Windows HOME SERVER

Θα πρότεινα κάτι απλοϊκό.
Θα χρειαστείς όμως, ένα ακόμα HDD, και μάλλον αυτός θα πρέπει να είναι, όσο ο μεγαλύτερος HDD που έχεις στον WHS (πχ 2Tb), σε εξωτερική θήκη.
Ας πούμε λοιπόν, ότι έχεις 6 δίσκους, που σου δίνουν 10Tb (όπως είπες).
Συνδέεις τον δίσκο (έστω μέσω USB), στον WHS και δεν τον κάνεις add στο pool.
1. Μεταφέρεις αρχεία (Move) απ' τον WHS, στον νέο δίσκο.
2. Αφού ο νέος δίσκος γεμίσει (και αντίστοιχα ο WHS έχει ελαφρώσει κατά 2Tb), τον αποσυνδέεις και τον έχεις στην άκρη με τα data σου (ταινίες).
3. Πάς πίσω στον WHS, επιλέγεις έναν δίσκο του pool (μεγέθους 2Tb) και τον κάνεις Remove (απ' το pool). Αυτό θα πάρει χρόνο. Ο WHS θα μεταφέρει όλα τα δεδομένα απ' αυτόν τον δίσκο στούς άλλους, ώστε αυτός ν' αδειάσει. Θα καταλήξεις μ' ένα pool του WHS κι' έναν άδειο δίσκο εκτός pool.
4. Βγάζεις τον άδειο δίσκο απ' τον WHS και τον βάζεις στο USB (εξωτερική θήκη που είπα στην αρχή). Αυτός ο δίσκος, γίνεται ο "νέος δίσκος", όπως στο βήμα 1.
Ξαναπάς στο βήμα 1 και κάνεις όλη τη διαδικασία, για κάθε δίσκο που έχεις στον wHS.
Θα καταλήξεις να έχεις "v" δίσκους, με όλα τα δεδομένα που είχες στον WHS, σε αναγνώσιμη μορφή, ακόμα και από XP.
Νομίζω απλοϊκό, χρονοβόρο, αλλά σίγουρο.

Δυστυχως δεν εχω πολυ χρονο... οποτε θα δω μηπως φταινε οι μνημες .
Θα δοκιμασω πρωτα κανενα προγραμμα memory test, εχετε κανενα δωρεαν υποψην σας ?

Θα δοκιμασω πρωτα κανενα προγραμμα memory test, εχετε κανενα δωρεαν υποψην σας ?

Μα γιατί δεν βγάζεις μία-μία τις μνήμες (πόσες είναι?) για να δεις άν το σύστημά σου δουλεύει κανονικά χωρίς μιά απ' αυτές? Σε περίπτωση που κάποια μνήμη έχει πρόβλημα..

Το κλασικό είναι το Memtest86.. http://www.memtest86.com/

Δεν το κανε και πολυ συχνα , αλλα το κανει.
Ακομη και να βγαλεις μια μνημη , μπορει να περασουν μερεσ μεχρι να εμφανιστει το προβλημα....

Δεν το κανε και πολυ συχνα , αλλα το κανει.
Ακομη και να βγαλεις μια μνημη , μπορει να περασουν μερεσ μεχρι να εμφανιστει το προβλημα....

όπως σου λέει και ο Δημήτρης βάλε το memtest να τσεκάρει τις μνήμες, αλλά πρόσεξε το memtest θέλει πάνω απο 6-8 ώρες, για να φτάσει πάνω απο το 70%
το full test....
Μην μπερδευτείς με το που σου γράψει Test Complete και το σταματήσεις....

Re: Windows Home Server V2 (Vail)

Eνα θεμα που εχω στα WHS και με τυρραναει σχεδον απο την αρχη που τα εστησα, ειναι οτι συχνα μου βγαζει error στο service search indexing,και οτι ποτε σχεδον δε σταματαει να δουλευει αυτο το service.
Δηλ. οι δισκοι συνεχως δουλευουν, εστω κι αν δεν κανω τιποτα και παντα φαινεται να κανει indexing...
Τι μπορει να φταιει και τι να κανω ?

Βρε παιδία ξεχνάτε ότι η MS δε τα πάει καθόλου καλά με τα file systems ιστορικά.
Εάν εξαιρέσουμε το απλοϊκό FAT και το workhorse NTFS (πάλι καλά που το έχουν τόσα χρόνια) …
Ξεχνάτε κάτι Cairo / Object File System, Longhorn / WinFS και άλλα φύκια.
Ιστορικά MS και file systems … άστα να πάνε…

Μια συζήτηση στο wegotserved σχετικά με το πρόβλημα.
..και google WHS disk indexing service - βγάζει αρκετά.

Αυτα τα ειδα κι εγω, αλλα λεω μηπως καποιος απο δω εχει αντιστοιχο θεμα και λυσεις.
Εχω κανει disable ola ta services που αφορουν indexing , αλλα τωρα μου βγαζει ενα σωρο μυνηματα λαθους οταν ανοιγω το μηχανημα!

Ψάχνοντας τον δικό μου, βλέπω το indexing service να είναι disabled και δεν θυμάμαι να το έχω κάνει εγώ.
Ανέφερες ότι σταμάτησες "όλα τα περί indexing" services. Ποιά είναι αυτά?
Οι εικόνες δειχνουν:
  • Τα Services του WHS (το Indexing service είναι disabled).
  • Τα properties του Indexing service.
  • Τη καρτέλλα Dependencies του Indexing service, που δείχνει από ποιά services εξαρτάται το Indexing service και ποιά System components εξαρτώνται απ' το Indexing service. Εδώ βλέπουμε ότι το Indexing service εξαρτάται απ' το RPC (Remote Procedure Call) service, ενώ, κανένα Component του συστήματος δεν εξαρτάται απ' αυτό (το Indexing service).
Μπορείς να δείς τι λέει ο δικός σου στα παραπάνω σημεία?

Attachments

• WHS_Services.jpg
    WHS_Services.jpg
    80.3 KB · Views: 27
  • WHS_Indexing.jpg
    WHS_Indexing.jpg
    141.3 KB · Views: 27
  • Dependencies.jpg
    Dependencies.jpg
    122.3 KB · Views: 21
Ekana rebbot και το μονο μυνημα που βγαζει ειναι δεν φορτωθηκε καποιος driver... κοιταξα στο device manager και βλεπω οτι εχει αυτο το component με κιτρινο (dδεν βρηκε δηλ. driver)... intel(r) ich10 lpc driver 3A18

Προσπαθω να βρω driver για whs , αλλα τιποτα...

Και οι δισκοι εξακολουθουν να δουλευουν ασταματητα!!!

Last edited:
Είναι ο driver για τον sata controller σου.

Κανονικά, ο driver για συσκευές που δεν περιέχουν τα windows, φορτώνεται κατά την αρχική εγκατάταση, πατώντας F6 - Press F6 if you need to install other drivers - (κάτι τέτοιο λέει το μήνυμα κατα την εγκατάσταση. Αν πατήσουμε F6, τα windows διακόπτουν την εγκατάσταση και σου ζητούν να βάλεις τη "δισκέτα ή CD" με τους drivers του συγκεκριμένου controller.

Πάντως, άν όλα δουλεύουν ok, μη δώσεις σημασία. Ρίξε όμως μιά ματιά στο BIOS του υπολογιστή σου, να δεις με ποιό τρόπο είναι ρυθμισμένος να δουλεύει ο controller των δίσκων. IDE ή SATA mode?

Τωρα δουλευει ο controller, αλλα το μυνημα ξαναβγηκε το ιδιο.
Κοιταξα στο event viewer αλλα δε βλεπω καποιο προβλημα...
Mε το που ξεκιναει το μηχανημα στα windows , αρχιζουν 3 services.. CqSvc - Windows search service kai DriveExtenderMigrator.

Το τελευταιο service ειναι μαλλον υπευθυνο για το συνεχες δουλεμα των δισκων...
Το windows search service πρεπει να ειναι ανοιχτο ή οχι ?

Πολλοι αναφερουν το προβλημα της συνεχομενης λειτουργιας των δισκων και προτεινουν να απενεργοποιεις το drive extender migrator...αλλα δεν ειναι επικυνδυνο αυτο ?

Η πιο πιθανη αιτια που δουλευουν ασταματητα οι δισκοι, ειναι οτι οι 3 στους 4 δισκους (2ΤΒ ο καθενας) ειναι γεματοι 99, και ο τελευταιος 15 %.
Μηπως εχει να κανει μ αυτο...?
Μηπως χρειαζεται κι αλλος χωρος ?

Κατ' αρχήν, το Windows Search, σ' εμένα είναι "Started" - "Automatic".
Τώρα ως προς τήν άνιση κατανομή φορτίου στους δίσκους σου, μάλλον γι' αυτο δουλεύουν συνέχεια οι δίσκοι.
Απ' τους 4 αυτούς δίσκους μήπως αυτός με το 15% είναι ο system (με το λειτουργικό)?