Windows HOME SERVER

HP :vroam:

FLOGGER OF EXPENSIVE PRINTER INK HP has pulled out of the Windows Home Server (WHS) market.

Its Mediasmart boxes had been faring well, offering a relatively well priced option to those who wanted a bit more than a basic network attached storage (NAS) box, but no longer. HP announced that it will stop developing products that run WHS, and will just sell off existing inventory and honour warranties.

The firm revealed that the Mediasmart development team has been disbanded and redeployed to other projects, including WebOS related projects.

Microsoft recently announced it will drop drive extender, a key feature of WHS, in its upcoming WHS 'Vail' release. That announcement was greeted with near universal consternation and now it seems that HP has dropped Microsoft.

HP recently signed an agreement to sell Data Robotics' well marketed but overpriced Drobo NAS box through its direct sales website. This tends to suggest that instead of using resources to produce its own consumer storage products, HP will be reselling other manufacturers' products in that market.

HP apparently is also redirecting its software development resources to embrace WebOS and will be working to get some truly interesting products out the door.

For Microsoft, HP's announcement is likely to be a bitter blow as it readies the launch of its next version of WHS with a least one less feature. Although it has other partners, HP's extensive retail channel provided a significant showcase for WHS.

This shows that OEMs are starting to join customers in shunning the Vole's operating systems and repetitive churn marketing model for extracting large amounts of cash into its coffers. µ

Read more: http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1929310/hp-dumps-windows-home-server#ixzz16xRhugox
The Inquirer - Computer hardware news and downloads. Visit the download store today.

Λογικό το βρίσκω απ' τη πλευρά της HP να θέλει να σταματήσει να είναι το "περιτύλιγμα" του WHS (Microsoft), χρησιμοποιώντας το παγκόσμιο δίκτυο διανομής της, αφού ο καθένας από μας, μπορεί να στήσει έναν στο σπίτι του.
Πιθανόν θεωρεί ότι το WebOs είναι το "αντίπαλο δέος", η νέα τάξη πραγμάτων και έτσι, αφιερώνει πόρους σ' αυτό (που αφαιρεί απ' το project WHS).

Θα σε γελασω φιλε μου αν ειναι καινουρια ή οχι.
Avast 4 WHS Edition τη λέει.

Λοιπόν επειδή έληγε αυτό το μήνα το Avast για WHS, είπα να το ανανεώσω. Ευρώ 35,95
Άν έχετε ήδη προηγούμενο licence που λήγει, απλά πάτε στο WHS Console > Avast Antivirus (tab) και επιλέγετε Start Main Avast Console.
Εκεί, Help > Registration > Insert lic. file
Πάτε στο folder που έχετε κανει save το νέο licence.dat αρχείο, το επιλέγετε και πατάτε Οκ.
Δεν χρειάζεται νέα εγκατάσταση του προγράμματος.

Στις δύο εικόνες, φαίνεται η διαφορά, πριν και μετά...

Attachments

• Avast_Expiring.jpg
    Avast_Expiring.jpg
    65 KB · Views: 32
  • Avast_Renewed.jpg
    Avast_Renewed.jpg
    65.5 KB · Views: 29
Πήρα σήμερα έναν WD 2TB, ακριβώς αυτόν που αναφέρει ο Δημήτρης Δημητρακούδης στο post#76, για τον Windows Home Server v2
Προσπάθησα να τον κάνω add στο pool, αλλά...,
  • Ο wizard ξεκίνησε προειδοποιώντας ότι θα χαθούν όλα τα δεδομένα απ' το δίσκο
  • Μετά, έβγαλε μήνυμα "preparing hard drive for server"
  • Στη συνέχεια, το εικονίδιο του WHS Console έγινε κόκκινο, βγάζοντας μήνυμα "the backup service stopped working"
  • Και τέλος, μήνυμα, ότι δεν ήταν δυνατή η προσθήκη του δίσκου στο pool.
Έχετε καμμιά ιδέα τι πμορεί να συμβαίνει?
Ο WHS μου έχει δύο sata controllers. Έναν της m/b (nVidia nForce) και έναν πρόσθετο, Promise Sata 300/TX4.
Ο δίσκος συνδέθηκε στο Sata1 του nVidia, που ήταν κενό. Οι άλλες 3 θέσεις του ίδιου controller, ήταν ήδη συνδεδεμένες με δίσκους.
Δεν έχω τζαμπερώσει τα 7-8.
:BDGBDGB53:

Τόσος ντόρος γίνεται με το AF και εσύ δεν τζαμπερώνεις? Παρόλα αυτά μπορεί και ο δίσκος να είναι γιούχου, εγώ 2 τους άλλαξα στο Πλαίσιο και ο τρίτος έπαιξε καλά. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή είναι γενικώς ευαίσθητοι, ο χρόνος θα δείξει...

Πάντως, απ' ότι φαίνεται το AF έχει θέμα με τον WHS και τα Windows προ Vista. Το internet είναι γεμάτο με ερωτήσεις, πχ εδώ.
Απ' την άλλη, το utility της WD για alignment, δεν τρέχει στον WHS. Διάβασα ότι πολλοί, έβαλαν τον δίσκο σε άλλο μηχάνημα, έτρεξαν το utility και μετά τον έβαλαν σε WHS.
Όσο για μένα, τον τζαμπέρωσα και προσπάθησα να τον κάνω add στο pool. Το ίδιο αποτέλεσμα. Σαν τελευταία λύση, τον σύνδεσα στον Promise Sata Controller, όπου εκεί δούλεψε και προστέθηκε στο pool.
Το περίεργο είναι ότι κάθεται εκει ακίνητος χωρίς να έχει πάρει data απ' τους άλλους δίσκους μέχρι στιγμής. Θα δείξει...
Είναι ο δίσκος Νο 6 στην εικόνα.

Attachments

• DiskManagement.jpg
    DiskManagement.jpg
    78.5 KB · Views: 35
Πάντως, απ' ότι φαίνεται το AF έχει θέμα με τον WHS και τα Windows προ Vista. Το internet είναι γεμάτο με ερωτήσεις, πχ εδώ.
Απ' την άλλη, το utility της WD για alignment, δεν τρέχει στον WHS. Διάβασα ότι πολλοί, έβαλαν τον δίσκο σε άλλο μηχάνημα, έτρεξαν το utility και μετά τον έβαλαν σε WHS.
Όσο για μένα, τον τζαμπέρωσα και προσπάθησα να τον κάνω add στο pool. Το ίδιο αποτέλεσμα. Σαν τελευταία λύση, τον σύνδεσα στον Promise Sata Controller, όπου εκεί δούλεψε και προστέθηκε στο pool.
Το περίεργο είναι ότι κάθεται εκει ακίνητος χωρίς να έχει πάρει data απ' τους άλλους δίσκους μέχρι στιγμής. Θα δείξει...
Είναι ο δίσκος Νο 6 στην εικόνα.

Θέλει το χρόνο του Γιάννη....άστον...(υπάρχει και utility για να τον βιάσεις, αλλά άστον καλύτερα)...

Άρα το θέμα ήταν στον onboard Sata controller, έτσι??

Θέλει το χρόνο του Γιάννη....άστον...(υπάρχει και utility για να τον βιάσεις, αλλά άστον καλύτερα)...

Άρα το θέμα ήταν στον onboard Sata controller, έτσι??

Κυριακή είναι και είχα χρόνο για πειράματα.
Αφού τον είχα προσθέσει στο pool με τον Promise, τον σύνδεσα στον onboad (nVidia nForce).
Ακόμη καλύτερα! Τον είδε κανονικά και δείχνει και τη θερμοκρασία του, που παραμένει χαμηλή, ίσως η χαμηλότερη απ' όλους τους δίσκους!

Επίσης να π'ω ότι το UPS αναφέρει μόνο +5Watts μετα τη προσθήκη του δίσκου (σε κατάσταση ηρεμίας).
Ήταν 140 και πήγε 145. Χθές βράδυ, δοκιμάζοντας το utility "load balaning" που συμμετέχουν όλοι οι δίσκοι, έφτασε τα 156 watts.

Last edited:
Κυριακή είναι και είχα χρόνο για πειράματα.
Αφού τον είχα προσθέσει στο pool με τον Promise, τον σύνδεσα στον onboad (nVidia nForce).
Ακόμη καλύτερα! Τον είδε κανονικά και δείχνει και τη θερμοκρασία του, που παραμένει χαμηλή, ίσως η χαμηλότερη απ' όλους τους δίσκους!

Μμμ, περίεργο φαινόμενο....

Όσον αφορά την θερμοκρασία, ακόμα δεν τον χρησιμοποιεί αλλά γενικά θα είναι ο πιο "κρύος" απο όλους...

Αιμίλιε, 24 ώρες μετά είναι ακόμα άδειος (0%).
Τον σνομπάρει το λειτουργικό???

Ρίχνεις μέσα Data??Λέω γενικά στον Server σώζεις ταινίες, μουσικές, κλπ???

Γενικά το balancing του WHS είναι λίγο δύστροπο και δεν κάνει ότι θέλουμε εμείς....αποφασίζει με δικά του κριτήρια...

Γενικά όσο θα ρίχνεις "νέα" data στο pool, τότε θα τον χρησιμοποιήσουν τα WHS....

Έχει αναφερθεί και στο παρόν thread το utility που σου έλεγα, αλλά θα το ψάξω να σου πω....

Last edited:
Ρίχνεις μέσα Data??Λέω γενικά στον Server σώζεις ταινίες, μουσικές, κλπ???

Γενικά το balancing του WHS είναι λίγο δύστροπο και δεν κάνει ότι θέλουμε εμείς....αποφασίζει με δικά του κριτήρια...

Γενικά όσο θα ρίχνεις "νέα" data στο pool, τότε θα τον χρησιμοποιήσουν τα WHS....

Έχει αναφερθεί και στο παρόν thread το utility που σου έλεγα, αλλά θα το ψάξω να σου πω....

Καλησπέρα κ χρόνια πολλά.
Στη φωτό, φαίνεται ότι ο νέος δίσκος κάτι πήρε τελικά (2%).

Attachments

• DiscMgmt.jpg
    DiscMgmt.jpg
    80 KB · Views: 34
Λοιπόν, έχω ένα HP Pavilion που δεν έχει ήχο απ' τα ηχεία (έχει όμως απ' την έξοδο ακουστικών και απ' το HDMI).
Τό πήγα στο Πλαίσιο service στις 17/1/11 να το κοιτάξουν. Με ρώτησαν, "μπορούμε να κάνουμε format το C: και επανεγκατάσταση του λειτουργικού"?
Αν κι αυτό μπορούσα να το κάνω κι εγώ, τους λέω: "κάντε ότι θέλετε, έχω backup σε WHS".
Τέλος πάντων, σήμερα 24/1/11, το παρέλαβα ενεπισκεύαστο, motherboard γαρ, μου είπαν.
Φυσικά το είχαν κάνει format και re-install το λειτουργικό (απ' το HP Restore partition).
Το σύνδεσα στο δίκτυο, έβαλα το Home Computer Restore CD και σε 3 ώρες, είχα το laptop που ειχα στείλει στο service πριν 1 εβδομάδα!
Φοβερή ευκολία ο WHS!

Λοιπόν, έχω ένα HP Pavilion που δεν έχει ήχο απ' τα ηχεία (έχει όμως απ' την έξοδο ακουστικών και απ' το HDMI).
Τό πήγα στο Πλαίσιο service στις 17/1/11 να το κοιτάξουν. Με ρώτησαν, "μπορούμε να κάνουμε format το C: και επανεγκατάσταση του λειτουργικού"?
Αν κι αυτό μπορούσα να το κάνω κι εγώ, τους λέω: "κάντε ότι θέλετε, έχω backup σε WHS".
Τέλος πάντων, σήμερα 24/1/11, το παρέλαβα ενεπισκεύαστο, motherboard γαρ, μου είπαν.
Φυσικά το είχαν κάνει format και re-install το λειτουργικό (απ' το HP Restore partition).
Το σύνδεσα στο δίκτυο, έβαλα το Home Computer Restore CD και σε 3 ώρες, είχα το laptop που ειχα στείλει στο service πριν 1 εβδομάδα!
Φοβερή ευκολία ο WHS!

χαχαχαα!!!θεικές διαγνώσεις......

Όντως Γιάννη είναι φοβερός σε αυτά ο WHS.....

Mορουμε ν αλλαξουμε λειτουργικο στον c ?
Eχω καποια προβληματα με τα WHS (BLU SCREENS) και θα ηθελα να δοκιμασω τα win7.
θα χασω τιποτα (δεδομενα) που υπαρχουν στους υπολοιπους δισκους ?
Θα τα δουν τα win 7?
Backup δεν μπορω να παρω, γιατι ειναι 10 ΤΒ (tainies klp)

Τη στιγμή που μιλάμε για file server, δεν είναι φρόνιμο να πάμε κατ' ευθείαν και να περάσουμε καινούργιο λειτουργικό στον system δίσκο του, άσχετα αν θεωρητικά θα παίξει (πρακτικά τα 7 θα χωρέσουν πολύ οριακά σε 20GB partition, οπότε είναι κακή ιδέα..).

Το σωστό είναι αφού σημειώσεις που συνδέεται τι (ώστε να μπορείς εύκολα να γυρίσεις πίσω στον WHS αν κάτι πάει στραβά) να αποσυνδέσεις όλους τους δίσκους από το μηχάνημα και να συνδέσεις προσωρινά έναν άλλο δίσκο, στον οποίο θα εγκαταστήσεις τα 7. Μετά θα συνδέσεις έναν από τους δίσκους με τα δεδομένα σου. Αφού τον δουν τα Windows θα στον εμφανίσουν ως άδειο. Στην πραγματικότητα ο δίσκος έχει έναν κρυμμένο φάκελλο με το όνομα DE. Μέσα σε αυτόν τον φάκελλο θα βρεις έναν άλλο φάκελλο με όνομα shares. Μέσα σε αυτόν θα βρεις τα shares σου, όπως φαίνονται και στον WHS. Εκεί είναι και τα αρχεία σου ή πιο σωστά όσα από τα αρχεία σου έχει επιλέξει να αποθηκεύσει σε αυτόν τον φυσικό δίσκο ο WHS. Μπορείς να τα μετακινήσεις σε άλλο δίσκο ή απλά σε άλλο φάκελλο ώστε να φαίνονται πιο εύκολα. Το ίδιο κάνεις και με τους άλλους δίσκους, μέχρι και με τον system disk των WHS. Εκεί θα βρεις δυο partitions, το δεύτερο από τα οποία έχει μέσα τον κρυμμένο φάκελλο DE.

Στο τέλος μπορείς να κάνεις ghost τα Windows που έχεις εγκαταστήσει στον προσωρινό δίσκο πάνω στον πρώην system disk των WHS και να ξεκινάς από αυτόν.

Θα χρειαστεί βέβαια να ξεχωρίσεις λίγο τα αρχεία σου, καθότι το directory structure με τα shares σου θα βρίσκεται σε κάθε έναν από τους δίσκους, και τα αρχεία θα είναι μοιρασμένα σε κάποιους από αυτούς.

Έτσι, για παράδειγμα, αν έχεις ένα share με το όνομα Music θα πρέπει να πάρεις τα αρχεία από όλα τα αντίστοιχα shares σε όλους τους δίσκους και να τα μαζέψεις σε έναν δίσκο, ώστε να τα έχεις όλα σε ένα σημείο. Αντίστοιχα και για ταινίες κτλ.

Περιπετεια μυριζομαι!!!

Θα προσπαθησω να δω γιατι εχω τις μπλε οθονες και θα δουμε...

Υπαρχει καποιος τροπος γι αυτο (να δω δηλ. τι φταιει) ?
Υπαρχει αλλo λειτουργικο που να κανει αυτο που κανει ο WHS (να ενωνει δηλ. τους δισκους) ?

Αν καταγράψεις τι λέει η οθόνη θα πάρουμε κάποια κατεύθυνση..

Λειτουργικό με παρόμοιο filesystem δεν υπάρχει.. εκτός αν νιώθεις άνετα σε linux περιβάλλον και σε command line (Greyhole), και φυσικά δεν σε πειράζει να είσαι beta tester με τα δεδομένα σου.

Περιπετεια μυριζομαι!!!

Θα προσπαθησω να δω γιατι εχω τις μπλε οθονες και θα δουμε...

Υπαρχει καποιος τροπος γι αυτο (να δω δηλ. τι φταιει) ?
Υπαρχει αλλo λειτουργικο που να κανει αυτο που κανει ο WHS (να ενωνει δηλ. τους δισκους) ?

Επίσης πες μας πόσες μνήμες έχεις.....