'Witches'-help needed

Απάντηση: Re: Απάντηση: 'Witches'-help needed

Αυτό θυμάμαι κι εγώ. Φοβερός ντόρος.
Την είχα δει στο σινεμά, αλλά ήμουν πολύ μικρός για να τα πιάσω όλα:rolleyes:

Τοχα δει δυό φορές στο σινεμά τότε...Ημουν λιγάκι μεγαλύτερος.:BDGBGDB55:

πως τρελλαίνεστε έτσι γιά μιά μιά συνηθισμένη ταινία...
Την είδα την πρώτη εβδομάδα που βγήκε και αν δεν ήταν η Σερ στα ντουζένια της δεν θα έδινε κανείς σημασία...
Σημειωτέον ότι από εκεί και πέρα είδαμε την αλλαγή στο ύφος των ρόλων του Τζακ...

Απάντηση: Re: 'Witches'-help needed

πως τρελλαίνεστε έτσι γιά μιά μιά συνηθισμένη ταινία...
Την είδα την πρώτη εβδομάδα που βγήκε και αν δεν ήταν η Σερ στα ντουζένια της δεν θα έδινε κανείς σημασία...
Σημειωτέον ότι από εκεί και πέρα είδαμε την αλλαγή στο ύφος των ρόλων του Τζακ...

+1000.
Στην τηλεόραση την είδα και νομίζω πως βαρέθηκα πριν τελειώσει. Εν πάση περιπτώσει δεν θυμάμαι τίποτα πιά .

Ironweed, The two Jakes, Hoffa, Crossing guard, As good as it gets, About Schmidt.... hardly "πιο light"

όντως hardly, αλλά πιο light εν τέλει..;)
πολλές οι ομοιότητες της ερμηνείας των ρόλων στα As good as it gets, About Schmidt, Bucket list νομίζω,
όμως το ίδιο απολαυστικός.

Έχω κάποιες αντιρρήσεις αλλά αν συνεχίσουμε πάλι θα φτιάξει ο Ντοκ νέο νήμα για "astray" και τα συναφή.

όντως hardly, αλλά πιο light εν τέλει..
πολλές οι ομοιότητες της ερμηνείας των ρόλων στα As good as it gets, About Schmidt, Bucket list νομίζω

Συγνώμη αλλα στο As good as it gets ερμηνεύει τον καλύτερο Ψυχαναγκαστικό ever..
Για οσους έχουν μελετήσει την Ψυχαναγκαστική Νεύρωση και τις πάμπολλες ´μεταμφιέσεις της´ο Jack δινει πραγματικό ρεσιτάλ.

Η Ερμηνεια του ειναι κατά πολύ δυσκολότερη τού Ρασελ Κροου στο Beautiful Mind ,οπου γενικά το να υποδύεσαι έναν σχιζοφρενή ειναι ευκολοτερο απο έναν Νευρωτικό τέτοιου τύπου,μέ τοσες λεπτομέρειες...

Φυσικά ο Rainman τού Ντάστιν Χοφμαν μοιάζει μέ ερμηνεία νηπιαγωγείου και ας πήρε και αυτος Oscar..
To να υποδύεσαι έναν ´ευφυή ηλίιθιο´κάνοντας την ιδια στερεοτυπία επι δυό ώρες ειναι κάτι αρκετά απλό.

Αντιθέτως ανάλογη ερμηνεια με τον Νικολσον έχει κάνει ο Πέν στο I Am Sam,οπου δίνει μιά συγκλονιστική χροιά στην έννοια τής Νοητικής Καθυστέρησης κατορθώνοντας να δειξει και βαθύτατα συναισθήματα(πού οντως υπάρχουν)σέ ατομα με χαμηλό I.Q.

+100000.
Άσε που είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνεις τον θεατή να γελάσει παρά να κλάψει σε μια ταινία (φυσικά δεν εννοώ ταινίες όπως ο "Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος").

Ναι καλά..
Μπορεί η Σερ να ήταν στα ντουζένια της αλλά την παράσταση έκλεψε η κουκλάρα και ανερχόμενη ακόμα Μισέλ !:grinning-smiley-043

Γιια να μην πώ για την φλόγα της Σαράντον..:operator:

Υ/Γ.Για το Ολύμπιον μου το είπανε.Εγώ ,καθότι νήπιο τότε ,την είδα μετά σε βιντεοκασσέτα..:BDGBGDB55:

Σπυρο μηπως πρεπει να ανοιξεις μια νεα υποκατηγορια

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΩΝ

Θα εχει πολυ θεμα μου φαινεται

Αντιθέτως ανάλογη ερμηνεια με τον Νικολσον έχει κάνει ο Πέν στο I Am Sam,οπου δίνει μιά συγκλονιστική χροιά στην έννοια τής Νοητικής Καθυστέρησης κατορθώνοντας να δειξει και βαθύτατα συναισθήματα(πού οντως υπάρχουν)σέ ατομα με χαμηλό I.Q.

Συγκλονιστικη ερμηνεια!....:worshippy: ... Ο Πεν ειναι φοβερος!.:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: 'Witches'-help needed

Συγνώμη αλλα στο As good as it gets ερμηνεύει τον καλύτερο Ψυχαναγκαστικό ever..
Για οσους έχουν μελετήσει την Ψυχαναγκαστική Νεύρωση και τις πάμπολλες ´μεταμφιέσεις της´ο Jack δινει πραγματικό ρεσιτάλ.

Η Ερμηνεια του ειναι κατά πολύ δυσκολότερη τού Ρασελ Κροου στο Beautiful Mind ,οπου γενικά το να υποδύεσαι έναν σχιζοφρενή ειναι ευκολοτερο απο έναν Νευρωτικό τέτοιου τύπου,μέ τοσες λεπτομέρειες...

Φυσικά ο Rainman τού Ντάστιν Χοφμαν μοιάζει μέ ερμηνεία νηπιαγωγείου και ας πήρε και αυτος Oscar..
To να υποδύεσαι έναν ´ευφυή ηλίιθιο´κάνοντας την ιδια στερεοτυπία επι δυό ώρες ειναι κάτι αρκετά απλό.

Σε τίποτα δεν διαφωνώ.
Αλλά στις προαναφερθείσες ταινίες υπήρχε έντονα και ενα παλ λαχανί (σιγά μη πω άλικο:p ) που πρόσδιδε ο ίδιος μέσα από τους ρόλους και το οποίο δεν είχε και πολύ σχέση με όσα είχε κάνει στο παρελθόν και που έφεραν αμιγώς τη στάμπα του διεστραμένου-παρανοϊκού.
Ίσως εκεί τελικά να εντοπίζεται η διαφορά - σε εκείνες τις αχνές αποχρώσεις (ίσως και λόγω σεναρίου) με τις οποίες "νόθευε" τους πάσχοντες χαρακτήρες.

Σε τίποτα δεν διαφωνώ.
Αλλά στις προαναφερθείσες ταινίες υπήρχε έντονα και ενα παλ λαχανί (σιγά μη πω άλικο:p ) που πρόσδιδε ο ίδιος μέσα από τους ρόλους και το οποίο δεν είχε και πολύ σχέση με όσα είχε κάνει στο παρελθόν και που έφεραν αμιγώς τη στάμπα του διεστραμένου-παρανοϊκού.
Ίσως εκεί τελικά να εντοπίζεται η διαφορά - σε εκείνες τις αχνές αποχρώσεις (ίσως και λόγω σεναρίου) με τις οποίες "νόθευε" τους πάσχοντες χαρακτήρες.

Το να εγκλωβίζεσαι σε μια μανιέρα δεν είναι και το καλύτερο (πάντως το αλλοπαρμένο βλέμμα υπάρχει και στο Wolf και στο A few good men).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 'Witches'-help needed

Σε τίποτα δεν διαφωνώ.

Kώστα αναφέρομαι μονον στο Αs good as it gets..
Eκεί δεν υποδύεται κάποιον παρανοϊκό πού οντως ειναι μάλλον εύκολη μανιέρα,αλλά κάποιον πού έχει επίγνωση τής πάθησής του ,η οποία αποτελείται απο μιά σειρά τελετουργιών ,πού άν δεν τελεστούν προκαλούν τεράστιο άγχος..
Δές αν θές περί Obsessive-Compulsive Disorder ή και Obsessive-Compulsive Personality Disorder και θα δείς με ποσο λεπτές αποχρώσεις υποδύθηκε τον συγκεκριμένο ρόλο..
Πρέπει ο τύπος νάχε μελετήσει εξαιρετικά τήν πάθηση..

Αντιθέτως ειναι πολύ πιο εύκολο να υποδυθεί κάποιος έναν σχιζοφρενή(που ως πάθηση δεν εχει καμιά σχέση μέ την δυστυχώς ´απειλητική´και ρατσιστική χροιά πού τής αποδίδεται σε ταινιες τού τύπου ´ο σχιζοφρενής δολοφονος με το πριόνι´και άλλες τρίχες) ιδίως άν χρησιμοποιήσει μανιέρες τού ´τρελλού´βλέματος κ.λ.π..Οφείλω να πώ οτι ο Κρόου ,κατά την γνώμη μου είχε μιά απο τίς εντιμότερες ερμηνείες,σε ταινια που πραγματεύεται την σχιζοφρένεια...

Και επειδή αυτα τά ζώ εικοσι χρονια τώρα,και ισως γινομενος λιγο off-topic θεωρώ πώς οι Πέν,Νικολσον και Κρόου ειχαν τις ωραιότερες και ακριβέστερες ερμηνείες γιά Νοητική Υστέρηση,Ψυχαναγκαστική Διαταραχή και Σχιζοφρενεια αντιστοίχως, στον συγχρονο κινηματογράφο..

Και στούς θεατές των εν λόγω ταινιών δόθηκε η δυνατότητα να δούν την πραγματική εκδοχή κάποιων ψυχικων παθήσεων και οχι καρικατούρες τους,πού στην ουσία προσβάλλουν τήν ανθρώπινη ύπαρξη..

Και πάλι sorry για το off-topic αλλά ηταν μιά μικρή ευκαιρία γιά κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τήν παραμορφωτική εικόνα που συχνά δινει ο σύγχρονος ντοπιος και ξένος κινηματογράφος για τις ψυχικές παθήσεις..

Last edited:

Το να εγκλωβίζεσαι σε μια μανιέρα δεν είναι και το καλύτερο (πάντως το αλλοπαρμένο βλέμμα υπάρχει και στο Wolf και στο A few good men).

Είναι λίγο περίεργη η φάση με τον Τζακ τελευταία. Πάνω που λες ότι μανιερίζει, στο επόμενο λεπτό σε στέλνει για τσάι με το κοίταγμα του λωλού ή κάποιο ξέσπασμα δικό του.
Αλλά γενικά στις τελευταίες ταινίες του υπάρχει μια υποψία συμπόρευσης αληθινής απόλαυσης μεν μέσω δοκιμασμένων συνταγών δε..

p.s. θέλω εκπομπή στην ΕΡΤ!

p.s. θέλω εκπομπή στην ΕΡΤ!

Επειδή έχω δηλώσει πολλάκις φαν του Μπακογιαννόπουλου, μόλις πάρει σύνταξη λέω να πάρω την "Κινηματογραφική Λέσχη", να σου δώσω εσένα το "Μουσικόραμα" αλλά χωρίς τον Γκούτη? :BDGBGDB55:

Σπύρο, διαβάζοντας το γραπτό σου αντιλαβάνομαι πως ακριβώς κάνεις focus στην ερμηνεία (του Τζακ καλή ώρα).
Κι εγώ όταν γράφω στερεότυπα τύπου "το κοίταγμα του λωλού" δεν το εννοώ ακριβώς έτσι (σαν να μιλάω για μπριζόλες ας πούμε), ίσως γιατί με διαπερνά η πειστικότητα στον τρόπο που ο Τζακ το κάνει και με παρακινεί να αντιληφθώ την αληθινότητά του.
Πολύ σωστά κάνεις τον διαχωρισμό. :grinning-smiley-043

άλλο το μούφα πέναλτυ κι άλλο η μούφα διαμαρτυρία για πέναλτυ, σωστά?