Windows HOME SERVER

δυστυχως , αυτο που βρηκα ειναι οτι τα δυσκολα αρχεια ειναι στον system disk !
Για την ακριβεια στο δευτερο partition του system .... κοινως τη πατησαμε !
Δεν γινεται remove αυτος.... υπαρχει καποια λυση ?

Κάνε τα move σε κάποιον USB δίσκο προσωρινά συνδεδεμένο στο μηχάνημα και μετά ξαναγράψε τα στο file system του WHS. Εφόσον έχουν χώρο οι άλλοι δίσκοι, θα τα γράψει σε αυτούς αντί για τον system disk.

Η αλήθεια είναι ότι δεδομένα που γράφονται στον system disk έχουν συχνά θέμα επιδόσεων.. αν και προσωπικά το έχω παρατηρήσει μόνο κατά την αντιγραφή τους, και όχι κατά την αναπαραγωγή.

Για αυτό το λόγο ο πιο πρόσφατος WHS που έστησα έχει για system disk έναν 2.5" 500GB υβριδικό της Seagate.

Τα εχω παρει χοντρα... προσπαθω εδω και μερες να μεταφερω τα περισσοτερα αρχεια σε εξωτερικους ESATA σκληρους... και το μηχανημα σερνεται κυριολεκτικα!
Ταχυτητα μεταφορας... 10 Mb/sec .
Mαλλον τα χουν παιξει τα WHS (ελπιζω να μην ειναι οι σκληροι προβληματικοι!).

Θα βαλω windows 7 κι ελπιζω να ξαναβρω τ αρχεια μου.

DE/share νομιζω οτι ειχες πει Δημητρη, οτι βρισκονται τα αρχεια...

Last edited:
Κάτι τέτοιο.. Μην φοβάσαι, τα αρχεία δεν κινδυνεύουν.

Πάντως είναι πολύ περίεργα αυτά που περιγράφεις.

Μιλάμε για το γνωστό μηχάνημα που πέταγε κάθε τόσο μπλε οθόνες, έτσι; Hardware θέμα μυρίζει..

Oτι καποιο service δεν αρχιζει, αλλα δεν βρηκα τιποτα το ιδιαιτερο.
Μπλε οθονες , ηταν σπανιες αλλα υπηρχαν.

Δεν εχω βαλει τιποτα πανω του περιεργο... ουτε καν καρτα γραφικων - ηχου.

Οι ταχυτητες μεταφορας ειχαν πεσει ανεξηγητα (ισως οχι, επεσαν κυριως μετα απο τη τελευταια εξαναγκασμενη προσπαθεια για διαμειρασμο των αρχειων και στον system disk).

Απάντηση: Re: Windows HOME SERVER

Oτι καποιο service δεν αρχιζει, αλλα δεν βρηκα τιποτα το ιδιαιτερο.
Μπλε οθονες , ηταν σπανιες αλλα υπηρχαν.

Δεν εχω βαλει τιποτα πανω του περιεργο... ουτε καν καρτα γραφικων - ηχου.

Οι ταχυτητες μεταφορας ειχαν πεσει ανεξηγητα (ισως οχι, επεσαν κυριως μετα απο τη τελευταια εξαναγκασμενη προσπαθεια για διαμειρασμο των αρχειων και στον system disk).

Περίεργο είναι, εγώ έχω 8 δίσκους με εξωτερικό SATA Cοntroller στους τρείς και μέχρι τώρα ούτε μια μπλέ οθόνη και από ταχύτητες normal. Ο System Disk είναι στο 70% max και πια μια χαρά. Αυτόματο Defrag και δουλεύει έτσι κοντά 1,5 χρόνο τώρα σερί.

Όντως οι μπλέ οθόνες είναι ανησυχητικές και "μυρίζουν" Hardware πρόβλημα.

Τα εβγαλα τελικα, κι εβαλα win7...
Τωρα προσπαθω να βρω τ αρχεια μου και να τα ξαναοργανωσω!

Αν κανω στο htpc map drive ενα φακελο στο server μου (με win 7 ) που εχει links στους διασπαρτους φακελους με movies, θα τα δει σωστα το htpc ή οχι ?

εμ αυτο θελω να αποφυγω...
Να εχω δηλ. movies1, movies2 klp
Me 5 δισκους που εχω , θα γινει μπερδεμα.
Που να ξερω μετα που ειναι τι ?

Θελω να βλεπω δικτυακα , ολους του δισκους σαν ενα !

Αυτος ηταν και ο μονος λογος που εβαλα WHS ....

Nai, αυτο ειναι σιγουρο, γιατι ηδη εχω blu screen και στα win 7!
Αλλα τι φταιει ... δεν μπορω να καταλαβω.
Τις μνημες τις τσεκαρα , μονο το MB μενει να δω .

Nai, αυτο ειναι σιγουρο, γιατι ηδη εχω blu screen και στα win 7!
Αλλα τι φταιει ... δεν μπορω να καταλαβω.
Τις μνημες τις τσεκαρα , μονο το MB μενει να δω .

Για πες ποιο motherboard είναι...

Επίσης τις μνήμες τις τσέκαρες με το mem test?? Και πόση ώρα το άφησες??

Επίσης τι τροφοδοτικό έχεις?? Πόσους δίσκους έχεις επάνω, τώρα...

Προς το παρόν αυτά...!!!!

Έλαβα αυτό το mail
---
What's New at We Got Served this month? Check out the latest news, popular forum discussions and more over at WGS.
Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.

Will You Upgrade to Windows Home Server 2011?

You've heard the angst, you may well have participated in the debate. But with Windows Home Server out in the wild and coming to an online store near you imminently, it all comes down to you and your choice. Stick or Twist? It's a question that occupied us throughout April, here at WGS - indeed, it's been a question nagging at us for some time. The decision to upgrade to WHS 2011 is not one to be taken lightly, but nor is it one to be dismissed quickly - there's a lot of good in Microsoft's new home server platform, and a healthy dash of great, but we'd be lying if we said it jumping to the new platform came without implications...

To help make my own personal decision (and it's very much a personal decision) I pulled together an objective comparison of Windows Home Server and Windows Home Server 2011, entitled Windows Home Server vs Windows Home Server 2011 - Is It Worth Upgrading? Genuinely, going into the feature I was unsure what my decision would be, but an objective view and a little feature scoring helped me make my choice. Check out the feature to see my decision, and I hope we can support yours too, either way. If you do decide to make the leap, make sure you check out Jim's upgrade guide (Part 1 & Part 2) for some great tips on planning your migration and working through your new file backup strategy.

Other than furrowing brows and scratching heads about migration in April, Jim and I brought news of Acer's all new Windows Home Server 2011-powered RevoCenter (and a very nice marketing guide popped up too, courtesy of a WGS reader) alongside a brand new (if a little pricey) Intel Core i3 model from Tranquil PC. On the software front, news of Drive Extender replacement add-ins started to flow in, with Drive Bender, StableBit DrivePool and DataCore DriveHarmony all showing their hand on their forthcoming wares - with a few surprises along the way. Indeed, WHS 2011 add-ins per se started to flood in - you can check out a list of everything announced to date over in our WHS 2011 add-ins section.

Outside the world of Windows Home Server (and yes, we can confirm there is one) we reviewed a wide range of hardware last month, including Netgear's rather premium ReadyNAS Ultra 6 Plus, the Amahi Home Server-powered ECOPC N.1A, a USB 3.0 Hard Drive Enclosure from AZiO as well as QNAP's TS-412P NAS to name but a few. Check out all of this month's features over in our Reviews section.

So, with the sun starting to warm up here in the Northern Hemisphere (sorry Aussies and Kiwis), we're off to mow the lawn, and we'll hope to see you over at WGS soon.

This Month's Newletter Supported By PerfectDisk 11 Windows Home Server

Optimize your entire Windows Home Server environment so you can access your photos, music and videos quickly. PerfectDisk 11 Windows Home Server speeds up processing times so your Home Server always runs like new. And with our PerfectDisk 11 Windows Home Server Bundles, your attached PCs will also run like new at a great value.

April's Big News

What were the most popular posts last month?
  1. Windows Home Server vs Windows Home Server 2011 - Is It Worth Upgrading?
  2. How to Upgrade to Windows Home Server 2011 - Part 1
  3. How to Upgrade to Windows Home Server 2011 - Part 2
  4. First Shots Emerge of the WHS 2011-powered Acer RevoCenter
  5. Windows Home Server 2011 Hits MSDN & Technet
  6. First Knowledge Base Articles Emerge for Windows Home Server 2011 RTM
  7. A Fresh Look at Storage in Windows Home Server 2011
  8. Hands On: HP ProLiant MicroServer
  9. DataCore Reveals Features of Forthcoming Storage Pooling Add-in
  10. WHS 2011: A Beta Workaround Finds Itself in the RTM Documentation

Great Debates

What were the hot topics last month at WGS Forums?
  1. WHS On ProLiant MicroServer

1. "Just got one of these so this site has been a real help"
  2. uTorrent Vail Add-in
    "Go grab it"
  3. WD Green 2TB Drives - Should We Use WD Align?
    "Have you heard about this? Is it necessary for WHS as well?"
  4. Introducing StableBit DrivePool for WHS 2011
    "This sure looks very promising."
  5. How to Make GPT, 4k Sector Drives and 3TB Drives Work As Storage Pool Drives in WHS PP3
    "This is obviously not recommended by Microsoft..."

sfs_icon_facebook.png

sfs_icon_twitter.png

sfs_icon_forward.png

Up to 20% Off WGS Swag

We've just introduced a new range of WGS t-shirts, polo shirts, hoodies and jackets and as an introductory offer, you can save up to 20% off the regular price - for a limited time only.

Pick up a WGS t-shirt from just £10 and support the site!

πειραματίζομαι με τα whs και έχω μερικά θεματάκια .
καταρχήν η εγκατάσταση πήγε καλά τα έβαλα σε έναν 200άρι παλιό δίσκο που είχα μετά από όλα τα update έκανα με το σταθερό Η/Υ σύνδεση και μπορώ και βλέπω την κονσόλα από το δίκτυο.
1) έκανα ένα backup σε κάτι φωτογραφίες 2,5GB περίπου και αφού τελείωσε δεν τις έβρισκα μέσα στον σερβερ που βάζει τα backup??
2) δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ρόλο παίζουν oi user acounts έφτιαξα έναν user με το όνομα μου έβαλα κανονικά user - pass αλλα μετά τι??? πως συνδέομαι?? όταν ανοίγω την κονσόλα μου ζητάει το administrator password. Διάφορους οδηγούς που ακολούθησα δεν λένε κάτι παραπάνω από το πως να φτιάξεις έναν user acount.
3) the drive extenter migrator not running τι σημαίνει αυτό πήγα να το ανοίξω στα σερβις αλλα βγάζει σφάλμα
αυτά για αρχή

1) Αν έκανες backup με το εργαλείο του WHS, τα αρχεία που δημιουργεί το backup δεν είναι άμεσα προσβάσιμα από τους χρήστες. Μπορείς όμως να δεις το περιεχόμενο του backup (και να τραβήξεις από εκεί αρχεία..) κάνοντας το εξής:

α) πηγαίνεις από την κονσόλα στο Computers and Backup
β) επιλέγεις τον υπολογιστή που πήρες backup
γ) κάνεις δεξί κλικ πάνω του και επιλέγεις View Backups
δ) επιλέγεις κάποιο από τα backups και πατάς Open..
ε) στο παραθυράκι που εμφανίζεται διαλέγεις πιο volume θέλεις να δεις (αν υπάρχουν πολλά volumes) και στη συνέχεια στο ανοίγει.

Μπορείς να ανοίξεις αρχεία, αντιγράψεις, κτλ.

2) Πρέπει να ανοίξεις user accounts ίδια με αυτά που χρησιμοποιείς στους υπολογιστές σου. Άπαξ και κάνεις αυτό, θα δουλεύουν όλα σωστά. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο. Το administrator password είναι άλλο πράγμα, ανεξάρτητο. Όταν από το PC σου πηγαίνεις να ανοίξεις τους κοινόχρηστους φακέλλους που βρίσκονται στον WHS, το κάνεις με τα στοιχεία (user name / pass) που έχεις περάσει στον WHS. Αν τα έχεις περάσει σωστά, δεν θα σου ζητήσει τίποτα. Αν υπάρχει κάποιο λάθος, θα ζητήσει user name & pass.

3) Έχεις στον WHS μόνο έναν δίσκο; Αν ναι, ίσως γιαυτό.. Ο migrator δεν έχει λόγο ύπαρξης αν δεν έχεις από δύο δίσκους και πάνω.