Woke κουλτούρα, μάστιγα η πλουραλισμός ?

Status
Not open for further replies.
Παίζει βέβαια αυτό να γυρίσει boomerang στις γυναίκες comedians που διαμαρτυρήθηκαν.
Σε ότι αφορά τουλάχιστον την δημοφιλία τους μιας και το κοινό είναι κατά κύριο λόγο οδηγούμενο από τους άνδρες.
Με εξαίρεση ίσως την Βρανά (από την οποία δεν περίμενα τέτοια κίνηση ομολογώ).

Να τολμήσω να φανταστώ ότι αυτές οι ίδιες γυναίκες κωμικοί που έθιξαν το θέμα έχουν στο παρελθόν κάνει παραστάσεις μόνο με γυναίκες;

Edit: ναι, έχουν (πολλές από αυτές εν πάσει περιπτώσει). Χρειάστηκε γκουκλάρισμα 2 μόνο λεπτών για να το βρω. Θα έλεγα ότι όλο αυτό είναι υποκρισία, αλλά τι να ξέρω εγώ, όπως μου είχε ειπωθεί την τελευταία φορά που τόλμησα να θίξω κάτι αντίστοιχο, είμαι λευκός άντρας, και ως εκ τούτου δεν έχω δικαίωμα άποψης. :poop::cool:

(στις ΗΠΑ, το νομοτελειακό hard reset όλης αυτής της υστερίας έγινε -όπως φοβόμασταν όσοι το βλέπαμε να έρχεται- με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αυτόν που παρακολουθούμε τις τελευταίες 4-5 μέρες στην επικαιρότητα, με προεκτάσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο προς το δραματικά χειρότερο και θα γυρίσουν την ανθρωπότητα αιώνες πίσω, ειδικά για τις μειονότητες που υποτίθεται "προστατεύονταν'. Ας ελπίσουμε η Ευρώπη να μην ακολουθήσει την ίδια τακτική)

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την τελευταία παράγραφο. Δεν ξέρω τι γίνετε εκεί πέρα αλλά εδώ μόνο αιώνες πίσω δεν μας γυρνάνε τέτοιες καταστάσεις.

Σημερινό "αλίευμα" από το Reddit σε post για την παραπάνω εκδήλωση που ακυρώθηκε. Βγήκε υποτιθέμενη αρχαιολόγος και είπε πως δέχεται συνεχείς παρενοχλήσεις στη δουλειά της από άντρες οικοδόμους. Και τόνισε ότι οι γυναίκες δεν δουλεύουν οικοδομή ΑΚΡΙΒΩΣ γι' αυτό το λόγο. Όχι γιατί είναι μία από τις επίπονες σωματικές εργασίες αλλά διότι υπάρχει παρενόχληση. Αυτή η γυναίκα που αν δεν είναι troll τα γράφει σοβαρά θεωρείς ότι ζει εδώ ή σε ένα συννεφάκι; Πότε δούλευαν οι γυναίκες σε οικοδομές; Ναι και η μάνα μου στο χωριό έβοσκε πρόβατα και μέχρι σήμερα μαζεύει ελιές. Αλλά οικοδομή; Εδώ δεν πάνε οι άντρες καλά καλά γιατί είναι τεράστιο αγγούρι και θα πάνε οι γυναίκες που εκ φύσεως είναι αδύναμες;

Μετά υπάρχει η ποσόστωση στις εκλογές. Αν είναι δυνατόν στην ύψιστη διαδικασία της δημοκρατίας που είναι οι εκλογές να υποχρεώνεται ο συνδυασμός να έχει ντε και καλά συγκεκριμένη σύνθεση. Είναι ή δεν είναι παράλογο; Να μην το πάω παραπέρα για τα χρήματα που ξοδεύονται σε επιτροπές και δεν ξέρω τι άλλο περί ισότητας.

Και τελευταίο για τις μειονότητες. Στη χώρα μας πόσα χρόνια έχουμε να ακούσουμε για "Αλβανό" εγκληματία; Πολλά χρόνια και μάλιστα τα τελευταία εγκλήματα είναι κυρίως "νύχτας". Έχουν ενσωματωθεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στην κοινωνία μας και όχι μόνο αυτό αλλά έχουν σταματήσει να κάνουν χειρωνακτικές εργασίες. Πχ υπάρχει έλλειψη "χεριών" για αγροτικές εργασίες διότι οι μεγάλοι έχουν αγοράσει κτήματα και ασχολούνται με αυτά και τα παιδιά τους σπουδάζουν. Όμως οι Ρομά να το γράψω κυριλάτα έχουν οργιάσει. Επειδή στην περιοχή μου πάντα είχαμε τους ξέρω και τους έχω ζήσει καθημερινά. Όμως βλέπεις στις ειδήσεις "Έλληνας σκότωσε τη γυναίκα του - Ημεδαπός σκότωσε τον αδερφό του". Εμείς οι "μπαλαμοί" είμαστε οι κακοί και πρέπει να στιγματιζόμαστε σαν εγκληματίες, βιαστές, πατριάρχες και δεν ξέρω τι άλλο. Οι Ρομά όχι. Είναι ευαίσθητη ομάδα. Πριν 2 χρόνια που τους κυνηγούσαν σε όλη την Αθήνα ξέρεις τι έγραφαν; Κακώς που συνέχισε η ΕΛΑΣ το κυνηγητό διότι θα μπορούσαν να έχουν σκοτώσει κανένα περαστικό. Κακώς γάζωσαν το αυτοκίνητο διότι μπορούσε η σφαίρα να εξοστρακιστεί. Δε θυμάμαι αν ήταν το ίδιο περιστατικό με κάποιον που έβαλε 20€ βενζίνη και έγραψαν ότι τον σκότωσαν γι' αυτό και ο βενζινάς έκανε μεγάλη φασαρία ενώ δε θα έπρεπε.

Εγώ μένω Άμφισσα και τις προάλλες στείλαμε 4 μπουμπούκια στην Αθήνα για "δουλειές".

Βλέπεις είμαστε φτωχή πόλη και τα μανάρια μου είπαν να πάνε αλλού να αναζητήσουν την τύχη τους.

• Like
Reactions: donk and SR-71
@koupa

Δεν έχεις καταλάβει τι έχει συμβεί εδώ πέρα μέσα σε 5 μέρες, και μάλλον κανείς μας δε μπορεί να διανοηθεί τι έχει να συμβεί μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Να σου πω μόνο τρία σκόρπια χθεσινά, αφαιρέθηκαν όλα τα βίντεο νοηματικής από τη σελίδα του Λευκού Οίκου (διότι ξέρετε καλά πως στο 3ο Ράιχ αντιμετωπίζονταν οι αναπηρίες), απαγορεύτηκε στις υγειονομικές υπηρεσίες (CDC, FDA κλπ) να βγάζουν ανακοινώσεις (γιατί όσο δεν υπάρχουν ανακοινώσεις, τότε μπορεί ο ηγέτης να ισχυρίζεται ότι νίκησε τις πανδημίες), και ετοιμάζεται να διαλυθεί η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (γιατί με την ύπαρξη της επιβεβαιώνεται η κλιματική αλλαγή που υποτίθεται δεν υπάρχει). Αυτά έγιναν πριν καλά καλά αρχίσει η θητεία.

Κατά τα άλλα, μάλλον συμφωνείς με αυτό που έγραψα, ότι οι υστερίες και οι παραλογισμοί βοήθησαν να έρθει στην επιφάνεια ένα τέρας που θα έπρεπε να έχει μείνει θαμμένο στη σπηλιά του δια παντός, και περίμενε την ευκαιρία να δραπετεύσει.

Σταματάω γιατί -δικό μου το φταίξιμο- πάμε σε πολιτικά.

@Maestro

Γι' αυτό στάθηκα σε συγκεκριμένα πράγματα. Ξέρω πως η κατάσταση εκεί είναι πολύπλοκη μιας που η κάθε πολιτεία είναι σχεδόν ξεχωριστό κράτος με άλλους νόμους. Διάβασα για το κέντρο καταστροφών αλλά όχι για τα υπόλοιπα.

Να πω την αλήθεια τα τελευταία χρόνια έχω πάψει να ελπίζω σε πολλά διότι κάποιες λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους. Μην το πάρεις προσωπικά για το "Ναζί" ή το "3ο Ράιχ" καθώς είμαι αρκετά χρόνια εδώ και έχω δει πως γράφει ο κάθε ένας.

Στέκομαι στην πλήρη ισοπέδωση της κοινωνίας μας σε σχέση με αυτό το κομμάτι. Ήταν μια από τις χειρότερες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας και η καλύτερα καταγεγραμμένη. Έχω διαβάσει αρκετά και μάλιστα έχω γνωρίσει προσωπικά 2 επιζώντες της περιοχής μου. Ο ένας μάλιστα είχε γράψει και βιβλίο σχετικά. Αντί αυτή η λέξη να ήταν απαγορευμένη την έχουμε κάνει καραμέλα.

Η ισοπέδωση λοιπόν έχει να κάνει στο ότι φτάσαμε σήμερα να κατηγορούμε τον koupa για Ναζί που θέλει να κοπούν τα επιδόματα στους Ρομά όταν καταδικάζονται. Και από το πολύ μπλα μπλα χάσαμε τη μπάλα μιας που βγαίνει ο Χ πολιτικός με εντελώς αμφιλεγόμενη ατζέντα και τον θεωρούμε φυσιολογικό.

Το ίδιο συμβαίνει παγκοσμίως. Σκοτώσαν πριν μερικά χρόνια στη Γαλλία τους Δημοσιογράφους του Charlie Hebdo και κάποιοι δεν καταδίκαζαν αλλά άρχιζαν τα μα και μου ότι προκαλούν. Στα δικά σας εκεί με το BLM και την υπόθεση του Winestein. Ισωπέδωση σε όλα. Κακοί Λευκοί και Άντρες. Πατριάρχες, φαλοκράτες και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν είναι λίγο λογικό να έρθει ο ΧΨΩ αμφιλεγόμενος πολιτικός αν τον εξομοιώνεις με τον γείτονα σου που το μόνο που θέλει είναι την ήσυχη γειτονιά του;

• Like
Reactions: donk
Θυμαμαι ..... πολλα πολλα χρονια πισω ....
φιλη της αδελφης μου, με ρωταει (πιωμενη), την κουβαλουσαμε σπιτι
"δεν παω σπιτι μου αν δεν μου πεις πως γουσταρεις την γυναικα" .....
Yποθετωντας οτι θα τα χει ξεχασει ολα μεχρι το πρωϊ ......

...... ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ .....

Αδερφη και φιλη (μαζι) : ...... ΑΝΤΕ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ! .......
(δεν ξεχασαν τιποτα, δεκαετιες μετα ...... επεσα εξω ...... big time)

Υπηρχαν τοσες αλλες λεξεις ....... "φαλλοκρατη, σεξιστη, διεφθαρμενε, κρετινε, ανωμαλε, εκφυλε, ζωο, βοδι, γονορροια, σιχαμα ......."
To φασιστας ΕΙΘΙΣΤΕ να το χρησιμοποιουμε για εθνικοιδεολογικο προσδιορισμο, για δεσποτισμο, για αυταρχικο πολιτευμα, για καταπιεση.
Στο σεξ, οταν ο ανδρας βαζει (με την θεληση της) την γυναικα στα τεσσερα ......... ειναι Μουσολινι ? Της αναιρει τον αυτοπροσδιορισμο ?
Κανει κατι που δεν θελει η ιδια ? Αυτη ..... που βρισκεται ? Ειναι παρουσα ? Της αρεσει ? Δεν της αρεσει ?

Ομως ολο αυτο (το εντελως κωμικο) το γραφω για κατι αλλο :
Τι απεγινε η ΑΡΧΙΚΗ ετυμολογικη στοχευση ? Μηπως οι λεξεις ........ κατεληξαν ποντικοπαγιδες για ασχετους και αδαεις ?
Γιατι αν πεις καποιον "σιχαμα" δεν ψαχνεται ιδιαιτερα ! Αν ομως τον πεις φασιστα ...... αρχιζει και ξυριζει μουστακια.
Μηπως παρολη την σοβαροτητα της, η λεξη φασιστας εφτασε να σημαινει ...... "ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ" ...... ?

Αρα .............................. παει, χαθηκε ΟΛΗ η κρισιμοτητα και σοβαροτητα του προσδιορισμου !

Last edited:
  • Like
Reactions: koupa

Ο Τραμπ απέλυσε 17 ανεξάρτητους γενικούς επιθεωρητές ομοσπονδιακών υπηρεσιών​

Και φαντάσου ότι κάποιους τους είχε διορίσει ο ίδιος στην προηγούμενη θητεία.

Ο Τραμπ απέλυσε 17 ανεξάρτητους γενικούς επιθεωρητές ομοσπονδιακών υπηρεσιών​

Και φαντάσου ότι κάποιους τους είχε διορίσει ο ίδιος στην προηγούμενη θητεία.
Kαλα ...... αν μου επιτρεπεις ......
μαλλον τους απελυσε για ολα τα αλλα ..... παρα για την πολυπολιτισμικη ευαισθησια τους.
(χρειαζομαστε περισσοτερη πληροφορηση επι του θεματος ........)

Πριν 30 χρόνια ο Καντονά κλώτσησε εκείνο τον οπαδό. Πότε ακούσατε ότι ήταν φασίστας και δεν ξέρω τι άλλο; Τα τελευταία χρόνια και μόνο. Δεν πάμε γήπεδο; Φυσικά και πάμε. Τι ακούγεται κάθε Κυριακή; Ύμνοι στον Ύψιστο και το Άξιον Εστί; Βρίζουν μανάδες, αδερφές και όχι μόνο. Τόσα χρόνια ήταν οπαδός. Ξαφνικά έγινε φασίστας επειδή είπε σε Γάλλο να πάει πίσω στη χώρα του. Και όλοι ξέρουμε την αγάπη μεταξύ των 2 αυτών λαών. Πόσο μάλλον ένας Άγγλος που γι' αυτούς το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Αν κάνετε μία αναζήτηση με παλαιότερες ημερομηνίες δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ η λέξη φασίστας. Μόνο χούλιγκαν.

Εγω εχω διαβασει κατι αλλο στους τοιχους (εδω στην Θεσσαλονικη) ..........

"Κλωτσια την Πατροτοξικοτητα" !

Το οποιο παιρνει ΣΒΑΡΝΑ ολους τους πατεραδες ? Πως μετριεται το pH ?
Ξερω εγω ................ πειτε μου ...............

Η αλήθεια είναι ότι αυτό προσωπικά δε με ενοχλεί, ειδικά στον γραπτό λόγο είναι και πιο εύκολο και άμεσο από τα o/η/οι.

Τελικά δεν μάθαμε ποτέ πως μεταφέρεται αυτό στον προφορικό λόγο.

Τελικά δεν μάθαμε ποτέ πως μεταφέρεται αυτό στον προφορικό λόγο.
Στον Ελληνικό δύσκολο έως αδύνατο. Απλά θα Ελληνοποιήσουμε κάποια άλλη ξένη λέξη κάποια στιγμή.

@koupa

Δεν έχεις καταλάβει τι έχει συμβεί εδώ πέρα μέσα σε 5 μέρες, και μάλλον κανείς μας δε μπορεί να διανοηθεί τι έχει να συμβεί μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Να σου πω μόνο τρία σκόρπια χθεσινά, αφαιρέθηκαν όλα τα βίντεο νοηματικής από τη σελίδα του Λευκού Οίκου (διότι ξέρετε καλά πως στο 3ο Ράιχ αντιμετωπίζονταν οι αναπηρίες), απαγορεύτηκε στις υγειονομικές υπηρεσίες (CDC, FDA κλπ) να βγάζουν ανακοινώσεις (γιατί όσο δεν υπάρχουν ανακοινώσεις, τότε μπορεί ο ηγέτης να ισχυρίζεται ότι νίκησε τις πανδημίες), και ετοιμάζεται να διαλυθεί η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (γιατί με την ύπαρξη της επιβεβαιώνεται η κλιματική αλλαγή που υποτίθεται δεν υπάρχει). Αυτά έγιναν πριν καλά καλά αρχίσει η θητεία.

Κατά τα άλλα, μάλλον συμφωνείς με αυτό που έγραψα, ότι οι υστερίες και οι παραλογισμοί βοήθησαν να έρθει στην επιφάνεια ένα τέρας που θα έπρεπε να έχει μείνει θαμμένο στη σπηλιά του δια παντός, και περίμενε την ευκαιρία να δραπετεύσει.

Σταματάω γιατί -δικό μου το φταίξιμο- πάμε σε πολιτικά.
Απλά θλίψη και αγωνία για το μέλλον...

• Like
Reactions: koupa
@koupa

Δεν έχεις καταλάβει τι έχει συμβεί εδώ πέρα μέσα σε 5 μέρες, και μάλλον κανείς μας δε μπορεί να διανοηθεί τι έχει να συμβεί μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Να σου πω μόνο τρία σκόρπια χθεσινά, αφαιρέθηκαν όλα τα βίντεο νοηματικής από τη σελίδα του Λευκού Οίκου (διότι ξέρετε καλά πως στο 3ο Ράιχ αντιμετωπίζονταν οι αναπηρίες)
Για τα υπόλοιπα που λες, δεν ξέρω, αλλά το παραπάνω δεν ισχύει (τουλάχιστον όχι ακόμα) και το να συγκρίνεις με το 3ο Ράιχ, είναι τουλάχιστον ατυχές. Ξέρουμε πολύ καλά τι είναι ο Τραμπ, αλλά μην τα μπερδεύουμε όλα. Αν μη τι άλλο, στο θέμα woke μάστιγα, είναι πρωτοπόρος στην αντίσταση. Δυστυχώς με τρομακτικά άσχημο τρόπο.

Πολύ ενδιαφέρον αν και δεν μπορώ να μην σχολιάσω τον click-bait τίτλο...Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι θεσπίστηκε κάποιος οργανισμός που είναι νομικό πρόσωπο και έχει την "ιδιοκτησία" του βουνού.

Πολύ ενδιαφέρον αν και δεν μπορώ να μην σχολιάσω τον click-bait τίτλο...Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω ότι θεσπίστηκε κάποιος οργανισμός που είναι νομικό πρόσωπο και έχει την "ιδιοκτησία" του βουνού.
Για όποιον ξέρει Αγγλικά https://www.rnz.co.nz/news/national...l-person-as-treaty-settlement-passes-into-law

Ουσιαστικά το Στέμμα, είχε κάνει "κατάσχεση" του βουνού και του πάρκου και είχε αλλάξει το όνομα. Οι ιθαγενείς, παλεύανε χρόνια για να το "απελευθερώσουν" και με αυτό το νομικό τρικ, δεν ανήκει σε κανέναν αλλά στον εαυτό του. Και να πω την αλήθεια, οποιοδήποτε μέρος στην Γη, ανήκει στον εαυτό του και όχι στα νομικά τρικ που έχουμε φτιάξει εμείς οι άνθρωποι.

Πάντως, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε στο παρόν νήμα.

Σορρυ 😄 ............ μου προξενουν γελωτα ολα αυτα. 😂
Ο νομικος πολιτισμος εχει φτασει σε τετοιο σημειο που ...... αυτοξεφτιλιζεται ?
Τον ειχα σε λιγο μεγαλυτερη εκτιμηση. Δηλαδη, διαχωρισμο φυσικων προσωπων απο νομικα προσωπα.
Στα φυσικα προσωπα εχουν ενταχθει και τα βουνα ? Η στα νομικα προσωπα ? Μπραβο μας 😌.....
ξεχωρισαμε την ηρα απο το σταρι (επιτελους, ηταν απαιτηση εγινε πραξη ... εδω και χιλιετιες).

Last edited:
Είδες που
Πάντως, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε στο παρόν νήμα.
Είδες που έχει σχέση με το νήμα;
Αν στην κουλτούρα των μαορί το βουνό θεωρείτε ζωντανός άνθρωπος, γιατί να μην μπορεί να θεωρείται τέτοιος από τη νομοθεσία της χώρας; Δεν ανήκει κια αυτό στο δικείωμα του προσδιορισμού της φυλής;

Ο λογος που ξεκινησα το νημα !
Για να καταλαβετε ΠΟΣΟ καλη χρηση των λεξεων γινεται απο την κυρια
(και αυτο που ελεγα παραπανω, οτι οι λεξεις ειναι οπλα, σφαιρες, πανω σε προβατοποιημενα μυαλα)
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝ ΕΓΡΑΦΕ ............ "THE FORCE IS NEITHER MALE OR FEMALE" .....
Αλλα ..... το μυνημα ειναι αλλο : κολλητες, μπειτε μεσα και αλωστε τα ολα ! Hijack the entire universe !
Αυτο δεν γινεται χωρις να παρει θεση ! Η κυρια που κατεστρεψε ενα απολυτα ικανοποιητικο universe
(δεν αναφερω καν ποσες γυναικες leading characters * εχει το universe, αλλα η κυρια .... ανακατευεται
βλεποντας ακομα και εναν αρσενικο Jedi master).

The Force is female.jpg

Δεν βαζω καν στην κουβεντα ..... ΓΙΑΤΙ ενα fan base απαγορευεται να παραμεινει male !
Ρωτηθηκε αυτο το fan base ? H ηρθε καποια και αποφασισε μονομερως ? Σε μια νυχτα ?
Aυτο δεν το βαζω στην κουβεντα. Ας μεινουμε στις λεξουλες ..... ως εχουν !

Ριχνοντας μια ματια σε προηγουμενες απαντησεις ........ ποσο μακρια πηγε το νημα !
Περιμενα να ληξει στι 5 σελιδες ...... και εφτασε στις 29. ΟΜΩΣ .... η πληγη και πικρα μου

..... ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ! 😞😔

* Princess Leia, Padme, Mon Mothma, Jyn Erso, Ahsoka ... μια μικρη λιστα απο αυτες.
Ισως τελικα το προβλημα να μην ειναι οι fans ..... κυρα Kathlyn !

Last edited:
Μακάρι η / το / whatever woke να ήταν το πρόβλημα των καιρών μας….

Σορρυ αλλα το γεγονός ότι έχουμε φτάσει να το αποκαλούμε μάστιγα δείχνει πόσο αποπροσανατολισμένοι είμαστε σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα αυτού του κόσμου….

Ζούμε πχ αυτα τα εφιαλτικά σενάρια με το κλίμα ή με τα Τεμπη (και δεν αναφέρομαι μόνο στο γεγονός αυτό καθαυτό αλλά στην, όπως φαίνεται από τη διαχείρησή του, σαπίλα ενός ολόκληρου κράτους και στην πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής) και καθόμαστε και ασχολούμαστε με την woke agenda…

Εμ με αυτά θέλουν να ασχολούμαστε (και ο Τραμπ εκεί δεν έριξε το φταίξιμο για το αεροπλάνο που έπεσε; κάτι / κάποιον μου θυμίζει σε σχέση με τα Τεμπη αυτο…) για να μην ασχολούμαστε με την ουσία (και να κάνουν ότι θέλουν)

Status
Not open for further replies.