Woke κουλτούρα, μάστιγα η πλουραλισμός ?

Status
Not open for further replies.
Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι του θέματος και του εν γένει κινήματος, ο καθένας έχει τα κριτήριά του. Δεν αρέσει σε όλους η jazz ή τα λαϊκά ή το heavy metal.
Nαι αλλά τα 80's και ο Μητροπάνος αρέσουν σε όλους.

• Haha
Reactions: SR-71
Συμφωνω απολυτα με οτι ειπε ο Maestro στην πρωτη σελιδα. Απο εκει και περα, λιγο προσοχη, διοτι ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ξεφευγει πολυ ασχημα τετοια κουβεντα.

• Like
Reactions: Kosh
Ο δυτικός πολιτισμός όπως συνηθίσαμε να τον λέμε έχει παρακμάσει. H woke agenda είναι αποτέλεσμα αυτής της παρακμής. Το χειρότερο δε είναι η επιβολή αυτής στους λαούς.
Αν δεν αντισταθούμε σ' αυτα που θέλουν να μας επιβάλλουν, το μέλλον θα γίνεται όλο και πιο δυσοίωνο για την ανθρωπότητα.

Προφητικό το παρακάτω απόσπασμα:
Η τέλεια δικτατορία θα έχει την εμφάνιση της δημοκρατίας. Μια φυλακή χωρίς τοίχους στην οποία οι κρατούμενοι δεν θα ονειρεύονται να δραπετεύσουν. Ένα σύστημα δουλείας όπου χάρη στην κατανάλωση και τη διασκέδαση, οι δούλοι θα αγαπήσουν τη δουλεία τους. Aldous Huxley

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Ιάσωνα και απλώς θα προσθέσω αυτό που θα πρέπει όλοι μας κάθε φορά να έχουμε υπ' όψη όταν έχουμε μπροστά μας θέματα τα οποία ψηλαφούμε προκειμένου να τα κατανοήσουμε. Την ερώτηση Cui bono? Δηλαδή ποιος επωφελείται;

Από κει και πέρα, για μένα δεν υπάρχουν ατομικά δικαιώματα έξω από τα συλλογικά ή για να το πω καλύτερα για να μπορέσει να σταθεί ένα δικαίωμα ατομικό, χρειάζεται να εξασφαλιστεί συλλογικά.

Την ερώτηση Cui bono? Δηλαδή ποιος επωφελείται;
Δώσε μου εμένα Κinder Bueno και ασπάζομαι όποια κουλτούρα θέλεις.......

Last edited:
Εγώ διαφωνώ, τι πάει να πει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό; Δηλαδή μπορεί ο άλλος να λέει πως είναι ουδέτερο; Επειδή έτσι γουστάρει; Μήπως έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστεί ως αγελάδα ή σκύλος ίσως;
Τα πράγματα είναι απλά, είτε είσαι ΧΥ και είσαι αρσενικό είτε ΧΧ και είσαι θηλυκό. Κάτι άλλο δεν υπάρχει. Σεξουαλικά τι θα κάνει δε με ενδιαφέρει, ας κάνει ότι θέλει. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Έχω πρόβλημα όμως να διδάσκονται τα παιδιά για γονέας 1 και γονέας 2, οικογένεια είναι ένα αρσενικό και ένα θηλυκό με στόχο την διαιώνιση του είδους. ΧΥ με ΧΥ και ΧΧ με ΧΧ δε γενάνε, πως να το κάνουμε τώρα δηλαδή. Δε θα διδάσκουμε την εξαίρεση της εξαίρεσης.
Φτάσαμε να είναι κατακριτέο να λέμε τα βύσματα male και female! Αντί το θέμα να είναι αυτοί οι άνθρωποι που είναι μια ελάχιστη μειοψηφία να έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις μέσα στη κοινωνία - κράτος, να πρέπει να επιβάλλουμε το μη προσδιορισμό ως πατέρας - μητέρα, αρσενικό - θηλυκό σε όλους τους υπόλοιπους! Ε όχι, αυτό είναι παράνοια.
Το γιατί συμβαίνουν όλα αυτά αναφέρθηκε ήδη. Να ασχολείται ο λαός με ανοησίες αντί να ασχολείται με τις πραγματικές ανισότητες.

Δώσε μου εμένα Κinder Bueno και ασπάζομαι όποια κουλτούρα θέλεις.......

Θέλει λίγο προσοχή το Kinder που σημαίνει παιδιά παρεμπιπτόντως, ειδικά με τα «αβγά»... ;)

Είναι σίγουρο ότι ο δικαιωματισμός χρησιμοποιείται ως ανάχωμα για να στραφεί η προσοχή αλλού από άλλα ζητήματα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τα δικαιώματα και πως αυτά δεν θα πρέπει να προστατεύονται. Έτερον εκάτερον.

Αν είναι οντως έτσι, δηλαδή αν τελικά μας ενοχλούν 3 λεπτά μια γυναίκας με μούσια σε 4 ώρες τελετής, τότε αυτό είναι μια απόδειξη ότι υπάρχει όντως θέμα.
Οχι βεβαια.
Το θεμα δεν ειναι ο προσδιορισμος (ποτε δεν ηταν).
Το θεμα ειναι η αισθητικη και μαλιστα σε παγκοσμια προβολη.
ΕΚΕΙ και μονο ΕΚΕΙ ...... υπαρχει θεμα ! Ειναι τιμιο και ειλικρινες
να μην βολευομαστε πισω απο πολιτικους κορεξιονισμους για να
μπορουμε να λεμε "αυτο δεν μου αρεσε ως αισθητικη, δεν θελω να το ξαναδω".

Εκτος αν υπαρχει προβλημα ....... με την ΕΠΙΛΟΓΗ κατα ατομο.
Εχουμε δικαιωμα να επιλεγουμε το μπλε και οχι ολη την παλεττα ?
ΜΟΝΟ ..... το ΜΠΛΕ ! Την επομενη φορα λοιπον, δημοψηφισμα !
Φυσικα, καμια παγκοσμια ομοσπονδια δεν προκειται να μας ρωτησει.
Καποιοι ελαχιστοι θα επιλεξουν αισθητικη για μας. Αυτο, ειναι προβλημα.
Για τετοιο event !

Last edited:
Κάποια ποστ θρησκευτικού περιεχομένου διαγράφηκαν. Υπενθυμίζω ότι τέτοιες συζητήσεις απαγορεύονται εκ του κανονισμού. Παρακαλώ να μην επανέλθετε, όποιος το κάνει θα του επιβληθεί ολιγοήμερος αποκλεισμός και σε περίπτωση υποτροπής πολυήμερος.

Τα πράγματα είναι απλά, είτε είσαι ΧΥ και είσαι αρσενικό είτε ΧΧ και είσαι θηλυκό. Κάτι άλλο δεν υπάρχει.
Έλα που όμως υπάρχουν και αρσενικά 46ΧΧ. Και πλήρως αρρενοποιημένα εξωτερικά μάλιστα. Εδώ τι λέμε; Αφήνουμε να επιλέξει κοινωνικό φύλο και ρόλο φύλου;
Όπως αντίστοιχα υπάρχουν και κορίτσια 46ΧΥ.
Εννοείται βέβαια πως γονιμότητα δεν υπάρχει...

Και γιατί πρέπει να τον βλέπω αυτόν με τα μούσια και το γυναικείο φόρεμα;;
Χέστηκα ότι και αν είναι..!
Ισότιμος με τον άλλον τον φυσιολογικό;;
Μα είναι!!
Τι θέλουν να περάσουν;; Ότι υπάρχουν και αυτοί;;
Το ξέρουμε!! Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.
Γιατί πρέπει να μου ζαλίζουν τα ούμπαλα με αυτούς;;;

• Haha
  • Like
Reactions: donk and SR-71
για να τα βαλουμε σε σειρα...
αλλο η σεξουαλικη προτιμηση, κ αλλο η ταυτοτητα φυλου η αφυλου...
οι σεξουαλικες σχεσεις μεταξυ ομοφυλων , υπαρχουν απο την αρχαιοτητα...

η θεωρια οτι το φυλο ειναι κοινωνικη κατασκευη, κ οχι βιολογικο χαρακτηριστικο συνιστα αρνηση της αντικειμενικης πραγματικοτητας...κ δεν μπορει να σταθει απεναντι στην διαλεκτικη--ειτε διαλεκτικο υλισμο, ειτε διαλεκτικο ιδεαλισμο..στην διακεκτικη κυριαρχη ο νους, στην woke ατζεντα το αισθανομαι, βιωνω, νιωθω, πιστευω, η θεωρια/αφηγημα της λεγομενης συναισθηματικης νοημοσυνης,
κ φτανουμε στην αυτοαναιρεση, οπου το ιδιο ατομο που λεει οτι δεν υπαρχουν φυλα-ειναι κοινωνικη κατασκευη, ταυτοχρονως να αυτοπροσδιοριζεται ως τρανσ γυναικα η τρανς ανδρας ητοι επανερχεται στον δυισμο που βασει αρχης τον απορριπτει..

δυσφορια φυλου...εχει λαβει διαστασεις επιδημιας....πολυ θολη η εννοια κ απο ψυχιατρικης πλευρας κ ορισμου...
ιατρικως η δυσφορια φυλου υπαρχει σε πολυ μικρα πσοστα κατα την εφηβεια, συμφωνα με την κλασσικη ιατρικη-που στην συντριπτικη πλειοψηφια. παρερχεται αφ εαυτης..τα τρομακτικα ποσοστα που παρατηρουνται ειναι προιον επιδρασης του περιβαλλοντος κ της ωμης προπαγανδας..απο την σχολικη ηλικια πλεον, απο το δημοτικο.. ..αιφνιδιως λες κ τσιμπησε μυγα τις ηπα κ καποιες δυτιικες χωρες , τα ποσοστα της gen z-18-27 δινουν για τους αντρες 22,3 λοατκι, κ για γυναικες 25-30 τα εκατο...το 2017 τα ποσοστα ηταν τα μισα..κ υπαρχει φυσικα πληρης αναντιστοιχια στον εκτος δυσης/ηπα πληθυσμο......αρα?

.το τραγικον εδω ειναι η τασις να μικραινει οσο γινεται πιο πολυ η ηλικια φυλομεταβασης--ητοι αναστολη της εφηβειας, ορμονοθεραπεια, κ χειρουργικες επεμβασεις, προ των 16 ετων κ ει δυνατον αμα τη εναρξει της εφηβειας με την λογικη της ''πρωιμης παρεμβασης''.στην δυσφορια φυλου επιλεγεται κ προτεινεται πλεον μια κ μονη οδος..αμεσος φυλομεταβαση..ψυχαναλυση,ψυχοθεραπειες , για ευλογο διαστημα εως οτου ενα ατομο που αμφιταλαντευται να βρει τι θελει, κλπ κλπ εχουν πεταχθει στον καλαθο των αχρηστων . και εδω ιπαρχει τεραστιον ζητημα, διοτι με μια απλη διαγνωση ενος παιδοψυχιατρου σε ενα παιδι 13-14 η κ 16 ετων, σε μια συνεδρια διαρκειας 1 ωρας μπαινει η 'διαγνωση'' της 'δυσφοριας φυλου'', παιρνονται οι αποφασεις, κ απο κει κ περα δεν υπαρχει γυρισμος..τρομακτικο...σεβομαι τις αποφασεις ενηλικων, οποιες κ αν ειναι, αλλα σε παιδια αλλαζουν τα γραμματα..για να μην λογαριασω οτι η δυσφορια φυλου στις περισσοτερες φορες δεν ειναι απο μονη της αλλα μερος περισοτερων κ γενικοτερων προβληματων...εκει πειθεται το ατομον οτι η αιτια ολων των προβληματων ειναι η δυσφορια φυλου, κ οχι η πραγματικοτης οτι η δυσφορια φυλου ειναι εν μερος του ολου..κ αρα αν προχωρησουν σε φυλομεταβαση, ολα τα προβληματα τους θα λυθουν ως δια μαγειας..και φυσικα ανθρακες ο θησαυρος..

παρενθεση..θυμηθηκα τις μαζικες προληπτικες εκτομες στηθους των γυναικων που εισαν λαβει διαστασεις επιδημιας στις ηπα

ο παραλογισμος που αρνειται σε παιδι να καπνισει τσιγαρο -νομικως, η να πιει αλκοολ-νομικως, η να κυκλοφορει εξω μετα απο καποια ωρα την νυκτα-νομικως, η να ψηφιζει-νομικως, επιτρεπει την φυλομεταβαση, ακομη κ με διαφωνια των γονεων..προς τα εκει τεινουν τα πραγματα..

μια πολιτικη παρατηρηση...οι ηπα πλεον εχουν τεραστια εσωτερικα κοινωνικα προβληματα που θελουν να τα κανουν εξαγωγη..
ειναι γνωστο το εκτελεστικο διαταγμα, που υπεγραψε ο biden, κ που υποχρεωνει μηχανισμους των ηπα να ελεγχουν την νομοθεσια για την κοινοτητα λοατκι ολων των χωρων της υφηλιου, την υποχρεωση να συντασουν ετησιες εκθεσεις, κ την δυνατοτητα του αμερικανικου κρατους, να επιβαλλει κυρωσεις-γι αυτο τον λογο- σε οσα κρατη δεν συμορφωνονται

οταν βρω χρονο θα συνεχισω με τις υπολοιπες συνιστωσες του 4πτυχου της woke ατζεντας, ητοι cancel culture, ακραιος δικαιωματισμος, οικογενεια , κπλην του φυλου που ηδη εχω γραψει...κ την σχεση τους με τον νεο-καπιταλισμο

Last edited:
Νομίζω πάντως το θέμα που ενοχλεί όλους μας δεν είναι το τι κάνουν στο κρεβάτι τους αυτοί οι άνθρωποι άλλα η υπερπροβολή που παίρνουν ειδικά άτομα που με την εμφάνιση τους είναι ξεκάθαρο ότι το κάνουν για να προκαλούν.
Προσωπικά στηρίζω τα δικαιώματα τους, στηρίζω και την υιοθεσία παιδιών (δεν κάνουν καλούς γονείς μόνο αν είναι αρσενικό και θηλυκό, μακάρι να ήταν τόσο απλό), άλλα με κουράζει να βλέπω συνεχώς παντού στα Media μουσάτους, άντρες με φορεματάκια σε σημείο αηδείας κλπ...οι πιο πολλοί ομοφυλόφιλοι είναι απλοί φυσιολογικοί άνθρωποι, γιατί πρέπει να προβάλουμε συνεχώς τις ακραίες περιπτώσεις?

Προς όσους εδώ μέσα, αλλά και γενικότερα στην κοινωνία μας, υιοθετούν ακραίες απόψεις, θα ήθελα απλά να έχουν ένα πράγμα στο πίσω μέρος του μυαλού τους.
Θα είχαν την ίδια άποψη αν το παιδί τους ανήκε σε μια από αυτές τις ομάδες; Αν υπέφερε στη ζωή του από καφρους που το κορόιδευαν ή χειροδικούσαν εναντίον του;

Και επειδή ξέρω ότι εδώ μέσα αρκετοί είναι στα -ηντα όποτε δεν τους συγκινεί αυτό, επειδή έχουν ήδη μεγάλα παιδιά. Ας το πάμε μια γενιά παραπέρα, στα εγγόνια τους.

Δυστυχως Deneb ........... ο θεμελιος λιθος μπηκε to 1994.

"JUNIOR is a contender for Arnold Schwarzenegger's worst film,
a spectacularly ill-conceived comedy in which the action star plays
a research scientist who falls pregnant thanks to some pioneering treatment."

Οποτε τι λες να δρεπουμε σημερα ? Το γραψα παραπανω, το προβλημα
εντοπιζεται ΠΑΝΤΑ στους γονεις (βιολογικους) και τα παιδια τους και τωρα
οι δεινοπαθησαντες γονοι μεγαλωσαν και θελουν να παρουν το αιμα τους πισω.
Δηλαδη να τορπιλησουν ΚΑΘΕ φυσιολογικη οικογενεια μεσω καθε media event.
Γιατι στην δικη τους βιωματικη διαδρομη .... ΔΕΝ υπαρχει φυσιολογικη οικογενεια !

• Like
Reactions: Deneb
Να γράψω τη χαζομάρα μου.

Θεωρώ πως σωστά έχει αναφερθεί το γεγονός ότι υπήρχε καταπίεση και όχι απλή αλλά τις περισσότερες φορές ειδικά στους άντρες υπήρχε και ξύλο έως θάνατος λόγω κοινωνικής θέσης σαν "ισχυρού". Οι γυναίκες ήταν λίγο πιο τυχερές αλλά όχι τόσο όσο νομίζουμε διότι και εκεί τις πάντρευαν με το ζόρι και όχι στο καλύτερο περιβάλλον καθώς κοίταζαν να τις ξεφορτωθούν από ντροπή.

ΑΛΛΑ σήμερα φτάσαμε στο άλλο άκρο. Αντί να κοιτάξουμε τα ίσα δικαιώματα φωνάζουμε για το αν ο Χ έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού σαν "σαλαμάνδρα". Περάσαμε από τον γάμο και τα κληρονομικά δικαιώματα και πήγαμε στου "διαβόλου τη μάνα". Έχει στηθεί μια τεράστια "δεν ξέρω τι" για το πως θα πρέπει να αναφερόμαστε στον άλλον. Βλέπεις τον "Σπύρο Καλογήρου" και σκέφτεσαι αν θα πρέπει να τον πεις "κύριε" ή "κυρία" ή "κύρι@" που τα πιάνει όλα. Το βλέπω στο Reddit κυρίως που γράφει ο ΧΨΩ και αποκάτω του γράφουν τέτοιες ηλιθιότητες μην τάχα μου προσβληθεί και του κάνει αναφορά και ban.

Επίσης υπάρχει και το άλλο με την "ελευθερία". Σε χώρες της Δύσης εδώ και χρόνια ξεκινάνε ήδη φυλομετάβαση σε νέα παιδιά που ΔΕΝ έχουν περάσει εφηβεία. Απλά και μόνο επειδή "έτσι". Φυσικά τα αποτελέσματα τα φαντάζεστε με τα όποια ψυχολογικά. Πόσοι από εμάς δεν είχαμε αγόρια στο σχολείο που τα κοροϊδεύαμε; Ή κορίτσια. Πχ τον καλύτερο μου φίλο τον φώναζαν "Μαντόνα" καθώς είχε ροδαλά μάγουλα και ήταν πολύ ήσυχος. Έχει γίνει ένας πολύ όμορφος άντρας που καίει καρδιές. Άντε αυτόν τώρα να τον έβαζαν σε τέτοιες καταστάσεις. Θα είχε αυτοκτονήσει καθώς οι όποιες ορμόνες ήρθαν αργότερα.

Η κοινοτητα ΛΟΑΤΚΙ χρησιμοποιειται ως μοχλος.
Μονο που δεν ξερουμε σε τι θα χρησιμευσει αυτος ο μοχλος (και ποτε).
Ουτε ξερουμε απο ποιους εχει στηθει και θα χρησιμοποιηθει ο μοχλος.
Το μονο που ξερουμε ειναι οτι η ΛΟΑΤΚΙ κοινοτητα ποτε δεν ηταν τοσο
προβεβλημενη οσο ειναι τωρα. Και φυσικα αναφερομαι στον δυτικο κοσμο.

Φανταζει σαν σεναριο συνομωσιας ? ΝΑΙ ..... ολα αυτο δειχνουν !

Last edited:
  • Like
Reactions: cochise and Deneb
Bασικα ......... εγω, ενα απηλαγμενο απο woke ατζεντες Star Wars προσδοκουσα ! ☺️😙😚😋
Πως εμπλεξα τον εαυτο μου, εδω μεσα ? :whistle::giggle: Ας ειναι .... θα το περπατησουμε και αυτο ! :)

η θεωρια οτι το φυλο ειναι κοινωνικη κατασκευη, κ οχι βιολογικο χαρακτηριστικο συνιστα αρνηση της αντικειμενικης πραγματικοτητας...κ δεν μπορει να σταθει απεναντι στην διαλεκτικη--ειτε διαλεκτικο υλισμο, ειτε διαλεκτικο ιδεαλισμο..στην διακεκτικη κυριαρχη ο νους, στην woke ατζεντα το αισθανομαι, βιωνω, νιωθω, πιστευω, η θεωρια/αφηγημα της λεγομενης συναισθηματικης νοημοσυνης,
κ φτανουμε στην αυτοαναιρεση, οπου το ιδιο ατομο που λεει οτι δεν υπαρχουν φυλα-ειναι κοινωνικη κατασκευη, ταυτοχρονως να αυτοπροσδιοριζεται ως τρανσ γυναικα η τρανς ανδρας ητοι επανερχεται στον δυισμο που βασει αρχης τον απορριπτει..

Βάσει αυτού που γράφεις, θεωρείς ότι ένας παράγοντας μπορεί να είναι και η στροφή των κοινωνιών περισσότερο προς τον ατομικισμό που προβάλει το εγώ μπροστά από το εμείς, ως ένα παράγωγο του νεοκαπιταλισμού (που γράφεις πιο κάτω απλώς δεν το συμπεριέλαβα στην παράθεση) ;

• Like
Reactions: Deneb
Η κοινοτητα ΛΟΑΤΚΙ χρησιμοποιειται ως μοχλος.
Μονο που δεν ξερουμε σε τι θα χρησιμευσει αυτος ο μοχλος (και ποτε).
Ουτε ξερουμε απο ποιους εχει στηθει και θα χρησιμοποιηθει ο μοχλος.
Το μονο που ξερουμε ειναι οτι η ΛΟΑΤΚΙ κοινοτητα ποτε δεν ηταν τοσο
προβεβλημενη οσο ειναι τωρα. Και φυσικα αναφερομαι ΜΟΝΟ στον δυτικο κοσμο.

Φανταζει σαν σεναριο συνομωσιας ? ΝΑΙ ..... ολα αυτο δειχνουν !
θα το ελεγα λιγο διαφορετικα....ισως οχι ακριβως σεναριο συνομωσιας, αλλα πολιτικη συγκεκριμενων ελιτ με συγκεκριμενους στοχους με σκοπον το ιδιον αυτων οφελος....η αναγκη κ το οφελος κινει την ιστορια,,,,την woke ατζεντα την κινει κ δια-κινει το οφελος , η κονομα κ η εξουσια..κ φυσικα την χρησιμοποιει ως μοχλο

Status
Not open for further replies.