Αυγερινός Παπαδάκης
AVClub Addicted Member
πειραματίζομαι με τα whs και έχω μερικά θεματάκια .
καταρχήν η εγκατάσταση πήγε καλά τα έβαλα σε έναν 200άρι παλιό δίσκο που είχα μετά από όλα τα update έκανα με το σταθερό Η/Υ σύνδεση και μπορώ και βλέπω την κονσόλα από το δίκτυο.
1) έκανα ένα backup σε κάτι φωτογραφίες 2,5GB περίπου και αφού τελείωσε δεν τις έβρισκα μέσα στον σερβερ που βάζει τα backup??
2) δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ρόλο παίζουν oi user acounts έφτιαξα έναν user με το όνομα μου έβαλα κανονικά user - pass αλλα μετά τι??? πως συνδέομαι?? όταν ανοίγω την κονσόλα μου ζητάει το administrator password. Διάφορους οδηγούς που ακολούθησα δεν λένε κάτι παραπάνω από το πως να φτιάξεις έναν user acount.
3) the drive extenter migrator not running τι σημαίνει αυτό πήγα να το ανοίξω στα σερβις αλλα βγάζει σφάλμα
αυτά για αρχή
Καταρχάς απ' οτι εγώ καταλαβαίνω είναι ότι είσαι αρχάριος με το λειτουργικό. Οπότε καλύτερα στο ξεκίνημα να ξεκινήσεις και να διαβάζεις σχετικά με τις ερωτήσεις σου απ' το Wiki των Windows Home Server ή απ' το εγχειρίδιο που ήρθε παρέα με το λειτουργικό. Δεν είναι εύκολο σε λίγες γραμμές να σου εξηγήσουμε τι σημαίνει π.χ. Drive Extender ή γενικότερα πολλά απ' αυτά που ρωτάς. Εγώ θα σου πρότεινα λοιπόν πρώτα να ψαχτείς και όταν αποκτήσεις κάποια επαφή με το λειτουργικό, να μας ρωτήσεις πιο εξιδικευμένα πράγματα.
Η βασική πάντως φιλοσοφία του λειτουργικού είναι να διαχειρίζεσαι όλους τους υπολογιστές του σπιτιού, να πέρνεις δηλαδή Backup απ' όλους και βέβαια να ελέγχεις και για ιούς από ένα κεντρικό σημείο, την Κονσόλα σου. Τα User Accounts είναι για έχουν πρόσβαση και τα άλλα μέλη του σπιτιού στον Server και μπορείς να ορίσεις και το είδος της πρόσβασης. Τώρα τα WHS χρησιμοποιούν ένα Pool σκληρών, κάτι δηλαδή σαν Software Raid και βλέπει όλους τους σκληρούς που θα βάλεις, ως έναν. Το Drive Extender σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις έναν σκληρό σου (εκτός του System) με κάποιον μεγαλύτερο, χωρίς να χάσεις τα δεδομένα που έχεις μέσα (αυτά θα μεταφερθούν σε κενό χώρο στον Server), αρκεί να έχεις κενό χώρο. Αυτά τα ολίγα για ξεκίνημα.