Windows HOME SERVER

Κλαησπερα, να παραθεσω και εγω την προσφατη εμπειρια μου, με Whs v1, σε 14 σκληρους αναμικτους συνολικα 18TB.
3 χρονια παρα κατι το χρησιμοποιω και ηταν αψογο. Μεχρι που προσφατα προσπαθωντας να χρησιμοποιησω ενα add-in stable sit scanner (δεν ξερω αν εφταιγε αυτο)
ειχα file conflicts που δεν διορθωνονταν με τιποτα, και φυσικα μετα data corruption. Προσπαθουσα να αφαιρεσω δισκους, υστερα απο μια μερα αδυνατον.
Η μητρικη ηταν η ιδια ανεκαθεν, Asus P5K Premium, intel core2 duo e 4400, κ.λπ.
Ευτυχως, το 99% των αρχειων μου τα περασα σε αλλους σκληρους.
Μετα αποφασισα να κανω server installlation απο την αρχη σε αλλο δισκο για λειτουργικο, σε αλλο mainboard, διοτι ηθελα αυτο να το χρησιμοποιησω σε αλλο pc, το καινουργιο με nvidia chipset
ολα καλα και ωραια μεχρι που κανα-δυο μερες μετα κατι δεν μου αρεσε. Το λειτουργικο δεν φορτωνε, οποτε εκνευριστηκα και εγκατελειψα την προσπαθεια.
Αποτελεσμα παρηγγειλα απο amazon.co.uk WHS 2011 και ειναι καθ'οδον απο Αγγλια 45 λιρες με τα μεταφορικα.
Με συντροφευσε αφανταστα με τα folder duplication, αλλα μετα απο data corruption να παει να ....
Τι θα κανω για backup δεν ξερω ακομα, τα πολυ σημαντικα αρχεια μου θα τα εχω σε δυο μαυρους wd sata στο ντουλαπι, καθως και σε blu-ray. Τα υπολοιπα ειδωμεν.
Εχω 6 Wd 20EARX και φυσικα κανενα προβλημα οταν πριν τους βαλετε στο Drive pool τους τοποθετησετε ενα jumper στη θεση 7-8.
Εχω και εγω την αισθηση αγαπητε YiannisA, οτι το πραγμα θελει intel. Ηδη αγορασα μια Asus P8H67-V, Intel gigabit ct adaptor, Intel pentium g620 για τον καινουργιο μου server.,
Βεβαια, αυτο οπως ειπα δεν βασιζεται σε επιστημονικο δεδομενο, παρα σε μια προσωπικη αισθηση.
Ελπιζω να μην σας κουρασα.

Σ' ευχαριστώ. Εδώ συλλέγουμε εμπειρίες απ' τα συστήματά μας.
Κι εγώ πιστεύω ότι, Microsoft και Intel είναι αδελφάκια. Οπότε για server, που θέλουμε τη μέγιστη σταθερότητα, είναι μονόδρομος να τα παντρέψουμε.\
Θα σας πώ μόλις πάρω τη νεα mobo και τη βάλω σε λειτουργία...

Γειά σας πάλι.

Καταλαβαίνω ότι η ερώτησή μου είναι off topic, αλλά, επειδή έχω αναφέρει παραπάνω το ιστορικό, τη βάζω εδώ.
Ο Δ.Δ., μπορεί να τη μεταφέρει εκεί που ανήκει.

Πάμε λοιπόν.
Παρέλαβα τη μητρική (βασισμένη σε Intel chipset)
Η μητρική έχει υποδοχή για 1 Chassis_Fan, ενώ στο κουτί μου έχω 2 ανεμιστήρες.
Τί κάνω?

Γειά σας πάλι.

Καταλαβαίνω ότι η ερώτησή μου είναι off topic, αλλά, επειδή έχω αναφέρει παραπάνω το ιστορικό, τη βάζω εδώ.

Πάμε λοιπόν.
Τί κάνω?

Υπάρχει adaptor απο chassis fan σε 4πινο κανονικό.....

Γειά σας πάλι.

Πάμε λοιπόν.
Τί κάνω?

Μεγειες!!

Ειτα βαζεις ετουτο, ειτε βαζεις εκεινο :)

Update:
Μπήκε λοιπόν η νέα motherboard και αφού ξεκίνησε και έκανε περίπου 1000 updates (βλ. windows, adobe κλπ), είδε μια χαρά τους δίσκους WD EARS κ WD EARX (2 Tb και αμφότεροι πράσινοι WD). Επόμενο βήμα, να καταργήσω τον Seagate 1 Tb (που είναι ο μικρότερος στο pool). Θέλω να φτάσω στη "μεγαλύτερη χωρητικότητα με μικρότερη κατανάλωση" ρεύματος.
Για την ώρα, SSD σεν συζητιώνται.
Τα λέμε.

Περί Add Ons - Συγκεκριμένα για το "Remote alert"
Επισυνάπτω screenshot άπ' το γράφημα upload/download, την ώρα που παίζει ένα flac της Shakira.
Όπως βλέπετε, η γραμμή του Upload (απ' τον server προς τον client), βγαίνει εκτός των ορίων του γραφήματος, καθώς το bandwidth για να παίξει το flac, είναι μεγαλύτερο του 100Kb/sec.
Δηλ., όταν παίζω mkv απ' τον server τί γίνεται?
Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί αυτό?

PS. Το δίκτυό μου, ενσύρματο 100Mbps.

Attachments

• RemoteAlert.jpg
    RemoteAlert.jpg
    73.6 KB · Views: 137
Νέο θέμα.
Ο γιός μου γύρισε για καλοκαίρι από Αγγλία που σπουδάζει.
Είχε αγοράσει μέσω Amazon ένα laptop HP dv7.
To laptop έχει αρχίσει να ζεσταίνεται πολύ (μέχρι που σβήνει μόνο του) και σκεφτόμαστε να το στείλουμε στο Πλαίσο για διάγνωση.
-Τέλος η εισαγωγή-
Είπα λοιπόν να το βάλω στον WHS να του πάρει backup, ώστε ότι κι αν συμβεί στο Πλαίσιο (συνήθως συμβάινει re-installation σε 1η φάση), να έχουμε τ' αρχεία.
Αμ' δε. Το laptop με καμιά κυβέρνηση δεν έβλεπε τον WHS (Διευκρινίζω, το laptop έχει Win 7 Professional 64 bit).
Εννοείται τα δικτυακά (ip από DHCP του router, workgroup) ήταν οκ. To laptop έβλεπε στο δίκτυο τα άλλα pc, αλλά όχι τον WHS.
Με ping [server ip address] τον εύρισκε, αλλά με ping [server name], τίποτα.
Αποτέλεσμα, δεν μπορούσα να εγκαταστήσω στο laptop το WHS Connector, με το οποιο ο WHS θα μπορούσε αργότερα να πάρει backup του laptop.
Μετά από διάβασμα στο net, κατέληξα να βάλω μια γραμμή στο hosts αρχείο του laptop, της μορφής:
12.34.56.78 (server ip address) Server (server name)
Μετά απ' αυτό, τα πράγματα δούλεψαν.
Εγκατέστησα το WHS Connector στο laptop, έγινε το backup και όλα καλά.

Το αναφέρω σε περίπτωση που, κάποιο μέλος εδώ αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα.

Avast! Antivirus, Windows Home Server Edition.
Η άδεια λήγει στο τέλος του μήνα, αλλά δε βρίσκω στο site του Avast! κάποια επιλογή για ανανέωση (με πληρωμή εννοείται).
Ξέρει κανείς κάτι?

Η άδεια λήγει στο τέλος του μήνα, αλλά δε βρίσκω στο site του Avast! κάποια επιλογή για ανανέωση (με πληρωμή εννοείται).
Ξέρει κανείς κάτι?

Εγω εδω και πολυ καιρο, χρησιμοποιω το nod32. Το χρησιμοποιουσα και στον παλιο χομ σερβερ και στον 2011

Ξέρει κανείς κάτι?

Κάπου θα βρεις να βάλεις ένα email κάτι σα register, στο avast του pc σου
Και τυχαίο Mail Να βάλεις δουλεύει και ανανεώνει για ένα χρόνο ακόμα.

Καλησπερα!
Σκεφτομαι να μετατρεψω το gaming pc μου σε σερβερ με το whs 11. Εχω σταματησει να παιζω (να ναι καλα ο γιοκας ;-) ) αλλα οι φωτογραφιες κ τα βιντεο αυξανονται με γεωμετρικους ρυθμους. Ειμαι στο διαβασμα του thread ακομα (σελιδα 9), οποτε αν καποια απο τις ερωτησεις μου εχει απαντηθει πιο πριν συγχωρεστε με.

Θελω να τον χρησιμοποιησω με τους εξης τροπους κ ηθελα να μαθω αν γινεται:

1. Plex server : ο κυριος λογος αντικειμενικα, μιας κ ηδη εχω ενα synology 212j. Θελω την υπολογιστικη ισχυ (intel q6600) ωστε να κανω real time transcoding
2. file server . προφανως κ γινεται
3. backup, μεσω του crashplan, ωστε να κανω backup κ το pc της δουλειας μου (μεσω νετ)
4. προσβαση στις φωτο μεσω ιντερνετ. Αυτο γινεται; Μπορει δηλαδη καποιος εκτος LAN να συνδεθει με web interface στο σερβερ κ να δει τις φωτο (thumbnails) χωρις να χρειαστει να τις κατεβασει;
4. torrents . κ αυτο ξερω οτι γινεται

γενικα, προγραμματα windows xp/7 μπορει κανεις να εγκαταστησει σε whs? Λεω για κατι βοηθηματακια τυπου belvedere που αυτοματοποιουν λιγο την τακτοποιηση αρχειων. Δεν λεω οτι θα εγκαταστησω κανενα βαρυ προγραμμα. Ή μηπως ειμαι περιορισμενος μονο σε οτι υπαρχει ως add-in?

Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!

Καλησπερα!
Σκεφτομαι να μετατρεψω το gaming pc μου σε σερβερ με το whs 11. Εχω σταματησει να παιζω (να ναι καλα ο γιοκας ;-) ) αλλα οι φωτογραφιες κ τα βιντεο αυξανονται με γεωμετρικους ρυθμους. Ειμαι στο διαβασμα του thread ακομα (σελιδα 9), οποτε αν καποια απο τις ερωτησεις μου εχει απαντηθει πιο πριν συγχωρεστε με.

Θελω να τον χρησιμοποιησω με τους εξης τροπους κ ηθελα να μαθω αν γινεται:

1. Plex server : ο κυριος λογος αντικειμενικα, μιας κ ηδη εχω ενα synology 212j. Θελω την υπολογιστικη ισχυ (intel q6600) ωστε να κανω real time transcoding
2. file server . προφανως κ γινεται
3. backup, μεσω του crashplan, ωστε να κανω backup κ το pc της δουλειας μου (μεσω νετ)
4. προσβαση στις φωτο μεσω ιντερνετ. Αυτο γινεται; Μπορει δηλαδη καποιος εκτος LAN να συνδεθει με web interface στο σερβερ κ να δει τις φωτο (thumbnails) χωρις να χρειαστει να τις κατεβασει;
4. torrents . κ αυτο ξερω οτι γινεται

γενικα, προγραμματα windows xp/7 μπορει κανεις να εγκαταστησει σε whs? Λεω για κατι βοηθηματακια τυπου belvedere που αυτοματοποιουν λιγο την τακτοποιηση αρχειων. Δεν λεω οτι θα εγκαταστησω κανενα βαρυ προγραμμα. Ή μηπως ειμαι περιορισμενος μονο σε οτι υπαρχει ως add-in?

Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!

Κατ' αρχήν σ' ευχαριστούμε για την ερώτηση, που μπορεί να προσθέσει γνώσεις στα μέλη.
Καταλαβαίνω ότο ρωτάς για τον WHS 2011, οπότε εδώ δεν είνα το σωστό μέρος.
Βάλε την ερώτησή σου εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/56625-Windows-Home-Server-2011-(ήταν-V2-(Vail))

1) Εγκατασταση οχι σαν add-inn αλλα με RDP(Remote Desktop)
2) Ναι, εξ'ορισμου
3) Δεν θα τα μπερδευα, ειναι αριστο να κανει τη δουλεια του στο οικειο δικτυο.
4) Ναι, σε ολα τα directories/folders, και φυσικα upload-download.
5) Ναι.
Προγραμματα αποφευγουμε να εγκαταστησπουμε στον Server, παρα μονο ως add-inn, διοτι τον λειτουργουμε απο τα clients μεσω του δικου του dashboard.

Απάντηση: Re: Windows HOME SERVER

Εγω εδω και πολυ καιρο, χρησιμοποιω το nod32. Το χρησιμοποιουσα και στον παλιο χομ σερβερ και στον 2011

Κι εγω αμα σου πω οτι αυτο που ειχα παρει απο τοτε δεν το εχω βαλει ακομα και ειναι ακομα στη ζελατινα ? :slapface:

Avast! 4 WHS Edition τέλος!. Τί κάνουμε?

Καλησπέρα σε όλους

Μόλις ανακάλυψα ότι το Avast! WHS Edition σταμάτησε, αν δεν κάνω λάθος πέρισυ κάποια στιγμή. Στη θέση του η Avast έβγαλε το Avast! 8 WHS Beta, που προορίζεται γαι το WHS 2011 μόνο. Δεν κάνει δηλαδή για το παλιότερο λογισμικό. Στο διαδίκτυο υπάρχει ακόμα διαθέσιμο το παλιό WHS Edition, κοντά στα $40, κανονικά με κλειδί ενεργοποίησης, αλλά από έμπορο. Την ίδια στιγμή, στο forum της Avast αναφέρουν ότι πρόκειται να βγάλουν πάλι νέα έκδοση για το WHS Edition, γιατί - λέει - η προηγούμενη είχε bugs και την απέσυραν.

Τα ερωτηματικά μου:

1) Πού βρίσκει κανείς κάποιο ανάλογου κόστους προστατευτικό πρόγραμμα, που να δουλεύει σε WHS?
2) Αν πάρει κανείς το παλιό Avast 4 WHS, θα υπάρξει πρόβλημα, αφού δεν θα ανανεώνεται η βάση δεδομένων του?
3) Υπάρχει άλλη λύση?

Ευχαριστώ.
-

Παναγιώτη καλησπέρα.
Όταν έβαλα κι εγώ τον Avast στον WHS το 2008, είχε κάποια "+"
Yπήρχε add-in για WHS με το οποίο ο WHS, αναλάμβανε την ενημέρωση του antivirus στους clients. Επίσης, απ' το console του WHS, μπορούσες να δεις τη "κατάσταση" (status) στους clients (PC του δικτύου).
Ανανέωσα την άδεια το 2010.
Απ' το 2010 και μετά, φάνηκε ότι τα "+" που ανέφερα πιό πάνω, άρχισαν να εξαφανίζονται.
Οι clients έκαναν πλέον update μόνοι τους.
Το console add-in στον WHS, έδινε απλώς πληροφορίες για τους clients.
Φτάνοντας στο 2013 και μετά από πολλές προσπάθειες να "προεκτείνω" την άδεια για τον WHS για 2 ακόμη χρόνια, βρήκα ότι το website του avast! δεν είχε τέτοια περίπτωση.
Εμεινα εκεί.
Θεωρώ ότι, άν δεν μπαίνεις στο internet απ' τον WHS, δεν χρειάζεσαι antivirus. Έτσι κάνω κι εγώ. Μπαίνω στο internet, μονο από clients που έχουν το Avast free.
Κανένα πρόβλημα ως τώρα.
Ως προς την ουσία του μηνύματός σου, ναι, η Avast μας "άδειασε"!

Τοπικό δίκτυο και Διαδίκτυο...

Παναγιώτη καλησπέρα.
Όταν έβαλα κι εγώ τον Avast στον WHS το 2008, είχε κάποια "+"
Yπήρχε add-in για WHS με το οποίο ο WHS, αναλάμβανε την ενημέρωση του antivirus στους clients. Επίσης, απ' το console του WHS, μπορούσες να δεις τη "κατάσταση" (status) στους clients (PC του δικτύου).
Ανανέωσα την άδεια το 2010.
Απ' το 2010 και μετά, φάνηκε ότι τα "+" που ανέφερα πιό πάνω, άρχισαν να εξαφανίζονται.
Οι clients έκαναν πλέον update μόνοι τους.
Το console add-in στον WHS, έδινε απλώς πληροφορίες για τους clients.
Φτάνοντας στο 2013 και μετά από πολλές προσπάθειες να "προεκτείνω" την άδεια για τον WHS για 2 ακόμη χρόνια, βρήκα ότι το website του avast! δεν είχε τέτοια περίπτωση.
Εμεινα εκεί.
Θεωρώ ότι, άν δεν μπαίνεις στο internet απ' τον WHS, δεν χρειάζεσαι antivirus. Έτσι κάνω κι εγώ. Μπαίνω στο internet, μονο από clients που έχουν το Avast free.
Κανένα πρόβλημα ως τώρα.
Ως προς την ουσία του μηνύματός σου, ναι, η Avast μας "άδειασε"!

Γιάννη, καλημέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν κατάλαβα καλά, λες ότι από τη στιγμή που ο Server είναι απλά συνδεδεμένος με τους "περιφερειακούς" υπολογιστές, οι οποίοι επιφορτίζονται με τη σύνδεση στο Internet, δεν χρειάζεται το antivirus.
Το κατάλαβα καλά?

Αν ναι, θέλω ακόμα να επεκτείνω τον προβληματισμό μου σε κάτι άλλο σχετικό:

Το δίκτυο που θα εξυπηρετεί ο Server, εκτός από 2-3 υπολογιστές clients, θα έχει επάνω του και άλλες "περιφερειακές" συσκευές, όπως:
- Μια τηλεόραση Pioneer Kuro, που έχει θύρα Ethernet για σύνδεση με τοπικό δίκτυο.
- Έναν δορυφορικό δέκτη AZBox, που κι αυτός φέρει θύρα Ethernet, τόσο για σύνδεση σε τοπικό δίκτυο όσο και στο Internet.
- Ένα Panasonic BD Player, με θύρα Ethernet.
- Ένα HDI Dune Prime Media Player, που κι αυτό έχει θύρα Ethernet για σύνδεση, τόσο με τοπικό δίκτυο όσο και με το Internet.

Επομένως, βλέπουμε ότι το τοπικό δίκτυο θα έχει σύνδεση με το Διαδίκτυο και μέσω άλλων συσκευών, που δεν έχουν απαραίτητα αντι-ιϊκή προστασία, ακριβώς γιατί δεν την χρειάζονται. Υπάρχει πιθανότητα από αυτού του είδους τις συνδέσεις να κινδυνεύει ο Server ή μήπως ισχύει και με αυτές ότι ισχύει και με τους clients?

Ευχαριστώ και συγγνώμη για τις πιθανά άσχετες ερωτήσεις, αλλά πρώτη φορά με (ξανα)απασχολεί σοβαρά η υπόθεση Home Server.
-