Windows Vista vs. Windows 7

Re: Απάντηση: Windows Vista vs. Windows 7

Αν το μηχάνημά σας είναι δυνατό, δεν θα καταλάβετε διαφορά.

Αν δεν είναι, τότε ναι.

Παρόλο που έχω σχετικά δυνατό μηχάνημα, έβαλα τα 7 πιό πολύ για να είμαι up to date. Δεν κατάλαβα καμιά διαφορά στην πράξη. Στα νούμερα ναι (π.χ. δεσμεύει λιγότερη μνήμη κλπ).

Aκριβώς έτσι είναι.
Δεν έχω καταλάβει μεγάλη διαφορά, 2Χ2GB RAM DDR 2 & Core2quad qx6600.
Πλεονέκτημα ίσως των 7 των ΧΡ MODE.
Δύστροπα και ενεργοβόρα τα Vista.

Είμαι από τον Μάιο με τα RC... Τρέχουν χωρίς πολλά προβλήματα 24/7 σε έναν atom 330 με 2GB ram...

Τα 7 τα δοκίμασα σε αρκετά παλιό μηχάνημα (Ρ4 1,7Ghz, 512 RAM DDR-PC3200, IDE 80Gb, Vga on board που έτρωγε και 64 Mb RAM) και το μηχάνημα δούλεψε μπορώ να πώ καλύτερα κι απ' τα XP. Όταν μάλιστα έβαλα 2 GB RAM και μια Vga AGP ...συνομίληκη του υπόλοιπου μηχανήματος, το μηχανάκι δούλεψε αξιοπρεπέστατα και εμφανώς καλύτερα από τα ΧΡ!
Το ίδιο μηχάνημα με Vista??? : άστα και σ-Vista!!!
Η κόρη μου έχει ένα φορητό Lenovo με core-2-duo 2Ghz, 2 GB RAM, 250 GB Sata δίσκο και ενσωματωμένο στο chipset intel κύκλωμα γραφικών. Με τα Vista που είχε, είχα και εγώ μόνιμο πονοκέφαλο απ' τη "γκρίνια" της κόρης μου : μπαμπά πότε επι τέλους θα μου πάρεις ένα μηχάνημα της προκοπής, αυτό το ...χαμένο(!) σέρνεται! Ευτυχώς που τα ρημάδια αυτοκτόνησαν : μετά από ένα update που έκαναν μόνα τους, το μηχάνημα δεν κατόρθωνε να εγκαταστήσει το 3ο στάδιο της ενημέρωσης κάνοντας συνεχόμενα reboot. Όσο και να προσπάθησα δεν κατάφερα να τα επαναφέρω (ευτυχώς!) και φυσικά δεν έκανα το λάθος του restore απ' το κρυφό partition.
Πέρασα 7, τα οποία με την πρώτη εγκατέστησαν drivers για όλα(!!!) τα υποσυστήματα του φορητού (καμμία κιτρινίλα-κοκινίλα στο system!), πέρασα κάποια απ´τα προγράμματα της Lenovo που ήταν εκδόσεις για Vista παρακαλώ, και το μηχανάκι άρχισε επί τέλους να δουλεύει.
Σχόλια της κόρης μου:
α) (μετά απο κάνα πεντάλεπτο) : τα windows 7 είναι πιό ωραία...
β) (μετά απο κάνα μισάωρο δουλειάς) : μπαμπά του άλλαξες τίποτα? αυτό το ...χαμένο(!) επί τέλους άρχισε να δουλεύει!!!
Τα σχόλια δικά σας (εγώ πάντως γλύτωσα απ´την αγορά άλλου μηχανήματος, γλύτωσα απ´τη ...γκρίνια της, και ...κέρδισα και φιλάκι!!! :flipout:)

Φιλικά
Γιώργος.

Re: Απάντηση: Windows Vista vs. Windows 7

Αν το μηχάνημά σας είναι δυνατό, δεν θα καταλάβετε διαφορά.

Αν δεν είναι, τότε ναι.

Παρόλο που έχω σχετικά δυνατό μηχάνημα, έβαλα τα 7 πιό πολύ για να είμαι up to date. Δεν κατάλαβα καμιά διαφορά στην πράξη. Στα νούμερα ναι (π.χ. δεσμεύει λιγότερη μνήμη κλπ).

Όχι απαραίτητα... το δικό μου μηχάνημα (Core2Duo στα 3.15GHz, 2GB RAM, 8800GT), τα Vista το είχαν κάνει να σέρνεται σε βαθμό αηδίας, τόσο που τα απεγκατέστησα πρακτικώς την επόμενη μέρα..

Αντιθέτως, με τα 7 ξαναένιωσα ότι έχω έναν υπολογιστή που δε χρειάζεται για κανέναν λόγο να αναβαθμίσω...

Πέρασα 7, τα οποία με την πρώτη εγκατέστησαν drivers για όλα(!!!) τα υποσυστήματα του φορητού (καμμία κιτρινίλα-κοκινίλα στο system!), πέρασα κάποια απ´τα προγράμματα της Lenovo που ήταν εκδόσεις για Vista παρακαλώ, και το μηχανάκι άρχισε επί τέλους να δουλεύει.

Ακριβώς τα ίδια και με το δικό μου HP laptop 3ετίας. Είχε πάνω XP, με το που έβαλα τα 7 (και μάλιστα τα 64bit!) βρήκε τα πάντα μόνο του, και ξανάνιωσε!

Πρώτη φορά βάζω νέο λειτουργικό σε παλιό hardware και δεν νιώθω ότι έκανα downgrade.. :p

στα μισά που έβαλα υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με το sleep
λες και πέφτουν σε λήθαργο πραγματικό :flipout::flipout:

στα πιο γρήγορα μηχανάκια δεν βλέπεις διαφορά
στα πιο παλιά πάει καλύτερα

παντού όμως διακρίνετε προχειρότητα και αστάθεια
σε βασικά πράγματα .. ακόμα και στο renter ιστοσελίδων γίνονται διάφορα

επαναλαμβάνω μην τα ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ακόμα ..

Πρέπει να παίξεις λίγο στο BIOS (ACPI, suspend mode, κλπ...)
Επίσης εγκατάσταση το direct-X (το κλασσικό που είχαμε για τα XP, ενημερωμένο) και .net framework 1,1 και καπάκι 1.1 sp1... Θα δώσουν λύσεις... Πχ, δεν ξεκινούσε το lord of the rings χωρίς αυτά...

Πρέπει να παίξεις λίγο στο BIOS (ACPI, suspend mode, κλπ...)
Επίσης εγκατάσταση το direct-X (το κλασσικό που είχαμε για τα XP, ενημερωμένο) και .net framework 1,1 και καπάκι 1.1 sp1... Θα δώσουν λύσεις... Πχ, δεν ξεκινούσε το lord of the rings χωρίς αυτά...

Χμμμ βρε συ σοβαρολογείς????????? :BDGBDGB53:
Κοίτα να δείς και εγώ που νόμιζα οτι δεν χρειάζονται αυτά! Πήγα να τους βάλω .net framework 3 & 3.5 και απάντησαν οτι είναι ενσωματωμένα στο λειτουργικό, και δεν την έψαξα για τα άλλα ειδικά για το direct-x.
Θα το ψάξω, αλλά thanks a lot! :a0210:

Φιλικά
Γιώργος.

πολλές βλακείες με το διαδίκτυο ρε παιδί μου

προβλήματα με ον line φόρμες

προβλήματα με render ιστοσελίδων

πχ μπαίνω στο desk panel της ιστοσελίδας μου με τον firefox και δεν μπορώ να ανοίξω το myphp ούτε με σφαίρες !! λες και δεν υπάρχει !!

πάω από explorer και βλέπω τα εικονίδια μουντζούρες

αμμ καλόμαθε η γρια στα σύκα ( βλέπε macosx )
και τώρα μου φαίνονται μυστήρια όλα

Απάντηση: Re: Windows Vista vs. Windows 7

πχ μπαίνω στο desk panel της ιστοσελίδας μου με τον firefox και δεν μπορώ να ανοίξω το myphp ούτε με σφαίρες !! λες και δεν υπάρχει !!

Σε κατάλαβε ότι είσαι macικός και σε παιδεύει! :flipout:

Πάντως αν δεν μπορείς να κάνεις χωρίς όλα τα λειτουργικά, βάλε τα 3 σε 1! Όπως εδώ, στο virtualbox τρέχει ubuntu και xp, με host τα win 7.

attachment.php

Attachments

• three2one.jpg
    three2one.jpg
    55 KB · Views: 76

Κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά με το μηχάνημά σου.. δεν θα έπρεπε να έχεις τέτοια προβλήματα. Σίγουρα είσαι καθαρός από ιούς;

Υπάρχει και το Thunderbird έκδοση 3.0.1 και είναι απλό και γρήγορο. Δοκίμασα και το Outlook του Office 2007, αλλά έχει ένα σκασμό δυνατότητες που του προσδίδουν πολυπλοκότητα, και επί πλέον προσωπικά δεν μου χρειάζονται, και έτσι προτίμησα το μικρούλι Thunderbird.

Φιλικά
Γιώργος.