Windows 8

Από την στιγμή που μπήκε το MetroUI, ΔΕΝ θα έπρεπε να υπάρχει το κλασικό desktop πλέον. Το ένα αναιρεί το άλλο. Είναι τελείως παράφωνο έτσι όπως το έχουν κάνει. Στην ουσία το Metro είναι σαν ένα Start το οποίο καταλαμβάνει όλη την οθόνη.

Ίσως κάποια στιγμή που θα έχω λίγο χρόνο να το αναλύσω για να γίνω πιο κατανοητός. Προς το παρόν, δεν βρίσκω λόγο να πάω στα 8.
Δεν χρειάζεται να το αναλύσεις, εγω σε καταλαβαίνω απόλυτα! Αυτό σκεφτόμουν χθες όταν έγραψε ο Φρα.Πε οτι το Start είναι άχρηστο. Ίσα-ισα, η MS όχι μόνο το κράτησε αλλα του έδωσε και αναβολικά για όγκο...

Απλά θέλω να ρωτήσω, όσους αναφέρουν οτι τα 8 κάνουν καλύτερη διαχείριση πόρων, από που το κατάλαβαν/διαπίστωσαν αυτό ή έστω το διάβασαν σε κάποια δοκιμή/τεστ. Αν και μόνο που αφαιρέθηκε το Aero και όλο το περιβάλλον γύρισε σε 2D και χωρίς transparency είναι λογικό να έχεις κερδίσει σε ταχύτητα.

Δεν είδα αξιοσημείωτη αύξηση στην απόδοση αλλα στη σταθερότητα. Με τα 7, όσο περισσότερες ώρες δουλεύω το laptop, τόσο περισσότερο βαραίνει και καθυστερεί. Με τα 8 δεν συμβαίνει αυτό.

Απάντηση: Re: Windows 8

Δεν χρειάζεται να το αναλύσεις, εγω σε καταλαβαίνω απόλυτα! Αυτό σκεφτόμουν χθες όταν έγραψε ο Φρα.Πε οτι το Start είναι άχρηστο. Ίσα-ισα, η MS όχι μόνο το κράτησε αλλα του έδωσε και αναβολικά για όγκο...

Δεν είδα αξιοσημείωτη αύξηση στην απόδοση αλλα στη σταθερότητα. Με τα 7, όσο περισσότερες ώρες δουλεύω το laptop, τόσο περισσότερο βαραίνει και καθυστερεί. Με τα 8 δεν συμβαίνει αυτό.

Ωπα μη μπερδεύεσαι, απλά για ΜΕΝΑ το κλασσικό START button εδω και καιρό ΔΕΝ μου χρησιμεύει σε τίποτα.... το νεο UI metro (όντως νεο start button) όπως έχει με βολεύει περισσότερο από ότι πριν και ταυτόχρονα ακόμα περισσότερο από τις δεκάδες συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας που έχω ήδη στα 7άρια.

Re: Απάντηση: Re: Windows 8

Ωπα μη μπερδεύεσαι, απλά για ΜΕΝΑ το κλασσικό START button εδω και καιρό ΔΕΝ μου χρησιμεύει σε τίποτα.... το νεο UI metro (όντως νεο start button) όπως έχει με βολεύει περισσότερο από ότι πριν και ταυτόχρονα ακόμα περισσότερο από τις δεκάδες συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας που έχω ήδη στα 7άρια.
Ούτε και εγώ χρησιμοποιώ τόσο πολύ το Start. Δουλεύω με συντομεύσεις στο Taskbar.
Θα προτιμούσα να είχαν τα 8 ένα ωραίο Dock, όπως αυτά που βλέπω σε διάφορα εναλλακτικά desktops για Windows ή σε άλλα λειτουργικά.

Από την στιγμή που μπήκε το MetroUI, ΔΕΝ θα έπρεπε να υπάρχει το κλασικό desktop πλέον. Το ένα αναιρεί το άλλο. Είναι τελείως παράφωνο έτσι όπως το έχουν κάνει. Στην ουσία το Metro είναι σαν ένα Start το οποίο καταλαμβάνει όλη την οθόνη.

Ίσως κάποια στιγμή που θα έχω λίγο χρόνο να το αναλύσω για να γίνω πιο κατανοητός. Προς το παρόν, δεν βρίσκω λόγο να πάω στα 8.

Απλά θέλω να ρωτήσω, όσους αναφέρουν οτι τα 8 κάνουν καλύτερη διαχείριση πόρων, από που το κατάλαβαν/διαπίστωσαν αυτό ή έστω το διάβασαν σε κάποια δοκιμή/τεστ. Αν και μόνο που αφαιρέθηκε το Aero και όλο το περιβάλλον γύρισε σε 2D και χωρίς transparency είναι λογικό να έχεις κερδίσει σε ταχύτητα.

και τι θα γίνει αγαπητέ με τις τόσες χιλιάδες εφαρμογές που έχουν γραφτεί για το κλασσικο GUI? δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να τρέχουν? Απλά η microsoft θέλει να πιάσει και τους δύο κοσμους (tablet / desktop) και να τους παντρέψει με συνοπτικές διαδικασίες... δύσκολο εγχείρημα, πολυ δύσκολο! το αν πετύχει μονο το μέλλον θα δείξει... για εμένα δεν άρχισε καλα. Το έκανε πολύ aggresive. H apple απο την άλλη κινείται σε πιο λογικά-διακριτικά πλαίσια ενσωμάτωσεις στοιχείων του iOS στο OSX.

Last edited:
Λοιπόν, τα δοκίμασα στο κυρίως desktop μου (quad core, 8GB ram, SSD, κτλ κτλ)..

Epic fail από τη μεριά της MS.

Είναι καλά μόνο για κανά touch PC σε καμιά κουζίνα.

Είναι ο ορισμός της μη-εργονομίας, η οποία μειώνεται όσο μεγαλώνει η οθόνη σου. Απίστευτο.

Δεν έχω ξαναμισήσει λογισμικό με τόσο πάθος.

Είναι σκουπίδι σκουπίδι σκουπίδι και πρέπει να πεθάνει σαν desktop OS όσο είναι ακόμα νωρίς.

Έχω 2 ταμπλέτες. Δεν χρειάζομαι μια ακόμα 24ων ιντσών.

Αυτά τα ολίγα.

We now return to our regularly scheduled flame throwing. :p

Λοιπόν, τα δοκίμασα στο κυρίως desktop μου (quad core, 8GB ram, SSD, κτλ κτλ)..

Epic fail από τη μεριά της MS.

Είναι καλά μόνο για κανά touch PC σε καμιά κουζίνα.

Είναι ο ορισμός της μη-εργονομίας, η οποία μειώνεται όσο μεγαλώνει η οθόνη σου. Απίστευτο.

Δεν έχω ξαναμισήσει λογισμικό με τόσο πάθος.

Είναι σκουπίδι σκουπίδι σκουπίδι και πρέπει να πεθάνει σαν desktop OS όσο είναι ακόμα νωρίς.

Έχω 2 ταμπλέτες. Δεν χρειάζομαι μια ακόμα 24ων ιντσών.

Αυτά τα ολίγα.

We now return to our regularly scheduled flame throwing. :p
Γιατι δεν χρησιμοποιεις το "classic interface" αφου υπαρχει η δυνατοτητα;

Ρε Δημήτρη αν το γυρίσεις σε απλό mode δεν είναι σχεδόν σαν τα win7?
Ακόμα και έτσι είναι fail?

Αν είναι να το γυρίσω σε απλό mode γιατί να αλλάξω Λ.Σ.;

Διαφορές σε επιδόσεις σε σύγχρονο δυνατό μηχάνημα δεν πιστεύω ότι υπάρχουν, τουλάχιστον όχι παρατηρήσιμες.

Εδώ πατάς το windows key και σε πετάει στη μαλ#$^^%.. έλεος...

Για καμιά ταμπλέτα ή κανά κινητό καλά είναι.. μέχρι εκεί.. άντε και για το touch PC στην κουζίνα όπως έγραψα και παραπάνω..

Δημήτρη, πιο πολλά βλαστήμια από μένα (την πρώτη βδομάδα) δύσκολο να έριξες... Όμως προσπάθησα να πάω με τα νερά του λειτουργικού και τελικά κατέληξα μετά από ενάμισο μήνα χρήσης στη δουλειά να το αγοράσω και για το σπίτι (το upgrade με τα 30 ). Είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη από τη Microsoft που θυμάμαι σε επίπεδο client μετά από τα Windows 95.

Έχει μερικά σημεία κλειδιά που βοηθούν πολύ στη χρήση του σαν desktop. Για παράδειγμα: Αντί να τρέχεις μέσα στα μενού να βρείς την εφαρμογή, document ή setting, από το desktop χτυπάς [Windows Key] και μετά γράφεις την εφαρμογή/setting/κείμενο που θες. π.χ: θέλεις το wordpad; Xτυπάς [Windows Key]-W-o Θέλεις τo Windows Firewall; Xτυπάς [Windows Key] - F-i-r-e και επιλέγεις "settings" Θέλεις να βρείς τα files που αφορούν το "Rock; Xτυπάς [Windows Key] - R-o-c-k και επιλέγεις "files" και σου βγάζει ομαδοποιημένα όλα τα αρχεία (φωτό, κείμενα κλπ.) που περιέχουν τη λέξη Rock. Το start menu είναι πλέον περιττό. Δε σε νοιάζει που έγινε install μια εφαρμογή, που έσωσες ένα file κλπ...

Ο task manager/performance monitor έγινε πιο καθαρός, το file copy πιο σαφές και βρίσκω κι άλλα.

Όσον αφορά στα metro Apps, βοηθάν να έχεις μια συγκεντρωτική εικόνα της γενικής κατάστασης με τα live tiles, αλλά το πιο χρήσιμο shortcut στην περίπτωσή τους είναι το ALT-F4. Θέλουν δουλειά και από τους 3rd παρτυ developers εδώ.

Φυσικά δε μιλάμε για σταθερότητα - ταχύτητα... Βράχος

Δημήτρη, πιο πολλά βλαστήμια από μένα (την πρώτη βδομάδα) δύσκολο να έριξες... Όμως προσπάθησα να πάω με τα νερά του λειτουργικού και τελικά κατέληξα μετά από ενάμισο μήνα χρήσης στη δουλειά να το αγοράσω και για το σπίτι (το upgrade με τα 30 ). Είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη από τη Microsoft που θυμάμαι σε επίπεδο client μετά από τα Windows 95.

Έχει μερικά σημεία κλειδιά που βοηθούν πολύ στη χρήση του σαν desktop. Για παράδειγμα: Αντί να τρέχεις μέσα στα μενού να βρείς την εφαρμογή, document ή setting, από το desktop χτυπάς [Windows Key] και μετά γράφεις την εφαρμογή/setting/κείμενο που θες. π.χ: θέλεις το wordpad; Xτυπάς [Windows Key]-W-o Θέλεις τo Windows Firewall; Xτυπάς [Windows Key] - F-i-r-e και επιλέγεις "settings" Θέλεις να βρείς τα files που αφορούν το "Rock; Xτυπάς [Windows Key] - R-o-c-k και επιλέγεις "files" και σου βγάζει ομαδοποιημένα όλα τα αρχεία (φωτό, κείμενα κλπ.) που περιέχουν τη λέξη Rock. Το start menu είναι πλέον περιττό. Δε σε νοιάζει που έγινε install μια εφαρμογή, που έσωσες ένα file κλπ...

Αν κάνεις ακριβώς το ίδιο στα 7, θα δεις ότι φέρνει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Έτσι δουλεύω εδώ και χρόνια.. ;)
Παίζει να ισχύει και από τα Vista ακόμα..

Ο task manager/performance monitor έγινε πιο καθαρός, το file copy πιο σαφές και βρίσκω κι άλλα.

Ο Task Manager έγινε πιο όμορφος, δείχνει περισσότερες πληροφορίες, αλλά πιάνει περισσότερο χώρο στην οθόνη.. γενικά δεν τον θεωρώ big deal ως παράγοντα επιλογής Λ.Σ.

Το file copy ποτέ δεν το έκανα με το εντελώς ηλίθιο σύστημα των windows. Για τέτοιες δουλειές υπάρχει εδώ και 20 χρόνια ο Total Commander.

Όσον αφορά στα metro Apps, βοηθάν να έχεις μια συγκεντρωτική εικόνα της γενικής κατάστασης με τα live tiles, αλλά το πιο χρήσιμο shortcut στην περίπτωσή τους είναι το ALT-F4. Θέλουν δουλειά και από τους 3rd παρτυ developers εδώ.

Δεν έχουν νόημα για μένα αυτή τη στιγμή. Δεν βλέπω να μου προσφέρουν κάτι παραπάνω από τα 7.

Δοκίμασα για πλάκα να δω τι υπάρχει στο market.. Κατέβασα από περιέργεια ένα facebook client.
Θέλει πραγματικά ταλέντο να φτιάξει κανείς μια τόσο απαράδεκτη εφαρμογή. Ήταν πραγματικά σαν να πήραν το client για android / ios / whatever και να το έκαναν port στα Windows και όταν λέω port εννοώ να μην άλλαξαν ουσιαστικά τίποτα! Θεόρατα γράμματα στην 24" και απίστευτη σπατάλη screen real estate. Επιεικώς απαράδεκτη κατάσταση.

Φυσικά δε μιλάμε για σταθερότητα - ταχύτητα... Βράχος

Αυτά για μένα είναι δεδομένα εδώ και 15 χρόνια+. Ακόμα και τα Vista μια χαρά πήγαιναν στα συστήματά μου.

Δημήτρη, μην το σκέφτεσαι παιδί μου... startisback :D

καλά εκανες... αν δεν τα είχα αγοράσει και εγώ θα είχα γυρίσει πίσω στα 7... βασικά ακόμα το σκέφτομαι! :D

Τρεις φορές έχω πληρώσει για λειτουργικό (Win95, Vista, Win8) και τα τρία φόλα βγήκαν :p

Μονον τα ενδιαμεσα XP και Win7 αξιζαν.

Και ειναι και τα μονα που βλεπεις ακομα σε ανθρωπους που δουλευουν με το πισι τους.

Εγω μετα απο τις κριτικες του Δημδημ βεβαιωθηκα οτι θα μεινω πολυ καιρο ακομα με τα 7αρια.

Μονον τα ενδιαμεσα XP και Win7 αξιζαν.

Εντάξει και τα 2000 ήταν απίστευτα σταθερό λειτουργικό. Απλά έπεσαν πάνω σε μεγάλες αλλαγές τεχνολογιών και έπρεπε να αντικατασταθούν