Windows HOME SERVER

Απορώ γιατί παιδεύεσαι. Εφτά format θα είχες κάνει μεχρι τώρα...

Άσε που Server + corrupt files = προχωράμε στο επόμενο λογισμικό. Δεν θα κάτσω να μου διαλύσει πχ τα βίντεο της γέννησης του γιού μου, μόνο και μόνο γιατί έχει DE...

Last edited:
Από μιά άποψη έχεις δίκιο. Πάντως τα βίντεο που δεν θέλω να τα χάσω, τα έχω duplicated.
Απ' την άλλη, σε server, δεν είναι η πρώη σκέψη το format. Είναι σα να κάνω format σε άλλα 5 pc εδώ.
Προχωράμε, έχει βρει 30 corrupted files, στα μή σημαντικά videos.
Θα το αφήσω 2 μέρες ακόμη..

Attachments

• Conflict_Resolver.jpg
    Conflict_Resolver.jpg
    178.5 KB · Views: 73
Γνωριζει καποιος αν τα WHS 2011 μπορουν φτιαξουν RAID5;
οχι απο το bios της μητρικης αλλα μεσα απο το λειτουργικο, οποτε αν τα "παιξει" η μητρικη να μπορω να σωσω τα δεδομενα μου και να μην χρειαζεται να ψαχνω να βρω ιδια μητρικη.

Γνωριζει καποιος αν τα WHS 2011 μπορουν φτιαξουν RAID5;
οχι απο το bios της μητρικης αλλα μεσα απο το λειτουργικο, οποτε αν τα "παιξει" η μητρικη να μπορω να σωσω τα δεδομενα μου και να μην χρειαζεται να ψαχνω να βρω ιδια μητρικη.

Δεν γνωρίζω, αλλά αφού πρόκειται για WHS 2011, θα σου έλεγα να ποστάρεις την ερώτησή σου εδώ.

Παίρνω μήνυμα "There are file conflicts" απ´τον WHS.
Νομίζω ότι, καποιος δίσικος του είναι έτοιμος να "τα παίξει".
Ποιός όμως? Υπάρχει τρόπος να τον βρώ ώστε να τον αντικαταστήσω?
Όλοι δείχνουν "healthy"

Παίρνω μήνυμα "There are file conflicts" απ´τον WHS.
Νομίζω ότι, καποιος δίσικος του είναι έτοιμος να "τα παίξει".
Ποιός όμως? Υπάρχει τρόπος να τον βρώ ώστε να τον αντικαταστήσω?
Όλοι δείχνουν "healthy"

Μμμμ, θα σου έλεγα να τον αφήσεις λίγο στην ησυχία του. Και εμένα το έλεγε μέχρι που τα "διευθέτησε" μόνος του....μετα απο αρκετή ώρα...

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα δίσκου....

Λοιπόν, αφού διάβασα αρκετά, νομίζω άρχισα να πιάνω την άκρη του νήματος. Σ' αυτό το thread του "We got served", συζητιέται η χρήση των Green WD (Advanced Format) drives, στον WHS.
Απ' ότι θα δείτε στο συνημμένο, έχω έναν τέτοιο (WD20EARS) στο pool του server μου. Εγώ προσπαθούσαν να κάνω "Remove" τον "Disk 1" (φωτογραφία) απ' τον WHS, προκειμένου να βάλω στη θέση του έναν ακόμα "Πράσινο" 2Tb WD.
Όμως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, πολλά αρχεία απ' αυτόν, έπρεπε να αντιγραφούν στον υπάρχοντα "πράσινο" WD20EARS (Disk 4). Αυτό δημιουργούσε "λαθη" (βλ. file conflicts) και η απομάκρυνση (Remove) του Disk 1, δεν τελειωνε ποτέ, (βγάζοντας μια λίστα με τουλάχιστον 100 αρχείων 'file conflicts').
Διαβάζοντας, είδα ότι για "WD Advanced Format Drives, Caviar Green", έπρεπε να βάλω jumper στις επαφές 7-8, προκειμένου να χρησιμοποιήσω τέτοιο HDD στον WHS.
Οπότε τώρα, άφαιρώ τον "πράσινο WD" απ' το pool. Στη συνέχεια θα τον τζαμπερώσω (7-8) και θα τον ξαναβάλω στο pool.
Πιστέυω τότε να μπορέσω να "αφαιρέσω" τον "Disk 1", ώστε να βάλω στη θέση του, τζαμπερωμένο τον νέο WD20EARX, που περιμένει.

Attachments

• WD20EARS.jpg
    WD20EARS.jpg
    93.8 KB · Views: 74
Κατέληξα στην αλλαγή motherboard. Αυτή που έχω τώρα, είναι βασισμένη σε NVidia chipset. Πάω σε μιά Asrock βασισμένη σε Intel.
Θα σας πώ. Για την ώρα μεταφέρω τα δεδομένα που έχω duplicated σε εξωτερικούς σκληρούς.

Κατέληξα στην αλλαγή motherboard. Αυτή που έχω τώρα, είναι βασισμένη σε NVidia chipset. Πάω σε μιά Asrock βασισμένη σε Intel.
Θα σας πώ. Για την ώρα μεταφέρω τα δεδομένα που έχω duplicated σε εξωτερικούς σκληρούς.

Ξέρει κανείς άν (αφού βάλω τη νέα motherboard και τους δίσκους), ο νέος controller που δεν θα είναι Nvidia αλλά Intel, κάνοντας "Re-Install WHS" θα διαβάσει τα δεδομένα απ' τους δίσκους που θα βρεί? Αν όχι, θα πρέπει να μεταφέρω τα πάντα σε εξωτερικούς δίσκους.

κατ αρχην, εχω μια ενσταση με τη μητρικη. Μιας και ξαναστηνεις τον σερβερ, μηπως αντι της asrock εβαζες μια intel σαν πιο αξιοπιστη λυση??
Για το ερωτημα σου, χωρις να το εχω δοκιμασει βεβαια(μη σε παρω και στο λαιμο μου) θεωρητικα θα παιξει, μιας και ο Whs χρησιμοποιει τα disk ID's που ειναι αποθηκευμενα στο partition table και δεν τον νοιαζουν οι πορτες...
Βεβαια, αν το δοκιμασεις θα μαθουμε κι εμεις :)

Πλαν Μπι: Ψηνεσαι για WHS 2011???

Αν εγκατασταθούν σωστά οι drivers των controllers σου θεωρητικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Μόνο προσοχή με τη σειρά που θα συνδέσεις τους δίσκους στον controller. Αν φροντίσεις αυτός που ήταν 1 στο προηγούμενο M/B να είναι 1 και στο καινούργιο κ.ο.κ. θεωρητικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

Πρακτικά, θα δείξει.. :p

Πάντως τα αρχεία σου δεν κινδυνεύουν αν δεν κάνεις κάτι προφανώς καταστροφικό, όπως π.χ. να σου πει το σύστημα ότι θα φορμαριστούν οι δίσκοι και να πεις ναι. :p

κατ αρχην, εχω μια ενσταση με τη μητρικη. Μιας και ξαναστηνεις τον σερβερ, μηπως αντι της asrock εβαζες μια intel σαν πιο αξιοπιστη λυση??
Για το ερωτημα σου, χωρις να το εχω δοκιμασει βεβαια(μη σε παρω και στο λαιμο μου) θεωρητικα θα παιξει, μιας και ο Whs χρησιμοποιει τα disk ID's που ειναι αποθηκευμενα στο partition table και δεν τον νοιαζουν οι πορτες...
Βεβαια, αν το δοκιμασεις θα μαθουμε κι εμεις :)

Πλαν Μπι: Ψηνεσαι για WHS 2011???

Φίλε μου, ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν ψήνομαι για WHS2011, γιατί δεν έχει το drive Extender. Όμως πιστεύω ότι έχω κάνει κακή επιλογή με το τωρινό motherboard, που είναι βασισμένο σε NVidia. Το Asrock είναι Intel παντού. (δίσκοι και γραφικά). Θα σας πώ πάντως..

Αν εγκατασταθούν σωστά οι drivers των controllers σου θεωρητικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Μόνο προσοχή με τη σειρά που θα συνδέσεις τους δίσκους στον controller. Αν φροντίσεις αυτός που ήταν 1 στο προηγούμενο M/B να είναι 1 και στο καινούργιο κ.ο.κ. θεωρητικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

Πρακτικά, θα δείξει.. :p

Πάντως τα αρχεία σου δεν κινδυνεύουν αν δεν κάνεις κάτι προφανώς καταστροφικό, όπως π.χ. να σου πει το σύστημα ότι θα φορμαριστούν οι δίσκοι και να πεις ναι. :p

Δημήτρη, με το "Re-Install" (όχι "Install WHS"), του λέμε ότι ήδη έχουμε δεδομένα από προηγούμενη εγκατάσταση του WHS, οπότε όπως ξέρεις, δεν θα ρωτήσει άν πρέπει να κάνει format τους δίσκους. Το θέμα είναι, ο Intel controller στο καινούργιο motherboard, θα διαβάσει τα αρχεία που είναι γραμμμένα εκεί απ' τον NVidia Controller?

Άλλο ένα θέμα.
Έχω δύο Western Digital δίσκους, έναν WD20EARS και έναν WD20EARX. Είναι ο καθένας 2Tb και "Advanced Format Drives", Caviar Green.
Απ' ότι διαβάζω, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον WHS v1, αφού τζαμπερωθούν οι επαφές 7-8.
Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Cross your (my) fingers. Η μητρική ήδη έφτασε στο e-shop Ελληνικού και περιμένει να τη παραλάβω.
Τα νέα θ' ακαλουθήσουν!

Κλαησπερα, να παραθεσω και εγω την προσφατη εμπειρια μου, με Whs v1, σε 14 σκληρους αναμικτους συνολικα 18TB.
3 χρονια παρα κατι το χρησιμοποιω και ηταν αψογο. Μεχρι που προσφατα προσπαθωντας να χρησιμοποιησω ενα add-in stable sit scanner (δεν ξερω αν εφταιγε αυτο)
ειχα file conflicts που δεν διορθωνονταν με τιποτα, και φυσικα μετα data corruption. Προσπαθουσα να αφαιρεσω δισκους, υστερα απο μια μερα αδυνατον.
Η μητρικη ηταν η ιδια ανεκαθεν, Asus P5K Premium, intel core2 duo e 4400, κ.λπ.
Ευτυχως, το 99% των αρχειων μου τα περασα σε αλλους σκληρους.
Μετα αποφασισα να κανω server installlation απο την αρχη σε αλλο δισκο για λειτουργικο, σε αλλο mainboard, διοτι ηθελα αυτο να το χρησιμοποιησω σε αλλο pc, το καινουργιο με nvidia chipset
ολα καλα και ωραια μεχρι που κανα-δυο μερες μετα κατι δεν μου αρεσε. Το λειτουργικο δεν φορτωνε, οποτε εκνευριστηκα και εγκατελειψα την προσπαθεια.
Αποτελεσμα παρηγγειλα απο amazon.co.uk WHS 2011 και ειναι καθ'οδον απο Αγγλια 45 λιρες με τα μεταφορικα.
Με συντροφευσε αφανταστα με τα folder duplication, αλλα μετα απο data corruption να παει να ....
Τι θα κανω για backup δεν ξερω ακομα, τα πολυ σημαντικα αρχεια μου θα τα εχω σε δυο μαυρους wd sata στο ντουλαπι, καθως και σε blu-ray. Τα υπολοιπα ειδωμεν.
Εχω 6 Wd 20EARX και φυσικα κανενα προβλημα οταν πριν τους βαλετε στο Drive pool τους τοποθετησετε ενα jumper στη θεση 7-8.
Εχω και εγω την αισθηση αγαπητε YiannisA, οτι το πραγμα θελει intel. Ηδη αγορασα μια Asus P8H67-V, Intel gigabit ct adaptor, Intel pentium g620 για τον καινουργιο μου server.,
Βεβαια, αυτο οπως ειπα δεν βασιζεται σε επιστημονικο δεδομενο, παρα σε μια προσωπικη αισθηση.
Ελπιζω να μην σας κουρασα.