Ξαφνική ιδέα!

90 ο συγγραφέας βέβαια...
Σωστό έτσι. Αλλά έχω διαβάσει πολλά παράπονα (από Ν. Δήμου και άλλους) για τα ποσοστά που παίρνουν. Αφού όμως το γνωρίζεις από άνθρωπο προφανώς ισχύει.

Το επιβεβαίωσα, είναι 90. Απο εκεί σου κρατάνε ποσοστό του βιβλιοπωλείου και της διακίνησης.

Mano welcome:a0210:

Όπως ειδες η έμπνευση είναι μία στιγμή,
ο χρόνος υπάρχει για την υλοποίηση της
Αν είναι πραγματικά καλό, θα έγραφα βιβλίο σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες
Το σενάριο το γνωρίζεις αρα μπορεις να φανταστείς και το μπατζετ για ταινία
από οτι καταλαβα μιλάς για υπερπαραγωγή:award:
αυτό θέλει χρήμα...
εδω Ελλάδα θέλουν με επιταγή 2000ε 2ετων να γυρίσεις το Μπεν Χουρ

Υ.Γ. Ο κολλητός μου ειναι σκηνοθέτης και έχει κανει λεφτά απο την δουλεια του γιατί δεν κάνει ταινίες στην Ελλάδα.
Ο άλλος μας ο κολλητός γραφει μουσική και στίχους, στα πρωτα του βήματα έστελνε γράμματα μεσω ταχυδρομείου στον εαυτό του.
Προσωπικά σε δύο ηχεία μου εχω κάποιες καινοτομίες που βοηθάνε αφάνταστα, δεν τις αναφέρω καν γιατι δεν μπορω να τις κατοχυρώσω.

Απίστευτο πράγμα η έμπνευση. Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να πιέζεται να κατεβάσει μια καλή ιδέα αλλά αυτή ήρθε εντελώς απρόσκλητη! Δε θέλω να ονειροβατώ. Θα γράψω το βιβλίο και αν αξίζει, τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Δεν έχω καμμία επαφή με το αντικείμενο. Εχουμε περιπτώσεις άσχετων με το θέμα, απλών πολιτών που έγραψαν ενα βιβλίο και σάρωσαν;

Δεν ειναι στα κλειστά επαγγέλματα:smash:
κρίνεσαι απο τις σκέψεις σου, το τρόπο προώθησης τους και τον κόσμο
πρόσεξε γιατί το δευτερο τις περισσότερες φορές ειναι το πιο σημαντικό
και αυτό εμπνευση θέλει

Απίστευτο πράγμα η έμπνευση. Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να πιέζεται να κατεβάσει μια καλή ιδέα αλλά αυτή ήρθε εντελώς απρόσκλητη! Δε θέλω να ονειροβατώ. Θα γράψω το βιβλίο και αν αξίζει, τα άλλα θα έρθουν μόνα τους. Δεν έχω καμμία επαφή με το αντικείμενο. Εχουμε περιπτώσεις άσχετων με το θέμα, απλών πολιτών που έγραψαν ενα βιβλίο και σάρωσαν;
Όπως είχε πει η ίδια η Παπαθανασοπούλου έβγαλε από τον Ιούδα, περίπου ένα σπίτι (την εποχή που είχα διαβάσει την συνέντευξη πάνω κάτω 200.000 υποθέτω, όπως το είχε πει). http://www.biblionet.gr/book/2104/ Δεν μιλάμε για το απαύγασμα της ποιότητας αλλά απλά το αναφέρω.

Και αν θυμάμαι καλά δεν ήταν επαγγελματίας συγγραφέας. Επίσης στο βιβλίο του Στεφεν Κινγκ που έβαλα προηγουμένως περιγράφει την αρχή του. Που φυσικά δεν ήταν εύκολη. Τα έστελνε σε περιοδικά τα πρώτα του και του γυρνούσαν πίσω απλά με ένα σημείωμα "ευχαριστούμε πολύ. Προσπάθησε περισσότερο). Μέχρι που διάβασε κάποια μία...θεία του και του έδινε χαρτζιλίκι για να συνεχίσει (σε μικρή ηλικία αυτό). Κάποια στιγμή κάποιος υπεύθυνος του έδωσε σημασία και από εκεί και έπειτα η συνέχεια γνωστή. Θέλει όμως ΑΠΕΙΡΟ χρόνο να αφιερώσεις. Αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα πιστεύω για όποιον τον κατατρώει η καθημερινότητα και η οικογενειακή ζωή. Απομόνωση και χρόνο.

Γράψε το σενάριο και ταχυδρομησέ το συστημένα στον εαυτό σου, ώστε να έχεις αποδεικτικό στοιχείο.
Απλά δε θα τον ανοίξεις ποτέ τον φάκελο, εκτός αν χρειαστεί να το αποδείξεις σε δικαστήριο.
Για οποιαδήποτε άλλη χρήση απλά θα χρησιμοποιείς αντίγραφο του κειμένου, το πρωτύτυπο θα το κρατήσεις στη μορφή που σου ανάφερα.
Το ίδιο κάνουν ποιητές, προγραμματιστές Η/Υ για να μπορούν να αποδείξουν αν χρειαστεί την αυθεντικότητα και να έχουν έτσι τα πνευματικά δικαιώματα που τους ανήκουν.

Πιστεύω να σε βοήθησα

Σε τί τιμές κυμαίνονται τα πνευματικά δικαιώματα περίπου? Και είναι σίγουρα ασφαλείς? Διάβασα παραπάνω το λίνκ που λέει για 70 χρονια μετά θάνατο αλλά ποιός δε μου λέει πως σου κλέβει κάποιος την κατοχυρωμένη ιδέα την τροποποιεί στο ελάχιστο και voila μία ευκολη και κλεμένη δουλειά?

Στην εβδομάδα που πέρασε μου εκμυστηρεύτικε ένας νέος 20χρονος πως γράφει τραγούδια και με ρώτησε πως να τα προωθήσει.
Την ιδέα των δικαιωμάτων και του δικηγόρου την απέκλησα γιατί θέλει λεφτά (δε ξέρω πόσα) καθώς δεν είναι και από εύπορη οικογένεια, και αφού μου είπε πως μπορεί να παίξει και όργανα, έχει φλέβα δηλαδή, του πρότεινα να γραφτεί σε κάποιο σύλλογο ώστε να κινηθεί παράλληλα με ίδιους του αντικειμένου και στη κατάλληλη χρονική στιγμή αφού έχει γνωρίσει κάποιον-ους έμπιστο-ους λέει τα στιχάκια του.
Καλλιτέχνες πάνε και έρχοντε για συναυλίες, οπότε μέσα από ένα σύλλογο είναι πιό εύκολο να έρθει σε επαφή μαζί τους.

Θεωρώ πιο βάσιμη την προώθηση της ιδέας σου μέσα από ένα σύλλογο, πχ ένα καλλιτεχνικό σύλλογο του δήμου της περιοχής σου ή κάτι άλλο.Θέλει χρόνο όμως αυτό. Εκτός αν έχεις τις γνωριμίες και πας κατευθείαν στην πηγή.

Last edited:
Μια κυρία που πλέον δεν ξέρει πόσα έχει, έφαγε του κόσμου τις απορρίψεις μέχρι να τη λυπηθεί κάποιος και να εκδόσει τα βιβλία της. Πως τα λέγανε μωρέ; Α, ναι, Χάρυ Πότερ!!!

Όπως είχε πει η ίδια η Παπαθανασοπούλου έβγαλε από τον Ιούδα, περίπου ένα σπίτι (την εποχή που είχα διαβάσει την συνέντευξη πάνω κάτω 200.000 υποθέτω, όπως το είχε πει). http://www.biblionet.gr/book/2104/ Δεν μιλάμε για το απαύγασμα της ποιότητας αλλά απλά το αναφέρω.

Και αν θυμάμαι καλά δεν ήταν επαγγελματίας συγγραφέας. Επίσης στο βιβλίο του Στεφεν Κινγκ που έβαλα προηγουμένως περιγράφει την αρχή του. Που φυσικά δεν ήταν εύκολη. Τα έστελνε σε περιοδικά τα πρώτα του και του γυρνούσαν πίσω απλά με ένα σημείωμα "ευχαριστούμε πολύ. Προσπάθησε περισσότερο). Μέχρι που διάβασε κάποια μία...θεία του και του έδινε χαρτζιλίκι για να συνεχίσει (σε μικρή ηλικία αυτό). Κάποια στιγμή κάποιος υπεύθυνος του έδωσε σημασία και από εκεί και έπειτα η συνέχεια γνωστή. Θέλει όμως ΑΠΕΙΡΟ χρόνο να αφιερώσεις. Αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα πιστεύω για όποιον τον κατατρώει η καθημερινότητα και η οικογενειακή ζωή. Απομόνωση και χρόνο.

250.000 αντίτυπα μίνιμουμ δεν αγοράζουν σπίτι, αγοράζουν νησί! Απο 5 ευρώ να βάλεις το κομμάτι.

250.000 αντίτυπα μίνιμουμ δεν αγοράζουν σπίτι, αγοράζουν νησί! Απο 5 ευρώ να βάλεις το κομμάτι.

Νομίζω δεν παίρνουν τόσα από κάθε βιβλίο, ειδικά οι νέοι συγγραφείς. Αν έχεις την άνεση ρώτησε τον γνωστό σου από τα 12 ευρώ περίπου που πουλιέται το βιβλίο του πόσα ακριβώς καταλήγουν στην τσέπη του (μετά το κέρδος του βιβλιοπώλη και ότι άλλο έγραψες πριν) για να έχουμε μία ακριβή εικόνα ει δυνατόν.

Mιά καλή ιδέα είναι να γράψεις το βιβλίο, να πληρώσεις για μια καλή μετάφραση στα αγγλικά και στα κινέζικα (ίσως και στα ινδικά ή τα ρώσικα). Κατόπιν το ανεβάζεις κλειδωμένο στο Ιnternet και ζητάς 1 Ε μέσω paypal απο κάθε αναγνώστη που θέλει να το κατεβάσει. Ψάχνεις για τα κατάλληλα φόρουμς που πραγματεύονται το συγκεκριμένο είδος (πχ. θρίλερς) και φροντίζεις για την προώθησή του ή την ενημέρωσή τους. Μπορείς να παρέχεις δωρεάν κάποιο "δείγμα γραφής" με κάποια περίληψη χωρίς spoilers ή να βάλεις αυτούσιες παραγράφους κλπ

Το νήμα έχει αναπάντεχη συμμετοχή και συμπαράσταση. Σε άλλα φόρουμ η ειρωνεία θα έπεφτε σύννεφο, και αυτό κατά τη γνώμη μου διαχωρίζει την ψυχρή έννοια του φόρουμ απο τη δική μας φάση που μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί διαδικτυακή οικογένεια. Παρακαλώ να αλλάξει ο τίτλος σε κάτι πιο κατατοπιστικό όπως "κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων".
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, περιμένω φυσικά περισσότερες. Προχωράω στην υλοποίηση, θα ενημερώνω για ότι κάνω ή μαθαίνω.

Mιά καλή ιδέα είναι να γράψεις το βιβλίο, να πληρώσεις για μια καλή μετάφραση στα αγγλικά και στα κινέζικα (ίσως και στα ινδικά ή τα ρώσικα). Κατόπιν το ανεβάζεις κλειδωμένο στο Ιnternet και ζητάς 1 Ε μέσω paypal απο κάθε αναγνώστη που θέλει να το κατεβάσει. Ψάχνεις για τα κατάλληλα φόρουμς που πραγματεύονται το συγκεκριμένο είδος (πχ. θρίλερς) και φροντίζεις για την προώθησή του ή την ενημέρωσή τους. Μπορείς να παρέχεις δωρεάν κάποιο "δείγμα γραφής" με κάποια περίληψη χωρίς spoilers ή να βάλεις αυτούσιες παραγράφους κλπ

Αυτό δε γίνεται! Ενας θα το πληρώσει και θα το διανείμει παντού! Αλλά στην παρούσα φάση η πειρατεία ίσως είναι σύμμαχος...

Μακάρι να το κλέψουν πολλοί και να γίνεις γνωστός. Το επόμενο θα το χρυσοπληρώσουν οι εκδότες.
Πολλά μουσικά γκρουπάκια αλλά και διάσημοι μουσικοί αρχίζουν να χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο πώλησης. Ο ίδιος ο Stephen King το κάνει.
Μπορείς να το έχεις και τελείως δωρεάν και όποιος θέλει να κάνει donate 1 Ε στο τέλος. Κρατάς φυσικά τα πν.δικ. και αν θελήσει κάποιος να το κάνει ταινία και σε συμφέρει, τα πουλάς.

Αυτό δε γίνεται! Ενας θα το πληρώσει και θα το διανείμει παντού! Αλλά στην παρούσα φάση η πειρατεία ίσως είναι σύμμαχος...

Την μεγάλη μαγκιά σε αυτό το σημείο την είχε κάνει ο Στ. Κινγκ πριν χρόνια. Ανέβαζε 1 κεφάλαιο (δεν θυμάμαι για ποιο βιβλίο το εκανε) και το κατέβαζες δωρεάν μεν αλλά είχε και κουμπί πληρωμής πχ μισό $ το κεφάλαιο. Όμως για να ανεβάζε το επόμενο κεφάλαιο έπρεπε οι πληρωμές να ήταν όσες και τα κατεβάσματα. Εκβιαστικα δλδ αλλά με χιούμορ. Επειδή πολλοί δεν ήθελαν να σταματήσει το ανέβασμα των κεφαλαίων "καλυπταν" τους τσαμπατζηδες διπλό και τριπλό πληρώνοντας. Εκπληκτική ιδεα. Είχε βγάλει από αυτό μερικές εκατοντάδες χιλιάδες $ όπως είχε πει ο ίδιος (δεν θυμάμαι ακριβώς ). Βέβαια όταν το έκανε αυτό ήταν ήδη φίρμα και έπιασε.

Είμαι εκτός υπολογιστή αλλά αν θέλεις ψάξε για "Νίκο Δήμου για συγγραφεις" στο περιπου όπου έχει γράψει ένα ωραίο άρθρο για το οφέλη της ηλεκτρονικής διακίνησης ενός βιβλιου αλλά και τη σύγκριση της με την κλασσική τυπογραφία.

Πρωτιστως πρεπει να υλοποιησεις την ιδεα που εχεις για το σεναριο.Η ιδεα απο την πραγματοποιηση της απεχει ετη φωτος,και φυσικα θα πρεπει να ξερεις να γραφεις σεναρια η τουλαχιστον βιβλια [που στη συνεχεια καποιος ειδικος θα το κανει σεναριο]
Οταν υλοποιησεις την ιδεα σου σε οιαδηποτε μορφη ,τοτε μπορεις να αρχισεις να ασχολησαι με την εμπορικη αξιοποιηση της.Αν εχω καταλαβει καλα ,εσυ βρισκεσαι στο σταδιο της πρωτοτυπης ιδεας,ειναι σαν να βρισκεσαι στο πρωτο σταδιο μιας ανακαλυψης[που δεν ξερεις αν λειτουργει] και ψαχνεις για διπλωμα ευρεσιτεχνιας.
Υλοποιησε με τη πρωτη ευκαιρια την ιδεα σου και να εισαι σιγουρος οτι θα βρεις τον τροπο να την αξιοποιησεις εμπορικα