Woke κουλτούρα, μάστιγα η πλουραλισμός ?

Status
Not open for further replies.
και σκέφτεσαι αν θα πρέπει να τον πεις "κύριε" ή "κυρία" ή "κύρι@" που τα πιάνει όλα.

Εδώ υπάρχει και ένα πρακτικό θεματάκι. Πως στα κομμάτια μεταφέρεται το @ στον προφορικό λόγο; Εντάξει στον γραπτό, εύκολο. Άμα θες να το πεις πως το λες; Στα Ελληνικά εννοώ. Στα Αγγλικά δεν υπάρχει πρόβλημα.

• Like
Reactions: koupa
Βάσει αυτού που γράφεις, θεωρείς ότι ένας παράγοντας μπορεί να είναι και η στροφή των κοινωνιών περισσότερο προς τον ατομικισμό που προβάλει το εγώ μπροστά από το εμείς, ως ένα παράγωγο του νεοκαπιταλισμού (που γράφεις πιο κάτω απλώς δεν το συμπεριέλαβα στην παράθεση) ;
σαφεστατα ναι....ο ατομικισμος, το ατομο πανω απ ολους κ ολα...που λειτουργει πλεον οχι στην βαση της συλλογικοτητας, αλλα του εγω...που πλεον το εγω, με την δυνατοτητα της επιστημης, το βλεπει κ λιγο θεουλης...ειμαι οτι θελω κ αισθανομαι , κανω οτι θελω κ αισθανομαι, αλλαζω οπως θελω κ αισθανομαι, κοντρα κ στους νομους της φυσης κ της βιολογιας...σημερα ειμαι τρανς, αυριο γυναικα, μεθαυριο αντρας, κ μετα αφυλο ον..
το άτομο μπορεί, πλέον, να κατασκευάζει σαν μικρός Θεός (κατά Harrari) την δική του φυσική πραγματικότητα, πέρα από τους νόμους της φύσης και του σύμπαντος και να επαναγεννάται ως μετα-άνθρωπος
κατα την γνωμη μου συνιστα υβρι με την αρχαιοελληνικη σημασια του ορου...οι ανθρωποι, ο θεος-αν υπαρχει συγχωρουν ...η φυση, οι νομοι της φυσικης κ της βιολογιας ειναι αμειλικτοι κ δεν εχουν ελεος για κανεναν

ειμαστε αυτοι που ειμαστε, κ χρειασθηκαν γι αυτο , 14 δις χρονια για να γινουμε, με η χωρις το χερι του θεου , σ αυτο...βλεπω μεγαλη αλαζονια

• Like
Reactions: athlon6401
Εδώ υπάρχει και ένα πρακτικό θεματάκι. Πως στα κομμάτια μεταφέρεται το @ στον προφορικό λόγο; Εντάξει στον γραπτό, εύκολο. Άμα θες να το πεις πως το λες; Στα Ελληνικά εννοώ. Στα Αγγλικά δεν υπάρχει πρόβλημα.

Άντε ντε. Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Στο μεταξύ όσους gay ή λεσβίες έχω γνωρίσει κανείς τους δεν έχει αρνηθεί το γεννετήσιο φύλο του. Ο "Κώστας" και Η "Γεωργία". Και αναφέρομαι σε ανοιχτά ομοφυλόφυλους με δεσμό και συγκατοίκηση. Όχι κρυφές καταστάσεις.

• Like
Reactions: Deneb
Έλα που όμως υπάρχουν και αρσενικά 46ΧΧ. Και πλήρως αρρενοποιημένα εξωτερικά μάλιστα. Εδώ τι λέμε; Αφήνουμε να επιλέξει κοινωνικό φύλο και ρόλο φύλου;
Όπως αντίστοιχα υπάρχουν και κορίτσια 46ΧΥ.
Εννοείται βέβαια πως γονιμότητα δεν υπάρχει...
Σε τι ποσοστό; Διαβάζω για 1 στους 20.000 για το 46ΧΧ. Μιλάμε για χρωμοσωμική ανωμαλία σε αυτή τη περίπτωση. Δε γίνεται να το ορίζουμε σαν άλλο φύλο. Είναι ανωμαλία.

• Like
θα το ελεγα λιγο διαφορετικα....ισως οχι ακριβως σεναριο συνομωσιας, αλλα πολιτικη συγκεκριμενων ελιτ με συγκεκριμενους στοχους με σκοπον το ιδιον αυτων οφελος....η αναγκη κ το οφελος κινει την ιστορια,,,,την woke ατζεντα την κινει κ δια-κινει το οφελος , η κονομα κ η εξουσια..κ φυσικα την χρησιμοποιει ως μοχλο
Aπο την στιγμη που η συντριπτικη πλειοψηφια (πιθανοι αγοραστες) ειναι straight
τα διαφυγοντα κερδη για αυτες τις ελιτ ...... ειναι τεραστια (και σιγουρα σημαντικα).
Οποτε εμμενω .... ΔΕΝ ειναι το οικονομικο ωφελος (κονομα) η κυρια στοχευση τους.

• Like
Οχι βεβαια.
Το θεμα δεν ειναι ο προσδιορισμος (ποτε δεν ηταν).
Το θεμα ειναι η αισθητικη και μαλιστα σε παγκοσμια προβολη.
ΕΚΕΙ και μονο ΕΚΕΙ ...... υπαρχει θεμα ! Ειναι τιμιο και ειλικρινες
να μην κρυβομαστε πισω απο πολιτικους κορεξιονισμους και να
μπορουμε να λεμε "αυτο δεν μου αρεσε ως αισθητικη, δεν θελω να το ξαναδω".

Εκτος αν υπαρχει προβλημα ....... με την ΕΠΙΛΟΓΗ κατα ατομο.
Εχουμε δικαιωμα να επιλεγουμε το μπλε και οχι ολη την παλεττα ?
ΜΟΝΟ ..... το ΜΠΛΕ ! Την επομενη φορα λοιπον, δημοψηφισμα !
Φυσικα, καμια παγκοσμια ομοσπονδια δεν προκειται να μας ρωτησει.
Καποιοι ελαχιστοι θα επιλεξουν αισθητικη για μας. Αυτο, ειναι προβλημα.
Για τετοιο event !
Βρε κάλε μου άνθρωπε… ποιανού να του αρέσει η αισθητική; Εμένα; Εσένα; Του Μακρον; Του καλλιτεχνικού διευθυντή της τελετής; Μηπως πρέπει τελικά να έχει κάτι για όλους; Για τη Γαλλία μιλάμε, μια κοινωνία που είναι από τη φύση της πολύχρωμη, όποτε βρήκε μια στιγμή στην τελετή της και το χώρεσε κι αυτό.

• Like
Reactions: avpap
Βρε κάλε μου άνθρωπε… ποιανού να του αρέσει η αισθητική; Εμένα; Εσένα; Του Μακρον; Του καλλιτεχνικού διευθυντή της τελετής; Μηπως πρέπει τελικά να έχει κάτι για όλους; Για τη Γαλλία μιλάμε, μια κοινωνία που είναι από τη φύση της πολύχρωμη, όποτε βρήκε μια στιγμή στην τελετή της και το χώρεσε κι αυτό.
Ιασωνα, η αισθητικη ειναι ακρως υποκειμενικη, ΝΑΙ.
Ομως ταυτοχρονα υπαρχει ΚΑΙ αισθητικη που ελκει τους περισσοτερους (και οχι τους λιγοτερους).
Οσο οξυμωρο και αν ακουγεται ...... υφιστανται και τα δυο ! Μην ανακαλυπτουμε τον τροχο.

Οι Μούσες της Χουτσιτάν:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ντοκυμαντέρ, 2007.

Σύμφωνα με το μύθο, ο Θεός ανέθεσε στον Άγιο Βισέντε ένα δύσκολο καθήκον. Στην πλάτη του κουβαλούσε ένα σακίδιο γεμάτο με Μούσες και έπρεπε να αφήσει μία σε κάθε πόλη του βασιλείου των Ζαποτέκων.
Όταν όμως ο Άγιος έφτασε στη Χουσιτάν, παραπάτησε, σκόνταψε και όλες οι Μούσες που είχε στο τσουβάλι του, του έπεσαν εκεί. Από τότε η πόλη αυτή του Νοτιοανατολικού Μεξικού γνωρίζει μια απρόσμενη, όχι μόνο για το Μεξικό αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, σεξουαλική απελευθέρωση.
Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες που το επιθυμούν, κυκλοφορούν ντυμένοι γυναίκες, και ζουν μια ζωή μέσες-άκρες όμοια με αυτή των ετεροφυλόφιλων συμπολιτών τους. Στη Χουσιτάν οι Μούσες που κυκλοφορούν στο δρόμο όχι μόνο δεν κρύβουν, αλλά προβάλλουν με κάθε τρόπο την διαφορετικότητά τους. Κι οι συμπολίτες τους, απλά συνεχίζουν το δρόμο τους, χωρίς το θέαμα ενός άντρα που είναι ντυμένος, χτενισμένος και βαμμένος σαν γυναίκα να τους εντυπωσιάζει, να τους προκαλεί ή να τους κάνει να δυσφορούν. Οι ίδιοι(ες) λένε ότι ανήκουν στην κοινότητα των «ατρόμητων», «αυτών που δεν φοβούνται τον θάνατο» και κάθε χρόνο γιορτάζουν την επιθυμία τους και τη χαρά τους να είναι γυναίκες σε μια γιορτή στην οποία συμμετέχει ολόκληρη η πόλη…

Καπου πρεπει να τεθει μια διαχωριστικη γραμμη αναμεσα στον αυτοπροσδιορισμο και την αισθητικη.
Τα περισσοτερα ποστ (μεχρι στιγμης) αναφερονται στον αυτοπροσδιορισμο. Ο θεματογραφος :cool:
ξεκαθαρισε οτι αυτος ειναι κατοχυρωμενος και αναντιρρητος. Οποτε ..... ποτε ακριβως θα μιλησουμε
για την παρακμιακη αισθητικη της Woke ατζεντας ? Οπως αυτη προβαλλεται στα μηντια, στην 7η τεχνη
αλλα και σε παγκοσμια events οπως οι ΟΑ ? Προσβαλεται κανενος η αισθητικη ...... η μονο η δικη μου ?

Mετανοω για κατι που δεν εκανα : αφου η στατιστικη ειναι ΤΟ εργαλειο για πλυθησμιακες ερευνες,
ΩΦΕΙΛΑ να ειχα κανει Poll στην αρχη. Ομως δεν το σκεφτηκα (τοτε) .... ισως γιατι δεν μπορουσα να
μαντεψω προς τα που θα παει η κουβεντα (αυτονοητα)

Last edited:
Και γιατί η αισθητική πρέπει να γίνει μέγα θέμα βρε Μάνο;;
Αλλάζεις κανάλι και γειά σας.....
Η αισθητική στην έναρξη των ΟΑ είναι το θέμα;;
Ένας σωρός από αηδίες αθλήματα στον βωμό του χρήματος μας πασάρουν και είναι όλοι happy......

Καπου πρεπει να τεθει μια διαχωριστικη γραμμη αναμεσα στον αυτοπροσδιορισμο και την αισθητικη.
Τα περισσοτερα ποστ (μεχρι στιγμης) αναφερονται στον αυτοπροσδιορισμο. Ο θεματογραφος :cool:
ξεκαθαρισε οτι αυτος ειναι κατοχυρωμενος και αναντιρρητος. Οποτε ..... ποτε ακριβως θα μιλησουμε
για την παρακμιακη αισθητικη της Woke ατζεντας ? Οπως αυτη προβαλλεται στα μηντια, στην 7η τεχνη
αλλα και σε παγκοσμια events οπως οι ΟΑ ? Προσβαλεται κανενος η αισθητικη ...... η μονο η δικη μου ?

Mετανοω για κατι που δεν εκανα : αφου η στατιστικη ειναι ΤΟ εργαλειο για πλυθησμιακες ερευνες,
ΩΦΕΙΛΑ να ειχα κανει Poll στην αρχη. Ομως δεν το σκεφτηκα (τοτε) .... ισως γιατι δεν μπορουσα να
μαντεψω προς τα που θα παει η κουβεντα (αυτονοητα)
Αισθητική είναι ο κλάδος της φιλοσοφίας που ασχολείται με τον ορισμό του ωραίου και αν μπορεί καταρχάς να υπάρξει ορισμός για το τι είναι ωραίο, αλλά και σε τι χρησιμεύει ένας τέτοιος ορισμός. Ο όρος εισήχθη για πρώτη φορά από τον γερμανό φιλόσοφο Αλεξάντερ Γκότλιμπ Μπαουμγκάρτεν, ο οποίος με το έργο του συνέβαλε στο να αναγνωριστεί η αισθητική σαν ξεχωριστός φιλοσοφικός κλάδος. Ο όρος ‘αισθητική’ παράγεται από την ‘αίσθηση’, την εμπειρία που προσλαμβάνουμε μέσω των αισθήσεων. Παρά το γεγονός ότι η Αισθητική, η περί το καλόν, ήτοι η περί το κάλλος συζήτηση, αποτελεί σήμερα το τέταρτο στοιχειώδες τμήμα της Φιλοσοφίας μετά την Ηθική, τη Γνωσιολογία και τη Μεταφυσική, εντούτοις σπάνια απασχόλησε αυτοτελώς τους φιλοσόφους.

Toυτέστιν βλέπουμε στην σειρά Παραλια της ΕΡΤ ο δήμαρχος κάνε γλωσόφιλλα με τον gay, και αυτό ας πουμε μας ενοχλεί που πρέπει υποχρεωτικά κάθε σειρά κάθε ταινία καθε τραγουδι κάθε εκδηλωση να έχει και homesexual και woke αναφορές ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Αυτό όμως δεν είναι θέμα αισθητικό.

Αλλά γιατί μας ενοχλεί; γιατί έτσι έχει προγραματιστεί το συνειδητό και το ασυνειδητο μας κατα την διάρκεια της ζωής μας. Ανακατεύω πολλές διαφορετικές επιστήμες ψυχολογία κοινωνιολογία κλπ Φαίνεται πολύπλοκο αλλά δεν είναι πραγματικά καθόλου, είναι απλό.
Αφού προγραματιστήκαμε να μας ενοχλεί το γλωσόφιλο του δήμαρχου μας ενοχλεί. Οτι και να γίνει όσο και γινει και να ξαναγίνει format, μένει στον bootloader το πρόβλημα. Δεν γινεται να δεις αλλιώς τα πράγματα.

Είναι ένα θέμα όπως η Coca Cola που έχει φανατικούς εχθρούς και φανατικούς φίλους. Γιατί έχει εχθρούς, γιατί απο μικρός η μαμά μας έλεγε κακή Coca Cola κάποια μέσα ενημέρωσης έλεγαν ειναι αμερικανικος τροπος ζωής άλλα μέσα γράφουν μπορεις να καθαρίσεις τα άλατα και την τουαλετα με Coca Cola, παιζουν πολλά πράγματα ρόλο στην άποψη που έχει ο κόσμος για την Coca Cola. και φυσικά υπάρχει και χωρίς ζάχαρη οπότε να μη μου γράψετε ότι είναι θέμα υγείας και παλι θα μου πειτε για ασπαρτάμη, αλλά για να κάνεις άποψη την σήμερον ημέρα πρέπει να ξέρεις Χημεια Φυσική Κοινωνιολογία Οικονομια Μηχανολογία Ψυχολογία......

Η αλήθεια όμως δεν μπορεί να κρυφτεί όσο και να την διαστρεβλώνουνε. Η Coca Cola πάει με όλα.
Δες το διαφημιστικο ενώ έχει woke σημειολογία είναι 30 χρόνια πριν οριστεί woke κολτούρα, είναι οπως οι Kraftwerk που έφτιαχναν techno πριν υπάρξει η techno.
Δες το διαφημιστικο και άκου και το τραγουδι, τα χρώματα του video, η φωνή του τραγουδιστή τι αισθηση σου δημιουργει; δεν είναι λιγο asexual, θα μπορούσε να είναι gay ο τραγουδιστής; παίζονται πολλά πάρα πολλά......
παρολα αυτά είναι τόσο ωραιο θελω να το ακουω και να το ξανακούω μου φτιάχνει την διάθεση!!!!!!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
η τελετη εναρξης, δεν ειναι μια τελετη αποκομμενη απο τον κοινωνικο πολιτικο. γαλλικο κ παγκοσμιο περιγυρο...μονο κ μονο που απευθυνεται σ ολον τον πλανητη..
ανεξαρτητως των προθεσεων του καλλιτεχνη, κ ανεξαρτητως εικαστικων , αισθητικων , σκηνοθετικων επιλογων, κ ανεξαρτητως της ουσιας των συμβολισμων, ηταν κ ειναι πολιτικο εργαλειο, που εκανε πολιτικη, κ ως τουτο κρινεται..τι εδειξε κ τι δεν εδειξε κ τι εκρυψε, εν συνολω, αλλα κ απ αυτα που εγιναν , οπως εγιναν,τι απεκρυψε σε επιπεδο τηλεσκηνοθεσιας... το ειδος , η ουσια της τελετης ηταν πολιτικη επιλογη, ασχετως αισθητικης

Last edited:
Οk,
τοτε υπαρχει απειρος κοσμακης που ενοχλειται (αισθητικα) απο γλωσσοφιλα μεταξυ ανδρων.
Θα πρεπε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ να τον εκπαιδευσουμε, χρονο με τον χρονο, δεκαετια με την δεκαετια,
να μην ενοχλειται ?

• Like
Reactions: mdvq and trav

Στο μεταξυ αν εκανε κανεις τον κοπο απο ολους αυτους που απλα βγαζουν τα εσωψυχα τους κριτικαροντας πραγματα που δεν κατανοουν καν τι ειπε ο καλλιτεχνικος διευθυντης της τελετης μαλλον θα αισθανοταν περηφανος για αυτους τους ανθρωπους

Σε επίσημη συνέντευξη Τύπου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Σάββατο, την επόμενη της τελετής έναρξης, ο 42χρονος Τομά Ζολί επέμεινε ότι η πρόθεσή του δεν ήταν «να είναι ανατρεπτικός, να κοροϊδέψει ή να σοκάρει», αλλά να προβάλει τις δημοκρατικές ιδέες και μια εικόνα της Γαλλίας σε όλη της την ποικιλομορφία.

Όπως εξήγησε, το θέαμα που παρουσίασε στο γαλλικό και παγκόσμιο κοινό είχε στόχο να προωθήσει «τις δημοκρατικές ιδέες της συμπερίληψης, της ένταξης, της καλοσύνης, της γενναιοδωρίας και της αλληλεγγύης».

«Ήθελα να στείλω ένα μήνυμα αγάπης, ένταξης, καθόλου για να διχάσω». Και με αφορμή δικές του προσωπικές εμπειρίες καταδίκασε τις διακρίσεις: «Την εχθρότητα τη γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία γιατί ήμουν θύμα παρενόχλησης. Πάντα ήθελα να καταπολεμήσω αυτήν την εχθρότητα μέσω του θεάτρου, που τιμά τη μοναδικότητα του καθενός», είπε.

«Η βούλησή μου είναι να πούμε ότι είμαστε ένα πελώριο “εμείς”. Στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να αγαπούμε ο ένας τον άλλον, όπως επιθυμούμε, να αγαπιόμαστε με όποιον θέλουμε, στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε και να μην πιστεύουμε. Στη Γαλλία έχουμε πολλά δικαιώματα», δήλωσε ο Ζολί, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει δει όλα τα μηνύματα, ειδικά τα επικριτικά.

https://www.lifo.gr/now/world/olymp...-leei-o-kallitehnikos-dieythyntis-tis-teletis

• Like
  • Love
Reactions: avpap and NassosT
Oσο καλες προθεσεις και να χεις, ζυγιζεις ΠΡΩΤΑ το κοινο στο οποιο απευθυνεσαι.
Και ΔΕΝ απευθυνεσαι ουτε στον εργασιακο σου περιγυρο, ουτε στον καλλιτεχνικο σου,
ουτε στον φιλικο σου περιγυρο. Εκτος αν καποιος απο πανω σου πε "δως τους να καταλαβουν".

Eαν παω στα Κατω Δριμυκλανα και προβαλω διαρκως μπαλετο (στον κεντρικο καφενε)
ΔΕΝ θα μου φταινε τα Κατω Δριμυκλανα. Μαλλον ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ !

τοτε υπαρχει απειρος κοσμακης που ενοχλειται (αισθητικα) απο γλωσσοφιλα μεταξυ ανδρων.
Θα πρεπε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ να τον εκπαιδευσουμε, χρονο με τον χρονο, δεκαετια με την δεκαετια,
να μην ενοχλειται ?
Συν τω χρόνω θα γίνει κι αυτό. Χρόνια, δεκαετίες, οσοδήποτε χρειαστεί!

Κάποτε ο μέσος άνθρωπος σκαδαλιζόταν και θεωρούσε ανάρμοστο το να φαίνεται ο ώμος ή ο μηρός μιας γυναίκας. Σιγά σιγά, φαινόταν όλο και πιο φυσιολογικό.
Καλώς ή κακώς, αυτό θα γίνει και με τις εκδηλώσεις τρυφερότητας μεταξύ ανδρών.

• Like
Reactions: NassosT and Kosh
Συν τω χρόνω θα γίνει κι αυτό. Χρόνια, δεκαετίες, οσοδήποτε χρειαστεί!

Κάποτε ο μέσος άνθρωπος σκαδαλιζόταν και θεωρούσε ανάρμοστο το να φαίνεται ο ώμος ή ο μηρός μιας γυναίκας. Σιγά σιγά, φαινόταν όλο και πιο φυσιολογικό.
Καλώς ή κακώς, αυτό θα γίνει και με τις εκδηλώσεις τρυφερότητας μεταξύ ανδρών.
Ναι αλλα ηταν ο ωμος και μηρος μια ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
Δεν νιωθω καθολου καλα που ειστε εξοικειωμενοι με αυτο που θα ρθει
και ΔΕΝ αφορα τον αυτοπροσδιορισμο των ΧΨ ομαδων, αφορα της αισθητικη σας.
Οτι πασσαρεται ειναι ο νεος κανονας ? Ετσι απλα ? Ο μοντερνισμος ειναι ακριτος και αβουλος ?

Αll aboard the train ? ...........

Ναι αλλα ηταν ο ωμος και μηρος μια ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
Δεν νιωθω καθολου καλα που ειστε εξοικειωμενοι με αυτο που θα ρθει
και ΔΕΝ αφορα τον αυτοπροσδιορισμο των ΧΨ ομαδων, αφορα της αισθητικη σας.
Οτι πασσαρεται ειναι ο νεος κανονας ? Ετσι απλα ? Ο μοντερνισμος ειναι ακριτος και αβουλος ?
εχεις κολλησει με την "αισθητικη" λες και ειναι κατι παγιωμενο στον χρονο. Αλλαζει συνεχως η αισθητικη μαζι με τις κοινωνιες. Τεχνη, μουσικη, προτυπα ομορφιας ολα αλλαζουν.

Live and let live

Mεσα απο την αισθητικη ........ αναδυονται ΚΑΙ προθεσεις.
Οχι μονο αυτες ...... αλλα ΚΑΙ αυτες ! Δεν ειναι ξεχωριστες.
Εαν αναδεικνυω νυχθημερον γυμνασμενα ανδρικα κωλαρακια,
πρησμενα κοκκινα χειλια και καμαρες φρυδια τυπου Klaus Nomi
που τα βλεπουν ΚΑΙ παιδια 12 ετων, τι μυνημα ακριβως περναω ?
"Εαν θες να εκδικηθεις τον πατερα σου που ποτε δεν εχει χρονο για σενα
...... γινε σαν και αυτους" ..... ? ..... μεσα απο ενα γεγονος και τηλεοπτικο κοινο
που ανετα φτανει το πληθος της μισης ανθρωποτητας ?

Pervertion is the new revolution ?

Status
Not open for further replies.