Woke κουλτούρα, μάστιγα η πλουραλισμός ?

Status
Not open for further replies.
Πότε είδαμε ένα μαύρο επιστήμονα;

Επί Παπανδρέου και ορθόδοξου πασόκ, τον Γιακούμπ;
Φυσικά και υπάρχουν μεγάλοι Αφρικανοί επιστήμονες.
Όταν οι Αιγύπτιοι ασχολούνταν με τα μαθηματικά οι βόρειοι ψηλοί γαλανομάτηδες έτρωγαν τους νεκρούς τους για να πάρουν λέει τις γνώσεις τους.

Πότε είδαμε ένα μαύρο επιστήμονα; Και μη μου πείτε ότι 60 χρόνια είναι λίγα. Είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΛΑ για τους ρυθμούς με τους οποίους τρέχει η σύγχρονη κοινωνία και επιστήμη.
Από πότε έχεις να ταξιδέψεις εκτός Ελλάδος; Συγγνώμη που είμαι εριστικός, είμαι, αλλά τέτοιες ανυπόστατες βλακείες είναι που μας έφεραν εκεί που είμαστε σήμερα.
Όταν ανοίξεις τα μάτια σου θα δεις ένα διαφορετικό κόσμο.
Ένα διαβατήριο χρειάζεσαι και να αφήσεις τις παρωπίδες σπίτι σου.

Εντωμεταξύ, εμείς που μεγαλώσαμε στη Φυλής κάναμε ακόμη και παρέα με τραβεστί και τους γνωρίζαμε μια χαρά.
Όσοι σκίζουν τα ιμάτιά τους και το παίζουν σιχασιάρηδες, ξέρουν ότι αν έκαναν τσάρκα στη Φυλής κατά πάσα πιθανότητα το έκαναν με τραβεστί; :ROFLMAO:
Ή νομίζουν ότι μόνο η Τζένη δούλευε εκεί επειδή έγινε γνωστή με τον εισαγγελέα που την ερωτεύτηκε;
Εμείς στη γειτονιά τους γνωρίζαμε. Οι άλλοι που βλέπανε π.χ. τον Γιάννη (τη Τζένη ντε!) και τους έτρεχαν τα σάλια;

Κι εγώ στη φυλής μεγάλωσα, αλλά σχεδόν 20 χρόνια πρίν απο σένα.
Δεν ήταν έτσι τα πράγματα, υπήρχαν αλλά σπάνια.

Εγώ είχα πάντως και συμμαθητές. :P
Πιθανόν να ήταν πιο απελευθερωμένοι την δεκαετία του 90;

Εγώ είχα πάντως και συμμαθητές. :p
Πιθανόν να ήταν πιο απελευθερωμένοι την δεκαετία του 90;

Εμείς τότε, μαθητές, δεν τολμάγαμε να μπούμε σε λεωφορείο ή ηλεκτρικό με στριμωξίδι.
Άλλες εποχές όμως, τότε καταπίεζαν οι τάχα καταπιεζόμενοι. :D

Επί Παπανδρέου και ορθόδοξου πασόκ, τον Γιακούμπ;
Φυσικά και υπάρχουν μεγάλοι Αφρικανοί επιστήμονες.
Όταν οι Αιγύπτιοι ασχολούνταν με τα μαθηματικά οι βόρειοι ψηλοί γαλανομάτηδες έτρωγαν τους νεκρούς τους για να πάρουν λέει τις γνώσεις τους.
Από πότε έχεις να ταξιδέψεις εκτός Ελλάδος; Συγγνώμη που είμαι εριστικός, είμαι, αλλά τέτοιες ανυπόστατες βλακείες είναι που μας έφεραν εκεί που είμαστε σήμερα.
Όταν ανοίξεις τα μάτια σου θα δεις ένα διαφορετικό κόσμο.
Ένα διαβατήριο χρειάζεσαι και να αφήσεις τις παρωπίδες σπίτι σου.

Αγόρια μου τι έγραψα; Ότι ο πολιτισμός τους είναι οι κώλοι και τα ναρκωτικά. Και το πιστεύω. Βγήκε κανένας από τους "καταπιεσμένους" να πει ορίστε έχουμε καρδιοχειρουργους και καθηγητές πανεπιστημίων; Σε εμάς τους Έλληνες βγήκε κανένας να πει οτι ο μόνος πολιτισμός που έχουμε είναι το tzatziki και το mouzaka? Δεν έχουμε κορυφαίους επιστήμονες οι οποίοι διαπρέπουν;

ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ. Φυσικά και υπάρχουν. Αλλά αυτοί έχουν ΟΡΘΑ ΕΠΙΛΈΞΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΟΥΝ από την σαπιλα του συστήματος τους. Δεν έχουν καμία σχέση με την υποκουλτούρα. Όπως υπάρχουν μουσουλμάνοι που δεν σφάζουν στο γόνατο όπως νομίζουμε, όπως δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που κάνουν ομαδικά όργια κτλ. Οι σωστοί άνθρωποι κοιτάζουν μπροστά και το πώς θα καλυτερεύσουν τις ζωές τους.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι δήθεν καταπιεσμένοι θεωρούν ότι καταπιέζονται και σήμερα. Ενώ δε συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά. Η Δύση έχει προχωρήσει τόσο πολύ που κανένας δε νοιάζεται για το ποιος είσαι. Το μόνο που θέλουμε είναι να είσαι σωστός άνθρωπος.

Αυτό είναι το πρόβλημα της woke κουλτούρας. Ότι είναι ΤΟΣΟ ΑΚΡΑΊΑ που κανένας "σοβαρός" δεν ασχολείται να αλλάξει το οποίο πρόβλημα. Τότε πχ με τις φυλετικές διακρίσεις έγιναν κινήσεις από όλους. Και όχι βίαιες αλλά σωστές. Ο Martin Luther King έγινε μπροσταρης και κατάφερε μαζί με τους υπόλοιπους να καταργηθούν οι νόμοι. Σήμερα 60 χρόνια μετά ποιος καθηγητής πανεπιστημίου θα βγει δίπλα στην τσόντα του only fans με τα ψεύτικα βυζιά να μιλήσει για καταπίεση και Black lives matter?

• Like
Reactions: donk
Να προλάβω πάλι αντιδράσεις. Υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν εξαιρετικοί μουσικοί των blues και της jazz. Και ηθοποιοί και αθλητές και δεν ξέρω τι άλλο. Εξαιρετικοί ακτιβιστές.

ΑΛΛΑ είναι εξαφανισμένοι από την κοινωνία διότι δεν πουλάει πλέον η συνύπαρξη. Το νέο παραμύθι είναι η καταπίεση. Ήμασταν κάποτε από κάτω τώρα πρέπει να ανέβουμε από πάνω.

Πόσο καλά θα ήταν να μη βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζουμε. Σε μια χώρα πχ που οι μαύροι δε μπορούσαν να κάτσουν σε λεωφορεία μέχρι το τέλος των 50's (δηλαδή της γενιάς των boomers που σήμερα κρατάει το τιμόνι του κόσμου), είναι τουλάχιστον αφελές να αναρωτιόμαστε γιατί οι μαύροι φτασμένοι επιστήμονες/καθηγητές είναι λιγότεροι από τους άσπρους. Σε μια χώρα που ακόμα και σήμερα αν είσαι μαύρος και σε σταματήσουν για παράβαση ορίου ταχύτητας δεν ξέρεις αν θα πας αδιάβαστος επειδή φοβήθηκε ο αστυνομικός, είναι πολύ εύκολο να γελάμε με τη συμπερίληψη, αρκεί να μην αφορά τον κ@λο μας.

Και... για να φύγουμε απ'την Αμερική και να'ρθουμε στα δικά μας... πόσες φορές τα τελευταία χρόνια διαβάσαμε ότι κάποιος μεγάλος και τρανός καθηγητής πανεπιστημίου βρέθηκε στη ΓΑΔΑ επειδή κάποιος ένστολος των μάζεψε επειδή φαινόταν... Πακιστανός και τόλμησε να μην κρατάει διαβατήριο πηγαίνοντας το πρωί να κάνει την ομιλία του σε συνέδριο;

Last edited:
Πόσο καλά θα ήταν να μη βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να γνωρίζουμε. Σε μια χώρα πχ που οι μαύροι δε μπορούσαν να κάτσουν σε λεωφορεία μέχρι το τέλος των 50's (δηλαδή της γενιάς των boomers), είναι τουλάχιστον αφελές να αναρωτιόμαστε γιατί οι μαύροι φτασμένοι επιστήμονες/καθηγητές είναι λιγότεροι από τους άσπρους. Σε μια χώρα που ακόμα και σήμερα αν είσαι μαύρος και σε σταματήσουν για παράβαση ορίου ταχύτητας δεν ξέρεις αν θα πας αδιάβαστος επειδή φοβήθηκε ο αστυνομικός, είναι πολύ εύκολο να γελάμε με τη συμπερίληψη, αρκεί να μην αφορά τον κ@λο μας.

Και... για να φύγουμε απ'την Αμερική και να'ρθουμε στα δικά μας... πόσες φορές τα τελευταία χρόνια διαβάσαμε ότι κάποιος μεγάλος και τρανός καθηγητής πανεπιστημίου βρέθηκε στη ΓΑΔΑ επειδή κάποιος ένστολος των μάζεψε επειδή φαινόταν... Πακιστανός και τόλμησε να μην κρατάει διαβατήριο πηγαίνοντας το πρωί να κάνει την ομιλία του σε συνέδριο;

Τα ζεις κάθε μέρα γιατί είσαι Αμερική απ' όσο διαβάζω.

Και η διαφωνία μου είναι στο ΣΗΜΕΡΑ. Το γράφω για τρίτη φορά. ΣΗΜΕΡΑ εξάγουν κώλους και βυζιά. Αυτά βλέπουμε. Αυτά κυκλοφορούν.

Στην περιοχή μου λοιπόν υπάρχουν πολλές οικογένειες Ρομά που έχουν ενσωματωθεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Αλλά τη ζημιά την κάνουν οι υπόλοιποι. Κάθε εβδομάδα οι επαγγελματίες τα χώνουν στο δήμαρχο γιατί τους χαϊδεύει τα αυτιά και δεν κάνει τίποτα. Τους έχουν κατακλεψει στις εργασίες τους. Ξέρω πολύ δικό μου άνθρωπο που καταστράφηκε οικονομικά. Είχε τυροκομείο και καταλαβαίνετε το ποσό σίδερο είχαν μέσα τα καζάνια.

Πως να δεχτούμε ότι οι γύφτοι είναι καλοί άνθρωποι; Όταν μάλιστα οι ίδιοι οι δικοί τους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΉ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΊΣ ΤΟΥΣ;

Αυτό εξηγώ. Ότι οι μεν κάνουν όλη τη ζημιά και δεν ακολουθούν το παράδειγμα των δε που έχουν ενσωματωθεί πλήρως.

Όταν λοιπόν ο ΧΨΩ βλέπει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μερίδα του κόσμου να κάνει τα ίδια και τα ίδια λογικό να μην υπάρχει εμπιστοσύνη. Αλλά το θέμα είναι να σπάσει κάποια στιγμή αυτό. Και δεν βλέπω μεγάλη προσπάθεια. Αντίθετα ο φανατισμός κυριαρχεί.

Στην περιοχή μου λοιπόν υπάρχουν πολλές οικογένειες Ρομά που έχουν ενσωματωθεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Αλλά τη ζημιά την κάνουν οι υπόλοιποι.
Εγώ (και μάλλον η συντριπτική πλειοψηφία) γιατί έχουμε την αίσθηση ότι η αναλογία είναι 10-90 σε αυτό που λες;

• Like
Reactions: vlad66
Εγώ (και μάλλον η συντριπτική πλειοψηφία) γιατί έχουμε την αίσθηση ότι η αναλογία είναι 10-90 σε αυτό που λες;

Δεν έγραψα κάτι διαφορετικό. Οι 10 οικογένειες είναι "μάλαμα". Κυριολεκτώ σε αυτό. Πχ συμμαθητής της αδερφής μου και η οικογένεια του να γίνουν χαλί να τους πατήσεις. Άλλοι δουλεύουν είτε στο Δήμο είτε στον Ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν δώσει ΠΟΤΕ δικαίωμα για το παραμικρό. Τους βλέπεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ να προσπαθούν να αποτινάξουν τη ρετσινιά της γυφτιάς. Πολύ προσεκτικοί σε ότι κάνουν για να μην τους βγει το όνομα. Ειδικά με την οικογένεια του συμμαθητή επειδή έχουμε χρόνια σχέση το βλέπω πολύ καλύτερα. Αυτό που μας έλεγαν οι παππούδες μας στα χωριά. Καλοί άνθρωποι με καθαρό κούτελο. Σε κάθε τους κίνηση βλέπεις ότι το τηρούν κατά γράμμα.

Αλλά οι υπόλοιποι που ζουν στα τσαντίρια;;; Άστο. Γιάφκα κανονική. Δεν τολμάμε να πάμε στα χωράφια μας. Παλιότερα περπατούσαμε με καλό καιρό στην περιοχή. Τώρα εμπόλεμη ζώνη. Κανένας πλέον δεν τολμά. Άντε τίποτα παρέες αντρών και πάλι δύσκολα. Και δεν είμαστε καν περιοχή με "χοντρές" παρανομίες. Λίγα ναρκωτικά και κλοπές για σκραπ. Αλλά ΠΛΗΡΗ ΑΝΟΜΙΑ. Πολλά λεφτά για επανένταξη αλλά αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ.

Γι' αυτό γκρίνιαζα το μεσημέρι. Κανένας δεν θέλει να έχει παρτίδες με τέτοιους. Μπορεί να το τσουβαλιάζω αλλά το βλέπεις. Υπάρχουν άτομα που προσπαθούν. ΝΑΙ δεν διαφωνώ. Πχ ο Lebron James είναι πολύ ενεργός. Αλλά πάλι πέφτει στην κατηγορία που έγραψα πριν. Αθλητές κτλ. Δεν έχει το κύρος να βγει μπροστά. Ναι έχει φωνή σαν διάσημος αλλά όχι κύρος.

Μπορεί να είναι κενό σαν λογική αλλά ο μέσος άνθρωπος εξακολουθεί και θέλει "σπουδαγμένους" ανθρώπους να βγουν μπροστά. Αυτό δεν αλλάζει. Ο MLK ήταν ιερέας. Ο Mandela και ο Gandhi δικηγόροι. Μπορεί ο LJ να είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών αλλά για τον μέσο άνθρωπο είναι απλά ένας αθλητής και μάλιστα άνισα αμειβόμενος σε σχέση με τους επιστήμονες που διαμορφώνουν τον κόσμο μας.

Το ίδιο βλέπεις ότι ισχύει και στο σεξουαλικό κομμάτι μιας που τα νέα είναι ο Σεφερλής. Τον είδατε ποτέ να σατιρίσει τον Tim Cook της Apple; Τον Freddie Mercury; Τον Elton John; Ειδικά οι 2 τελευταίοι δεν ήταν/είναι και οι πιο συντηρητικοί. Αλλά ποτέ δεν ήταν/είναι στόχος σάτιρας διότι αυτό το κομμάτι είναι καθαρά προσωπικό και το κράτησαν/κρατάνε έτσι. Βγήκε ποτέ ο Cook να πει ότι "νοιώθω σαν iPod και θα μου μιλάτε αντίστοιχα";

Γιατί αυτοί που ενσωματώθηκαν έχουν φύγει απο τον καταυλισμό, αλλά τα προβλήματα τα προκαλούν αυτοί που έχουν μείνει στον καταυλισμό.

Ο Σεφερλής είναι εξαιρετικός σαν ηθοποιός επιθεώρησης. ΟΚ χοντροκομμένα αστεία αλλά τα αποδίδει εξαιρετικά. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Και ο Μουστάκας, και ο Βουτσάς και οι λοιποί παλιοί σατίριζαν ΑΚΡΙΒΩΣ με τον ίδιο τρόπο. Αλλά τότε δεν είχαν τους "ευαίσθητους" από πάνω. Δείτε στο YT επιθεωρήσεις πριν μερικά χρόνια. Πχ Μουστάκας να κάνει την "ξεφωνημένη" σαν Κρητικός και δίπλα του οι Μιχάλης Μόσιος, Μάρκος Λεζές και Κώστας Τσάκωνας. Κάποια άλλη να έχουμε παπάδες τους Βουτσά, Ψάλτη και Μουστάκα. Ο Βουτσάς που δεν είχε αφήσει θηλυκό για θηλυκό να κάνει τον @#$%% παπά.

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι βλέπουν φαντάσματα. Πχ έχουν περάσει 60+ χρόνια από την επίσημη κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ. Και τι έχουν να δείξουν σήμερα οι αφροαμερικάνοι; Τις κωλάρες και τα ναρκωτικά στα videoclips. Βγήκε μαύρος πρόεδρος ΔΥΟ φορές και εξακολουθούν να μιλάνε για ρατσισμό. Σκότωσαν τον Floyd και αμέσως άρχισαν το πλιάτσικο στα μαγαζιά. Μόνο στον αθλητισμό και τη μουσική πάνε μπροστά. Πότε είδαμε ένα μαύρο επιστήμονα; Και μη μου πείτε ότι 60 χρόνια είναι λίγα. Είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΛΑ για τους ρυθμούς με τους οποίους τρέχει η σύγχρονη κοινωνία και επιστήμη.
Συμφωνώ σε όλα έκτος από το ότι δεν υπάρχουν διακεκριμένοι μαύροι επιστήμονες.

Συμφωνώ σε όλα έκτος από το ότι δεν υπάρχουν διακεκριμένοι μαύροι επιστήμονες.

Ρωτα με πριν δογματισεις.
Μην χανουμε στα σημεια ! Ειναι κριμα !

Το ζητουμενο ΠΟΤΕ ΔΕΝ ηταν οι εξαιρεσεις (παντα θα υπαρχουν).
Το ζητουμενο ειναι ΤΙ ακριβως επιδιωκει η woke κοινοτητα με το να
υπερπροβαλλει μειονοτητες. Ισοπολιτεια ? Το ακριβως αντιθετο καταφερνει.

Last edited:

Και μην ξεχνάμε, για μένα ίσως ο κορυφαίος Αφροαμερικανός διανοητής:

• Like
Reactions: Tzimisce and SR-71

μάλλον δεν κατάλαβες. Το ίδιο λέμε. διαφωνώ στο ότι δεν υπάρχουν διακεκριμένοι επιστήμονες , διανοητές , καθηγητές και διανοούμενοι. Υπάρχουν και παραυπάρχουν.

Μπαίνει ως παράδειγμα ο Martin Luther King και ο Nelson Mandela που είναι μαύροι ξέρω γω, ο ένας δολοφονήθηκε στον αγώνα και ο άλλος φυλακίστηκε και διώχθηκε και λέμε ότι τέτοιοι σήμερα έχουν αποκοπεί από τις διεκδικήσεις γιατί είναι σοβαροί;
Άρα οι διεκδικήσεις σήμερα είναι ασόβαρες;

ΟΚ, δείτε το λίγο παιδιά, γιατί η αίσθησή μου είναι ότι γράφονται ευρήματα της στιγμής με σκοπό την επιχειρηματολογία και άντε μετά να το μπαλώσεις... .

Όλες οι διεκδικήσεις στην Ιστορία λοιδορούνταν και δεν θεωρούνταν σοβαρές. Δηλαδή τι νομίζετε ότι στην Αλαμπάμα θεωρούσαν τις διεκδικήσεις για τα civil rights από τους μαύρους κάτι σοβαρό; Ή στη Ν. Αφρική το απαρτχάιντ επίσης;
Πολύ μετά και κατόπιν πολλών αγώνων έγιναν αυτές οι διεκδικήσεις, κατακτήσεις. Και πάλι δηλαδή δεν είμαι και πολύ σίγουρος για τον Αμερικανικό νότο σήμερα... .

Τραγουδάρα μια και το θυμήθηκα και δεν έχει να κάνει με βυζιά και κώλους (κι ας έχει τον πιτσαδόρο σε ένα σημείο να χαλά το βίντεο).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Status
Not open for further replies.