Windows 8

Re: Απάντηση: Windows 8

ΕΕΕ ρε γκρίνια πια!!! :P :P

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent, but the one most responsive to change.”
— Charles Darwin
Καλά τα λέει ο Τσάρλς αλλά υπάρχει και μια αρχαία παροιμία στην πληροφορική που είναι ευαγγέλιο πολλές φορές: "If it works don't fix it". :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 8

Καλά τα λέει ο Τσάρλς αλλά υπάρχει και μια αρχαία παροιμία στην πληροφορική που είναι ευαγγέλιο πολλές φορές: "If it works don't fix it". :D

Φαντάζομαι έχεις κινητο Nokia 3310 ε??? :ernaehrung004: (πάντως σίγουρα θα λειτουργούσε άψογα ακόμα) :grandpa:

Σκέψου τώρα να το εφάρμοζαν πιστά οι πληροφορικάριοι αυτό, ακόμα με διάτρητες κάρτες θα δούλευαν οι υπολογιστές... :Banane0:

Και εγώ πιστεύω ότι 18 χρόνια με την ίδια επιφάνεια εργασίας είναι απελπιστικά λίγα για να παρουσιαστεί το επόμενο βήμα. Χάθηκε να το κράταγε άλλα 10 χρόνια; Σαν συνταξιούχος θα είχα χρόνο να μάθω κάτι ριζοσπαστικά νέο. Τώρα που να προλάβω;

Νομίζω το τεντώσατε λίγο. Τα 7 δεν είναι 3310 (πάντως σαν τηλέφωνο και μόνο το 6310i σπέρνει ακόμη και σήμερα. Είμαι milf μερικές φορές...) ή διάτρητες κάρτες. Δεν μίλησα για τα Windows 3.1 vs 8. Μίλησα για 7 vs 8. :-)

Και επίσης πιστεύω ότι κάποια πράγματα αντέχουν πολύ περισσότερο από ότι λένε τα γραφεία τύπου των εταιριών. Έχω ΧΡ SP3 σε φορητό 13 ετών και δουλεύουν ρολόι για βασικές εργασίες. Έτσι και τα 8 (όπως έγραψα και πριν μερικές σελίδες) είναι tablet optimized. Τι να τα κάνω τα τεράστια πλακάκια στην 22άρα μου για παράδειγμα? Και αν είναι να μην χρησιμοποιώ το μετρο ποιος ο λόγος να περάσω σε 8? Τα δούλεψα 1 μήνα, δεν με βοήθησαν κάπου παραπάνω (όπως έκαναν τα 7 πάνω στα βίστα για παράδειγμα) οπότε για τουλάχιστον 2 χρόνια μένω στα 7. Αν πιάσω και το λαχείο και πάρω ένα surface pro τότε είμαι σίγουρος ότι τα 8 θα με βοηθήσουν, τώρα στον επιτραπέζιο μου πολύ κακό για το τίποτα. Η αναβάθμιση για την ... αναβάθμιση πότε δεν με συγκινούσε ιδιαίτερα. Αν και έχω περάσει από εκεί πριν χρόνια.

Last edited:
τελικά, τα πετάω και εγώ... πίσω στα 7.

ο λόγος ειναι οτι σχεδον σε όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιώ για media έχουν απο χειρότερη εως πολύ χειρότερη απόδοση απο τα 7, δηλαδή FLStudio (εχω 10-15msec παραπάνω latency με ASIO driver καθώς και dropouts τα οποία δεν διορθώνονται με όσο buffer και να ορισω) και sony vegas (εκει η απόδοση ειναι αισχρή, το preview σπάει ακόμα και με ένα απλο fade in-out transition).

goodbye 8 λοιπόν, τουλάχιστον πέταξα μονο 15 ...

Η επιλογή για 32 ή 64 bit που γίνεται ; Στην εγκατάσταση δεν είχα τέτοια επιλογή.
Εν τω μεταξύ προσπαθώ να τα ενεργοποιήσω αλλά μου λέει ότι ο αριθμός είναι μόνο για αναβάθμηση όχι καθαρή εγκατάσταση. Πρέπει να περάσω τα παλιά πάλι ;

Η επιλογή για 32 ή 64 bit που γίνεται ; Στην εγκατάσταση δεν είχα τέτοια επιλογή.
Εν τω μεταξύ προσπαθώ να τα ενεργοποιήσω αλλά μου λέει ότι ο αριθμός είναι μόνο για αναβάθμηση όχι καθαρή εγκατάσταση. Πρέπει να περάσω τα παλιά πάλι ;

Αν έχω καταλάβει καλά, ανάλογα με την έκδοση που έχεις όταν κατεβάζεις το ISO σου δίνει 32 ή 64bit.

Κατα την έναρξη της εγκατάστασης πρέπει να δει οτι υπάρχει προηγούμενη έκδοση. Μετά μπορεις να κάνεις format στον δίσκο ή το partition και να κάνεις καθαρή εγκατάσταση.

Δηλαδή έπρεπε να κάνω format όταν μου έλεγε να επιλέξω σε ποιό σκληρό θέλω να κάνω εγκατάσταση; Γιατί το έκανα στην αρχή από τα εργαλεία του dvd όταν ξεκίνησε.

Δηλαδή έπρεπε να κάνω format όταν μου έλεγε να επιλέξω σε ποιό σκληρό θέλω να κάνω εγκατάσταση;

Με αυτό το τρόπο βάζω Windows εδώ και χρόνια χωρις προβλημα.

Αν κάνεις format πριν αρχίσει η εγκατάσταση, δεν βλεπει προηγουμένη έκδοση και διαμαρτύρεται.

Ωχ κατάλαβα. Πάει η Κυριακή μου. Σβήσε-γράψε-σβήσε-γράψε.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Καλό κουράγιο :smile:

Προτείνω πάντως να φτιάξεις ένα USB εγκατάστασης με το εργαλείο που δίνει η Microsoft και να τα βάλεις απο εκεί. Η διαδικασία γίνεται πιο γρήγορα.

Δεν βρηκα κανενα πλεονεκτημα και οπτικα τα θεωρω μεγαλο πισωγυρισμα. Ισως εχουν οντως "charm" σε touch interface, αλλα ποιος δουλευει (και δεν παιζει) με touch οθονη;
Κατι market και κατι widgets-gadgets-πωςταλενε ειναι για το τηλεφωνο, οχι για PC δουλειας (και φυσικα δεν εννοω Word) ή HTPC.

Πιστευω οτι τα 8 θα καταληξουν Vista και συντομα θα ερθουν τα 9, για αλλους λογους βεβαιως.
Οχι γιατι δεν ειναι καλο λειτουργικο, αλλα επειδη δεν ειναι αυτο το κατι παραπανω που χρειαζεται το μεσο PC (και οχι tablet) του 2013, σε σχεση με τα 7.

Η δηθεν συγκλιση desktop και tablet ειναι αντιεργονομικη αλλα και ανεφικτη.

Το αν η έκδοση που κατέβασες είναι 32 ή 64 bit, εξαρτάται από το λειτουργικό που την κατέβασες. Η έκδοση που κατέβασες, ανεξάρτητα να την έκαψες σε dvd/usb ή θα εγκαταστήσεις από την σκληρό, περιέχει πάντα ένα αναγνωριστικό του παλιού σου λειτουργικού.
Με αυτή μπορείς να κάνεις αναβάθμιση ή εγκατάσταση από την αρχή χωρίς περιορισμούς.

Αν αγόρασες την έκδοση dvd από το κατάστημα (που έχει και τις 2 εκδόσεις μέσα), έχει περιορισμούς. Μπορείς να κάνεις μόνο αναβάθμιση.
Όχι καθαρή εγκατάσταση - μετά δεν θα μπορείς να ενεργοποιήσεις τα windows.

Εκτός βέβαια και αν μετά με το regedit αλλάξεις το κλειδί HLM, Software, Microsoft, Windows, CurrentVersion, Setup, OOBE, Media Boot Install σε 1, και μετά τρέξεις με δικαιώματα διαχειριστή την εντολή slmgr /realm. Δεν θυμάμαι, ίσως σε ρωτήσει ξανά το κλειδί εγκατάστασης...

Τελικά είπα να τους δώσω άλλη μια ευκαιρία και τα έβαλα σε παλιούτσικο laptop 15" dual core, SSD, κτλ.

Γρήγορα, αλλά τι να το κάνεις. Ότι έχει να κάνει με τα νέα features (addressbook integration, facebook integration, messenger integration, κτλ κτλ) είναι απλά άχρηστα λόγω της κάκιστης αξιοποίησης του χώρου της οθόνης.

Έχουν τεράστια γράμματα που βλέπονται από το διάστημα αλλά χωράνε 3 πράγματα όλα κι όλα στην οθόνη. Μιλάμε για τρομακτική σπατάλη screen real estate. Καλή φάση αν δουλεύεις σε κινητό αλλά απαράδεκτη για PC. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος ηλίθιος ενέκρινε αυτές τις "πρωτοτυπίες". Ούτε καν η Apple δεν έχει κάνει τέτοιες χοντράδες.

Κατά τα άλλα όταν γυρίζεις σε desktop η κατάσταση βελτιώνεται αλλά σε βάρος του eye candy. Το look παραπέμπει σε WinCE. Τραγικό. Τόσα χρόνια αγοράζαμε όλο και πιο γρήγορα μηχανήματα για να μας κόψουν τελικά τα καλούδια; Δεν πάνε καλά.. Καλή φάση η ταχύτητα για κινητά και ταμπλέτες που δεν τραβάνε, αλλά το desktop ή laptop δεν έχει τέτοια θέματα. Γιατί να εξισώνεται με τις φορητές low powered συσκευές; Έλεος..

Επιστροφή στα 7 λοιπόν και γρήγορα..

Σε προετοιμάζουν για τον επόμενο υπολογιστή, που ο επεξεργαστής θα είναι κολλημένος στην μητρική, και η κάρτα γραφικών ενσωματωμένη.

Όντως, έρχονται σκοτεινοί καιροί.. consumer καιροί.. :p

Πάλι καλά που υπάρχει και το Linux..

Τι θα κάνει το λίνουξ όταν η ιντελ θα κυκλοφορήσει την μεθεπόμενη σειρά επεξεργαστών χωρίς βάση; Θα ξεκολλήσει τον επεξεργαστή από την πλακέτα; :flipout: