Κλαησπερα, να παραθεσω και εγω την προσφατη εμπειρια μου, με Whs v1, σε 14 σκληρους αναμικτους συνολικα 18TB.
3 χρονια παρα κατι το χρησιμοποιω και ηταν αψογο. Μεχρι που προσφατα προσπαθωντας να χρησιμοποιησω ενα add-in stable sit scanner (δεν ξερω αν εφταιγε αυτο)
ειχα file conflicts που δεν διορθωνονταν με τιποτα, και φυσικα μετα data corruption. Προσπαθουσα να αφαιρεσω δισκους, υστερα απο μια μερα αδυνατον.
Η μητρικη ηταν η ιδια ανεκαθεν, Asus P5K Premium, intel core2 duo e 4400, κ.λπ.
Ευτυχως, το 99% των αρχειων μου τα περασα σε αλλους σκληρους.
Μετα αποφασισα να κανω server installlation απο την αρχη σε αλλο δισκο για λειτουργικο, σε αλλο mainboard, διοτι ηθελα αυτο να το χρησιμοποιησω σε αλλο pc, το καινουργιο με nvidia chipset
ολα καλα και ωραια μεχρι που κανα-δυο μερες μετα κατι δεν μου αρεσε. Το λειτουργικο δεν φορτωνε, οποτε εκνευριστηκα και εγκατελειψα την προσπαθεια.
Αποτελεσμα παρηγγειλα απο amazon.co.uk WHS 2011 και ειναι καθ'οδον απο Αγγλια 45 λιρες με τα μεταφορικα.
Με συντροφευσε αφανταστα με τα folder duplication, αλλα μετα απο data corruption να παει να ....
Τι θα κανω για backup δεν ξερω ακομα, τα πολυ σημαντικα αρχεια μου θα τα εχω σε δυο μαυρους wd sata στο ντουλαπι, καθως και σε blu-ray. Τα υπολοιπα ειδωμεν.
Εχω 6 Wd 20EARX και φυσικα κανενα προβλημα οταν πριν τους βαλετε στο Drive pool τους τοποθετησετε ενα jumper στη θεση 7-8.
Εχω και εγω την αισθηση αγαπητε YiannisA, οτι το πραγμα θελει intel. Ηδη αγορασα μια Asus P8H67-V, Intel gigabit ct adaptor, Intel pentium g620 για τον καινουργιο μου server.,
Βεβαια, αυτο οπως ειπα δεν βασιζεται σε επιστημονικο δεδομενο, παρα σε μια προσωπικη αισθηση.
Ελπιζω να μην σας κουρασα.
Σ' ευχαριστώ. Εδώ συλλέγουμε εμπειρίες απ' τα συστήματά μας.
Κι εγώ πιστεύω ότι, Microsoft και Intel είναι αδελφάκια. Οπότε για server, που θέλουμε τη μέγιστη σταθερότητα, είναι μονόδρομος να τα παντρέψουμε.\
Θα σας πώ μόλις πάρω τη νεα mobo και τη βάλω σε λειτουργία...