Windows HOME SERVER

Μπαίνοντας με RD, έχει ένα μήνυμα "Backup service encoutered an error and needs to close...." κλπ.
Να τον κάνω shut down απ' το remote desktop λές?

Reboot, και εδώ είμαστε.
Η οθόνη του Disk Management Add-In.
Θα δοκιμάσω το Remove από δώ και τα λέμε.

Attachments

• DiskMgmt.jpg
    DiskMgmt.jpg
    70.6 KB · Views: 28
Το remove tou add-in νομιζω χρησιμοποιει των windows το μηχανισμο για το remove. Να ευχεσαι δλδ να μην εχει το λειτουργικο θεμα..

Παντως, υποπτο ειναι, οσες φορες εχω κανει remove, δεν μου εχει κανει τετοιο κουλο...

Και με το Disk Management Add-In, τα ίδια. Δείτε συνημμένο.
Υπάρχει τρόπος ν' αδειάσω "χειροκίνητα" το δίσκο, ώστε να μη έχω επιπλοκές αποσυνδέοντάς τον στη συνέχεια?

Attachments

• DiskMgmt2.jpg
    DiskMgmt2.jpg
    73.8 KB · Views: 26
Μπορείς να τον ξηλώσεις όπως είναι και να μεταφέρεις τα αρχεία του από άλλον υπολογιστή. Είναι σε ένα κρυφό φάκελο με την ονομασία DE.

Γιατί να φρικάρει? Είναι η ίδια περίπτωση σαν να έχει χτυπήσει ο δίσκος και πρέπει να τον βγάλεις υποχρεωτικά. Αν θυμάμαι καλά απλά όταν ξαναμπουτάρεις, του λες ότι είναι μόνιμα απών ο δίσκος και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Απλά στο επόμενο balance θα ξαναφτιάξει τα χαμένα duplicates σε κάποιον άλλον δίσκο.

Πιθανά να σταματά την διαδικασία αφαίρεσης από κάποιο lock.
Μπορείς να αδειάσεις το περιεχόμενο του 1ΤΒ, ή έστω να του ελευθερώσεις χώρο πριν να τον αφαιρέσεις?
Αφαίρεσε όλα τα shares που οδηγούν στο δίσκο.
Κλείσε όσες εφαρμογές και services μπορείς, AV, torrent etc.
Πρόσθεσε τον άλλο δίσκο πρώτα στο pool και μετά κάνε αφαίρεση.

Είμαι άσχετος με WHS αλλά προσπαθώ να σκεφτώ με μικροσοφτικο τρόπο :D
A, και, μην ξεχάσεις να πάρεις τσιγάρα και καφέ :D

Κατ αρχην, ο Asteris εχει δικιο.
Βγαλτον, παρε τα αρχεια και εισαι οκ.
Και duplicates να εχει,παρτα backup. Οπωσδηποτε.
Επισης, κοιταξες τα logs σου να δεις τι συμβαινει???

Ο WHS v1 όντως έπαιρνε πολύ σοβαρά τα locks και δεν άφηνε να πειράξεις τίποτα. Για να διαγράψω πχ αρχεία που μοίραζε ο Samsung PC share manager (DLNA για την B650), έπρεπε πρώτα να τον κλείσω. Για τα αρχεία του uTorrent το ίδιο. Στο WHS2011 δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, σβήνω ότι θέλω.

Ο μικροσοφτικός τρόπος είναι αυτός που λέω εγώ. Ξήλωμα με το στανιό...:damnyou: Σιγά μην κάτσω να τα νταντεύω για να μου κάνουν αυτό που ζητάω...

Συνέχεια...
Τα backups δεν τρέχουν. Ενω προσπαθεί να πάρει backups, η διαδικασία τελειώνει (για όλα τα pc) με backup failed. Ο λόγος:

Failure Details for Volume (Local Disk):
An error occured reading or writig from server storage.
D:\folders\{0000886-058D-...-9C4DE1492B2D}.tmp
WriteFile
1117

Το έψαξα στο Google. Πολλοί έχουν παρόμοιο πρόβλημα.
Γνώμες που είδα κατά σειρά (όταν τα πρώτα δεν πιάνουν, πάμε στα επόμεμενα):

1. Repaid backup database (Κονσολα > Settings > Backup > Repair)
2. Κατάργηση του WHS Connector απ'τον client, διαγραφή των backups και ξανά απ' την αρχή. (Εγκατάσταση του WHS Connector στον client και Configure backups)
3. Τρέξιμο Chkdsk στον server, για πιθανή βλαβη στους δίσκους.

Έκανα τα παραπάνω 1, 2, 3, αλλά δεν ξέρω τι βρήκε το Chkdsk στο βήμα 3. (Στον server συνδέομαι με Remote Desktop, οπότε την ώρα του chkdsk, δεν έβλεπα τί γίνεται). Υπάρχει κάποιο αρχείο που αποθηκεύεται το log του Chkdsk?

4. Και τέλος, βγάζουμε τον κάθε δίσκο του WHS, τον δυνδέουμε σε άλλο pc και τρέχουμε chkdsk εκεί. (αυτό δεν το έχω κάνει ακόμα).

Θεωρώ ότι η αδυναμία να κάνω "remove disk" που ανέφερα παραπάνω, οφείλεται σε κάτι σχετικό με το backup database...

Πιθανά να σταματά την διαδικασία αφαίρεσης από κάποιο lock.
Μπορείς να αδειάσεις το περιεχόμενο του 1ΤΒ, ή έστω να του ελευθερώσεις χώρο πριν να τον αφαιρέσεις?
Αφαίρεσε όλα τα shares που οδηγούν στο δίσκο.
Κλείσε όσες εφαρμογές και services μπορείς, AV, torrent etc.
Πρόσθεσε τον άλλο δίσκο πρώτα στο pool και μετά κάνε αφαίρεση.

Είμαι άσχετος με WHS αλλά προσπαθώ να σκεφτώ με μικροσοφτικο τρόπο :D
A, και, μην ξεχάσεις να πάρεις τσιγάρα και καφέ :D

Μα υπάρχει αρκετός χώρος και τώρα για να μεταφερθούν τ' αρχεία του.
Τσιγάρα και καφέ, χρησιμοποιώ ήδη-bye-

Ούτε τα chkdsk στο Application log έδειξαν κάτι.
Αναγκάστηκα να σβήσω τα backups (όχι απλά delete αλλά, πρώτα έκανα remove όλα τα pc απ' τον server, σταμάτηsa το "Drive letter service", το "WHS Backup service" και μετά delete απ' το D:\folders\{0008086...}
Μετά απ' αυτό, ξαναπήγα να κάνω "remove" εκείνο το HDD.
Ξεκίνησε με "χίλια" (η ταχύτητα στο Disk management έδειχνε 75.xxx kb/sec), άδειασε σε 2 ώρες περίπου 180Gb απ´το δίσκο και μετά, φρέναρε.
Εκει βρίσκομαι απ' το μεσημέρι σήμερα.
Όλοι οι δίσκοι δείχνουν "Healthy". Δεν μπορώ να καταλάβω τίσ συμβαίνει.
Σκέφτομαι να το αφήσω ως το πρωί.
Άν δέν έχει διαφορά, θα βγάλω τον δίσκο, θα τον βάλω σ' ένα εξωτερικό κουτί και θ' αντιγράψω ότι έχει, κάπου αλλού.
Θ' ανοίξω το server με τό δίσκο να λείπει και θα τον κάνω πάλι remove.
Shut down και προσθήκη του νέου δίσκου, στη θέση του παλιού.
Στη συνέχεια θα δούμε...

Σκέφτομαι να το αφήσω ως το πρωί.
Άν δέν έχει διαφορά, θα βγάλω τον δίσκο, θα τον βάλω σ' ένα εξωτερικό κουτί και θ' αντιγράψω ότι έχει, κάπου αλλού.
Θ' ανοίξω το server με τό δίσκο να λείπει και θα τον κάνω πάλι remove.
Shut down και προσθήκη του νέου δίσκου, στη θέση του παλιού.
Στη συνέχεια θα δούμε...
Σήμερα πρωί, είχε βγάλει μήνυμα λάθους, ότι το remove δεν προχώρησε γιατί υπάρχαν file conflicts, δίνοντας μιά λίστα από 100 περίπου αρχεία στο Share "Videos".
Τώρα τρέχω αυτό το add-in, που υπόσχεται να λύσει τα file conflicts.
Ίδωμεν...

Μην είναι καιρός να σκεφτείς τη μετάβαση σου σε άλλο λειτουργικό? Τώρα που τα ξε-έστησες όλα?

Θα αφήσω πρώτα το Conflict Resolver να τελειώσει. Το έχω βάλει να κάνει scan στο Share "Videos". Μάλλον θα πάρει 1-2 μέρες ακόμα.
Από χθές το μεσημέρι ξεκίνησε.

Attachments

• Conflict_Resolver.jpg
    Conflict_Resolver.jpg
    175 KB · Views: 31
Μετά από 32 ώρες, είμαι εδώ (συνημμένο). Μακρύς ο δρόμος, αλλά έχει βρεί 30 corrupt files.

Attachments

• Conflict_Resolver.jpg
    Conflict_Resolver.jpg
    178.6 KB · Views: 31