Windows Home Server 2011 (ήταν: V2 (Vail))

Re: Windows Home Server V2 (Vail)

Ωραίος! Λογικά ακούγονται τα νούμερα.
Χρονια πολλα και δημιουργικα! για χθες..

Ξεχασα να αναφερω οτι πιανω απο esata dock στο raid5 86mb/sec, οποτε ολα μια χαρα. Το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι καποιες φορες χανω την επαφη με τον server μεσω teamviewer αλλα και οθονη πληκτρολογιο που συνδεσα δεν εβλεπε τιποτα, ηταν σαν να ηταν κλειστος. Εκανα reset και ολα καλα.

Δεν κρατιομουνα, τον παρηγγειλα κι εγω...
Αντε να δω που θα βαλω τα αρχεια για τη μεταφορα :)

Δεν θα τα βάλεις πουθενά. Ο Win2011 δεν φορμάρει δίσκο όταν τον προσθέτεις στο pool, απλά δημιουργεί ένα φάκελο serverfolder και σώζει εκεί μεσα. Μετά θα μεταφέρεις τα αρχεία σου από το κρυφό DE φάκελο στον serverfolder.

Χρονια πολλα και δημιουργικα! για χθες..

Ξεχασα να αναφερω οτι πιανω απο esata dock στο raid5 86mb/sec, οποτε ολα μια χαρα. Το μονο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι καποιες φορες χανω την επαφη με τον server μεσω teamviewer αλλα και οθονη πληκτρολογιο που συνδεσα δεν εβλεπε τιποτα, ηταν σαν να ηταν κλειστος. Εκανα reset και ολα καλα.

Και αφού δεν κατιέσαι, κατέβασε το trial που δίνει ένα μήνα περιθώριο, στήστον και όταν έρθει το original βάλε και το product key και είσαι ΟΚ...

Και αφού δεν κατιέσαι, κατέβασε το trial που δίνει ένα μήνα περιθώριο, στήστον και όταν έρθει το original βάλε και το product key και είσαι ΟΚ...

Χεχε, το εκανα ηδη!!!
Η αληθεια ειναι οτι σταματησαν να δινουν το τραιαλ, αλλα βρηκα ακρη :)

για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα , και μιας η MS δεν έβαλε έναν home exhance server στα WHS 2011 , όπως ζητούσαν και πολλοί χρήστες , να ρωτήσω αν κάποιος συμφορίτης τρέχει τέτοιο server ή κάτι παρόμοιο στον homesrver του .Ψάχνοντας έπεσα πάνω σε αυτόν www.kki.de , που είναι δωρεάν για 5 χρήστες , φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση . Και γενικότερα το "τρέξιμο" ενός mail server δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια του server πέρα από το spam κλπ.
ευχαριστώ

Που υπαρχει στην αγορα ρε παιδια ο V2? Βλεπω μονο κατι εκδοσεις για κατασκευαστες PC.

Ακριβώς!
Επισυνάπτω ένα scan απ' το DVD του WHS v1, που αναγράφει αυτό που λέει ο Δ.Δ.

Attachments

• WHS_v1_DVD.jpg
    WHS_v1_DVD.jpg
    90.5 KB · Views: 69
Καλησπερα, μολις τελειωσα την εγκατασταση του καινουργιου λειτουργικου WHS 2011
και προσπαθω να το μαθω. Θα βαλω τωρα μερικους αδειους δισκους WD 2TB. Οπως και στον Whs V1 τους jumperωνω,
ωραιο το αγγλοελληνικο-πρωτη φορα μου συμβαινει-,.
Κρισιμη ερωτηση, πρεπει να κλεισω τον server η να τους βαλω ζεστους, εννοω hot swap.
Η εγκατασταση εγινε σε ahci mode.
Επισης, τα add-ins που με ειχαν εξυπηρετησει αφανταστα στην πρωτη εκδοση, Advanced admin console, Disk management, p80, Whs Customizer,
Θα μου φανουν χρησιμα και τωρα η οχι? Και αν ναι, ποια θα συστηνατε?
Ευχαριστω, θα επανελθω με νεωτερες εντυπωσεις.
Α, αυτο με το drive bender που ανελυσε πρωτυτερα ο Δημητρης, μου αρεσε. Τωρα βεβαια μενει να το εμπιστευτω.
Μεχρι τοτε θα περασω data στον server, και θα σεταρω backup.

Ανδρεας

Τους δίσκους δεν χρειάζεται να τους jumperώσεις.. καλύτερα μάλιστα να μην (μιας και είναι και άδειοι..).

Το μηχάνημα επίσημα δεν υποστηρίζει hot swapping στους δίσκους, οπότε καλό είναι να μην πας γυρεύοντας (παρότι υπάρχουν αναφορές ότι τελικά υποστηρίζει).

Τα addins του παλιού WHS δυστυχώς δεν δουλεύουν στον καινούργιο, οπότε θα χρειαστεί να ψάξεις από την αρχή.

Ειναι οι advanced format drives και στην πρωτη εκδοση δεν δουλευαν χωρις να jumperωθουν.
Οσον αφορα το remote web access, μου βγαζει μηνυμα οτι ο router (μαυρο κουτι intracom της HOL)
δεν το υποστηριζει, ενω στο Whs v1 δεν ειχα κανενα προβλημα. Μηπως πρεπει να ανοιξω καποιες πορτες?

Νομίζω ότι ο v2, δεν χρειάζεται να τζαμπερώσεις τα advanced format drives, γιατί απλά, τα υποστηρίζει.
Τα addins του v1, δεν κάνουν για τον v2. Δες εδώ για addins του v2, όπως και του v1.
Και..., με γειά!

Οσον αφορα το remote web access, μου βγαζει μηνυμα οτι ο router (μαυρο κουτι intracom της HOL)
δεν το υποστηριζει, ενω στο Whs v1 δεν ειχα κανενα προβλημα. Μηπως πρεπει να ανοιξω καποιες πορτες?

Δεν έχω τον WHS v2. Όμως στον v1, WHS Console, Settings, Remote Access, Web sites (turn On) και μετά configure. Σ' αυτό το σημείο ο v1 (λέει ότι) κάνει configure το router. Σ' εμένα με Netgear (χωρίς Upnp), δουλεύει. Δεν ξέρω για το router της Hol.
Σαν πρώτη ενέργεια, ενεργοποίησε το Upnp στο router, για να δεις άν θα έχει διαφορά. (Βέβαια από άποψη ασφάλειας, αυτό δεν είναιο το καλύτερο). Απλώς κάντο προσωρινά, να δεις άν θα δουλέψει.