Woke κουλτούρα, μάστιγα η πλουραλισμός ?

Status
Not open for further replies.
Πως προέκυψε αυτή η WOKE κουλτούρα ξαφνικά?

Γιατί σχεδόν ΟΛΕΣ οι μεγάλες εταιρίες την ασπάστηκαν και την προβάλουν σαν το βασικό τους προσόν για να τους επιλέξει εργαζόμενος?

Γιατί ταυτόχρονα όλες οι κυβερνήσεις ασχολήθηκαν με την θεσμοθέτηση του "γάμου" τους?

Στο σημείο αυτό να κάνω μια παρένθεση. Τον κόσμο (οικονομικά, νομικά πολιτισμικά) τον ελέγχουν δύο, ουσιαστικά μία εταιρία, η Black Rock σε συνεργασία με την Vanguard. Είναι εταιρίες συμμετοχών (και μεταξύ τους) με δικαίωμα ψήφου σε κάθε μεγάλη εταιρία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει εταιρία που δεν μετέχει. Από ΤΑΙΠΕΔ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες, ΜΜΕ, Βιομηχανία κλπ. Όπως καταλαβαίνει κανείς, ελέγχει τα πάντα το αφεντικό της, ο Larry Fink.

Αυτός ο τύπος λοιπόν, δήλωσε με πολύ θράσος, ότι ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ (force) τις εταιρίες που ελέγχει να προωθούν στην "συμπερίληψη" !!! Δείτε τον και ακούστε τον εδώ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι πως ο ΧΨΩ άρπαξε όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Ο κάθε ένας. Έφερα παράδειγμα τον Τιμ Κουκ της Apple. Σωστά αναφέρθηκε ο Tyson. Και χιλιάδες άλλοι. Όλοι τους και τελικά όλοι μας με διάφορες δυσκολίες αλλά ο κάθε ένας από εμάς μπόρεσε να προχωρήσει.

Όταν όμως βγαίνει ο Χ Αφροαμερικανός και λέει ότι πριν 500 χρόνια ήταν σκλάβος και σήμερα πρέπει να καταστραφεί ο λευκός πολιτισμός ή όταν έρχεται ο Jason Αντιγόνη και δεν ξέρει μετά από 2 ώρες τι φύλο είναι και προσβάλλεται αν τον πεις άντρα πως να βγεις μπροστά σαν άνθρωπος με δύναμη και κύρος; Θα κάτσεις να ασχοληθείς με ένα τέτοιο άνθρωπο; Φανταστείτε τον Neil de Grass να βγει αύριο πρωί και να πει ότι ο πύραυλος που μας πήγε στη Σελήνη ήταν κλεμμένος από τους Ζουλού και οι κακοί αποικιοκράτες έκαψαν τις αποδείξεις. ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΥΝ. Ότι όλος ο δυτικός πολιτισμός είναι κλεμμένος από την Αφρική.

Αυτό δεν είναι woke. Είναι κάτι άλλο. Πως να καθίσει ο άλλος να μιλήσει ακόμη και σήμερα για το ρατσισμό στις νότιες πολιτείες όταν αρχίζουν οι κυρίαρχες φωνές να είναι ΚΑΙ τέτοιες; Πέραν από την οποία εγκληματικότητα που είναι αυξημένη.

Όπως οι δικοί μας οι Ρομά. Πάνε τα κανάλια να κάνουν ρεπορτάζ και βγαίνουν οι ίδιοι και λένε κλέβουμε για να ζήσουμε. Σπας ή όχι την τηλεόραση;

O Τζέσε Τζάκσον που ΟΚ δεν είναι MLK αλλά είναι γνωστός και σεβαστός, στο wattstax - εκεί να δείτε κούνημα του κώλου - είχε κάνει το άνοιγμα χαιρετίζοντας το event, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς ακόμα και σήμερα.
Εκεί μίλησε και για άλλα πράγματα που ενδεχομένως ακόμα και σήμερα κάποιους τους βρίσκει αντίθετους. Υψωμένη γροθιά σύμβολο, να επικρατήσουν οι μαύροι και άλλα πολλά.

Τι θέλω να πω, μια δεκαετία πιο πριν σε εποχές πιο «αθώες» ο MLK προέβαλλε την black culture με ό,τι υπήρχε τότε και τότε ήταν η μουσική των μαύρων η soul σε πιο «ήπια» μορφή αν θέλετε.

Όσο αλλάζουν οι εποχές αλλάζουν και τα εργαλεία. Σήμερα μας φαίνεται αδιανόητο, κι όμως τότε στη δεκαετία του '60 ήταν για πολλούς απαράδεκτο. Στην επόμενη δεκαετία επίσης και κάθε φορά το ίδιο γίνεται.
Μήπως τελικά έχουμε χάσει το τρένο και δεν μπορούμε να δεχτούμε την αντίδραση γιατί δεν συμφωνεί με την αισθητική μας και ο κόσμος έχει αλλάξει ενώ εμείς όχι;

Δεν ξέρω αν έχετε μικρά παιδιά αλλά λόγω του ότι δεν θέλω να κολλάνε με την τηλεόραση έχω ακούσει πολύ "παιδικό" ραδιόφωνο τα τελευταία χρόνια... Έχουν μαρκαλισει (να το πω κόσμια) όλα τα παιδικά τραγούδια και παραμύθια στο όνομα του πολιτικαλ κορεκτ. Δλδ εμείς κι όλες οι προηγούμενες γενιές που μεγάλωσαν με αυτά τα τραγούδια και παραμύθια γίναμε ρατσιστές και δολοφόνοι? Δεν νομίζω ότι έχει πάτο αυτό το βαρέλι

Same Sh1t... Different Day...

Αυτός ο τύπος λοιπόν, δήλωσε με πολύ θράσος, ότι ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ (force) τις εταιρίες που ελέγχει να προωθούν στην "συμπερίληψη" !!! Δείτε τον και ακούστε τον εδώ

Ειχε μπει στην αρχη του νηματος (δεν θυμαμαι απο ποιον) και ΔΕΝ προλαβα να το δω. Το προσπερασα.
Για καποιο λογο σβηστηκε η απαντηση τοτε (δεν θυμαμαι γιατι). Θα παρακαλεσω να μην σβηστει και τωρα
γιατι σχολια του τυπου "you have to force behaviours", "we're gonna have to force change" πρεπει να ΜΕΝΟΥΝ
να στιγματιζουν αυτον που τα προφερει. Kαι απ'οτι αντιλαμβανομαι, δεν ειναι ο οποιοσδηποτε τυχαρπαστος.

Last edited:
  • Like
Reactions: Deneb
Δεν ξέρω αν έχετε μικρά παιδιά αλλά λόγω του ότι δεν θέλω να κολλάνε με την τηλεόραση έχω ακούσει πολύ "παιδικό" ραδιόφωνο τα τελευταία χρόνια... Έχουν μαρκαλισει (να το πω κόσμια) όλα τα παιδικά τραγούδια και παραμύθια στο όνομα του πολιτικαλ κορεκτ. Δλδ εμείς κι όλες οι προηγούμενες γενιές που μεγάλωσαν με αυτά τα τραγούδια και παραμύθια γίναμε ρατσιστές και δολοφόνοι? Δεν νομίζω ότι έχει πάτο αυτό το βαρέλι

Same Sh1t... Different Day...

Σίγουρα όχι όλοι και σίγουρα η πλειοψηφία δεν έγινε.

Αλλά έγινε μια μειοψηφία που αρκεί για να κάνει τη ζημιά. Και δεν το λες και περιθωριακό αυτό το πράμα. Δες τις γυναικοκτονίες για παράδειγμα. Κάτι που ήταν εν πολλοίς στη σφαίρα του «να μην το μάθει η γειτονιά» αποκαλύφθηκε ότι είναι σε μεγάλες δόσεις τελικά στην κοινωνία.

Σίγουρα όμως ξαναλέω ότι δεν γίναμε ρατσιστές και δολοφόνοι οι περισσότεροι. Το θέμα είναι αν αυτό αρκεί.

Ειχε μπει στην αρχη του νηματος (δεν θυμαμαι απο ποιον) και ΔΕΝ προλαβα να το δω. Το προσπερασα.
Για καποιο λογο σβηστηκε η απαντηση τοτε (δεν θυμαμαι γιατι). Θα παρακαλεσω να μην σβηστει και τωρα
γιατι σχολια του τυπου "you have to force behaviours", "we're gonna have to force change" πρεπει να ΜΕΝΟΥΝ
να στιγματιζουν αυτον που τα προφερει. Kαι απ'οτι αντιλαμβανομαι, δεν ειναι ο οποιοσδηποτε τυχαρπαστος.

Το βιντεάκι δεν το βλέπω γιατί η εισαγωγή στο ποστ με έπεισε να μη χάσω το χρόνο μου, νέες τάξεις, μπλακ ροκ, μόνο τη λέσχη Μπίλντερμπεργκ ξεχάσαμε.

Αλλά αυτό που λες σηκώνει πολύ μεγάλη κουβέντα. Πχ, όταν πρόκειται για το ότι τα παιδιά συγκεκριμένων μειονοτήτων δεν πάνε σχολείο, φυσικά και θα πρέπει να 'force behaviors'. Αντίστοιχα και όταν μιλάμε για αφεντικά που παρενοχλούν εργαζόμενους/ες, ξύλο στο σπίτι στη σύζυγο, υποκίνηση σε βία κατά μειονοτήτων, κλπ κλπ κλπ.

Πχ, όταν πρόκειται για το ότι τα παιδιά συγκεκριμένων μειονοτήτων δεν πάνε σχολείο, φυσικά και θα πρέπει να 'force behaviors'. Αντίστοιχα και όταν μιλάμε για αφεντικά που παρενοχλούν εργαζόμενους/ες, ξύλο στο σπίτι στη σύζυγο, υποκίνηση σε βία κατά μειονοτήτων, κλπ κλπ κλπ.
Δεν το ειπε εννοωντας οσα περιγραφεις.

• Like
Σίγουρα όχι όλοι και σίγουρα η πλειοψηφία δεν έγινε.

Αλλά έγινε μια μειοψηφία που αρκεί για να κάνει τη ζημιά. Και δεν το λες και περιθωριακό αυτό το πράμα.

Από τα παιδικά τραγούδια και παραμύθια;
Ναι, και εγώ όταν έμαθα το "ήταν ένα μικρό καράβι" περίμενα πως και πως να μεγαλώσω να φάω κάτι μωρά που μου έσπαγαν τα νεύρα.
Αλλά κάτι μπάμιες μου έκανε η μάνα μου, κάτι φασολάκια, άσε πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια, όλο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Αν αντέχετε διαβάστε το όλο γιατί εγώ θα έστελνα το κινητό σε κανά τοίχο.
Επίσης έχω μια ίδεα! Μαζέψτε ότι βρείτε απο τα κλασσικά παραμύθια. Προβλέπω σε 10 - 15 χρόνια να γίνονται υπερσυλλεκτικά. Επίσης κρύψτε τα αν το κάνετε. Μας βλέπω να φτάνουμε σε καταστάσεις 10ης Μαίου 1933 όπου σε όλες τις μεγάλες γερμανικές πόλεις έκαιγαν βιβλία.

https://www.documentonews.gr/article/to-paramythi-tis-xionatis-egine-efialtis/

• Like
Το είχε αναφέρει ο Mikeus σε αυτό το βίντεο. Κανά 5μηνο πριν.

Κατ' αρχάς είναι άκυρο το ότι η Gadot κυνηγάει... τη Ζέγκλερ γιατί ένας καθρέφτης της είπε ότι είναι πιο όμορφη.
Χάλασε ο καθρέφτης ή δεν έβρισκαν πιο όμορφη έστω λατίνα να βάλουν;
Αν ήταν τούμπα, η Gadot δηλαδή να ήταν η χιονάτη κάτι θα έλεγε.
Δεν θα περνούσε νοήματα αν έμενε στο ότι η Χιονάτη είναι πιο όμορφη από την μάγισσα;
Ίσα ίσα που θα έδειχνε πόσο κενή είναι η μάγισσα που τη νοιάζει η εξωτερική εμφάνιση!

Στην τελική, αν θεωρούν ότι τα παλιά παραμύθια δεν πληρούν κάποιες προϋποθέσεις του σήμερα, ας τα αφήσουν στην άκρη και να μην προσπαθούν να τα ξεζουμίσουν για τα λεφτά.
Μια χαρά παιδικά κυκλοφορούν στην εποχή μας που δεν είναι βασισμένα σε παλιές ιστορίες.
Γιατί να πάω να δω ξανά τη Χιονάτη όταν υπάρχει π.χ. το Sing 2;

Αγόρια μου τι έγραψα; Ότι ο πολιτισμός τους είναι οι κώλοι και τα ναρκωτικά. Και το πιστεύω. Βγήκε κανένας από τους "καταπιεσμένους" να πει ορίστε έχουμε καρδιοχειρουργους και καθηγητές πανεπιστημίων; Σε εμάς τους Έλληνες βγήκε κανένας να πει οτι ο μόνος πολιτισμός που έχουμε είναι το tzatziki και το mouzaka? Δεν έχουμε κορυφαίους επιστήμονες οι οποίοι διαπρέπουν;

ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ. Φυσικά και υπάρχουν. Αλλά αυτοί έχουν ΟΡΘΑ ΕΠΙΛΈΞΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΟΥΝ από την σαπιλα του συστήματος τους. Δεν έχουν καμία σχέση με την υποκουλτούρα. Όπως υπάρχουν μουσουλμάνοι που δεν σφάζουν στο γόνατο όπως νομίζουμε, όπως δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που κάνουν ομαδικά όργια κτλ. Οι σωστοί άνθρωποι κοιτάζουν μπροστά και το πώς θα καλυτερεύσουν τις ζωές τους.
Σε αυτό που λες υπάρχουν δυο απαντήσεις:
1.Δεν επιλέγουν αυτοί να προβάλουν κ@λους και ναρκωτικά, υπάρχουν παντού: Από τη Βρετανία, πόσοι ξέρουν τη Britney Spears και τους Oasis, και πόσοι ξέρουν τον Roger Scruton ή τη Mary Beard; Aπο την Αλβανία ποσοι ξέρουν τη Dua Lipa και ποσοι τον Ισμαήλ Κανταρέ; Παραδείγματα άπειρα, δεν προβάλονται επίτηδες οι λαϊκοί και ελαφροί, αυτούς θέλει ο κόσμος.
2. Στο παρελθόν όσοι Μαύροι δραστηριοποιήθηκαν σε επιστήμες και υψηλή τέχνη αντιμετώπισαν τεράστια εμπόδια. Δες ας πούμε τον Garett Morgan εφευρέτη των φαναριών ρύθμισης κυκλοφορίας. 'Η τον Μαέστρο Dean Dixon που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ευρώπη γιατί δεν έβρισκε θέση στις ΗΠΑ. Οπότε, γιατί να ασχοληθούν;

• Like
Reactions: Tzimisce
...Kαι απ'οτι αντιλαμβανομαι, δεν ειναι ο οποιοσδηποτε τυχαρπαστος.
Φυσικά και δεν είναι τυχαίος. Μπορεί ο καθένας να δει σε ποιες εταιρίες και ΔΕΚΟ παγκοσμίως μετέχει η εταιρἰα συμμετοχών Black Rock. Ακόμη έχει ένα σημαντικό ποσοστό από την εταιρία (ναι εταιρία είναι) που λέγεται CIA! Και στο δικό μας ΤΑΙΠΕΔ μεταξύ δεκάδων άλλων ελληνικών.

Απλά κυβερνά. Και όταν λέει ο Fink να γίνει αυτό, το κάνουν όλοι οι "υπάλληλοί" του χωρἰς συζἠτηση. Κράτη και εργαζόμενοι. Είτε αφορά Hollywood, είτε διαφημίσεις, είτε πολιτική. Έτσι προέκυψε και όλο αυτό ξαφνικά με γάμους ομόφυλων και συμπερίληψη και νέα ορολογία...

Θυμίζω ότι σε κάθε Eurogroup τότε στα μνημόνια, ήταν 2-3 κουστουμάτοι της Black Rock στις συνεδριάσεις για την τύχη της χώρας μας...

Διαμορφώνει όλα αυτά που αφορούν τον κόσμο σαν να είναι ο μόνος αυτοκράτορας-πλανητάρχης. Θα μου πεις όταν διαχειρίζεσαι 9,101 τρισεκατομμύρια USD (Q3 2023), μάλλον είσαι ΤΟ αφεντικό.

Η απάντηση για τους μαύρους, από την Αφρική συγκεκριμένα, είναι πολύ πιο απλή. Δεν υπάρχουν οι υποδομές για να μάθουν έστω τα βασικά ή να σπουδάσουν σωστά. Ο λόγος επίσης απλός, χωρίς καμία ίντριγκα. Οι Ευρωπαίοι αναπτύχθηκαν πολύ πιο γρήγορα, λόγο του κλίματος και τις ευφορίας της γης. Έπειτα, με αυτή την τεχνολογία και τεχνογνωσία, ψάξανε και για τον πλούτο και το φτηνό εργατικό (σκλάβους). Φτάσανε λοιπόν σε μια ήπειρο, όπου για αυτούς, οι κάτοικοι ήταν ένα τίποτα, άγρια ζώα στην κυριολεξία.
Έτσι έχεις μαύρους να φτάνουν στην Ευρώπη και την Αμερική και με τα χρόνια, έχοντας πια μια μικρή αλλά τεράστια σε σχέση με αυτό που είχαν πριν, αυτοί που ήταν τόσο ικανοί, όσο και τυχεροί, γίνανε πετυχημένοι σε διάφορα πράγματα.
Την ίδια στιγμή όμως, η ρετσινιά του σκλάβου από την Αφρική, δεν τους έφυγε ποτέ. Όχι μόνο γιατί όντως καταπιέζονταν (και καταπιέζονται), αλλά και γιατί τις ελάχιστες φορές που είχαν το πάνω χέρι, η συμπεριφορά τους είναι αντίστοιχη ενός ανθρώπου που παίρνει εκδίκηση.
Έχω ζήσει και δουλέψει 10 χρόνια στην Αγγλία (1992-2002) και ξέρω πολύ καλά την νοοτροπία αυτή. Είμασταν σκλάβοι, τώρα κάνουμε ότι γουστάρουμε. Ακόμα και από φίλους μαύρους κολλητούς.
Και έτσι έχεις έναν φαύλο κύκλο, που ο λευκός θεωρεί τον μαύρο υποδεέστερο και ο μαύρος τον λευκό. Και πίστεψε με, οι μαύροι είναι από τους μεγαλύτερους ρατσιστές. Να δεις μίσος μεταξύ Αφρικανών και Αμερικανών μαύρων, να τρελαθείς. Ειδικά από χώρες όπως η Τζαμάικα και η Νιγηρία.
Πάμε τώρα και σε αυτούς που δεν φύγανε από την Αφρική. Εκεί έχεις έναν τεράστιο πολιτισμό (Αίγυπτος), ο οποίος όμως συμπεριφέρθηκε σαν λευκός. Σκλάβους και πλούτο. Είναι όμως ένα μικρό μέρος της Αφρικής.
Στις περισσότερες από τις υπόλοιπες χώρες, είχες πάντα ένα πολιτικό καθεστώς με κυβέρνηση λευκών ή μαύρων "επαναστατών". Και οι δύο, τους ενδιέφερε (και ενδιαφέρει, καθώς τίποτα δεν έχει αλλάξει) μόνο ο φυσικός πλούτος τους εδάφους στην Αφρική. Μέταλλα για την βιομηχανία, διαμάντια, πετρέλαιο αργότερα, κλπ..
Και οι δύο, δεν δώσανε ποτέ σημασία στην εκπαίδευση ή την μάθηση, πόσο μάλλον σε υποδομές. Πιο πολλά έχουν κάνει λευκοί "καλοθελητές" παρά οι κυβερνήσεις.
Εμείς όλα αυτά, δεν τα καταλαβαίνουμε και είναι λογικό. Δεν ζούμε εκεί, αλλά σε χώρες με αφθονία, ακόμα και εάν είμαστε από τα απλά στρώματα των φτωχών.
Μου πέφτει το ίντερνετ στο σπίτι και νομίζω ότι τελείωσε ο κόσμος. Εκεί έχουν νερό μερικές ώρες και μερικές μέρες την εβδομάδα. Εάν έχουν.
Πως λοιπόν να βγει κάποιος επιστήμονας ή επιτυχημένος χωρίς προβλήματα χαρακτήρα.

Όσο για εταιρείες που ελέγχουν, κτλ. Τι ακριβώς περίεργο βρίσκουμε, σε μια εποχή που οι κοινωνία ψάχνει μόνο τον πλούτο και την καλοπέραση για τον εαυτό τους και δεν ενδιαφέρεται για τον άλλο. Μια εποχή, που ακόμα, οι δουλέμποροι (αλλά με άλλο όνομα πια) εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για να βγάλουν λεφτά. Απλά πια οι σκλάβοι είναι και λευκοί, καφέ, κίτρινοι, κτλ...

• Like
Reactions: SR-71
Από τα παιδικά τραγούδια και παραμύθια;

Η επιστήμη πως τοποθετείται επ' αυτών; Πως διαμορφώνεται ο χαρακτήρας εάν υπάρχουν τέτοια μηνύματα και σε τι ποσοστό συμβαίνει αυτό; Είναι τα μηνύματα αρνητικά ή πρόκειται για υπερβολές αντιδρούντων (παράλληλο ερώτημα).

Προφανώς δεν περιμένεις να δώσω εγώ απάντηση σε αυτό. Αδύνατον, δεν είμαι παιδοψυχολόγος.

Απλά πια οι σκλάβοι είναι και λευκοί, καφέ, κίτρινοι, κτλ...
Με μια υποσημειωση :
ΚΑΙ οι κιτρινοι εγιναν δυναστες των μαυρων, πια. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
Βλεπε επενδυσεις κινεζων στην αφρικανικη ηπειρο !!!
Γενικως, η αφρικανικη ηπειρος ΕΑΝ ΔΕΝ μετατεθει τεκτονικα (!!!!!)
σε υψηλοτερο γεωγραφικο πλατος ...... ΧΑΙΡΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ.

Τα παραμύθια έχουν και διδακτικό/εκπαιδευτικό ρόλο. Άλλοι οι κίνδυνοι μερικούς αιώνες πριν (σκοτεινά δάση, γίγαντες, μάγοι, κακοί πλούσιοι, κλπ) και άλλοι οι σημερινοί. Πως είναι δυνατόν φτωχοί άνθρωπο να αφήνουν παιδιά στο δάσος γιατί δεν είχαν λεφτά να τα ταϊσουν ή γιατί σε αρκετά παραμύθια το happy end είναι να καταφέρεις με πονηριά να κλέψεις τα λεφτά από κάποιο πλούσιο.

Να διαβάσεις το παραμύθι με τον ψεύτη βοσκό που φώναζε "λύκος, λύκος" και στο τέλος μετά το ηθικό δίδαγμα να δέχεσαι ερώτηση γιατί το παιδάκι είχε ζώα στο βουνό χωρίς κάποιον μεγάλο και δεν ήταν σχολείο.
Ή να διαβάζεις διασκευασμένα για μικρά παιδιά λογοτεχνικά βιβλία όπως πχ Ψηλά Βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου και να πρέπει να εξηγήσεις στα παιδιά ένα κόσμο που δεν υπάρχει πια.

Μην πω πως ανυπομονώ να ξαναδιαβάσω τους "Μυστικούς 7" στα παιδιά μου και αναρωτιέμαι πόσο "παλιακά" θα της φανούν όταν εμένα πριν από 35 χρόνια μου έμοιαζαν ότι διαδραματίζονταν σε ένα παλιό κόσμο.

Η επιστήμη πως τοποθετείται επ' αυτών; Πως διαμορφώνεται ο χαρακτήρας εάν υπάρχουν τέτοια μηνύματα και σε τι ποσοστό συμβαίνει αυτό; Είναι τα μηνύματα αρνητικά ή πρόκειται για υπερβολές αντιδρούντων (παράλληλο ερώτημα).

Μα δεν λογοκρίνονται τα παραμύθια ή τα παιδικά επειδή είναι βίαια.
Λογοκρίνονται επειδή χρησιμοποιούν τζιζ λέξεις για το σήμερα όπως "μαύρος" ή δεν έχουν αρκετούς gay.
Ειδικά τα παιδικά έχουν γίνει πολύ πιο βίαια στην εποχή που διανύουμε από αυτά που βλέπαμε στην δική μας εποχή.
Ένα Thundercats είχε βγει και θυμάμαι το βάζανε το βράδυ επειδή το θεωρούσαν βίαιο!
Δηλαδή θα λογοκρίνουμε την καλύβα του Μπάρμπα Θωμά λόγω των λέξεων και όχι λόγω του μηνύματος που δίνει;
Πόση έλλειψη νοημοσύνης απαιτεί αυτό;

Και στην τελική, και ΠΟΛΥ βασικό πρέπει να αποφασίσουν πρώτοι και να μας ενημερώσουν και εμάς.
Η ομοφυλοφιλία είναι κάτι βιολογικό, όπως υποστήριζαν μέχρι προχθές ή είναι κάτι που αποφασίζεις αργότερα;
Γιατί αν είναι κάτι βιολογικό και τύχει το παιδί μου να βγει gay, να το υποστηρίξω, να σταθώ πλάι του και να πάμε παρακάτω.
Αν το αποφασίζει αργότερα, τότε ΔΕΝ θέλω να υπάρχουν τόσα ερεθίσματα, τόση πλύση εγκεφάλου γύρω του.
Το τι ερεθίσματα θα έχει θέλω να τα ελέγχω εγώ σαν γονέας μέχρι να ενηλικιωθεί, ώστε να πάρει την όποια απόφαση μόνο του όταν θα ανεξαρτητοποιηθεί!
Όπως μπορεί να επηρεάσει τη ζωή του παιδιού μου το να βλέπει φόνους ή bullying ή οτιδήποτε άλλο θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα του, έτσι ακριβώς θέλω να έχω τον έλεγχο και για τα υπόλοιπα.
Αν λοιπόν καταλήξουμε στο πιο "φυσιολογικό", ότι το αν θα βγεις gay είναι οργανικό, ορίζεται δηλαδή από τη γέννησή σου, έχουμε 2 φύλα.
Γεννιέσαι αγόρι και νοιώθεις σαν αγόρι/κορίτσι.
Γεννιέσαι κορίτσι και νοιώθεις σαν αγόρι/κορίτσι.

Αγόρι/κορίτσι. Δϋο. Όχι 47.
Το πως ντύνεται, συμπεριφέρεται κλπ είναι άλλο κεφάλαιο.
Το ότι οι Σκωτσέζοι φοράνε κιλτ δεν τους κάνει ξαφνικά άλλο φύλο.
Το "είμαι άντρας αλλά μου αρέσει να φοράω φούστα και να βάζω μακιγιάζ", μπράβο σου αλλά δεν είναι άλλο φύλο.
Και εγώ είμαι άντρας και μου αρέσει να φοράω μαύρα. Πρέπει να οριστεί κάποιο γράμμα στο LGBTQ+ για μένα;

• Like
Status
Not open for further replies.