το Metro είναι σαν ένα Start το οποίο καταλαμβάνει όλη την οθόνη.

Ίσως κάποια στιγμή που θα έχω λίγο χρόνο να το αναλύσω για να γίνω πιο κατανοητός. Προς το παρόν, δεν βρίσκω λόγο να πάω στα 8.

Απλά θέλω να ρωτήσω, όσους αναφέρουν οτι τα 8 κάνουν καλύτερη διαχείριση πόρων, από που το κατάλαβαν/διαπίστωσαν αυτό ή έστω το διάβασαν σε κάποια δοκιμή/τεστ. Αν και μόνο που αφαιρέθηκε το Aero και όλο το περιβάλλον γύρισε σε 2D και χωρίς transparency είναι λογικό να έχεις κερδίσει σε ταχύτητα.

Last edited: