Ξανά απ την αρχή.

Re: Απάντηση: Re: Ξανά απ την αρχή.

Την μητρική την αγόρασα μεταχειρισμένη σε πολύ χαμηλή τιμή και γι αυτόν τον λόγο δεν πήρα το τελευταίο μοντέλο . ουσιαστικά δεν χάνω και τίποτα ιδιαίτερο ( έτσι νομίζω ) η όχι?

Μαλλον ετσι είναι, δεν χανεις κάτι ιδιαίτερο... Ειδικά αν την πήρες σε καλή τιμή, μια χαρά! :BDGBDGB53:

Ανεβάζω και κάποιες φωτό από το όλο project . Απομένει μόνο ο επεξεργαστής (6750) και μια ψήκτρα που έρχονται μέχρι τέλος βδομάδας .

Attachments

• P1010116.JPG
    P1010116.JPG
    75.2 KB · Views: 44
  • P1010120.JPG
    P1010120.JPG
    91.9 KB · Views: 32
  • P1010122.JPG
    P1010122.JPG
    81.3 KB · Views: 31
  • P1010124.JPG
    P1010124.JPG
    101.4 KB · Views: 32
  • P1010128.JPG
    P1010128.JPG
    67.6 KB · Views: 32
Και φτάνουμε στα δύσκολα . Να ξανά βάλω τα γνωστά και αξιόπιστα πλέον ΧP η να το γυρίσω στα VISTA ? Αν παίξω στα XP το set up θα είναι με τα γνωστά προγράμματα που παίζουμε τόσο καιρό ( ffDshow, powerstrip , reclok, Theatertek, anyDVD, Dscaler) . Αν όμως πάω στα VISTA θα τρέχουν όλα αυτά η θα πρέπει να άνω συμβιβασμούς η απλά δεν χρειάζονται πλέον ?
Τα φώτα σας παρακαλώ.

Το setup μου , CPU 6750 , 2gb memory, VGA HD2400 pro,

Δε μένεις στα XP λέω εγώ, μέχρι τα Vista να ξεπεράσουν τις παιδικές ασθένειες; Που να τρέχεις τώρα...

Απάντηση: Re: Ξανά απ την αρχή.

Γιατι δεν δοκιμαζεις ενα dual-boot setup?
Σωστό κι αυτό.

Λοιπόν. Φτάσαμε στα δύσκολα . Αφού τα συνέδεσα όλα πάνω στην μητρική αποφάσισα να το βάλω στην πρίζα να δω τι κάνει και να ξεκινήσω το φορμάρισμα. Ε αυτό ήταν έμεινα μέχρι εκεί , δηλαδή στο να βάλω την πρίζα. Δεν κάνει τίποτα Ούτε ανεμιστήρες δουλεύουν , ούτε bios σηκώνεται ούτε οθόνη ανάβει. Τελείως νεκρό . Σίγουρα κάτι έκανα λάθος . Η αλήθεια είναι ότι από στήσιμο υπολογιστών δεν ξέρω και πολλά και έχω σηκώσει τα χέρια. Αν κάποιος από Θεσσαλονίκη μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα αφάνταστα. Κοινός αν κάποιος φίλος έχει το χρόνο να περάσει για ένα καφέ απ το μαγαζί να το ρίξει μια μάτια μπας και κάνουμε κάτι.

Θύμησέ μας τι τροφοδοτικό έχεις και ποια κάρτα γραφικών.

Ο Μάκης Ευμορφοπουλίδης μας έλεγε χθες μια ιστορία για μια κάρτα γραφικών που χρειάζεται πολλά και καλά βατ για να πάρει μπρος.

Το τροφοδοτικό μου είναι 650w της AKASA οπότε λογικά No problem . Η μητρική είναι gigabyte GA-965P-DS4 Κάποια λαλακία έκανα αφού το ξέστησα 3 φορές απανωτά και με νεύρα.

Last edited:
Όπως και να 'χει, η 2400 δεν είναι και καμιά απαιτητική κάρτα.

Κάτι κορυφαία μοντέλα και των δυο εταιρειών είναι που καταβροχθίζουν τα βατ...

Αφού έσπασαν τα νεύρα μου αποφάσισα να τα πάω στο πλαίσιο για διάγνωση . Μου είπαν ότι τελικά είχε πρόβλημα η μητρική αφού την δοκίμασαν σε άλλο σύστημα. Άναβε και έσβηνε . Την πήρα παραμάσχαλα και την αντικατέστησα με αυτή. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=974757
Η παλιά τώρα δυστυχώς η εγγύηση της έληγε πριν μια βδομάδα ( 1 χρόνο εγγύηση ) και ήταν αγορασμένη απ το multirama . Επικοινώνησα μαζί τους και μου τα μασούσαν λίγο . Τελικά μου είπαν να την πάω από εκεί και θα δουν αν τελικά μπορέσουν να την περάσουν στην εγγύηση αφού πρώτα την στείλουν Αθήνα για τσεκ.
Εντωμεταξύ ο τεχνικός στο πλαίσιο μου αντιπρότεινε αντί της gigabyte αυτήν : http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=865680 που δικτυώνεται και χειρίζεται ασύρματα αλλά δίστασα καθώς το chip της δεν είναι τα τελευταίο P35 αλλά το 975x. Όπως και δεν υποστήριζε εξωτερική sata σύνδεση. Έκανα λάθος?

Το μεσημέρι αν όλα πάν καλά το παραλαμβάνω.

Re: Απάντηση: Ξανά απ την αρχή.

Αφού έσπασαν τα νεύρα μου αποφάσισα να τα πάω στο πλαίσιο για διάγνωση . Μου είπαν ότι τελικά είχε πρόβλημα η μητρική αφού την δοκίμασαν σε άλλο σύστημα. Άναβε και έσβηνε . Την πήρα παραμάσχαλα και την αντικατέστησα με αυτή. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=974757

Κατέληξες τελικά, σε αυτήν που έγραφα 2 σελίδες νωρίτερα... Νομίζω ότι είναι ΣΟΥΠΕΡ εξοπλισμένη, με τα τελευταία chipset, με άπειρες συνδέσεις για sata2, usb2, firewire, esata, κλπ... Και με πολύ καλή τιμή, ειδικά για το επίπεδο εξοπλισμού της. Δεν έχει wifi (προσωπικά δεν με ενδιαφέρει κάτι τετοιο), και 2η lan που άλλες στην κατηγορία της έχουν.
Eχει και το νεότερο τσιπάκι ήχου, το οποίο (λέει "και καλά" ότι) προσφέρει αποκωδικοποίηση για ήχο από HDDVD - BD...
http://www.gigabyte.com.tw/Products...ew.aspx?ProductID=2531&ProductName=GA-P35-DS4

Το μόνο που θέλει λίγο προσοχή, λόγο της τεράστιας ψυκτρας του chipset, ειναι το οτι δεν θα χωράνε όλες οι ογκώδεις ψύκτρες επεξεργαστών... Η Ζαλμαν 7000 χώρεσε ΟΡΙΑΚΑ ακουμπώντας πάνω της...

Last edited: